• Filli89

    Vi som plussat efter IVF hösten 2016

    Juliii86 skrev 2016-12-25 20:52:46 följande:
    Tack! Ja, äntligen har jag fått min efterlängtade plus! Ja man blir verkligen nojig och kan inte riktigt förstå att jag är gravid. Min make är däremot lite tveksam över mitt plus för de som han hörde av bm att man inte ska testa sig i förväg men jag sa att det inte ska vara någon fara. Jag vill så gärna ta ett nytt test men jag vågar inte, tänk om det blir negativ? Jag har ett test kvar som jag kanske tar imorgon eller så väntar jag på torsdag. Tack ännu en gång :D De satte in ett ägg. Ja, en härlig julklapp till mig och maken :D
    Jag testade pluss på rd 6 med blastocyst så visst kan man testa tidigt. Vara bara lugn o försök njuta din tid<3
  • Filli89

    Hellow girls. Varit på ul precis. Kub testet visade 1:20 0000 lr nått så d va bästa resultatet. Fick se lillen och fick med bild så de va skönt. V15 rul v18

  • Filli89
    hope88 skrev 2016-12-30 16:40:01 följande:
    Åhh så skönt! <3 Lille bebis! Blir rul i januari?
    Ja hehe har rul i januari. Ska bli så mysigt har redan köpt två par vita boddys och vita strumpor haha ska bli kul när man vet könet har sett så söta kläder. Är det bara jag lr får man blackout på allt man ska handla trots att man planerat i så många år o vet exakt allt man vill ha till sitt barn? Nu när d väl gäller vet ja inte vart ja ska börja ens en gång.
  • Filli89
    Juliii86 skrev 2017-01-01 19:38:09 följande:
    Hehe det kan jag tänka mig att det gjorde. Själv tycker jag att det går super långsamt till vul.

    Så roligt att du har kommit halvvägs :) Det måste kännas underbart! Ja, det ska bli super mysigt att se tickande hjärta :) Känns så overkligt fortfarande men när man väl ser lill* frön och hjärtat så kommer jag förstå på riktigt att jag är gravid. Brukar man förresten få höra hjärtljud eller gör man det senare?
    Ja ska höra hjärtljud den 9 januari, är då i vecka 17 förhoppningsvis. Tror dock ja e lite sen för skrev in mig så sent,gjorde kub i v15 så kan tänka mig att man kanske får höra hjärtat tidigare oxå.
  • Filli89
    Humla85a skrev 2017-01-04 19:31:04 följande:

    Äntligen har jag fått lite vittring efter bättre mående. Inte kräkts på flera dagar och illamåendet har börjat avta. Så när sjukskrivningen går ut på söndag är det dags att hoppa på jobbtåget igen. Som tur är jobbar jag ju bara natt så jag har ju alltid sovmorgon

    Ser fram emot att göra nått igen. Få dagarna att gå.

    Hur mår alla ni andra?


    Hej skönt att du mår bättre, mitt illamående har släppt enormt men känner fortfarande av den tyvärr, spydde sist förrgår, är i v16. Jag läste nånstans att de som fortsätter må illa är känsliga mot ett ämne som finns i moderkakan (nått sånt) även om man helst vill slippa de känns d halvt okej för då kanske allt e som de ska. Ska höra hjärtat på måndag, sedan har jag rul 27 januari spännande och oroligt samtidigt. Vilken vecka är du i?
  • Filli89
    typjag skrev 2017-01-05 11:08:27 följande:

    Nån som är bra på att gissa kön från ultraljud utifrån nub eller huvudform? är sååå nyfiken!


    Hehe ja kan inte gissa kön, men baserat på näsan som finns på vår bild ser d ut som en flicka, så ja o maken har fått för oss Att de är en liten flicka, som min man påstår ska bli pappas flicka haha så vi får se.
  • Filli89

    Igår hade jag tid på mama Mia för att lyssna på hjärtljudet, hehe så mysigt o lillen var så aktiv att den smet undan varje gång, den har en favorit hörna som den gärna flyr till rätt ofta oxå (höger sida) sa bm o nu vet ja att rörelserna ja känner där ofta är fosterrörelser sååå mysigt haha. Om två veckor ungefär får vi veta kön bm sa dock hela tiden han så vi får se vad de blir, spännande. hur mår ni tjejer?

  • Filli89
    druvan52 skrev 2017-01-10 21:52:05 följande:
    Oj vad mysigt! Och vad roligt att du känner rörelser, jag tror inte jag känner nåt alls ändå (v 17+5). Men ska också få lyssna på hjärtljud i veckan, efter lite tjat
    Jaa det är jätte mysigt. Ja jag känner rörelser men Putte små pettingar inifrån typ, men just nu är de inte hela tiden utan d kan gå dagar/vecka utan att känna något sen dyker d upp från ingenstans, men ja kände samtidigt som barn norskan hade apareten på magen o då kände hon oxå o sa att nu sparkar bebisen så då fick jag de bekräftat var osäker innan för har inget att jämföra med förutom tarmarna hehe.

    Vad skönt att du oxå fått lyssna, visst var det underbart ? Och super skönt med bra bm, min kub gick kaos för hade en stressad ultraljudsbm. En äldre dam utan tålamod lr lugn hon bara stressade igenom allt o förstörde min upplevelse, men min bm är underbar så de känns skönt. Till rul har jag en annan ul bm så bytte ut så ser fram emot det.
  • Filli89

    Tjejer, någon som börjat lida av ischias/foglossning. Asså jag är bara i v18 och allt har redan börjat. Kan inte jobba ens för slutet av kvällen kan ja knappt gå, mitt vänstra ben domnar av oxå o värst e när jag sitter känns som det sitter en näve i svanskotan o de flyttar sig höger/vänster med brännande känsla? Och hör o häpna spyr fortfarande, spydde nyss när jag kom så mår fortfarande illa.. asså folk sa att d ska bli skönt nu "andra trimetern e så skönt, då njuter man" NOT. Hur känner Ni? Vet inte hur ja ska klara av att jobba FK som e så snåla med sjukskrivningar. Ursäkta alla klagomål men vet snart inte vart jag ska ta vägen.

  • Filli89
    hope88 skrev 2017-02-02 21:23:40 följande:
    Har haft foglossning sen typ v10 och är i v25 idag. Har ont varje dag trots att jag nu är sjukskriven på 50% sen flera veckor tillbaka. Först gick jag ner till 75% och sen 50% och än så länge har FK inte bråkat om det.

    Gråter typ på kvällarna för att jag har så ont och inte dår jag någon sömn heller pga det. Får se vad läkaren säger om allt nu när jag ska dit om 2 veckor.

    Har du gått till en sjukgymnast med smärtan? Låter som ischias :(

    Vet hur det känns :( man är tacksam för att äntligen då vara gravid men inte kul att ha konsant ont ellet kräkas. Peppkram!
    Hej, ja jag bokade tid hos sjukgymnast via bm super bra o det gick på fri kort så var riktigt nöjd med henne hehe. Problemet senaste dagarna har varit mer dramatiskt än ischias/foglossning. Jag började få tidiga värkar av en infektion, detta gjorde att min tapp förkortades och var på väg att utplånas dessvärre. Så jag har legat på sjukhus i cirka 5 dagar med antibiotika intravenöst, mellan hopp o för tvivlan då det såg ut som att det var helt kört. Efter många om o men sa då att det ser bra ut och att tappen förmodligen kan hålla tills förlossningen, blev hemskickad med antibiotika och bricanyl tabletter för att stoppa värkarna, och mkt vila helt enkelt. Så nu är jag jätte nervös och räknar så dagarna kan gå så att jag åtminstone kommer över v22 så skickas jag till förlossning istället för gyn akuten, och om något skulle hända så gör de allt för att rädda vår lilla flicka.
  • Filli89
    hope88 skrev 2017-02-19 20:55:04 följande:
    Åhh nej! Hur går det för dig nu, fick de stopp på värkarna? Hoppas med hela8 mitt hjärta att allt gått bra och att bebis är kvar och mår bra där inne <3
    Ja du, hon har varit på väg ut x antal gånger. Fick förlossnings värkar från ingenstans o de kom tajtare o tajtare så tappen hade blivit förkortad och börjat öppna mig dessutom. Läkarna sa i stortsett finns inget o göra du kommer förmodligen få sent mf i v20, var inne på strikt sängläge i sjukhuset några dagar, sen vare en dum läkare som tyckte jag kunde gå hem igen med två veckors sjukskrivning o sen börja jobba som vanligt. Som tur var hade vi tid med läkare hos mvc två dagar senare o där såg hon att den krympt ännu mer o att fosterhinnan tom buktade ut, så d var bara en tidsfråga innan hon skulle Komma ut. Efter många om och men fick vi läkarna o sätta dit ett cerklage (ett band man opererar in för att hålla tappen) så de gjorde d o så åkte vi hem några dagar senare, väl hemma började smärtan igen så vi åkte in till akuten igen o där visade d att cerklaget börjat lossna o tappen höll på minska igen, så vi fick tid hos spec mvc, fick en grym läkare som ordnade fort bara på en timma en ny operations och en ny läkare satte ett nytt band tack Gud. Nu har den hållt hittills o vi har varit hemma sen i tisdags, sjukskriven hundra procent, har återbesök hos spec mvc på onsdag. Som en mardröm alltihop, men från o med onsdag är vi inne i i v23 o tillhör då förlossningen o inte akuten så känns lite bättre att d då måste göra allt för vår flicka, men hoppas o ber att hon inte vill komma ut ännu.
  • Filli89

    Hej! Det rullar på här med, trots omständigheterna som varit. Men vår flicka mår bra och kämpar på, aktiv är hon oxå så mkt hon sparkas o boxas där innan undrar jag ibland vad hon har för sig haha. V26 på onsdag.

  • Filli89

    Hej tjejer, väldigt tyst här inne. Hur gåre för alla? Vi börjar närma oss allt mer? Och jag tänkte att vi kanske kunde hjälpa varandra med allt som behövs inför det kommande barnet, tex hur vi förbereder sjukhusväskan, lr alla krämer och absolut nöd som behövs inför barnets ankomst, några som köpt vagn redan? Jaa whatever låt oss prata hehe. Kram

  • Filli89
    Juliii86 skrev 2017-04-07 16:46:38 följande:
    Hej, här går det bra :) Har köpt en del bebis kläder i ullared och på H&M men vagnar, skötbord, babystol osv har vi inte köpt än. En spjälsäng har vi som mina föräldrar har sparat från när jag och min syster var små så den ska vi få när tiden närmar sig. Är just nu i vecka 19 (18+3).

    Angående barnvagn så har jag tittat en del på Britax go next verkar vara en smidig barnvagn. Den tar inte så mycket plats i bilen och är lätt att fälla ner. Funderar på att köpa en grå färgad, ser riktigt tjusigt i den färgen. Svart vill jag inte köpa, det känns som barnvagnen skulle hetta upp sig i solen. Bara något jag har fått för mig Drömmer

    Är det någon som ska köpa sig en bärsjal? Jag är helt inne på att köpa en sådan då jag tycker det ser så mysigt ut att bära bebisen på det viset. Det känns som man får mer kontakt med bebisen och närhet. Det blir att öva sig fram hur man ska få på sig den samtidigt som man försöker få in bebisen hehe.
    Åååh Ullared skulle jag oxå vilja dra till, men har nog inte tid för det eftersom det kmr krävas tid och pengar för d en bra bit från Sthlm men kul att du varit där, har hört att de ska ha mkt bebis prylar billigt.

    Jag har nog hunnit med det mesta, skötbord, spjälsäng,babysitter, gung vagga.. lite kläder har faktist undvikit att köpa för mkt i strl 50 för de lär nog gå rätt fort, Sen har jag fått hem vagn (buggabo donkey) och baby skydd. Har lite små grejer kvar att beställa på apotea som krämer, koksalt osv o lite eko våtservetter.. men känner fortfarande stress på att mkt saknas vet inte vf.

    Jag är i v29 så är lite före så förstår att du inte hunnit allt för mkt. Gällande bärsjal tror jag inte att ja kmr använda, det är för komplicerat för mig heheh. Tänkte köpa ergobaby 360 den är ergonomisk och har fyra olika lägen som man kan ha bebisen i, så det känns som att d blir den.
  • Filli89
    Juliii86 skrev 2017-04-08 11:52:03 följande:
    Jaha oki, då förstår jag att du inte har tid och att det är så långt från där du bor. Ja, dom har billiga barnkläder och jätte söta kläder. Jag har inte köpt så mycket bebiskläder än för jag vet inte riktigt vad för kön det blir och det får jag reda på onsdag. Storleksmässigt så har jag undvikit köpa 50 då min familj har sagt åt mig att inte köpa små storlekar då bebisen kommer snabbt växa ifrån sig kläderna så det har blivit från 68-74. Det går ju bara vika upp kläderna om bebisen blir för liten för kläderna.

    Åh vad roligt att du har kommit så långt i graviditeten och hunnit köpa mycket saker innan bebisen kommer :) Önskar också att jag kunde köpa allt det där redan nu men det känns för tidigt. Jag har också funderat på köpa en babysitter men vet inte riktigt vart jag ska köpa en? Har sett på ikeas hemsida men jag är lite osäker på den annars tror jag att jag kommer köpa en del andra saker från ikea och några saker som är begagnade. Barnvagnen vill jag helst inte köpa begagnat. Jaha ok en buggabo donkey blev det för er :) Vad blev det för pris på den om man får fråga? :)

    Förstår att det känns som det saknar något, men jag tror du har fått hem det mesta av det viktigaste :)
    Åååh vad intressant med rul, hoppas det går bra, för mig vare lite spännande samtidigt som man kände en viss oro över hur det skulle gå, lycka till<3

    Ja om man inte vet könet är det jätte tråkigt att handla kläder tycker jag. Försökte lite i början när ja inte visste men tyckte inte att d fanns så mkt snyggt i unisex.

    Jag köpte donkey ny från Holland faktist för cirka 10.000 vet inte exakt i kr men 1079 ? blev det iaf. Nästan tre tusen billigare än Sveriges priser så tyckte det var värt. Maken har monterat den så ja bara stirrar på den haha helt kär typ.
  • Filli89
    hope88 skrev 2017-04-09 10:55:34 följande:
    Ja tyst har det varit ett tag nu. Hoppas alla mår bra!

    Här rullar det på. Går in i vecka 35 på onsdag <3 Ett efterlängtat delmål! Hur går det för dig och bebis?

    Ja men absolut :)

    Vagn har vi köpt, men den står kvar i butiken än. Har inte hämtat hem den ännu, väntar ett tag till. Men det blev i alla fall en mörkgrå emmaljunga viking. Supernöjda :) Vi fick liggdelen gratis så kom undan med ett bra pris på ny vagn :)

    Bb väskan är inte packad men fick veta på förlossning och föräldraförberedande utbildningen via mvc (barnmorskor från förlossningen som höll i det) att blöjor och bindor finns på bb så det behövs inte ta med. Sen är de väldigt mycket hud mot hud som gäller på bb så mycket kläder behövs inte.

    Men vi tänkte ta med 2 set i strl 50 och 2 set i strl 56 beroende på strl på bebis, 2 mössor, 2 par strumpor, 2 pyjamas, filt och en kofta för hemgång :)

    Sen tänkte vi packa i vår väska lite snacks, vattenflaska (lättare att dricka ut när man är i värkarbete tänker jag) lypsyl, amningsinlägg och amningskläder, ombyte till mig och maken, eget schampoo, balsam och duschtvål, hudkräm, mjukt toapapper (sjukhusets är så hårt och nog inte så skönt att torka sig med efteråt) ja och så mobilladdare och lite så :)

    Tänkte packa detta typ i v37.

    Vi hat förberett skötbordet men inte fyllt på något så det ska vi göra samt tvätta bebiskläder här framöver. Behövs väl blöjor, våtservetter, börjar med såna gula i skum, lite salvor för torr/irriterad hud inytoyl lr vad dem heter ska vara bra. Babyolja för bad och så, nagelfil, temp och så är väl bra med.

    Bärsele och sjal har vi köpt. Sängen är bäddad. Babysitter fick vi på babyshowern som hölls förra helgen <3

    Lite smått kvar att fixa men känns skönt med tidsfördriv för nu läääängtar jag/vi ;)

    Hur långt har ni kommit?

    Kram
    Åååh vad roligt, ni har hunnit med en hel del så spännande. Jag går in i v30 på onsdag så jag är väldigt exalterad..

    Ja du har oxå hunnit med massa just pga av att min förlossning kan starta tidigare än vanligt runt v34-36 kan ja tänka mig. Fixat med sängen, köpt massa kläder jag tyckt var fina på olika rea faktist men har köpt allt från 6 månader för jag har såå mkt i str 50 från svägerska så har inte köpt något i den strl. Skötbord har jah fixat men de blir nog en egen ihopsatt med hjälp av Ikea skötbordsdel och Hemnes byrån från Ikea, på så sätt får jag alla byrån jag vill ha billigt heheh. Nästan allt har vi fått av svägerskan egentligen, allt från kläder/babysitter/badbalja/vagga osv så de har underlättat massa.
    Vagn blev buggabo donkey, och bärsele ergobaby360 här med. Sen saknar jag krämer, saltlösning,nässug,temp o lite sånt men tänkte jag klicka hem lite snabbt på apoteas hemsida på nätet, bad olja tänkte jag använde ekologiskt olivolja faktist, det räcker nog bebisar luktar så gott ändå hehe. Jag såg att Apoteket har en sån nagel vård väska med tillbehör som fil osv så får man med allt på en gång. Sen har jag handlat lite till mig själv amnings bh/linnen oxå så d går smidigt. Så spännande allt ihop, så nyfiken på hur barnet kmr vara hehe.
  • Filli89
    Lee*** skrev 2017-05-06 13:46:52 följande:

    Hej,

    Hur går det för er? Hur mår ni? Det är väl dags för ett par st snart.

    Själv går jag in i vecka 36 + 0 på måndag. Jobbar till den 24 maj men har börjat trappa ner lite.

    Känner av lite sammandragningar lite då och då o magen har sjunkit en del. Känner att man börjar bli tung o trött men annars mår jag väldigt bra, inga krämpor eller ngt.


    Hej, jo de rullar på v34 här. Dagarna kryper känns d som, vill bara hon ska ut heheh. Oj va duktig du e som jobbat så länge wow verkligen, ja slutade jobba i januari men d e en helt annan historia hehe. De snart dags för dig. Är du orolig? Jag börjar bli de ju närmre tiden vi kmr. Men de är nog rätt vanligt.
  • Filli89
    hope88 skrev 2017-05-19 10:12:48 följande:

    Hej hur går det för er tjejer?

    I tisdags föddes vårt efterlängtade mirakel <3 En pojke på 3300g och 47cm i vecka 38+6 (igångsättning pga av foglossning och karpaltunnelsyndrom) igångsättningen gick kanon då jag redan hade mjuk tapp och var öppen 2 cm. Förlossningen gjorde självklart ont men vilken häftig upplevelse! Från första dosen av igångsättningsläkemedlet var han ute på 12 timmar och 24 min. Krystvärkar på 6 min utan en bristning så har bara en positiv upplevelse till förlossningen :)

    Nu håller vi på lära känna varandra här hemma och njuter till fullo! Tänk att vi äntligen efter alla år är föräldrar <3 Magiskt!

    Lycka till nu ni som väntar på bebis! Kikar in då och då och kollar läget :)

    Kram på er!


    Hej!!

    Åååh men vad härligt.. ja har cirka 3 veckor kvar men kan komma tidigare så man vet aldrig när de blir. Är beräknad den 28/6 men vi får se. Vad skönt att allt gick bra. Den 1 juni tar vi bort mitt cerklage och jah tänker då fråga om de kan sätta igång, för ja har haft riktigt Tuff graviditet och lider enormt av karpaltunnelsyndromet oxå.. så obehagligt, får se va de säger.

    Måste vara super mysigt o ha sitt barn hos sig.. tro mig han känner nog redan dig mer än vad du tror hehe, han har ju för fan hört ditt hjärta in ifrån Hehehe.. njut för fullt!! Det förtjänar vi alla. Kram.<3
  • Filli89
    Lee*** skrev 2017-06-12 21:08:35 följande:

    I går föddes vår lille pojk. Helt otrolig känsla även om jag hade en jobbig förlossning ( allt gick bra) att efter alla ivf pch hormoner så har vi fått vår efterlängtad bebis.


    Grattis!! Skönt att äntligen träffa lillen.. <3

    Har värkar idag hoppas vår flicka vill komma ut nu känner mig less heheheh..
Svar på tråden Vi som plussat efter IVF hösten 2016