• Humla85a

    Vi som plussat efter IVF hösten 2016

    V.12 idag

    När jag skrev in mig hos bm tyckte hon jag hade lågt bltr. Men det är ungefär samma som jag alltid haft. Har alltid lätt för att bli lite yr och kan inte stå långa stunder. Men nu är det hemskt! Kan inte ens ta en dusch utan att sitta! Stå och laga mat? Glöm det! Nära att svimma hur många gånger som helst varje dag.

    Någon annan som är väldigt yr? Tips på vad jag ska göra åt det?

  • Humla85a
    Juliii86 skrev 2016-12-24 11:32:21 följande:

    hej tjejer!

    Jag behöver eran hjälp!! Jag vet inte om jag vågar tro på att detta är sant? Är på ruvardag 10 och jag kunde bara inte hålla mig för jag har känt mig så konstigt de senaste dagarna så därför bestämde jag mig att få svar nu eller aldrig.

    BM säger ju att man inte ska testa sig tidigt innan testdagen för att inte få falsk positiv men stämmer det verkligen? Måste jag då vänta med och bli glad över mitt plus?

    Är i chock!! Har liksom inte fattat det än att jag har plussat? Vi har försökt i över 9 år utan att lyckas. Kan det verkligen vara sant?? Snälla hjälp mig!

    Skickar med en bild!


    Men åh grattis grattis grattis! <3 <3 <3
  • Humla85a

    Äntligen har jag fått lite vittring efter bättre mående. Inte kräkts på flera dagar och illamåendet har börjat avta. Så när sjukskrivningen går ut på söndag är det dags att hoppa på jobbtåget igen. Som tur är jobbar jag ju bara natt så jag har ju alltid sovmorgon

    Ser fram emot att göra nått igen. Få dagarna att gå.

    Hur mår alla ni andra?

  • Humla85a
    Filli89 skrev 2017-01-05 09:19:30 följande:

    Hej skönt att du mår bättre, mitt illamående har släppt enormt men känner fortfarande av den tyvärr, spydde sist förrgår, är i v16. Jag läste nånstans att de som fortsätter må illa är känsliga mot ett ämne som finns i moderkakan (nått sånt) även om man helst vill slippa de känns d halvt okej för då kanske allt e som de ska. Ska höra hjärtat på måndag, sedan har jag rul 27 januari spännande och oroligt samtidigt. Vilken vecka är du i?


    V.14 idag

    Åh snart rul för dig alltså, vad spännande. Själv har jag inte ens fått en tid för det än. Mitt landsting är awesome, not! Men men. Vet inte hur jag ska klara att vänta alla dessa veckor...
  • Humla85a

    Ångest! V.15 nu och jag har absolut ingen mage eller liknande. 4,5 veckor sen senaste ul och nu är jag övertygad om att allt stannat av Senaste kvällarna har jag gråtit mig till sömns. Mitt usla landsting är till noll hjälp och enda privata som finns har stängt i 1,5 v till.... Måste ringa min bm på måndag, men vet inte ens om hon har nån såndär hjärtljudsmonitor.

    Kan det vara som det ska fast inget syns eller känns?

  • Humla85a

    Var till bm och fick lyssna på hjärtljud igår Känns så underbart att pyret fortfarande är med oss.

    Däremot har illamåendet och kränkningarna kommit tillbaka med full kraft...

  • Humla85a
    Juliii86 skrev 2017-01-20 18:26:09 följande:

    Åh så mysigt! :) Vad skönt för dig att få höra hjärtljudet. Men fy då! Inte roligt att du fått tillbaka symtomen


    Ja jag är så less på kräkas... är ju ändå i v16 nu och överallt läser jag om kvinnor som mår så mycket bättre. Medan jag kräkts 6 (!) gånger idag... vill bara må bra och få vara lite glad över graviditeten. Men det kommer väl hoppas jag.
  • Humla85a
    Juliii86 skrev 2017-01-20 20:33:35 följande:

    I onsdags åkte jag till Sahlgrenska för att se för första gången vår lilla frö! Det kändes så underbart och så overkligt att jag har sett den underbara lilla livet med ett tickande hjärta. Läkaren sa att allt såg så fint ut och hjärtat tickade på som den skulle samt att gulsäcken såg bra ut I dag fick jag tag på mödravårdscentralen då det är ganska svårt att få tag på dem via telefon så lyckades jag ringa precis när de öppnade telefontiden och lämnade ett meddelande. Den 1 februari har jag fått en tid hos dem. Det känns så bra just nu att jag svävar i moln Måste erkänna att jag började bli lite orolig då mina symtom försvann vid vecka 7 men efter att jag var i Sahlgrenska kom då illamåendet och allt annat tillbaka.


    Åh vad härligt att allt ser bra ut <3 Vilken vecka är du i?
  • Humla85a
    Juliii86 skrev 2017-01-21 09:02:52 följande:

    Ja det kändes underbart :) Jag är i vecka 8 (7+4). Jag är nog den som är tidig i graviditet i den här tråden hehe.


    Fördelen du har med det är ju att vi andra redan varit där och kan hjälpa dig med vår erfarenhet.

    Jag minns att vid vårt första ul så kändes allt så sjukt overkligt. Bara grät och grät. Och det gjorde tillochmed mina föräldrar, dom har ju varit så delaktiga i våra ivf försök så dom visste ju att vi var mitt uppe i det Mamma påbörjade sin telefonterror, haha, ringde stup i kvarten och började samtalen: -gråter du?!

    Hon har nerverna utanpå och var så orolig att det skulle hända något. Lilla mamma. Nu har hon dock lugnat sig tack och lov
  • Humla85a


    Maken kallar magen för bulan. Själv säger jag valken Har ju varit så orolig för det knappt synts nånting, men lyssnade på hjärtljud så sent som i tisdags. Så uppenbarligen ligger hen därinne o frodas. Har rul bokat till 21/2.... en evighet dit.
  • Humla85a
    druvan52 skrev 2017-02-04 09:57:13 följande:

    Härligt att det verkar gå bra för er alla trots alla läskiga upplevelser med blödningar och infektioner. Mycket man måste gå igenom... Själv tycker jag magen blivit betydligt mindre och jag har också lättare att ligga på rygg än för några veckor sedan. Kollade hjärtljud för 2v sedan och då var det bra. Nu är det vecka 21+2. Ringde bm och frågade om jag kunde komma in o kolla hjärtljud men de hade inga tider i veckan. Hon tipsade om gynakuten, men vet inte om man kan gå dit bara för att kolla hjärtljud? Hur skulle ni ha gjort?


    Du kan ju alltid ringa till dom och lyfta frågan. Skulle jag göra.
  • Humla85a

    Hejsan alla!

    Här var det dags för rul imorse och allt gick jättefint. Grät som tusan när jag fick se hjärtat slå på skärmen! Så mycket oro som släppte.

    Fick bf framflyttat två dagar, så nu är det 10 juli som gäller också fick vi veta att det är en liten pojke som växer därinne <3

  • Humla85a
    typjag skrev 2017-02-21 14:21:44 följande:

    Ooh! Bad ni få veta könet eller frågade de om ni ville veta? Min tur på torsdag! Nervös!


    Efter att hon hade kollat allt det viktiga och sett att det var grett fick jag upp och hoppa lite för att pyret skulle lägga sig lite mer fotovänligt så vi kunde få nån fin bild med oss hem. Då passade jag på att fråga om vi kunde se om det var en liten dräng och det såg vi ganska raskt att det var
  • Humla85a

    Hallå alla!

    Hur står det till med er och era bebbar?

    Här rullar det så sakteliga på. V 23 nu. Känner pyret buffa runt i magen så gott som dagligen. Varje dag som går känns som en seger.

  • Humla85a
    Juliii86 skrev 2017-03-12 19:40:07 följande:

    Här är det bra och vissa dagar mindre med hemska värk annars mår jag fint :) Bebisen mår också bra Åh så mysigt att du känner av bebisen, längtar också få göra det. Har bara känt av lite smått men vissa gånger har jag blivit fundersam om det var tarmarna. Är just nu i vecka 15 (14+5).


    Vad kul att höra att allt går bra Jag kände inte bebben förrän i v21 första gången. Och imorgon går vi in i v24. Men jag har en doppler också som jag lyssnar med lite ibland. Så otroligt skönt för nerverna!
  • Humla85a
    Filli89 skrev 2017-03-13 05:34:13 följande:

    Hej! Det rullar på här med, trots omständigheterna som varit. Men vår flicka mår bra och kämpar på, aktiv är hon oxå så mkt hon sparkas o boxas där innan undrar jag ibland vad hon har för sig haha. V26 på onsdag.


    Åh vad glad jag blir för er
  • Humla85a
    Lee*** skrev 2017-03-13 13:25:19 följande:

    Gick in i vecka 28+0 idag. Mår bra förutom att jag inte orkar med samma tempo, börjar känna mig tung. Sover lite dåligt på nätterna ibland. Köpt en gravid kudde som jag skall hämta idag.

    Men annars mår jag väldigt bra. Känner av bebisen en del men inte jätte jätte tydligt o då blir jag lite orolig, moderkakan i framvägg.

    Kommer jobba till 1 vecka innan bf om jag mår bra, men kommer trappa ner i maj.


    Oj jobba så länge! Själv planerar jag att gå två månader innan bf

    Jag har också moderkakan i framvägg, känner pyret mest på morgonen, precis när jag vaknat. Men när jag inte känt nått så är dopplern guld värd må jag säga.
  • Humla85a
    Juliii86 skrev 2017-03-15 07:22:45 följande:

    Jaha oki :) Är det ditt första barn eller har du flera barn? Vad skönt att du har en doppler hemma, det är rätt praktiskt att ha en om man känner sig orolig. Jag har en gammal variant hemma som jag köpte för cirka 8 år sen. Har provat den men har inte lyckats hitta hjärtat för jag har försökt använda mig utav vaselin eller lotion och inget har fungerat. Förra veckan beställde jag ultraljuds gelé förhoppningsvis (tänkte jag då) att det ska vara lättare att hitta och höra bättre. Lyckades till slut hitta hjärtat men det var så svagt ljud. Vet inte om apparaten håller på bli dålig eller så är det jag som inte gör rätt hehe. Den har stått ganska länge gömd i ett skåp. Men så mysigt att höra bebisen hjärta <3


    Första barnet. Så allt är nytt/roligt/spännande/oroligt och ångestfyllt. Allt på samma gång

    Jag köpte en ny doppler, angel sounds, och har hört hjärtat tydligt varje gång. Men då har jag ul gelé också, om det gör nån skillnad. Men var i v18 när jag lyssnade första gången, och då fick jag vara rätt långt ner på magen. Vid troskanten typ.
  • Humla85a
    Juliii86 skrev 2017-03-15 11:34:51 följande:

    Åh vad spännande :) Det blir också föesta barnet för mig :) Det var svårt att förstå i början att vi äntligen blev gravida. Allt kändes som en dröm för mig.

    Jaha ok då kanske min är lite smått dåligt för jag höll den långt ner i magen :) Får nog köpa in ny när nästa lön kommer.


    Nej jag tror jag fortfarande inte riktigt fattat att det växer en bebis i mig. Efter så många år och fruktlösa försök. 2017 ska bli bästa året någonsin!
  • Humla85a
    Juliii86 skrev 2017-03-16 09:37:31 följande:

    Jag förstår dig precis hur du menar :) Håller även med dig att 2017 är det bästa året! Du är väl nu ganska nära nu till bf :D Så spännande!


    Nja nära o nära.... v24 bara. Har bf i juli

    Men jag har lite olika delmål. V24 var en, då finns det chans till överlevnad utanför livmodern. Nästa jag har är v30. För i den veckan föddes en god vän till mig, och hon har ju klarat sig prima i livet. Plus att det ju var nästan 30 år sedan dessutom. Sjukvården blir ju bara bättre hela tiden
Svar på tråden Vi som plussat efter IVF hösten 2016