whattodowhattodo skrev 2016-10-22 12:53:32 följande:
Tänkte tipsa om en salladsbas som jag ofta gör när jag vill äta sallad. Denna bas gör jag i en skål som får stå i kylskåpet någon dag där man kan variera tillbehören till.
OBS:Jag är ganska "plain" när det kommer till sallad, jag behöver inte ha 12321873 olika ingredienser och dessa funkar finfint för mig:
1 färdigsköjd/ hackad mix från ICA
1 paket cocktail-tomater (250g)
ca 3-4 morötter som jag bara skalar i salladen med en osthyvel
Ja jag vet, jag är lite lat men jag tycker verkligen att det är såååååå tråkigt att hacka sallad och isbergssallad är förövrigt i min mening smaklöst, men orkar inte handla på mig en massa olika salladssorter då jag bor ensam och det skulle bara bli gammalt (hehe undanflykter)
Exempel av tillbehör:
1. paket breasola skinka/ parma skinka
2. köttbit (oxfilé/ rostas/ fläskfilé/ kyckling)
3. laxfile
4. 1 burk tonfisk i vatten
Man kommer hem, är superhungrig - bara sleva upp sallad i en tallrik och ta fram en burk tonfisk i vatten, rinna av vattnet och hälla över tonfisken i salladen - klart. 5 minuters middag
Tonfisk i vatten är underskattat, hade bara fått för mig att det var äckligt, men så testade jag detta koncept någon dag - funkar hur bra som helst och mättar riktigt riktigt bra!
Bra tips! Jag hade slängt i ett hårdkokt ägg i salladen också.