Nyfikna72 skrev 2016-10-04 09:12:51 följande:
De flesta som har åsikter om lidl är ju oftast såna som bara går på hörsägen, mejeri nämns många gånger och vad jag vet är det ju numera mestadels svenskt även där. Tysk mjölk som de hade i början är det ju länge sen de slutade med. Svenska lidl är ju egentligen nåthelt annat än de utländska butikerna där de kör stenhårt med egna märken. Här var de ju tvungna att ändra sig lite för att komma nån vart. Att undvika svenskt kött bara för att det är billigt blir ju bara löjeväckande, att det är dyrt i andra butiker betyder ju bara att den butiken tjänar mer. Den stackars producenten får inte mer av kakan bara för att det är dyrt i butiken. I inköpsled skiljer det inte många kronor mellan utländskt och inhemskt kött tragiskt nog.
De är stor skillnad på priserna på svensk och utlänskt kött. Varför tror du det finns så mycket kött från andra länder? Det är billigare framställt.
Andra länder proppar alla djuren med antiotika för att undvika infektioner för dom står mer eller mindre i en santitär skit. Billigare att föda upp djur i trånga utrymmen utan chans för utevistelse och mindre personal. Detta kött äter inte jag.
Fåglar doppas i klor efter avlivning för att dödda salmonella. Man uppskatta att hälften av fåglar har detta i EU och mycket högre siffror i USA och Asien. Detta vill jag inte heller äta.
Varför hålla på att behandla med massa kemikalier och mediciner för djuren är dåliga istället för en bra djurhållning med friska djur från början?
Att unvika billigt kött där jag ser att priset inte kan gå ihop med svenskt produktion är inte löjligt. Det är att ifrågasätta varför? Undrar du aldrig vad det är för fel när något är lite för billigt?