Inlägg från: Ljunggren |Visa alla inlägg
  • Ljunggren

    vi från Skåne som har BF jan/feb-17

    Hej vänner!

    Vi var på VUL idag och fick veta att vi inte väntar ett nytt barn, utan två.. 
    OJ vilken överraskning! Det var så jag inte kunde hålla tillbaka tårarna när han sa "Där är en, sen är där en till" :) 

    Mkt dubbla känslor, mestadels glad men ändå lite oro då jag födde min första gosse i v 31..  

  • Ljunggren
    Ox2 skrev 2016-07-15 13:32:51 följande:
    Grattis så roligt!! Kunde han säga om det var en- el tvåäggs?

    Kan man bära tre åt gången;)
    Haha.. Ingen aning. Det är ett senare bekymmer! Men jag antar att iom att de är två så kanske de inte har samma närhetsbehov då de har varandra?! Vi får se. Jag vet att man kan bära två på magen. Så då får det väl bli två på magen och en på ryggen ;) Eller så får mannen hjälpa till och bära. 
    Vi kommer ju få lägga vår föräldraledighet så att han kan vara hemma tillsammans med mig så länge som möjligt. 
    Jag sitter lite på försäkringskassans hemsida och räknar lite och man får visst 20 dgr ist för tio ifrån början samt 90 extra sjukpenningdagar och 90 lågdagar. De 90 sjukpenningdagarna kommer vi nog försöka ta ut direkt, så vi är hemma tillsammans så länge de räcker. 

    Han trodde de var två-äggs men inte säker så jag ska få gå till en annan läkare för att få ett andra utlåtande. Men av vad jag förstår så är det en mer riskfylld graviditet vid 1-äggs så jag hoppas på 2! 
  • Ljunggren
    BeautifulMoments skrev 2016-07-15 19:03:57 följande:
    Grattis! Jag har själv enäggstvillingar på 4 år. Det brukar va enklare att se tidigt i graviditeten om de är enäggs än tvåäggs. Enäggs har ju samma yttersäck och tvåäggs ligger ju i olika bredvid varann så där brukar där va ett mellanrum mellan dem tidigt i graviditeten. Det stämmer att det är mer riskfyllt med enäggs dem kan få saker tvåäggs inte kan tex tvillingtransfusion som mina flickor fick.
    Tack! :) Tvillingtransfusion låter läskigt. Vad innebär det? 
  • Ljunggren
    Ox2 skrev 2016-07-20 18:07:59 följande:

    Hur går det för er andra? Det var en del som hade undersökningar Inbokad, kub och nipt? Fått resultaten?

    Själv jobbar jag denna veckan innan jag gå på semester igen. Försöker dölja graviditeten så mkt det bara går. Har tid för rul min sista semestervecka och vill helst vänta tills efter det innan jag blir helt officiell med graviditeten på jobbet...

    Hur har ni andra gjort?


    Jag kommer kontakta min chef ett par veckor innan jag kommer tillbaka ifrån min 8v långa ledighet. Mest för att jag kommer vara i 17+5 när jag kommer tillbaka och läkaren har varnat för ev sjukskrivning från v22+0..

    Jag gör RUL min andra arbetsvecka och troligen kommer tvillingmagen avslöja mig långt tidigare.. 
  • Ljunggren
    Nickelin skrev 2016-07-21 21:17:00 följande:

    Kul tråd! :D

    Jag bor utanför Malmö, är 25 år och är i 11:e veckan. Funderar hur jag ska offentliggöra min graviditet... Gillar inte att få en massa uppmärksamhet, men känns lite torrt att ta det via Facebook... Hur gör ni?


    Vi ringde våra föräldrar och våra närmsta vänner. Alla andra kommer få veta pö om pö eller via instagram som vi sist la upp en bild på efter RUL. 
  • Ljunggren
    1315 skrev 2016-07-31 20:30:48 följande:

    Hej!

    Jag har precis plussat och beräknas föda i början av april. Väldigt tidigt fortfarande och oron står mig upp i halsen så jag fick en väldigt liten blödning här om dagen.. Men inget mer sedan dess, Hcg stiger fortfarande och alla symptom är kvar.

    Jag ser att detta är en grupp endast för de som är beräknade i januari och februari men tänkte chansa och fråga om det är ok att gå med då jag också bor i Skåne (Malmö).

    Lite kort om mig

    Jag är 26 år och har 2 barn som är 2,5 respektive 1 år. Nu väntar vi som sagt nummer 3 (alla har varit planerade) och håller tummarna för att allt ska gå vägen :)


    Oj, så tätt.. Jag gissar att du har stor ork! :) En eloge till dig. Jag sitter just nu med tvillingar i magen medan jag redan har en gosse som fyller två i november. Jag fasar lite för hur jag ska orka.. Kanske kan du komma med lite pep? :) 

    Grattis till graviditeten! 
  • Ljunggren
    mamsett skrev 2016-08-01 01:27:00 följande:

    Hej

    Jag är 40år och väntar tvillingar som är beräknade till slutet av februari. Bor utanför Lund. Vi har sedan tidigare 2 pojkar på 11 och 2 år.


    Vad roligt med ngn nära som också vänta två :) Våra är tänka att komma i början av feb. Bor i Hörby-skogen ;) 
  • Ljunggren
    mamsett skrev 2016-08-01 13:00:53 följande:
    Ja så trevlig. Känner ingen annan i samma sits, man kan känna sig lite ensam ibland då det inte är samma som när man väntar ett barn. Ska göra kub o träffa läkare om ca 1 vecka. Fick inte så mycket info sist så hoppas på mer nu. Ser dock ut att vara enäggstvillingar.

    Har du barn sedan tidigare?
    Jag har en son för nov-14. :) 

    Läkaren trodde det var två-äggs men vi ska på en extra koll för ett andra utlåtande av en annan läkare då han vi först träffade önskade det för att bli mer säker. Vi kommer då vara i 14+1. 

    Jag känner en som fått två-äggs ganska nyligen och hon blev sjukskriven från v25 så jag räknar lite halvt med att få gå hem tidigt. Dock gör det mig inget, bara de inte tittar ut innan v34 så är jag tacksam! Min gosse är född i v31+1.. 
  • Ljunggren
    LiRa skrev 2016-08-01 16:09:59 följande:
    RUL på Hbg lasarett 9/8. Ska bli himla spännande! Vart gör du, också Hbg? 17+5 idag, BF 2-5/1 (liten skillnad på KUB- och SM-dateringen). Blir helt klart ett spännande nyår för oss båda :)

    Kul med alla nya här inne o kul med flera tvillingar på g, det måste vara något alldeles särskilt.
    Om inte annat mer nervöst.. Med tvillingar alltså. 
  • Ljunggren
    BeautifulMoments skrev 2016-08-02 22:24:13 följande:

    Skriv PM till mig med ert namn på Facebook. Jag måste lägga till er som vän för att kunna lägga till er i gruppen men tar givetvis bort er igen!


    När jag klikar på ditt namn kan jag inte komma åt din sida då den är privat. Eller kan jag skicka pm på annat vis? 
  • Ljunggren
    mamsett skrev 2016-08-02 23:35:35 följande:
    Va kul min yngsta är född juli -14

    Har med läst o hört att man blir sjukskriven mellan v20-25 senast 30 något. Har med en jag känner som nyligen fått tvillingar. Skönt att ha någon som varit med om det innan att fråga.

    Då lär ni kanske få samma huvudbry som oss ang vagn. Kommit på att inte alla vagnar man kan ha ståbräda med sits som jag tänk. Vill kunna ha sonen så han ej kan springa ifrån. Han går inte efter en direkt
    Vi kommer köra på Kronan Syskon. Kommer köpa den med endast sittdelar och har mjukliftar i. Jag kommer alltid att bära ett barn i bärsele eller bärsjal och tänker att det blir lättare att alternera mellan barnen med endast sittdelar. Vill gossen åka vagn, vänder vi endast sittdelen framåt, tar upp en av tvillingarna och lägger mjukliften i korgen under. Kronan var den enda vagnen vi hittade som fick helt plant liggläge i sittdelen, därför valde vi den. 
  • Ljunggren
    Ox2 skrev 2016-08-04 16:21:58 följande:
    Kan jag lägga till dig?
    Skickade pm till dig! :) 
Svar på tråden vi från Skåne som har BF jan/feb-17