Inlägg från: Ljunggren |Visa alla inlägg
  • Ljunggren

    vi från Skåne som har BF jan/feb-17

    Hej! 

    Jag är 30 år och bor i strax utanför Hörby :) 
    Väntar vårt andra barn, är i v9+0.
    Dock har jag inte kommit dit när jag vågar hoppas för mkt ännu, då vi fått mf tidigare. Bokat ett VUL i 11+0, så två veckor dit. 
    Om allt går bra på vårt bokade besök så kommer jag boka tid för KUB. 

    Vi har ännu inte berättat för ngn mer än för våra två absolut närmaste vänner. Vi kommer inte berätta förrän efter resultatet på KUB. Jag vet inte varför, men det känns viktigt. Egentligen skulle jag vilja att vi höll det för oss själva fram tills efter RUL, men då jag fött barn tidigare kommer troligen min midja avslöja mig allt för mkt.. 

    Ang könet är vi överens om att inte ta reda på det, det är inte viktigt för oss vilket kön det blir. Däremot kan jag erkänna att då jag väntade mitt första barn "väntade på en flicka", men ut kom en pojke. Det jag hunnit med att tänka nu är att jag "väntar på en pojke" så kanske blir det tvärtom denna gång? 

  • Ljunggren
    Mammatilljesperochkevin06 skrev 2016-07-01 15:35:55 följande:
    Men kub görs endast om du är över33år ?
    Inte om jag ber om det. Jag har vänner som gjort KUB varje graviditet och de är långt under 30. 
  • Ljunggren
    Ox2 skrev 2016-07-01 16:51:53 följande:
    Privat, dvs betalat ur egen ficka? El finns det någon privat barnmottagning som erbjuder kub till de som är skrivna där?

    Så gjorde den barnmottagningen jag går till innan. De erbjöd ett extra ul i v 32.
    Ingen aning egentligen då det var ett par år sedan hon var gravid sist. Men jag hade tänkt höra på mitt inskrivningsmöte. Kan berätta mer om två veckor. 
  • Ljunggren
    38Linda38 skrev 2016-07-01 19:58:49 följande:

    Hej!

    Hoppar gärna med här:)

    Linda heter jag, är snart 38 år. Väntar vårt första barn, är i vecka 6, så vågar inte hoppas riktigt än. Så beräknad födsel 27/2 2017. Efter vi bestämt oss att skaffa barn, gick det på första försöket!

    Vet inte riktigt hur man kan må. Men är oftare kissig, dricker mera vatten, tröttheten slog till igår och känner ofta av en värk lik mensvärken i ländrygg och livmoder. Men allt är okej enligt barnmorskan jag talade med på telefon.


    Grattis! Vilken tur för er att det gick på första försöket! :) Vet en del som fått kämpa på, inkl vi själva.
    Det är troligen växtvärk du känner, själv är jag i v 9+1 och tröttheten har precis börjat lägga sig lite. Har varit som en klubbad säl i över en månad tidigare.. Hehe. ;) 
  • Ljunggren
    Ox2 skrev 2016-07-01 18:24:56 följande:
    Ska bli spännande! Det står tydligt på Helsingborgs lasaretts hemsida att region Skåne erbjuder från 33års ålder men inget om åldern på Lund/Malmö universitetssjukhus hemsida.

    Jag jobbar själv inom vården och tycker det är intressant med dessa skillnader.

    Har ni förresten sett/hört att 27 barnmorskor har sagt upp sig på förlossningen i Helsingborg. Tur att det är ett tag tills jag ska föda....
    Hme. Ja, vi får se helt enkelt. Men om det är så att jag inte kan få det via min BM så kommer jag söka andra vägar för att få göra ett KUB, som jag skev tidigare känns det viktigt. Om det nu är så att vi får ett barn med kromosomfel så känns det som jag vill veta det innan det kommer.. Så vi kan vara lite förberedda och inte stå som ljus då barnet kommer. 
    Fick mitt första barn i v31+1 och månaderna efter var väldigt tuffa.. 
    Jag kommer troligtvis föda i Kristianstad, det är där jag kommer gå på MVC och specialistmödravård iaf. 

    Oj, så många som sagt upp sig? Låter som på IVA på CSK. Har det varit mkt tumult där på deras avdelning? Vet du ngt om det? 

    Har blivit beroende av serien "Call the midwife" som finns på Netflix och enligt den verkar det vara så lätt att föda hemma ;) Några krys så är ungen ute.. Hehe.. Får väl satsa på en hemmafödsel om inget annat.. Eller inte.. Skulle aldrig våga.. Hue.. 
  • Ljunggren
    tindistar skrev 2016-07-02 10:34:21 följande:

    Angående kön så ska vi ta reda på det. Har gjort det med alla de andra fyra också. Denna gång ska vi dock inte berätta vad det är för sort till någon annan utan behålla det för oss själva.

    Läste lite högre upp om kub och jag gjorde det i Lund i tisdags. Fick se en sprattlande liten bebis och fick som tur är låg risk. Är under 33 år men p g a att jag har ds i närmsta släkten får jag göra det gratis. Annars är det privat man får vända sig enligt min bm. Även Lund/Malmö har gräns på 33 år.


    Nu när jag tänker efter så har faktiskt tjejen jag känner en nära släkting med DS, säkert därför hon fått göra. Inte haft en tanke att det kunde hänga ihop. Men i vilket fall ska jag försöka få till ett. Vi får se hur det blir!
  • Ljunggren
    Ox2 skrev 2016-07-02 10:31:08 följande:
    Vad jag vet finns det två ställen i Malmö som gör privata kub. Vad som finns i nordöstra Skåne känner jag inte till.

    Ja en media har det med deras arbetsschema att göra. I dagsläget arbetar barnmorskorna trevligt ( och vad jag vet det flesta ssk också) och det ger mindre dygnsvila och fler arbetspass. Win för region Skåne. Tidigare har det tydligen funnits ett special avtal i Helsingborg ( kanske på andra ställen också) som gett de bättre arbetsförhållanden. Nu vill barnmorskorna gå tillbaka till detta avtalet men inte regionen och därför säger de upp sig. Så har jag uppfattat det i alla fall.

    Hitintills ryktas det om två fall som blivit hänvisade till Lund istället pga plats brist. Det ena fallet stod i tidningen. Dom kom bara ut på motorvägen sen var ungen ute hehe.

    Fler och fler vänder sig till Halmstad.

    Hemmaförlossning låter inte lockande!! Sjukhus tack! Vid båda mina tidigate förlossningar har Moderkakan inte släppt/haft svårt att släppa så jag vill gärna ha op inom räckhåll. Har visserligen sjukhuset inom 10min med bil men ändå...

    Usch, v 31 är lite tidigt. Skönt att det gick bra!

    Idag ska vi ha 3års kalas!
    Hoppa ni får ett lyckat kalas! :) 
  • Ljunggren
    Melloj skrev 2016-07-05 20:16:19 följande:
    Hej! Läste att vad du undra och jag har gjort två privata kub. Båda på Emma ultraljudsklinik i Malmö och det kostar 1900kr. Vet att även Mamma Mia kliniken i Malmö erbjuder kub för samma pris.
    Jag har läst på lite om KUB, och först kändes det väldigt viktigt att göra det men nu vet jag inte... Det är ju bara en "riskanalys" och om finner risken stor får man gå vidare med andra undersökningar, vilket jag känner mig mer osäker på. Så som fostervattenprov?! Känns väldigt läskigt med mf risken, särskilt som jag fått ett tidigare och vill absolut inte uppleva fler! Kluven.. 
  • Ljunggren

    Hur har ni andra det med tröttheten? Själv är jag så trött periodvis under dagen att det känns som jag kommer gå av på mitten. Blir lite mer TV för min 19 månaders än vad jag är bekväm med, men mamma vill soooova.. Zzzzz.. 

  • Ljunggren

    En annan grej, har ni börjat tänka ngt på namn? 

    Förra gången, då hade vi bara ett flicknamn, Marianne. Som ändrades till Malva under förlossningen, fick  ngn uppenbarelse om att det var Malva som var på väg till oss! ;) 
    Ut kom en MalvE ^_^

    Denna gången har vi än så länge bara ett pojknamn, Manfred.
    Men vi får se, fortfarande inte bestämt om vi ska ta reda på könet denna gången. Eftersom min man fick sin vilja igenom förra gången med att inte ta reda på det får jag bestämma denna gången.. Hmme.. ;)

Svar på tråden vi från Skåne som har BF jan/feb-17