Jag vägrar äta uppvärmd mat till middag, det gör jag ändå till lunch varje dag. Däremot så förbereder jag massor kvällen före, om man ska ha rotsaker/potatis så skalar jag och skär dessa och lägger i en bunke kallt vatten i kylen tills det är dags att laga middag. Om vi ska ha fisk så är den tinad och ligger i kylen, samma med köttfärs, kött/kyckling är redan skuret och ligger på en tallrik inplastat, ost är riven och sallad gjord osv. Det händer tom att jag ställer fram bunke/skålar/kryddor/tillbehör osv. och mäter upp ris/pasta i förväg.
Högst en halvtimmes matlagning och dukning tycker jag är ok på vardagar, och på den tiden med lite förberedelse så kan man lätt laga enkla rätter som fiskgratäng med eget potatismos och dillsås, lax i ugn med ex fetaost eller pepparrot och ris, fyllda tomater/paprikor med köttfärs och ris, pasta med olika såser, ex köttfärssås eller skinksås, bönbiffar/kikärtsbiffar med spiskummin och tillbehör, kyckling med quesadilla, enklare soppor som grön ärtsoppa/morots/potatissoppa och pannkaka (gärna ugnspannkaka eller saffranspannkaka) osv.
Sen får man vara effektiv, om barnet är hungrigt redan på hemvägen så ger man några äppelklyftor eller dylikt direkt, parkera sen framför tv:n. Fort in med maten i ugnen/sätt på spisen etc. Medan maten puttrar dukar man och diskar undan/fyller diskmaskinen vartefter. Målet är att man ställer fram maten och köket är städat. Då är det snabbt gjort att duka av bordet sen.