• emmm28

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Hej alla kämpar!

    Jag har varit ute i den andra verkligheten och tyvärr inte så mycket här i tråden på sistone, men vill verkligen skicka ett stort grattis er som jag nu sett har lyckats! Ett lika stort 'pepp' skickas till er andra som tvingas fortsätta kämpa.

    Jag gjorde vul idag och man mätte slemhinnan till 10 mm. Då är tanken att återföring sker om ca två veckor; i slutet av vecka 19. Det känns nästan som att slemhinnan då kommer att vara FÖR tjock - eller?Det kanske bara är en fördel m tjockare...

    Jag funderar på en sak; hur många dagar innan ET/FET börjar ni med Lutinus? Finns det något "min / max" för antal dagar att ta Lutinus just före återföring tro?

  • emmm28
    Sara405 skrev 2016-05-01 11:21:00 följande:

    Hej på er,

    Jag ger mig in i denna djungeln av äggdonation utomlands efter att ha misslyckats med de försök vi har rätt till på Sahlgrenska i Göteborg. Så mycket att läsa och ta till sig.

    Har inte möjlighet att läsa igenom alla sidor med all input från er, men efter att läst en del så hittar jag ingenting om äggdonation i Danmark. Är det nån som testar där eller finns det nån anledning till att jag inte kan läsa om försök där?

    Annars lutar det åt AVa i Riga, nån som kan ge råd om hur ni flyger och kostnader från Göteborg dit.

    Tack på förhand.


    Vi har precis som ni använt våra tre försök på SU o göteborg samt även gjort FET med det enda frusna embryot vi gick utöver de tre. Vi fick en son för några år sedan, men är nu i processen igen för syskonförsök.

    Vi valde Åbo i Finland då de inte har någon kö samt då vill kunna ge samma möjligheter för kommande barn som vår son har i att ta reda på sitt ursprung; genom sk öppen donator. Vi var inne på att välja Riga , men just det avgjorde.

    Åker för ET om ca en vecka, är helnöjda med kliniken än så länge!

    Lycka till!
  • emmm28
    TyckOmMig skrev 2016-05-01 13:44:36 följande:

    emmm28-spännande det börjar närma sig nu.

    Tänker extra på dig att det går bra denna gång.


    Tack så mycket!

    Sara405: Vi har också valt Fertinova, Åbo. Reser från Göteborg, första gången flyg via Stockholm och Helsingfors och nu kommande resa blir med tåg till Stockholm o sedan båten över. Jo visst går det en del pengar i resor o boende, så är det. Den här gången (förra var konsultation/provtagning/gyn-us) stannar vi i Åbo 4 nätter så det blir en liten semester av det hela :)
  • emmm28
    hoppfull2016 skrev 2016-05-09 10:22:14 följande:

    Hej! Vi bor i Göteborg och åkte som sagt till Intersono i Lviv. Äggdonationen kostade 5150 euro inklusive frysning av embryon i ett år. Dom har även icke anonyma donatorer som i Sverige och om man väljer det kan man få donationen betald av försäkringskassan. Resorna blev inte så dyra och framförallt var det väldigt billigt där. Vi köpte alla våra mediciner och tog alla prover där vilket gjorde att det inte blev så dyrt. Jag kan även tipsa dig om en bra gynekolog i göteborg på södra vägen som gör mätningarna innan man åker på äggdonation, och även hjälper till med mediciner om så behövs. (många äggdonationpatienter i göteborg har gått till honom.) Han tar landstingstaxa, 200 kr/gång. (många andra ställen som tex carlanderska tar ockerpriser för mätning.) Jag vet precis hur det är när man står i djungeln av alla val inför äggdonation. Lycka till!!


    Låter som vi går hos samme man för mätning av slemhinna :) Vi bor också i Göteborg.
  • emmm28

    Hur lång tid efter avslut med Progynontabletter och Lutinus skulle ni säga att blödningen kommer?

    Minns inte...

  • emmm28

    Finns det någon som har (personliga erfarenheter eller) några tankar kring skillnader mellan Lutinus och Crinone? Frånsett att Lutinus väl för de flesta verkar kladda mer... Jag tänker på det faktum att man med Crinone tar 90 mg en gång per dygn och med Lutinus tar 100 mg tre gånger per dygn - någon som på något sätt som sagt noterat någon skillnad?

    När jag var gravid med sonen använde jag Crinone och nu senast vid vårt missfall använde jag Lutinus. Inte för att eventuella skillnader lär vara så stora, men kan ju finnas sådana i någon utsträckning tänker jag... :)

  • emmm28
    hoppfull2016 skrev 2016-05-12 16:13:00 följande:

    Jag tycker crinone är klart bäst. (det är inte mg du ska jämföra eftersom de har olika sammansättning och verkan.) Lutinus 100mg/3ggr dag är samma/likvärdigt som Crinone 8% 90 mg 1/ggr dag.

    När jag gjorde mina ivf på shalgrenska fick jag lutinus 3 ggr/dag. Det jag märkte var att min nivå av progesteron i kroppen aldrig steg så mycket och det rann ut väldigt mycket på mig. Och jag fick småblödningar med en gång. Denna gången när jag gjorde äggdonation valde jag Crinone och det var mycket bättre. Det rinner inte ut och salvan "klibbar" fast inuti. I varje fall så blev min progesteronnivå högre av crinone än av lutinus. Och jag har inte haft några småblödningar. Men det kan säkert variera från person till person. Under äggdonation är det ganska vanligt att få crinone/ 2 ggr dag (dubbel dos)


    Tack så mycket för dina synpunkter! Det var precis det jag var ute efter; att det säkert kan vara så i vissa fall att progesteronnivån blir högre m Crinone då det "stannar kvar bättre". Sen vad det gör och vad andra faktorer spelar för roll kan så klart ingen veta när det gäller embryon som inte fäster etc. Men jag ska iaf försöka få Crinone utskrivet till nästa gång; för att det iaf känns bättre mentalt :)
  • emmm28

    Hej alla kämpar!

    Har varit lite frånvarande här, men det beror på att vår resa till åbo ställdes in några dagar innan planerad avresa. Donatorn hade inte tillräckligt många äggceller; dvs färre än 5, så försöket avbröts. Minst sagt frustrerande när man sprayat o ätit tabletter samt sprungit på ultraljud hit o dit för att få till en tjock slemhinna. Men men. Det finns ju inga garantier. Hur som helst har jag haft den sk mensen nu och på nytt börjat äta Progynontabletter så om ca 2 veckor åker vi förhoppningsvis.

    Kram till er alla!

  • emmm28

    Tack för era kommentarer och ert pepp; det är så skönt att vi har varandra här inne för även om en del i min umgängeskrets är insatta i saken så förstår de inte på samma sätt som vi som tvingas pyssla med detta! :)

    Lycka till på torsdag Bappen!

  • emmm28
    Löparnörden skrev 2016-05-24 15:47:04 följande:

    Så tråkigt Längtar(:

    Har varit osynlig här i tråden men vår syskonresa börjar också lida mot sitt slut. Jag plussade i början av mars, allt såg fint ut på två ul men 12 maj när jag skulle ha varit i v 15 vi hade vi ul inbokat som visade att fostret dött i v 13. Livet börjar så smått återgå till det normala men jag har så många tankar om hur vi går vidare. Vår snart 3 åriga dotter kom till på tredje försöket och detta var tredje syskonförsöket så det känns inte glasklart att försöka igen. Det tär ju på kropp, själ och ekonomi och en klok vän sade att inte glömma bort att njuta av det vi har.

    Men det känns som ett sånt svårt beslut att inte gå vidare utan leva nöjd med vår solstråle när hjärtat vill ha en till.

    Skulle vara skönt att bolla tankar om att inte gå vidare med ett försök till utan leva nöjda.


    Åh, jag är verkligen ledsen för er skull! Livet är så orättvist ibland, och samtidigt så fantastiskt ibland. Precis som ni så fick vi vår son på tredje försöket och man står nu i mitten av allt hopp, oro, negativa och positiva tankar som nya försök ger. Innan vi lyckades med sonen kände jag att det vore otroligt fantastiskt o tillräckligt att "ens kunna få ett barn", men nu är det svårt att släppa tanken på att han borde få ett syskon.

    Precis som du skriver så funderar jag på om det är värt allt det man lägger ner i dessa syskonförsök; missförstå mig rätt - å ena sidan är svaret ett glasklart "ja" men å andra sidan så finns ju verkligheten med tid som går och fokus som kanske inte till 100 procent kan läggas på det barn man faktiskt har, ekonomi, kropp o själ. Jag tycker att dessa tankar är jättesvårt, och undrar hur jag ska veta "när det är nog"? Det känns svårt att komma ifrån tanken på att "nästa gång kan bli the one ".

    Kram till er alla här inne! Vi kämpar så för våra drömmar - lycka och pepp till oss!
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016