• emmm28

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Nu har den här resan tagit slut för den här gången :( Man har konstaterat missfall; ett utdraget sådant :( Tydligen fanns ingen hinnsäck etc kvar o slemhinnan var ff 8 mm, så det känns som att halva helvetet återstår... Dock tycker jag inte att det har kommit så många / stora klumpar, och inte stora mängder blod.

    Känner mig just nu helt matt o undrar hur fasen vi ska orka dra igång nya försök. Dessutom med hela apparaten att läsa in sig på/kolla upp utländska kliniker. Jag vet att det går; många av er har ju långa resor bakom er gällande äd/ivf. Känns bara så otroligt frustrerande o tröttsamt att behöva lägga så mycket energi på det man vill mest av allt i hela världen, utan att få några garantier. Suck :(

  • emmm28

    Tack så mycket för era otroligt fina ord! De värmer verkligen, blir tårögd av hur fin respons man kan få av "vänner" som man aldrig träffat :)

    Samtidigt som jag gråter mest hela tiden, så växer sig "jäklar annamat" och kämparglöden sig starkare. Just diskuterar vi hur man egentligen ställer sig till det faktum att våra (två såsmåningom) barn kan komma att växa upp med olika premisser gällande känd/okänd donator. Vår son kommer ju att kunna ta reda på donatorn om han vill, men väljer vi AVA Riga så finns ju inte den möjligheten. Det känns orättvist att inte kunna ge dem samma förutsättningar på något sätt... Vad tror ni? Hur tänker ni kring detta? Vi jämför med Fertinova i Helsingfors men där är väntetiden ca 4 månader och behandling dyrare. Kanske är det triviala saker...

    Det största kruxet känns ändå som det är det faktum att vi ska lyckas få tag i en gyn i Göteborg som kan tänka sig att utföra nödvändiga us/vul, samt helst också skriva ut mediciner. Om någon har något tips så mottages det m enorm tacksamhet!!

    Grattis till er som det rullar på för; känslan när det fungerar är helt oslagbar!! :)

  • emmm28

    Dags för en uppdatering av listan...

    VÄNTAR PÅ BEHANDLING 

    Quinna73 

    Längtar74, Serum Aten 

    Wish, invimed Polen 

    Nirak84, IVF Riga 

    NinaCamilla, tar kontakt med Dr D och väntar på trial nr 10 i Serum 

    PeeWee44, Lifeclinic, Dr D ska lämna sperma 4/3. 

    TyckOmMig, AVA Clinic Riga

    Emmm28, Fertinova Åbo

    UNDER BEHANDLING 

    Kurrea, Ava Clinic Riga

    Tulpa, Ava Clinic Riga 

    Bappen, Ava Clinic Riga (stim. FET ca 15/3) 

    Ronon, AVA Clinic

    RUVAR

    Milla2016 FET Testdag 9/2

    trex2013, ET (29/1) Testdag 9/2, tar blodprov 

    GRAVID 

    Uptomeism: FET 6/1, Elite Clinic, Estland, två embryon, väntar ett barn, BF ~ 24/9 

    Savasana, FET 14/1, AVA Clinic i Riga, ett embryo 

    Mooki: FET 15/1, IVF Riga, två embryon 

    Hopp72: ET 25/1, Ava clinic Riga, ett embryo 

    Milla2016 FET 19/1, IVF Umeå, ett embryo

  • emmm28

    Stort grattis till er som är gravida och som sett era små skatter med pickande hjärtan där inne!! :)

    Pepp till er andra som också kämpar för att nå målet!

    Jag vet att det inte är många som bor i närheten av / fått hjälp av gyn i närheten av Göteborg, men om det finns NÅGON som har tips på ställe i/ nära Göteborg man kan få hjälp med vul för bl.a mätning av slemhinna innan transfer så tar jag väldigt tacksamt emot det tipset!! Vi försöker sy ihop nästa steg i processen, och kommer att behöva en sådan gynkontakt för att slippa fler resor än "nödvändigt" till Åbo.

    Kram på er!

  • emmm28

    Ronon: Tack, vi känner oss laddade inför nästa försök! Försöker fokusera på målet..

    Det är i princip ingen väntetid alls i Åbo, vilket passar oss bra. Dock är det ju en del som ska klaffa innan det blir verklighet att åka.

    Tack för meddelande, jag hoppas att jag lyckades svara ;)?

  • emmm28

    Hej igen alla bekanta, och ni som tillkommit sedan jag var här sist! :)

    Vi har väl hämtat oss från missfallet o har nu siktet inställt på Åbo. Om dryga månaden är det dags för insättning! Har börjat med Suprecurspray och ska boka in lite tider för vul framöver.

    Grattis till er som är gravida, och ett lika stort lycka till till er andra som tvingas kämpa vidare!

  • emmm28

    Hej tjejer,

    Skulle behöva lite input från er om två saker;

    Hur tjock slemhinna har ni haft dagarna innan återföring och hur stor Lutinus-dos har ni då blivit ordinerade?

    Undrar även om det är någon här inne som fortfarande använder Crinone?

  • emmm28

    Tack för era svar om slemhinna o Progynondos!

    Vi åker till Åbo om ca 3 veckor för insättning. Håller som bäst på med Suprecurspray och Progynontabletter o hoppas att vul om 2 veckor ska visa en bra slemhinna.

    Kram till er alla!

  • emmm28
    Mooki skrev 2016-04-21 13:24:11 följande:

    Hej och välkommen!

    Jag har hört mycket gott om kliniken i St Petersburg och om du tycker att det är viktigt att få mycket information om donatorn tror jag att det är det bästa valet.

    Som så många andra här i tråden har jag gjort ÄD i Riga. På klinikerna där får du alla donatorns vid äggplocket, de delas inte mellan flera par. Dessutom finns det lagar som reglerar hur många gånger en person får donera och för hur många barn som får komma från en och samma donator. Vi fick veta att vår donator hade donerat tidigare och vi såg följande fördelar med det:

    1) Hon skulle troligtvis ge oss många ägg eftersom en donator som tidigare donerat med dåligt resultat knappast skulle anlitas igen.

    2) Om hon gjort det tidigare och sedan valt att göra det igen borde risken för att hon ska ångra sig senare i livet vara mindre, dvs det var ingen negativ upplevelse för henne. Detta kändes viktigt för mig då donatorerna är så pass unga.

    3) Kliniken kunde utifrån hur donatorn stimulerats tidigare ge oss ett preliminärt datum för när vi skulle vara på kliniken mkt tidigt samt bekräfta detta datum förhållandevis tidigt.

    Gällande öppen/stängd donation hade vi helt klart föredragit öppen, men pga min ålder och att vi varit ofrivilligt barnlösa i många år ville vi komma igång så snabbt som möjligt och valde en klinik utan väntetid.

    Lycka till!


    Vi gör äggdonation i Finland, främst pga att de precis som Sverige har sk öppna donatorer. I åbo där vi är på gång för ET om ca 3 veckor finns för närvarande ingen väntetid så för oss kändes valet optimalt.
  • emmm28
    Uptomeism skrev 2016-04-28 11:31:05 följande:

    Mina farhågor var tyvärr riktiga. Mitt foster visade sig ha varit dött sedan vecka 13.

    Hoppas vara tillbaka här om ett tag.


    Å vad fruktansvärt, känner verkligen med dig. Sådant borde inte få hända när man väl har plussat.

    Varma kramar!
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016