• Wish

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Ååå vad spännande emmm28, snart blir det förhoppningsvis dags för mig att få åka iväg också. Fick schemat idag och om ca 3 veckor ska väl jag iväg bara allting stämmer :)

  • Wish

    Jag blir så less :( är det aldrig vår tur?

    För en vecka sedan fick jag ett schema från kliniken och nu idag dyker mensen upp, på dag 18!!! Snacka om att sabotera allting. Suck...

  • Wish
    längtar74 skrev 2016-06-09 23:22:04 följande:

    Hej! Men är det inte FET du väntar på? Spelar det så himla stor roll då att mensen är knäpp? Ska du göra ngt annat än att "bara" bygga slemhinna inför transfer...?

    Vad säger kliniken?


    Nu vet jag varken ut eller in. Trodde verkligen att mensen var igång igår. Dagarna innan blev det bara lite på pappret när jag torkade. Idag ingenting...och idag skulle jag enligt planeringen börja med lutinus 1*4. Sagt och gjort....kan Lutinus uppehålla mens?

    Jag ska ta det i fem dagar, sedan sluta för att få mens.

    Jag har inte mailat kliniken. Sambon skulle göra det idag. Men råkade glömma att skicka till kliniken ;) så det gick inte iväg. Och nu blöder jag ju inte...
  • Wish

    Förflyttar mig och hoppas på det bästa :)

    VÄNTAR PÅ BEHANDLING

    Nirak84, IVF Riga

    NinaCamilla, tar kontakt med Dr D och väntar på trial nr 10 i Serum

    PeeWee44, Lifeclinic, Dr D ska lämna sperma 4/3.

    Anonym(längtar) ivfspain Alicante

    Kajsa K, Umeå

    Uptomeism, Elite Clinic, Estland

    aniiara, Ava Clinic, Riga

    UNDER BEHANDLING

    Cocofjollan, Elite Clinic, Estland

    akleija, AVA Clinic Riga

    Kurrea, Ava Clinic Riga

    Ronon, Ava Clinic Riga

    Micro, Ivf Riga, FET prel 16/6

    GrukanGrace, AVA Riga, återföring prel 30/6

    Wish, invimed Polen, FET prel 4/7

    RUVAR

    Bappen, två st embryon, Ava Clinic Riga, testdag 7/6

    Emmm28, 1 embryo, Fertinova Åbo

    Längtar74, Serum Aten, TD 24/6

    GRAVID

    Savasana, FET 14/1, AVA Clinic i Riga, ett embryo

    Mooki: FET 15/1, IVF Riga, två embryon

    Hopp72: ET 25/1, Ava clinic Riga, ett embryo

    Milla2016 FET 19/1, IVF Umeå, ett embryo

    Lavisen, FET med tre blasto 13/2, Cyprus IVF Center (Team miracle), 2 embyron

    trex2013, ET (29/1) Aten,Två embryon, väntar ett barn ,BF ~ 14/10

    TyckOmMig,FET 14/4 Ava Riga Två embryon,väntar ett barn,BF 4/1 2017

    Hoppfull2016, ET 14/3, ett embryo

    Quinna73, Arleta Tjeckien, ET 2 embyon

    Tulpa, FET 18/2, Ava Clinic Riga, två embryon, väntar ett barn

  • Wish

    Bappen: jag håller tummarna för dig imorgon :)

    Dreamz jag skulle nog vänta några dagar till innan jag vågade ta ett digitalt test. Även fast jag förstår att det kliar bra i fingrarna nu :)

    Imorgon går mitt flyg och på tisdag ska jag på första kontroll. Nu hoppas jag bara på att allting flyter på som det ska :)

  • Wish
    Bappen skrev 2016-06-29 20:09:36 följande:

    Uppdatering: på två dygn har mitt hcg ökat från 11964 till 18414, vilket nog måste ses som helt ok, eller? Jag ska försöka få Gyns tolkning imorn, fick bara ett sms nu.

    Börjat få tillbaka lite hopp i alla fall.


    Låter bra tycker jag! Jag tror att alla är olika. Så att säga att det ska dubbleras på två dygn är lite väl, det varierar nog ganska friskt. Din ökning är ju stor :) Grattis!
  • Wish

    Men hörrni! Nu ligger jag i en lägenhet i Polen och väntar på att få göra mitt. Mannen ska först göra sitt på fredag.

    De ville att han skulle vara beredd på torsdagen när vi hade första kontrollen så då har vi låtit "honom" vara sedan i fredags. Vad jag har förstått så ska spermierna vara 3-5 dagar inför en fertilisering. Nu blir de ju 7, kan det vara bra?

    Å en annan fråga. Behöver jag verkligen äta folsyra? Har inte det med celldelningen att göra? Men den kanske fortsätter i mig? Känns som det är mycket nytt jag får lära mig varje dag nu. Eller iaf att jag får många fler frågor.

  • Wish
    Wish skrev 2016-06-29 21:07:58 följande:

    Men hörrni! Nu ligger jag i en lägenhet i Polen och väntar på att få göra mitt. Mannen ska först göra sitt på fredag.

    De ville att han skulle vara beredd på torsdagen när vi hade första kontrollen så då har vi låtit "honom" vara sedan i fredags. Vad jag har förstått så ska spermierna vara 3-5 dagar inför en fertilisering. Nu blir de ju 7, kan det vara bra?

    Å en annan fråga. Behöver jag verkligen äta folsyra? Har inte det med celldelningen att göra? Men den kanske fortsätter i mig? Känns som det är mycket nytt jag får lära mig varje dag nu. Eller iaf att jag får många fler frågor.


    * beredd på tisdagen, alltså igår.
  • Wish
    Savasana skrev 2016-06-29 21:40:57 följande:

    Lycka till Wish!

    På min första IVF-klinik för sådär hundra år sedan sa de alltid att mannen skulle ha utlösning samma dag som äggmognadssprutan togs, dvs två dagar innan ÄP. Därefter är det aldrig någon klinik som har sagt något om det.

    Folsyra är viktigt för att förhindra fosterskador som ryggmärgsbråck så det bör du se till att få i dig.


    mom2012 skrev 2016-06-30 08:58:45 följande:

    Wish det är kanske olika på olika kliniker men på vår svenska ivf klinik va det utlösande för mannen 3 dgr innan äggplock. Ang folsyra Japp det ska du ta. Jag ska ta 5 mg (!) i samband med min äggdonation. Det tas upp i foster och du minskar risk för ryggmärgsbråck mm.


    Hmm nu blir jag nervös. Jag blir otroligt besviken om det inte blir någon FET nu bara för att de har väntat för länge med spermierna. Jag tycker att 7 dagar sedan senaste utlösningen låter på tok för mycket. Och då ska jag tillägga att mannen har lite "färre och slöare" än normalt.
  • Wish

    Grattis igen Bappen och Dreams!

    En fråga. Hur fördelar ni era mediciner, tex om ni har Lutinus tre ggr/dag. Tänker ni hela dygnet eller enbart vaken tid?

  • Wish
    azurea skrev 2016-07-02 16:52:06 följande:

    just progesteronet är viktigt att det fördelas jämt över dygnet för det stannar inte i kroppen så länge. Så fördela det jämt över 24h, dvs för din del om det är 3 ggr/dag, var 8:e timme. Speciellt i början när du inte producerar något själv i större utsträckning.


    Tack så mycket för snabbt svar. Då tänker jag rätt. Jag ju tagit det ett tag men nu tvivlar jag på allt.

    Å grymt besviken är jag på kliniken. De lovade att höra av sig idag om våra befruktade ägg. Men inte ett ord har vi hört.
  • Wish
    azurea skrev 2016-07-02 17:13:56 följande:

    Ibland kan de behöva lite längre tid för att avgöra hur det går för embryona. Jag håller tummarna att de hör av sig idag eller senast tidigt i morgon bitti.


    Tack. Det hoppas jag med. Väntan är olidlig, (och då har jag inte ens kommit till ruvarfasen än) :)
  • Wish
    dreamz skrev 2016-07-02 18:54:00 följande:

    Jag tar lutinuset var kl 06:00, 14:00 och 22:00

    8 timmars mellanrum (yes jag ställer klockan på mina lediga dagar... ) ;)


    Jo det är ju till att ställa klockan :)

    Blir 7,15, 23

    Förstår din frustration Dreamz. Tjatigt när man bara vill ha svart på vitt att nu är jag gravid.

    Jag håller tummarna på att du är en låghormonare och att kommande blodprov visar bra värden.
  • Wish

    Tråkigt att läsa Dreamz. Trodde verkligen på din tur nu.

    Jag håller tummarna för dig Bappen.

    Ego: Nu är jag ruvade. Dock tillbaka två fina embryon vid 12 idag. Nu först kom vi till nya hotellet och jag har hunnit läst in mig på alla dessa mediciner och tagit dem. Jag har inte riktigt koll på att det skulle bli så himla mycket!

    Och tror ni inte att jag gör fel med Clexane sprutan. 2 viktiga saker stod det sen när jag läste på nätet (efteråt!), minst 5cm från naveln samt håll i huden hela tiden. Gjorde jag båda de? Näää, men men nu vet jag till imorgon.

    Nu ska det njutas :)

  • Wish

    Jag plussade!! ????

    Nu hoppas jag att allt går vägen denna gång!

    Jag har bestämt mig för att inte kolla nå (så länge det inte skulle uppstå någonting speciellt ) förren jag går in i 8+ så nu blir det till att njuta och vänta :)

  • Wish
    Liljja skrev 2016-07-18 15:40:06 följande:

    Hej!  Jag är ny användare på familjeliv men har läst så klart era inlägg. Jag har frågor till Wish eller även andra som har erfarenhet. Men tänkte då, du wish även går/gått i Polen. Men först ett stort Grattis till dig/er! Vi har gjort 2 st äggdonationer i Polen men båda har misslyckats - 2 feta minus, grrr. Mina frågor:

    1. Har du använt mediciner från Sverige eller bara Polen?

    2. Mätte dem din slemhinna samtidig som du fick tillbaka äggen ? Jag är van när man gjort IVF här i Sverige att man mäter slemhinnan även vid insättning. Men läkaren i Polen sa att han inte hade en sådan apparat som ser tydligt slemhinnan när jag fick tillbaka 2 st första gången??? 

    Kan det vara så att slemhinnan har krympt ihop, gör den det på en vecka. För ultraljud har jag gjort på dag 11 och då är den superfin men sen kollar ingen slemhinnan fler ggr. Hur ofta har ni kollat era slemhinnor efter att den är perfekt och i sådana falla hur många dagar efter blir insättningen? För mig har det var en vecka senare, 7 dagar. Tack på förhand :)


    Hej! Tack så mycket för gratulationen!

    Men vad tråkigt att höra att ni inte har lyckats. Får jag fråga var ni har gått?

    1. Jag har använt mig av medicinerna från Polen förutom lutinus till att bygga upp slemhinnan inför det. Dom har jag kvar sen svenska ivf. Men efter insättningen så är det bara mediciner från Polen och då en HEL del!

    2. Ja, (men inte samma dag som insättningen) denna gång åkte vi ner utan att mäta i Sverige. Jag var på kontroll på en gång då jag kom ner och jag antar att han mätte hinnan då för att han sa att allt såg bra ut förutom att jag hade egen aktivitet på mina stockar så vi fick vänta på att det lugnade sig lite. Jag tror inte att slemhinnan kan krympa så länge du har Lutinus. Då håller den sig kvar. Jag var på kontroll tisdagen, torsdag och fredag. Insättningen blev på måndagen efter.

    Hoppas att du fick svar på dina frågor :)
  • Wish
    Liljja skrev 2016-07-18 19:38:44 följande:

    Tack för svaren! Min gynekolog här hemma ordnar med medicinerna men jag undrar nu om man kanske ska ta och testa deras. Vill att dem ändrar eller att jag ändrar på någonting i proceduren. Tänkte då på medicinerna. Enligt schemat jag fått så har jag 5 olika mediciner. Progynon, Predisolon, Klexane, D-vitamin och Lutinus. Hur många olika har du Wish när du säger en hel del. Klart 5 är ju en hel del det oxå :)

    Kul att se om det är olika, fast det är samma företag men olika städer. För du går i Gdynia?

    Vi går i Warszawa och tycker att det fungerar rätt bra men när man får minus så tycker man ju inte det, ledsamt.

    Vill ha råd från er här på familjeliv. Vi vill köra på så snart igen. Läkarna i Sverige tycker man ska få en mens i mellan men kliniken i Polen säger att man kan köra på direkt nu när jag får en blödningen efter avslutad medicinering. Så det jag väljer på är insättning (om allt går bra) om ca 3 veckor eller 7 veckor. Vad skulle ni göra. Min känsla säger om 7 veckor samtidigt som skönt att göra det på en gång, hm.

    Ha en bra kväll!


    Jag skulle nog köra på en gång. Men det är mest pga av min otålighet.

    Jag har ingen koll på vad Progynon och predisolon är. Men antar att något av dem är nå östrogen.

    Jag tar: Duphaston, lutinus och estrofem (östrogen) 3 ggr/dag, Acard 1 tablett, Clexane spruta 4 mg, Metypred 2 ggr /dag, folsyra, sen äter jag d vitamin och kosttillskott för gravida på eget bevåg och levaxin sedan innan. Så det är en del att komma ihåg.

    Något jag har reagerat på ät lutinus. Den jag fick från Polen är helt annorlunda. Den rinner inte alls som den svenska. Den kan kladda lite men torkar lika fort. Den svenska tycker jag bara rann igenom. Så ska du ner kan jag rekommendera att köpa lutinus där.

    Ha en trevlig kväll!
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016