• Quinna73

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Hej,

    Jag har blivit ordinerad Aspirin 100 mg om det är så att jag är gravid. Detta vill dom att jag ska ta från dag 1. Någon som vet om de finns nått liknande som man kan ta. Har fått dom andra medicinerna utskrivna som jag skall ta men just den finns inte. Så behöver tipps och råd ifrån er.

  • Quinna73
    emmm28 skrev 2016-05-11 22:39:38 följande:

    Finns det någon som har (personliga erfarenheter eller) några tankar kring skillnader mellan Lutinus och Crinone? Frånsett att Lutinus väl för de flesta verkar kladda mer... Jag tänker på det faktum att man med Crinone tar 90 mg en gång per dygn och med Lutinus tar 100 mg tre gånger per dygn - någon som på något sätt som sagt noterat någon skillnad?

    När jag var gravid med sonen använde jag Crinone och nu senast vid vårt missfall använde jag Lutinus. Inte för att eventuella skillnader lär vara så stora, men kan ju finnas sådana i någon utsträckning tänker jag... :)


    Hej,

    Jag har Crinone nu och tar både morgon och kväll.

    När vi fick vår dotter via IVF så hade jag oxå Crinone. Men dom andra gångerna då vi har gjort syskonförsök via IVF så hade vi Lutinus ( där ett slutade i Mf).

    Jag gillar Crinone bättre. Är inte alls lika kladdig samt att man slipper ta en mitt på dagen.
  • Quinna73
    hoppfull2016 skrev 2016-05-12 15:16:32 följande:

    Jag kunde inte hålla mig så jag testade på dag 9 med vanligt gravtest som gav utslag.

    Jag hade min riktiga testdag 14 dagar efter insättning med blodprov. (5-dagar embryo) Två dagar efter det fösta blodprovet gjorde jag ett andra blodprov för att se så hcg höjdes korrekt. (det ska dubblas på 72 h)

    Håller tummarna för dig!


    Hej,

    Jag kunde inte heller hålla mig. Hade ju ET den 1/5 med två fem dagars och testade med sticka imorse och JA de var två fina streck!! Ska inte ropa hej än ( har ju några MF bakom mig) men de känns i alla fall lovande så här lång. På Måndag ska jag ta HCG prov och sen Onsdag så då hoppas vi att siffrorna visar som dom ska.
  • Quinna73
    VÄNTAR PÅ BEHANDLING 

    Wish, invimed Polen 

    Nirak84, IVF Riga 

    NinaCamilla, tar kontakt med Dr D och väntar på trial nr 10 i Serum 

    PeeWee44, Lifeclinic, Dr D ska lämna sperma 4/3. 

    Emmm28, Fertinova Åbo 

    Anonym(längtar) ivfspain Alicante 

    Bappen Ava Riga 

    Kajsa K, Umeå


    UNDER BEHANDLING 

    akleija, AVA Clinic Riga

    TyckOmMig, AVA Clinic Riga FET ca 14/4 

    Kurrea, Ava Clinic Riga 

    Tulpa, Ava Clinic Riga 


    RUVAR 


    Ronon

    Längtar74, Serum Aten, ET, 1 embryo, TD 23/5

    Quinna73, Arleta Tjeckien, ET 2 embyon, TD 15/5


    GRAVID 


    Uptomeism: FET 6/1, Elite Clinic, Estland, två embryon, väntar ett barn, BF ~ 24/9 

    Savasana, FET 14/1, AVA Clinic i Riga, ett embryo 

    Mooki: FET 15/1, IVF Riga, två embryon 

    Hopp72: ET 25/1, Ava clinic Riga, ett embryo 

    Milla2016 FET 19/1, IVF Umeå, ett embryo 

    Lavisen, FET med tre blasto 13/2, Cyprus IVF Center (Team miracle), 2 embyron 

    trex2013, ET (29/1) Aten,Två embryon, väntar ett barn ,BF ~ 14/10
  • Quinna73

    Hej 

    Fick mitt provsvar nu på HCG och de var igår 3944 ( vecka 4+2) de är väl ganska högt va? Har försökt att googla lite på vad de ska vara men tycker de är svårt. Men har mailat resultatet till kliniken nu så antar att jag skall ta ett nytt imorgon för att se hur de utvecklas. 
    Nån som har koll på de här med hcg och vilka värden de ska ligga på? Har ju satt in två embryon, kan man se på hcg:n om de är båda två som fäst?

  • Quinna73
    längtar74 skrev 2016-05-17 14:45:30 följande:
    Hej! Det är ju riktigt högt! Så härligt!!
    Har läst att indikationen på tvillingar kommer med en annan, lite snabbare, stegring av hcg, så nästa blodprov blir spännande. Vet ju de som haft lågt värde o det varit två, och de som haft högt hcg med bara ett embryo. Har du första VUL bokat för att se hjärtaktivitet redan?
    Stort grattis!!
    Hej
    Tack de känns jättebra. Nu får vi hålla tummarna att stegringen är som den ska imorgon när jag tar test. 
    Nej har inte bokat in nått VUL än tänkte avvakta med nästa blodprov och info från kliniken om när jag kan boka in de. Är väldigt spänd inför de då jag två gånger varit med om att de inte varit nån hjärtaktivitet så man är lite försiktigt positiv.
  • Quinna73
    Cocofjollan skrev 2016-05-17 17:50:22 följande:

    Ååh, jag måste skriva av mig. Vi har bokat in ett äggdonationsförsök vid Elite Klinik i Estland den 22 juni. Och nu upptäcker jag att mitt cellprovs-test blivit för gammalt! Jag trodde jag tog det inom två år men icke. Det är ett obligatoriskt test, så om jag inte kan visa upp provsvaren innan 22/6 så ställs hela grejen in, och i Stockholm tar det 4-6 veckor innan provsvaren blir klara! Jag har bokat in ett test imorgon, men oroar mig som sjutton för att vi inte kommer få resultaten i tid (5 veckor tills ET ...) 

    Åååh.  Vad ska jag göra? Har ringt runt till 6-7 privata gynmottagningar i Stockholm men alla tycks använda samma labb så det verkar ta lika lång tid överallt. Tror ni det är kortare väntetider i andra län? Visst borde man kunna ta ett cellprov i ett annat län än det man bor i om man betalar för det? 


    Hej 

    Va jobbigt att de ska ta sån tid. Men när jag tog cellprov i Sthlm förra året så gick de ganska snabbt att få resultatet hemskickat om de kan vara nån tröst.
    Ja jag tror absolut du kan göra de i ett annat län om man betalar för de för man borde ju få gå vart man vill om man går privat.
    Håller tummarna. 
  • Quinna73
    längtar74 skrev 2016-05-19 08:24:44 följande:

    Bappen - hoppas allt ser bra ut på vul idag!

    Grukan - tummar hålls:) Spännande att ni snart är på g!

    Quinna73 - hur gick det på andra hcg?


    Hej,

    De gick bra. De visade på en ökning till 8846 så de känns bra. Nu ska jag boka in ett VUL den 30:e Maj och hoppas att vi ser ett tickande hjärta eller två. Lång väntan. ...

    Stort Lycka till på Måndag. Jag håller tummarna Längtar74
  • Quinna73
    längtar74 skrev 2016-05-23 13:40:24 följande:

    Gyn ringde precis. Hcg under 4. Skit också. Jäkla minus! Det var det. Bryt ihop, ladda om, på't igen.


    Nej men usch usch va trist. Ja tillåt dig att bryta ihop och sen komma igen. Varm kram till dig.
  • Quinna73

    Vilken kväll! Började stört blöda när jag var på affären och jag är 5+6 nu och VUL inbokat på måndag. Men åkte till gynakuten och efter fyra timmars väntan så kunde dom se två hjärtan slå. Dom hade ingen förklaring alls på vad de var som kunde ha orsakat blödningen (blöder fortfarande lite). Ska ändå gå på mitt inbokade VUL på Måndag. Hon sa att de var väldigt tidigt och att hjärtana hade nog precis börjat slå.

    Nu kan jag iallafall gå och lägga mig lite lung.

    Kramar till er.

  • Quinna73
    längtar74 skrev 2016-05-27 23:40:26 följande:
    Nämen åh, så härligt att få se hjärtverksamhet. Och TVÅ! Så fantastiskt att båda fäste:) Förstår att det måste varit otroligt obehagligt med en så stor blödning. Hoppas att det lugnar ner sig ordentligt. C-vitamin och vila! Tar du blodförtunnande?
    Dubbelgrattis och håller tummarna för en lugn helg och en ny fin bekräftelse på måndag. Sköt om dig!
    Tack, Längtar74.
    Jag kom precis från de planerade VULet och allt såg fortfarande bra ut och inga tecken på missfall. 
    Ja vi har ju gjort ett antal IVFer och alltid satt in två ägg men om de har tagit sig så är de bara ett som fastnat så de blev lite av en chock att de var två som fastnat denna gång.
    Jag får börja med C.vitamin just nu så tar jag bara en kombinationstablett Fembion. Inget blodförtunnande vad jag vet. Tar 100mg Asperin utöver progynon och Crinone.
    Kul att se att du är igång med behandligen igen:) Stort Lycka till:)
  • Quinna73
    samsam74 skrev 2016-06-01 23:33:14 följande:

    Hej! 42 och har biologiska barn från tidigare ivf-försök (icsi) på grund av manlig faktor. Vill gärna ha fler barn och funderar embryoadoption som alternativ till ivf. Någon mer med manlig faktor i denna tråd?


    Hej,

    Hos oss är de oxå manlig faktor.

    Vi har en dotter via IVF och oxå gjort icsi. Men sen efter några syskonförsök som misslyckades så bestämde vi oss för äggdonation.

    Nu är jag gravid med tvillingar ( tidigt dock v. 7) genom äggdonation på Arleta i Tjeckien.
  • Quinna73
    samsam74 skrev 2016-06-02 15:26:31 följande:

    Quinna73, ok, stod ni i valet mellan äggdonation eller embryodonation? Vi har haft 3 FET från icsi som har misslyckats. Det jag funderar mest på är risker med de olika alternativen!


    Nej vi funderade ingenting på embryoadoption eftersom de inte är nått fel på sambons spermier (bara lite långsamma och få). De blev mina ägg som hade för dålig kvalitet. Var 42 vid sista ivf försöket som slutade i missfall. Nu har jag precis fyllt 43.

    Valet föll på Arleta och Tjeckien då jag tyckte dom hade en lätt förstålig sida samt inga dolda kostnader. Vi tog mitten paketet vilket inkluderade hämtning vid flygplats, boende och all medicinering fram till ev. graviditet.

    Vi är jättenöjda med doktorn och koordinatorn .

    Hör av dig om du undrar drar nått mer.

    Kram
  • Quinna73
    emmm28 skrev 2016-06-10 16:29:03 följande:

    Jippi! Lyckad ET med två i frysen dessutom. Nu börjar den oändliga väntan på nytt...

    Kram!


    Stort grattis. Nu håller vi tummarna
  • Quinna73
    emmm28 skrev 2016-06-13 13:16:11 följande:

    Måste rådfråga er kloka medmänniskor här inne :)

    Nu tre dagar efter ET så fortsätter jag ju som innan med två Crinone per dygn; en morgon och en kväll. Men jag blir nojig över att det inte ska vara nog; progesteronet är ju helt avgörande för om det ska kunna bli något där inne, och tänk om två doser är för lite? Finns det några risker med att ta ytterligare en, typ runt lunch?


    Hej

    Som jag förstått är de olika styrkor mellan lutinus och crinone därav olika många gånger per dygn.

    När jag gjorde ivf med vår dotter hade jag bara 1 crinone per dag men nu med äggdonation så har jag 1 morgon och kväll crinone.

    Men har oxå gjort ivf med lutinus och då hade jag tre gånger per dag.

    Så jag tror att två crinone per dag är fullt tillräckligt.
  • Quinna73

    Hej,

    De var en gammal lista men flyttade mig till under rätt rubrik. :)

    VÄNTAR PÅ BEHANDLING

    Lilarosa, Ava Clinic Riga

    Wish, invimed Polen

    Nirak84, IVF Riga

    NinaCamilla, tar kontakt med Dr D och väntar på trial nr 10 i Serum

    PeeWee44, Lifeclinic, Dr D ska lämna sperma 4/3.

    Emmm28, Fertinova Åbo

    Anonym(längtar) ivfspain Alicante

    Kajsa K, Umeå

    UNDER BEHANDLING

    akleija, AVA Clinic Riga

    Kurrea, Ava Clinic Riga

    Tulpa, Ava Clinic Riga

    GurkanGrace, ET ca 30/6

    Mom2012, Nedreglerad i klimaterium. Plan ET i September. Serum

    RUVAR

    Ronon

    Längtar74, Serum Aten, ET, 1 embryo, TD 23/5

    GRAVID

    Quinna73, Arleta Tjeckien, ET 2 embyon, väntar 2 barn -BF 14/1-17

    Uptomeism: FET 6/1, Elite Clinic, Estland, två embryon, väntar ett barn, BF ~ 24/9

    Savasana, FET 14/1, AVA Clinic i Riga, ett embryo

    Mooki: FET 15/1, IVF Riga, två embryon

    Hopp72: ET 25/1, Ava Clinic Riga, ett embryo

    Milla2016 FET 19/1, IVF Umeå, ett embryo

    Lavisen, FET med tre blasto 13/2, Cyprus IVF Center (Team miracle), 2 embyron

    trex2013, ET (29/1) Aten,Två embryon, väntar ett barn ,BF ~ 14/10

    TyckOmMig,FET 14/4 Ava Riga Två

    embryon,väntar ett barn,BF 4/1 2017

    Hoppfull2016, ET 14/3, ett embryo

    Bappen, ET 26/5, två embryon, väntar ett barn

  • Quinna73
    GrukanGrace skrev 2016-08-03 15:38:02 följande:

    Ja jävlar! Plötsligt händer det!!!!

    Vi fick se TVÅ tickande hjärtan idag.

    Satte tillbaka två bladtosyster 4/8.

    Idag V8 (7+0)

    Är nog i chock. Var så inställd på ytterligare ett "Tyvärr"

    Kram till alla som hållit tummarna.


    Stooort grattis. Va underbart. Väntar oxå tvillingar och har nu gått in i vecka 17.
  • Quinna73
    Suncica skrev 2016-08-05 13:17:28 följande:

    Hej, jag är också en 73-a :) med tvillingar i v15+5 idag, embryoadoption, kul att se fler i liknande situation :) Vi var på AVA-Peter i Ryssland. Hälsningar och lyckösnkningar till allla


    Åhhh va kul. Ja vi gick på Arleta i Tjeckien. Vi har gjort ÄD.

    Hur har du mått? Själv så har jag mått pyton fram till nu. Nu börjar jag äntligen bli piggare och kunna äta lite mat.
  • Quinna73
    Vårt väntrum skrev 2016-12-01 09:16:53 följande:

    Nu är jobbiga jag i farten igen.

    Har totalt kört fast i valet av klinik.

    Arleta i Tjeckien eller AVA Riga.

    Arleta är 7-8 tusen "billigare" och då ingår boende och hämtning/ lämning vid flygplats.

    Har en mailkontakt med swede (stavning)

    Men undrar ändå hur ni ställer er.

    Är rookie inom detta ???


    Hej,

    Vi har gjort ÄD på Arleta och är super nöjda.

    Vi fick ut många ägg varav 6 stycken odlades vidare till 5 dagars. Så de blev två till mig och fyra till frysen.

    Är nu gravid i v. 33+5 med tvillingar.

    De var jättesmidigt med hämtning vid flyg och att dom bokat hotell samt skjuts till och från kliniken.

    Jag har ingen erfarenhet av Riga men kan varmt rekommendera Arleta.

    Lycka till i ditt val
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016