• Quinna73

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Hej alla :)

    Jag hoppas att de är ok att jag hoppar in i tråden då jag precis hittat hit och försökt att läsa igenom allt som ni skrivit. Vissa sakar är rena grekiskan för mig då jag är ny på de här med äggdonation:). Men försöker snappa upp så mycket som möjligt om vad man ska tänka på med prover att ta och vad man ska äta för tillskott.

    Jag och sambon har en dotter som vi fått genom flertal ivf försök. Vi har även gjort syskonförsök med ivf men de senaste och sista vi gjorde slutade i missfall runt v. 6. Nu har dom rått mig till att om vi vill ha syskon så är de äggdonation som är ett alternativ då jag med min ålder på snart 43 inte har så bra kvalité på mina ägg längre. :(

    Jag har varit i kontak med  ivfkliniken i Riga samt även två kliniker i Tjeckien. De lutar nu åt att vi kommer försöka med Arleta kliniken i Tjeckien. 
    Nån här som har nån erfarenhet av kliniker i Tjeckien här?

  • Quinna73
    Uptomeism skrev 2016-01-28 19:52:35 följande:

    Hej Quinna!

    Jag tror inte jag har sett nåhon här som varit i Tjeckien, men i den här tråden var det väldigt populärt: www.familjeliv.se/forum/thread/64244223-vi-som-gorfunderar-pa-att-gora-embryoadoption

    Den handlar iofs främst om embryodonation, men det är ju också en äggdonation fast utökad med spermiedonation. Det går ju att få äggdonation och använda egna spermier.

    Själv har jag varit på Elite clinic i Estland vilket har känts som en smidig klinik både att ha att göra med och att åka till.


    Tack, ja  Elite clinic har jag inte kikat på. Ja de ska ju helst vara smidigt att ta sig till och från kliniken. 
    Har läst mycket på Arletas www.arleta-ivf.co.uk/index.php och dom har olika paketpriser där de includerar transport, medicin och boende. 
    Ska läsa på lite mer innan vi bestämmer oss men dom känns bra när jag har varit i kontakt med dom.
  • Quinna73

    Ni som gjort ÄD utomlands och som bor i Stockholm vilket gyn har ni gått till och fått hjälp med dom prover som behövs göra under och efter ÄD?

  • Quinna73
    VÄNTAR PÅ BEHANDLING
    Quinna 73

    UNDER BEHANDLING

    RUVAR
    Milla2016 FET Testdag 9/2

    GRAVID
    Uptomeism FET 6/1 VUL 2/2
  • Quinna73
    Uptomeism skrev 2016-02-07 15:15:37 följande:

    Då passar jag på att fråga vad som har avgjort vilken klinik ni gjort: kötid, pris, rekommendationer, geografiskt läge, deras egen statistik? Eller något annat?

    Jag är nyfiken för i en tråd jag läste om embryodonation kändes det som att de flesta åkte till Tjeckien och här åker de flesta till Riga. Går det trender eller är det något annat som styr?


    Vi har valt Arleta i Tjeckien. Vi var inne på Riga men sen fick jag rekommendationer på kliniken i Tjeckien och när jag tog kontakt med dom så fick jag positiv respons samt att dom hade bra priser med olika alternativ där man kunde välja ett paket med alla mediciner samt boende inkluderat. Så vi tyckte de kändes bra. Vi har ett första besök inbokat i början på Mars:)
  • Quinna73
    Hopp72 skrev 2016-02-09 23:48:48 följande:

    Ni som väntade på svar från Eva, hur länge dröjde det? Har försökt att ringa och skicka mail för att få veta provsvaren men har inte hört något. Tog det i fredags så jag kan börja känna mig lite frustrerad över att hon inte hör av sig. Nog borde det vara självklart att man går

    Som på nålar? Vill även få tips på

    Andra läkare i Stockholm som ni går till och som ni tycker är bra. Har inte någon lång historia med Eva utan har gått hos Jullig flera år men då han kommer att börja dra ner och bytt klinik så var jag tvungen att byta.


    Jag har bokat mitt första besök hos Eva imorgon. Låter ju dock inte positivt att man har svårt att få tag på henne när man väntar på provsvar. 

    Jag tar oxå gärna emot tipps på andra läkare i Stockholm:)
  • Quinna73
    Mooki skrev 2016-02-10 08:13:24 följande:

    Quinna73: förutom att provsvaren tar tid så är Eva en jättebra läkare. Men jag förstår att du vill se dig om efter alternativ.


    Ok, ja men de låter ju lovande:) Ja jag har bokat henne på rekommendationer i denna tråd så nu är de bara ett första besök innan vi kör igång.
  • Quinna73

    Hej, jag har inte varit så jätteaktiv i gruppen men jag försöker läsa allt dom skrivs:)

    Jag är nu Tjeckien och har haft mitt första besök med kliniken. De känns väldigt bra, dock lite pirrigt att komma in i bubblan. Blivit jättebra bemött.

    De här är vårt första försök med äggdonation. Vi har ivfer bakom oss som har lett till en underbar liten dotter på 2 1/2 år. Men då min ägg inte längre håller nån bra kvalité pga åldern ( blir 43 i år) så vill vi försöka få ett syskon med med äggdonation.

    Så nu är de bara att vänta på att mensen ska komma sen börjar nedreglering. Men hoppas vara tillbaka i Tjeckien om två månader igen om allt går som de ska:)

    Men nu är jag äntligen på gång och de känns jätteskönt :) :)

  • Quinna73

    Ja jag fick ett schema med massa saker som man ska komma ihåg att ta:) men ska först börja med nån typ av piller på min fjärde dag av mens sen så skulle jag börja med Synarel (nässpray) för nedreglering. Sen oxå Estoferm 2mg, Predison 5mg, Magne B6 och även Feminin. Har inte riktigt koll på vad dom alla gör men ska hem och läsa på lite i lugn och ro. ????. De blir så mycket på en gång och sen har man inte riktig koll på alla engelska termer.

  • Quinna73
    längtar74 skrev 2016-03-18 09:04:22 följande:

    :) En del av grejerna är nog sådant som du känner igen när du väl vet den verksamma substansen. Magne B6 och Femibion (gissar att det är den du fått?) är vitamin/mineralkombo som Arleta brukar rekommendera. Om jag fattat rätt så ingår nu alla mediciner hela graviditeten ut i paketen? Det är ju superskönt att slippa fundera på den biten.


    Ja jag får hem och läsa på lite:). Men ja de är Fembion som jag fått. Allt medicin ingår (förutom Fembion som kostade 30 Euro) till ev. positivt gravtest.

    Ja jag tycker de var guld värt att slippa tänka på transport, boende och medicineringen. Men kan oxå förstå om man kan tycka de blir lite för "familjärt".
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016