• Mooki

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Hej!

    Det är ingen som har Utrogest (progesteron i tablettform) hemma som ni vill bli av med?

    Har fått reda på att jag ska ta progesteron i ganska många veckor till och vill av olika anledningar undvika Lutinus.

  • Mooki
    trex2013 skrev 2016-03-09 14:44:59 följande:
    har en massa utrogest som jag köpte på mig i aten som jag nu inte använder.
    maila mig :)
    Tack trex!!!
  • Mooki
    Lavisen skrev 2016-03-09 15:33:07 följande:

    Hej alla, 
    jag försöker hänga med o läsa i tråden fast jag inte är så aktiv o svarar ofta...
    Vill bara ge er andra lite hopp... har idag sett två hjärtan slå (v 7)  och är så otroligt glad o lättad. Nu ökar chanserna att jag åtminstone får behålla ngn av de hela vägen, förhoppningsvis bägge såklart... Så ge inte upp ni som kämpar på, till slut är det er tur o jag håller tummar o tår för er alla!


    Grattis Lavisen, vad roligt med 2!!! Håller tummarna för att det går bra denna gång!
  • Mooki

    Uptomeism: härligt med vecka 14:) Jag går in i vecka 13 imorgon och har KUB på onsdag, spännande.

    Vet du vad, jag tycker att du tillför massor! Och precis som du säger är det viktigt att få fram att det här med äggdonation inte alltid behöver vara så himla knepigt. Det KAN gå relativt enkelt, även om vi alla naturligtvis har olika förutsättningar.

    Jag hoppas att du uppdaterar oss då och då om hur du mår och hur graviditeten fortskrider. Och jag önskar dig all lycka framöver!

  • Mooki
    Savasana skrev 2016-03-20 08:59:46 följande:

    Hej allesammans, jag har inte heller varit särskilt aktiv här den senaste tiden. Gick in i vecka 13 igår och är helt galet trött hela tiden, samtidigt som jag mår rejält illa efter varje måltid.

    Ska göra KUB på tisdag. Trots ung donator kan jag inte låta bli att känna mig nervös.

    Har du inte gjort KUB Uptomeism?

    Stort grattis Bappen och längtar till att vara ruvare. Håller mina tummar nu.

    Hur går det för dig Mooki? Fortfarande sjukskriven?


    Jag har KUB på onsdag Savasana, och jag håller med, trots ung donator är det lite nervöst. Har tack och lov inte haft blödningar på 3 veckor nu, jätteskönt. Det har blivit fortsatt sjukskrivning april ut för min del, eftersom min nuvarande graviditet utifrån vad som hände förra gången jag var gravid klassas som en högriskgraviditet. Jag tar en dag i taget och försöker att inte oroa mig för mycket, lättare sagt än gjort...

    Känner igen mig i tröttheten och illamåendet, hade hoppats att det skulle ha gått över vid det här laget.
  • Mooki
    Tulpa skrev 2016-03-20 12:27:35 följande:

    Jag har också hållt en låg profil här eftersom all min kraft går åt till att hantera mitt illamående. I princip illamående från det att jag stiger upp, sen eskalerar det så jag nästan har svårt att behålla maten på kvällen. Har inte tagit till någon medicin än, är det någon som har nån uppfattning om Postafen är säkert eller inte? Känns som man får dubbla budskap när man googlar.

    På tisdag, vecka 7+3, ska vi göra ultraljud och se om det finns ett tickande hjärta, eller två :) Jag hoppas ni andra som är på gång också snart får en massa graviditetsymptom att hantera och klaga på :) ;)


    Min BM sa att Postafen är säkert, men det kanske finns olika uppfattningar. Annars kan du be din läkare skriva ut Lergigan, det är absolut säkert och kan tas under hela graviditeten. Hoppas att det blir bättre snart och jag håller tummarna för att allt ser jättefint ut på tisdag!
  • Mooki

    trex: vad skönt att det gick bra, men förstår att det måste ha varit jättejobbigt! Tar du Trombyl och/eller Fragmin?

  • Mooki
    Sthlmsthlm skrev 2016-03-21 16:11:46 följande:

    Hej alla,
    är mitt uppe i mitt femte IVF och vi funderar på hur vi ska göra. Har ett betalt försök kvar och visst hoppas vi på att det kan ta sig. Men det känns inte helt hoppfullt.

    Kan ni berätta hur era beslutsprocesser gick? Hur och när bestämde ni er för att sluta försöka med IVF och andra metoder och gå på äggdonation? 

    Hur lång tid tog det från beslut till ni var igång?

    Tacksam för input. 


    Vi började med IVF inom landstinget när jag var 37. Trots många jättefina embryon dröjde det till 6:e försöket innan jag blev gravid, då var jag 39. Den graviditeten gick tyvärr inte längre än till vecka 16. Vi hoppade snabbt på IVF-tåget igen, denna gång privat, och fick en chock när resultaten blev så dåliga. Jag var otroligt svårstimulerad, fick ta maxdos av allt, och det blev endast ca 4 ägg vid varje uttag. Vi fick dock tillbaka ett fint 2-dagarsembryo varje gång. På 4:e försöket blev jag gravid, men  det var tyvärr ett utomkvedshavandeskap. Det var vår IVF-läkare som frågade om vi hade funderat på äggdonation, hon var mkt positivt inställd till det.

    Jag gick hem och läste på, och efter ca 1-2 veckor bestämde jag och min sambo oss för att inte lägga mer pengar på IVF utan att gå över till ÄD. För oss var det ett enkelt beslut, mkt beroende på att den genetiska aspekten inte är så viktig för mig. Däremot är det viktigt för mig att följa ett barn från tidig ålder, helst som nyfödd, så adoption var inte ett alternativ för oss eftersom vi med vår ålder förmodligen skulle få ett barn i åldern 3-5 år. Vi kontaktade en klinik i Riga direkt när vi hade bestämt oss och kom igång efter ca 1 mån. Jag blev gravid på 3:e försöket och är nu i vecka 13:)


  • Mooki
    Savasana skrev 2016-03-22 09:30:17 följande:

    KUB gick bra! Är så glad och lättad nu.


    Vad skönt att höra Savasana!
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016