• Mooki

    Vi som planerar äggdonation 2016

    dreamz skrev 2016-03-01 09:08:48 följande:

    En fråga till! ;)

    TSH kollar serum det noga?


    Mitt TSH ligger på 2,4 å den nya gränsen är juh satt 2,5...


    ska till en privatläkare i slutet av mars för att försöka få hjälp med sköldkörteln.. men om hen vägrar hjälpa mig medicin så antar jag att serum kan skriva ut? för ett TSH på 2,4 är väl kanske inte det optimala om man vill lyckas med att bli gravid?


    Jag skulle absolut försöka få ner värdet. Det är möjligt att det finns en ny gräns på 2,5, men tidigare har man alltid haft 2,0 som gräns. Mitt värde låg på 1,8 och min läkare hade inte något emot att skriva ut Levaxin. Med lägsta dosen på 25 mg har jag fått ned värdet till 1,2. Det verkar som att många anser att ett värde under 1,5 är att rekommendera när man försöker bli gravid.
  • Mooki

    En fråga om nedtrappning av hormoner: vad har ni ni som är gravida nu eller som varit gravida tidigare fått för rekommendationer från era kliniker angående nedtrappning av östrogen och progesteron?

    Jag är i vecka 10 nu och har börjat trappa ned östrogenet. I slutet av denna vecka är det meningen att jag ska sluta helt med östrogen, och sedan ska jag få instruktioner från IVF Riga angående nedtrappning av progesteronet. Jag tycker spontant att det låter lite tidigt att sluta med östrogen redan i vecka 10, men jag kanske har fel? Och helst skulle jag nog vilja fortsätta med progesteronet till vecka 12, får se vad de säger.

  • Mooki

    Tack för återkoppling längtar74! Tycker att min kliniks plan att fasa ut östrogenet helt på bara 10 dagar känns väldigt snabbt... Kram!

  • Mooki

    Uptomeism: Tack för info om nedtrappning! Eva hade inga synpunkter om nedtrappning för min del, men jag har ju inte passerat klimakteriet ännu. Känns som att det är säkrare att vänta tills vecka 12.

    Ang specmödravård: remissen skickades för 2 veckor sedan, men jag har ännu inte fått någon kallelse. Ska försöka ringa imorgon och höra vad som händer. Att jag vill gå på specmvc beror ju på tidigare vattenavgång i vecka 14. Är i vecka 10 nu och vill såklart ha en plan för hur man kan undvika att det händer igen så snart som möjligt.

    Förstår att det känns mycket med specmödravård på 2 ställen!

  • Mooki
    xxx4 skrev 2016-03-01 17:58:22 följande:

    Vår nedtrappning av östrogen 10 fulla veckor o progesteron var 12 fulla veckor.


    Stort tack för info!
  • Mooki
    Anonym (Längtar) skrev 2016-03-02 18:34:56 följande:

    Hej igen!! Har läst tråden i tysthet efter att ha skrivit tidigare och måste säga att jag har lärt mig mycket av den/er. Var i Alicante ivf-kliniken och gjorde några prover ,sperm analys vilket de var jättenöjda och tyckte att han kunde bli donator. Det var ju glädjande förstås. Jag gjorde ERA testet och fick som svar nu att min endometrio var icke receptivt. Är det någon som vet lite mer om vad det innebär? De skrev att min återföring borde bli dag p4 +4,5. Nu äter jag östrogentabletter och vi ska åka ner den 13 mars och stannar till den 23. Blir så glad när jag läser att det är flera som har lyckats, det sprider verkligen hopp :) Grattis till alla som har fått ett plus och lycka till till alla andra som är igång. Massa med kramar


    Hej!

    Jag har också gjort ERA-test. Att din livmoderslemhinna var icke receptiv innebär att biopsin visade att din livmoder INTE är mottaglig för embryo (låg sannolikhet för graviditet) just vid den tidpunkt i cykeln som biopsin gjordes. När jag gjorde mitt test fick jag veta att vi skulle behöva göra om hela proceduren igen om provet visade på icke receptiv, men man kanske kan se på biopsin om insättningen ska göras några dagar tidigare eller senare.

    Hur preparerades du inför ditt ERA-test? Med östrogen?

    Härligt att höra att denna tråd ger dig hopp:) Håller tummarna för dig!


  • Mooki

    Stort grattis Löparnörden! Jag förstår att du oroar dig, men det verkar som att majoriteten råkar ut för blödningar någon gång, och det har ju visat sig att det kan gå bra ändå. När har du VUL?

  • Mooki

    Hopp72: Grattis, härligt att du fått se det lilla hjärtat slå!

    Savasana: Skönt att allt ser bra ut, trots blödningarna. Hoppas att du kan slappna av lite nu.

  • Mooki
    Anonym (Flizan) skrev 2016-03-03 19:13:22 följande:

    Hej!
    Vi planerar att göra en äggdonation.
    Men vet inte vilken klinik vi ska välja, 
    Har ni några förslag med fördelar samt nackdelar


    Hej och välkommen till tråden!

    Vi är många här som gjort/gör ÄD i Riga.

    Fördelar: enkelt att ta sig dit (3-4 avgångar från Arlanda/dag), inga väntetider eller köer, bra statistik och ok prismässigt (inte det billigaste alternativet men långt ifrån det dyraste).

    Nackdelar: de är kanske inte så nytänkande alla gånger och har ofta ett standardprotokoll de kör med. Om ni vet att ni har extra svårigheter pga immunologiska problem, endometrios och liknande är de grekiska klinikerna bättre.

    Det finns två kliniker i Riga, IVF Riga och Ava Riga. Båda ligger mycket centralt. Tendensen i denna tråd är att de som går på AVA Riga är nöjdare än de som (liksom jag) valde IVF Riga.

    Säg till om du har fler frågor!
  • Mooki
    Löparnörden skrev 2016-03-04 09:09:23 följande:

    Hej alla kloka,
    Fick precis svar på hcg prov som låg på 520 och progesteron på 190.
    Visst är det bra värde med insättning av 5 dagars embryo 19 mars, är väl typ i v. 4 +5 eller nåt liknande.


    Håller med trex, jättefint värde på både hcg och progesteron. Grattis!
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016