Digestive skrev 2019-10-31 11:44:05 följande:
Ja, de flesta har förstått att nihka och Padriac anser att Public Service styrs politiskt - om materialet även hade någonting att erbjuda nationalister och konservativa eller om konsumenterna konsekvent informeras om den som kommer till tals har en politisk bakgrund samt vilken. Anser du det samma?
Hittar du för övrigt mycket annan kritik här i tråden? Eller lyckades du helt enkelt komma till slutsatsen att alla som inte tycker och tänker som du, nihka och Padriac... måste tycka och tänka precis likadant som Peter Kullgren (KD)/KD?
I en värld utan nyanser verkar du och dina gelikar leva. Det spelar inte ens någon roll att man kan läsa helt andra åsikter om Public Service uppdrag här i tråden... avsändarna tycker tänker precis likadant som Peter Kullgren (KD) ändå.
Näää.. Det var nog så att det var du som ansåg att PS skulle vara opartiskt om det var mer politiskt, framför allt nationalistiskt och konservativt eftersom det är de politiska åsiktströmningarna du saknar i nyheternas kommentarer.
PS har i Sverige ingen politiskt styrning i fråga om innehållet utom det att PS måste förhålla sig till demokratiparagrafen.
https://kontakt.svt.se/guide/vad-ar-demokratiparagrafen
"SVT har ett viktigt krav på sig att våra program och andra publiceringar ska vara opartiska, men det finns ett undantag. När det gäller att försvara grundläggande demokratiska värden har vi tvärtom en skyldighet att vara partiska i vissa fall. Vi får ofta frågor från publiken om vad detta egentligen innebär, särskilt i de fall som SVT tydligt markerat mot något uttalande i våra sändningar.
Alla som sänder radio och tv i Sverige har att förhålla sig till den så kallade demokratiparagrafen i Radio-och tv-lagens femte kapitel. Femte kapitlets första paragraf lyder så här:
”En leverantör av medietjänster som tillhandahåller tv-sändning, beställ-tv eller sökbar text-tv ska se till att programverksamheten som helhet präglas av det demokratiska statsskickets grundidéer och principen om alla människors lika värde och den enskilda människans frihet och värdighet.”
Den proposition som ligger till grund för texten kan förtydliga hur demokratiparagrafen ska tolkas (prop. 2005/06:112 s. 32):
”Anknyter till bland annat förhållandet mellan människor, till exempel fördömande av rasism, våld och brutalitet samt hävdande av jämställdhet mellan kvinnor och män. Bestämmelsen anses även innebära en skyldighet att markera avståndstagande från eller bemöta antidemokratiska uttalanden och att verka för att rasistiska fördomar bekämpas.”
Lagen innebär en skyldighet att markera avståndstagande från eller bemöta antidemokratiska uttalanden och att verka för att rasistiska fördomar bekämpas. Det är bara är de grundläggande demokratiska värdena vi ska ta ställning för – vi ska inte ta ställning i frågor där det finns en politisk oenighet, men vi ett tydligt krav på oss att markera avstånd om det förekommer tydligt kränkande uttalanden som baserar sig på fördomar mot människor med bakgrund i andra länder. Vi ska också ta avstånd från rent antidemokratiska ideologier som till exempel nazismen. Lagen innebär alltså inte ett förbud mot att sända den typen av uttalanden – de kan bidra till vår förståelse av Sverige och världen och därför vara ytterst viktiga att återge. Men vi ska inte sända sådana uttalanden okommenterat eller utan att sätta in dem i ett kritiskt sammanhang."