-
Fanns inget sådant alternativ i upphandlingen vad jag förstår och dessutom är det ju inte bara et par strumpor man köper utan även tjänsten att de lagerhålls och levereras på begäran. Bland annat.oOOo oOOo skrev 2016-08-31 16:53:38 följande:Det verkar som Bill hittat något alternativ som kostar 10kr paret. Kanske sådana missförstånd som gör att det blir rappakalja av upphandlingarna.
-
"Malmö har i grunden en god ekonomi".Kung Markatta skrev 2016-09-01 13:54:14 följande:Malmö stad har skickat iväg ett antal av sina chefer på studiebesök till Detroit för att lära sig om livet efter en stadsbankrutt.
www.sydsvenskan.se/2016-08-31/malmos-toppchef...
Humor.
Malmö är alltså en kommun som är beroende av miljarders miljarder i bidrag för att överleva.
Men i ska är det väl ett lämpligt studieobjekt.
Två städer där White-flight från de centrala delarna lämnar kvar ett ghetto i mitten med de som har råd på avstånd från eländet i finare kranskommuner.
Skillnaden är att Detroit fungerar under ett politiskt system där det är lättare att börja om. -
Ungefär såhär:
http://www.allehanda.se/vasternorrland/solleftea/privatpersoner-hjalper-landstinget-att-rekrytera-till-solleftea-kopte-stor-annons
Privatpersoner får betala själva för att hjälpa landstinget hitta personal.
När det skattefinansierade samhället ger upp och ansvaret överlåts på civil-samhället.
En rejäl käftsmäll. -
Framförallt har samhället i kronor och ören haft mer skatteintäkter än någonsin under de senaste åren (åtminstone så länge Alliansens budget gällde).Kung Markatta skrev 2016-09-04 15:59:17 följande:www.ekonomifakta.se/Fakta/Skatter/Skatt-pa-ar.../
Här är ett diagram som visar kommunalskatter, inklusive landstingsskatt, år för år:
Som vi ser kan rimligtvis inte "för låga skatter" vara orsaken till de problem som uppstått inom vården på senare tid . Mer från ekonomifakta:
Den genomsnittliga kommunalskatten, inklusive landstingsskatt men exklusive begravningsavgift, uppgår år 2016 till 32,10 procent. Det är mer än en fördubbling sedan 1960 då den uppgick till 14,63 procent.
Landstingsskatten har överlag ökat snabbast - den nästan fyrdubblades från 1960 fram till slutet av 1970-talet.
Även under senare år har tendensen varit stigande skatter.
Och ändå finns det inga pengar. -
Omkostnaderna ökar inte proportionellt mot vare sig prisökningar i samhället eller ökad folkmängd.Dorian Ertymexx skrev 2016-09-04 18:25:50 följande:Det är för att "i kronor och ören" inte tar hänsyn till att omkostnader ökar. Det kan vara så att det siffermässigt är högre intäkter nu än tidigare (något jag gärna läser mer om, jag är milt sagt skeptisk till det), men om priserna ökat så kanske det i realiteten är lägre skatteintäkter än tidigare. Man kan inte bara räkna just kronor och ören, man måste veta vad man kan får för pengarna också. Om det är mindre spelar summan ingen roll liksom.
Vi har haft högre skatteintäkter än någonsin under Aliansen budgetar. Trots sänkta skattesatser. De där dynamiska effekterna, du vet ...
Så vi har mer pengar än någonsin att köpa välfärd för men vi vet också alla varför vi trots det inte har råd med välfärd. För att ett delområde på utgiftssidan dragit iväg nåt alldeles enorm de senaste åren.
-
Alla skattepengar kommer ur samma börs. Folkets.KillBill skrev 2016-09-05 20:46:48 följande:
Du vet mycket väl att invandring INTE finansieras via landstingsskatten
Vi vet bägge två att situationen har varit ganska oförändrad för vårdpersonal de senaste 10 åren. Det har iofs anställts mer personal det senaste året men långt ifrån tillräckligt. Kvinnolöner är fortfarande på tok för låga.
Tand och sjukvård finansieras genom landstingsskatten en skatt som i princip inte används till annat. Hur ska landstingen få råd att anställa mer personal i vården och hur ska landstingen få råd att öka kvinnolönerna med bibehållen skatt? Vad har du för idéer?
Alla kostander drabbar därför över hela linjen.
Måste staten betala mer för någonting annat finns det mindre pengar kvar till statsbidragen till landstingen. Vilket i sin tur ger färre sjuksköterskor.
.
Inte för att jag nu begränsat mig till just landstingen när jag beskrivit hur samhället har mer pengar än någonsin i intäkter men ändå inte verkar ha råd. -
Förvisso skulle de säkert vilja ha mer skatteintäkter men ett sådant scenario innebär ju inte med automatik att man behöver höja skatterna.KillBill skrev 2016-09-05 21:15:58 följande:Men då håller du ju med om att sjukvården behöver mer skatteintäkter.
Man kan till exempel lika väl ta nuvarande rekordstora skatteintäkter och fördela om dem. -
Jag menar det jag skriver. Inget annat.KillBill skrev 2016-09-06 08:25:40 följande:
Du menar ...
Vi behöver inte höja skatterna för att öka resurserna till sjukvård. Om du nu vill fokusera på sjukvård.
vi skulle istället kunna hejda den okontrollerade kostnadsexplosion som skett inom ett enskilt politikområde de senaste åren och omfördela de pengarna. -
Jag har i ärlighetens namn ingen aning om vad det parti jag röstade på sist vill göra med skatterna och statsbidragen men jag utgår från att de vill hålla dem låga - eftersom det är vad Alliansen haft som åsikt förr.KillBill skrev 2016-09-06 10:00:39 följande:
Jaja, men det parti som jag uppfattat att du stödjer föreslår massiva sänkningar av statsbidragen till kommuner och landsting vilket kommer att drabba välfärden. det måste du förstå.
.
Vad gäller SD, som du naturligtvis vill skriva om även i denna tråd, så är det där taget ur sitt sammanhang. Deras teori är att med sänkta kostnader för invandringen så minskar behovet av statliga bidrag till kommuner och landsting. Det är alltså inte så att välfärden får mindre pengar som du vill antyda.
-
En käftsmäll som heter duga:
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/jarnvagen-raserar-nu-sanks-hastigheten
"Broar som inte bär, räls som spricker och växlar som går sönder. Skicket på den svenska järnvägen blir allt sämre. Nu tvingas Trafikverket sänka hastigheten på många sträckor."
.
Alltså ännu ett område där det saknas pengar de stabila rödvinspriserna till trots.