Inlägg från: Anonym (Hoppsan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hoppsan)

    Immigration/invandring/flyktingar - varför?

    KillBill skrev 2018-04-20 13:47:15 följande:
    Jag blev bara osäker på om du förstod.

    Tjänstepensionen som de flesta av oss kommer att få (9 av 10) finansieras av inbetalningar från Sveriges alla löntagare och påverkas av "Bromsen" (konjunkturläget, börskurser etc.). Tjänstepensionen påverkas inte direkt av invandring eller låg sysselsättningar bland invandrare.


    Garantipension och äldreförsörjningsstöd får de med mycket låg pension som har jobbat lite eller inget alls. Garantipension och äldreförsörjningsstöd finansieras av staten. Garantipension och äldreförsörjningsstöd är inte kopplade till "Bromsen". Eftersom garantipension och äldreförsörjningsstöd finansieras av staten så kan utökade utgifter för staten (t.ex. hög kostnad för arbetslöshet) i framtiden påverka statens utrymme för att betala garantipension och äldreförsörjningsstöd. Hitintill har dock ingen regering sänkt garantipension och eller äldreförsörjningsstöd.


    Jag kan inte se att det finns några belägg för att invandring till Sverige har påverkat svenska pensioner.


    Vi pratar om framtiden kära du. Just nu är det högkonjungtur och därför märker vi inte av detta nu. När konjungturen sedan vänder kommer det att ge extra negativ effekt att vi har så många utlandsfödda som ine kommer in på arbetsmarknaden. Den arbetande befolkningen måste försörja både dessa samt pensionärerna. När det går sämre för landet blir pensionerna lägre. Att så många utlandsfödda inte har jobb bidrar till detta.

    Som sagt. Anledningen till den höga arbetslösheten i denna grupp är inte till största del diskriminering utan dålig utbildning och dåliga språkkunskaper (svenska och engelska). Av den anledningen börjar man prata om enkla jobb. Trist tycker jag. Vi har tidigare sagt att Sverige inte ska konkurrera med låga löner utan med hög kompetens. Nu blir det en stor grupp i samhället som antingen är arbetslösa eller i uselt betalda jobb - och det i sin tur beror på att vi tagit emot fler än landet kan ta hand om.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-04-20 16:34:18 följande:

    Kär du

    Som jag har påpekat ett antal gånger nu så får det allra flesta (9 av 10) tjänstepension och den påverkas av hur mycket pengar som Sveriges löntagare har betalat in i systemet och den avkastning som dessa betalningar genererar.

    Dagens pensionssystem kom till på 90-talet och de är bara de som har betalt in pengar i systemet som kan få pengar från systemet. Den broms som finns i systemet ska reglera så att pengarna som kommer in i systemet motsvarar kostnaderna som finns i systemet. Bromsen kan t.ex. slå till om antalet pensionärer som tidigare har betalt pengar till systemet (och därför har fordran på systemet) ökar samtidigt som antalet som jobbar och betalar in pengar till systemet är oförändrat eller minskar.  

    Jag ger dig därför rätt i att en lågkonjunktur (som den som vi såg 2007-2009 då många svenskar blev arbetslösa) kan resultera i att bromsen aktiveras och att nivån på tjänstepensionerna påverkas. Däremot påverkas bromsen mycket marginellt av invandringen (och om det finns en sådan effekt så är den framförallt positiv).

    Om vi förutsätter att det finns 2 miljoner pensionärer som har betalt in pengar till pensionssystemet och att det finns 5,3 miljoner som arbetar och betalar in pengar i systemet så påverkas inte kalkylen direkt av att det kommer invandrare till Sverige som är arbetslösa (eftersom de inte kan få ut några pengar från systemet). Om däremot antalet löntagare i Sverige (som en effekt av att befolkningstillväxten) ökar till 5,5 miljoner samtidigt som antalet pensionärer är oförändrat så är det positivt för pensionssystemet. Om lågkonjunkturen slår till med högre arbetslöshet som resultat så påverkas bara pensionssystemet av den arbetslöshet som drabbar de som var med i pensionssystemet.

    Hajar du?


    Det finns inget som tyder på att antalet löntagare kommer att öka samtidigt som antalet pensionärer är samma. Det är ju exakt tvärtom, något som politikerna nu anser att man måste möta.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-04-21 21:04:53 följande:

    Du missförstår. Jag pratar om finansieringen av tjänstepensionssystemet. Systemet är så konstruerat så att om antalet pensionärer ökar snabbare än arbetskraften så uppstår en obalans som leder till underfinansiering och då slår bromsen till med sänkta pensioner som följd. Därför är det positivt för tjänstepensionerna att arbetskraften har ökar som den har gjort de senaste åren.


    Varför pratar du bara om tjänstepensionen???? Lite papegojaktigt.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-04-25 06:06:55 följande:

    Mitt parti socialdemokraterna arbetar för att den s.k. pensionärsskatten som infördes av alliansen ska tas bort.


    Moderaterna däremot vill införa ytterligare ett jobbskatteavdrag vilket kommer resulterar i att den s.k. pensionärsskatten t.o.m. ökar.


     


    Om man är emot att pensionärer ska betala mer skatt än vanliga löntagare så bör man inte rösta på de partier som vill att moderaterna ska bilda nästa regering. 


    Ditt parti tycker också att människor med svåra handikapp inte ska ha rätt till assistans. Så mycket för den medmänskligheten.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-04-25 09:45:50 följande:
    Det där är ett fult påhitt från din sida. S har inte förseslagit några försämringar av assistansen.

    Det var högsta förvaltningsdomstolen, som baserat på tolkningar av lagstiftning, gav en kommun rätt att minska assistans för vissa typer av handikapp. Ärendet överklagades emellertid och de handikappade fick nyligen rätt.
    Regeringen har visst, via regleringsbrev och annat, minskat rätten till assistans.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-04-25 11:06:26 följande:
    Nej, du har fel.
    Det är du som har fel, men vi ska inte kidnappa tråden med en OT-diskussion. Jag kommer inte att svara på mer från dig i detta ämne. Jag har alltid varit positiv till S, men deras sätt att s.a.s sparka på sjuka och handikappade gör att jag inte vill rösta på dem (tyvärr blir det inte bättre med en Alliansregering, men L och V ligger väl bäst till annars). Hallengren slingrade sig ordentligt i frågan i Aktuellt när hon var nyutnämnd:

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Cecilia Gralde: -Är det regeringens, är det ditt mål att kostnaden för LSS ska minska?


    Lena Hallengren: - Mitt mål är att vi ska bibehålla en rättighetslagstiftning, att den som har rätt till assistans och behov av assistans också ska få det.


    Cecilia Gralde: - Om det då kostar mer?


    Lena Hallengren: - Ja precis. En rättighetslagstiftning kostar pengar.


    Cecilia Gralde: -Vad betyder det du säger just nu? Är det viktigt att kostnaden pressas som det står i direktivet?


    Lena Hallengren: -Det är viktigt att vi är kostnadseffektiva i alla sammanhang. I assistansen likväl som allting annat och vi har de direktiv vi har, men vad jag säger är att det är viktigt att betona att det är en rättighetslagstiftning. Det finns ingen som lägger förslag som innebär att grupper ska tas bort ur personkretsen, som säger att barn eller äldre inte ska ha rätt till assistans om behoven finns.


    Cecilia Gralde: -Men säg att man konstaterar att behoven finns och det gör att kostnaden kanske ligger kvar på de nivåer som de gör idag. Är det ett problem eller inte?


    Lena Hallengren: - Det är en rättighetslagstiftning och om det är så att man har behov så ska de tillgodoses. Det säger rättighetslagstiftningen och inte förrän vi ändrar på lagstiftningen och plockar bort grupper eller talar om att det finns behov som inte ska tillgodoses så gäller det. Så att rättigheten gäller punkt slut.


    Cecilia Gralde: - Ja, så då får det kosta helt enkelt?


    Lena Hallengren: -En rättighetslagstiftning kostar pengar ja.


    Cecilia Gralde: - Något något oklart där om man ska behöva spara eller inte.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Trots att det är valår kan inte Hallengren säga att det är OK att kostnaderna är samma eller ökar om detta beror på att fler har behov av assistans. Då vet man att hon inte tänker verka för det heller. Jag menar, det hade verkligen varit ett bra valfläsk så varför mörka eller vara otydlig med en sådan sak!


  • Anonym (Hoppsan)

    Jag glömde tillägga att det låg ett förslag från S om att barn under 12 år och äldre över 80 inte skulle ha rätt till assistans - det är därför Hallengren pratar om "personkrets".

  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-04-26 08:13:10 följande:

    Du anser alltså att en större del av skatten ska gå till att höja pensionerna? Pensionerna för de allra flesta finansieras inte alls via skattsedeln utan enbart via egna pensionsinbetalningar. Det är framförallt de som inte har jobbat tillräckligt länge och tillräckligt mycket för att få en rimlig pension som får en pension som finansieras av staten (via skattsedeln). Det är fint av dig att tänka på denna grupp av pensionärer och du har stöd från Vänsterpartiet i att garantipension, äldreförsörjningsstöd och bostadstillägg måste ökas för att ge dessa pensionärer en mer dräglig tillvaro.


    Anledningen till att regeringen inte har tagit bort pensionärsskatten på en gång är det är en reform som kostar mycket pengar. Samtidigt har polisen, försvaret, vården skolan o.s.v. behövt mer resurser. Det går helt enkelt inte att genomföra en sådan reform under en natt. Glöm inte heller att när alliansen introducerade pensionärsskatten så gjordes det i flera steg och det blir helt enkelt på samma sätt när den tas bort. Socialdemokraterna lovar att pensionärsskatten helt ska tas bort och regeringen har redan tagit bort pensionärsskatten för alla med pensioner som har en pension på 17 000 kr per månad eller mindre.


    Jag tycker att det är märkligt att du inte riktar din ilska mot moderaterna och övriga allmänpartier som införde pensionärsskatten och att du inte riktar din ilska mot moderaterna som vill lansera ytterligare en pensionärsskatt (moderaterna prioriterar ju att sänka skatten för högavlönade före att sänka skatten för fattigare pensionärer).


     


    Den här tråden handlar inte om pensioner så lägg ner nu.
  • Anonym (Hoppsan)

    www.di.se/ledare/pm-nilsson-majoriteten-ensamkommande-klarar-inte-gymnasiet/


    "Så att de kan gå klart gymnasiet", sa utbildningsminister Gustav Fridolin när han i måndags meddelade Sveriges superstora highschool-stipendium till de ensamkommande ungdomarna.

    - - -


    Så hur går det för denna grupp i skolan? Illa, visar en ESO-rapport och en SOU-utredning som kom på försommaren.

    - - -


    90 procent av inrikes födda elever har gymnasiekompetens efter grundskolan. Om man invandrar till grundskolan i högstadiet är det 30 procent som klarar gymnasiebehörighet. 20 procent av de ensamkommande klarar godkänt i svenska, engelska och matte.


    Nåväl, Sverige har en andra chans kallad introduktionsprogrammen för gymnasiet där Språkintroduktionen är det största, ja faktiskt det fjärde största gymnasieprogrammet i landet numera. Dit kommer man direkt från utlandet eller om man misslyckats i grundskolan.


    Av eleverna på Språkintroduktionen har 1(!) procent tagit examen efter tre år. Efter fyra år har 7 procent tagit examen. 20 procent av eleverna försvinner.

  • Anonym (Hoppsan)

    Tre års gymnasieutbildning (inklusive andra kostnader) för 9000 afghanska unga män utan asylskäl kostar väldigt mycket - och eftersom de ska skickas tillbaka efter studierna får vi inte tillbaka pengarna i form av framtida skatt. Bara förlust med andra ord!

    Ruist nämnde kort att flyktingmottagande är inte något vi gör av ekonomiska skäl utan av humanitära, men det är såklart ändå viktigt att känna till kostnaden - som fram till nu har varit ett tabubelagt ämne.

Svar på tråden Immigration/invandring/flyktingar - varför?