Inlägg från: Anonym (Hoppsan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hoppsan)

    Immigration/invandring/flyktingar - varför?

    Tom Araya skrev 2018-02-28 10:55:30 följande:

    I den svenska mångkulturalistiska politiken är det kontroversiellt att med entusiasm, energi och kraft jobba för barns och kvinnors rättigheter, religionsfrihet mm eftersom det skulle kunna ses som ett motstånd till och utpekande av andra kulturer som "sämre".

    Som tur är har vindarna nu vänt till viss del och Sverigedemokraterna är in te längre ensamma om att våga vrida och vända på detta. Framförallt är det moderaterna och liberalerna som nu står rakryggade och vågar tala om detta samt föreslå åtgärder.

    Även socialdemokraterna hänger på till viss del, medan Miljöpartiet och Centerpartiet fortfarande släpar efter betänkligt.

    Någon som hört Fi uttalat sig i relaterade frågor under det senaste året?

    Artiklar om könsstympning:

    www.gp.se/%C3%B6nsstympad


    Fy för F!. I arbetarrörelsens barndom fick kvinnors rättigheter stå tillbaka för arbetarnas. För jäves försökte man fp frågor om dagis, abort, föräldraledighet, förbud att sparka gravida osv. Nu får kvinnors rättigheter stå tillbaka för kampen mot rasism. Ett parti som påstår sig kämpa för jämställdhet låter hela tiden arbetet för invandrares rättigheter gå före

    Skamligt! Feminister som tidigare kämpade mot kyrkan böjer sig nu för muslimska patriarker.
  • Anonym (Hoppsan)
    Anonym (Cecillie) skrev 2018-02-28 17:36:53 följande:

    Det är otroligt konstigt att Sverige och vissa andra länder har en så märklig syn på detta med invandring. För det första, vi i Sverige är inte på något vis skyldiga andra länder något, vi i Sverige än mindre än många andra länder eftersom vi varken varit speciellt aktiva i krig eller kolonialism. 

    Vi i Sverige bör tänka på vårat eget land och våra egna medborgare först och främst, av så många orsaker. För det första, vi har skyhög skatt som vi som medborgare måste få något tillbaka av. Annars riskerar vi en stor svart marknad, folks incitament att betala in skatt minskar.

    För det andra, vi är ett mycket litet land med en relativt sett liten befolkning. Vi måste bevara vår särart, liksom alla länder bör bevara sin särart istället för att alla blandas ihop. Vi gillar olika, eller hur? Då bör länder vara olika, bevara sin särart både till kultur, historia och till viss del utseendemässiga drag. Älskar att se på tex OS och se alla olika länders särarter och specialiteter. Identifikation i ett samhälle är också viktigt för tryggheten och sammanhållningen.

    Dessutom, den typ av "flykting" invandring vi haft mest av (lika med lycksökare i många fall) innebär en stor risk pga IS-resanden, nogozoner, ökat antal våldtäkter, hedersvåld, kulturkrockar och annat mindre trevligt . Varför skulle vi frivilligt vilja ta hit människor som förstör mer än de tillför? Jättekonstigt.

    Risken för sjukdomar ökar också, som vissa diskuterat innan TBC men även andra sjukdomar.

    Ekonomin - det läggs kopiösa mängder pengar på invandring och integration. Pengar som skulle kunna läggas på tex assistanshjälp till svårt sjuka barn, drägligare tillvaro för våra äldre, bättre sjukvård i allmänhet, bättre skola osv. Detta, att så mycket pengar av våra skattepengar läggs på invandrare istället för att skapa ett bättre samhälle, lägger en stabil grund för rasism. Blir man inte rasist efter att vara utsatt för en sådan politik, är man nog ganska självuppofrande och dörrmatta

    Ytterligare en anledning - denna charad med "ensamkommande" där det är så solklart uppenbar att de ljuger både om sin ålder och annat (vissa ljuger om att deras föräldrar är döda så de ska få mer i bidrag - sedan när de får put så återuppstår föräldrarna från de döda och vill komma hit de med......) dessa lögnaktiga charader där alla som inte spelar med blir utfrysta är en extremt bra grogrund för korruption, misstänksamhet, extremt minskad tillit mellan människor och aggressioner - varför ska vissa fjäskas med och komma undan med att ljuga sig fram medan de flesta svenskar får kämpa utan att få något tillbaka? Såg dessutom på "det goda landet" om en lärare som erkände att hon tänkte sätta falska betyg - alltså godkänt på elever som inte alls uppnådde målen utan skulle haft F om hon var ärlig i sin betygsättning - men hon gjorde det för "den goda sakens skull" dvs satte falska betyg bara för att invandrarna skulle få stanna....

    Jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst med negativa exempel. Jag kan däremot inte komma på en enda positiv sak med invandring.

    Sätt stopp för idiotin NU. Ni som blivit lurade av detta så länge - bit i det sura äpplet, erkänn att ni har haft fel och SD rätt och rösta rätt i höst. Det är enda chansen.

    Jag har röstat SD hela 2000-talet, för jag såg detta tidigt. Det har blivit lättare att prata om detta på senare tid men än är några lättlurade personer kvar som skriker rasist så fort man är kritisk mot invandring. Jag bryr mig inte om jag blir kallad rasist, inte alls, ser det nästan som en komplimang för motsatsen, lättlurad dörrmatta, är tusen gånger värre att vara.


    Mycket bra där.

    Vi borde omedelbart införa enbart system med kvotflyktingar, dvs att 100% av de vi tar in i landet är personer som fått sin asykansökan godkänd. Då slipper vi lägga pengar på tiotusentals människor som inte har asylskäl under tiden deras ansökan behandlas och den tiden är lång. Människor slipper dessutom riskera livet på Medelhavet och sist med inte minst skulle ett sådant system göra att även kvinnor skulle kunna ta sig hit. De är ofta mer skyddsbehövande än män men blir kvar i eländet.

    Jag röstar dock inte SD.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-03-04 19:00:14 följande:
    Tydligen så är det tvärt om idag och nu slänger Lidingö ut flyktingar från lägenheter där de har bott.

    www.dn.se/sthlm/over-tusen-nyanlanda-kan-forlora-sina-boenden/
    Naturligtvis. Nu har inte staten eller kommunerna något ansvar längre och de som kommit hit får försöka få bostad bäst de kan, precis som alla andra. De har valt att "fly" till ett av de länder som ligger allra längst bort från hemlandet och ett land där de redan innan de kom rådde bostadsbrist. Då blir det så. De kanske skulle stannat i Ungern eller Spanien eller Frankrike, eller Belgien eller slovenien...
  • Anonym (Hoppsan)
    HelaGotland skrev 2018-03-04 22:01:14 följande:

    Än sen? Tyresö slänger ut alla sjuka gamla från ett populärt äldreboende som nu ingen vet var de ska ta vägen. Stället ska bli migrantboende. Pendeln svänger åt båda hållen.
    Inte bara Tyresö. Detta händer på flera platser i landet. Det är mer lönsamt att driva asylboende än äldreboende tydligen (där finns visst hur mycket pengar som helst - märkligt när det inte finns pengar till annat).
  • Anonym (Hoppsan)
    HelaGotland skrev 2018-03-05 16:56:41 följande:

    Jag beklagar! Fel ort, det är inte Tyresö utan ett mycket populärt äldreboende på Gamla Tyresövägen i ENSKEDE som stänger. Trots att gamla står på kö att komma in.
    Dit ska istället migranter (de som ska få bostad av kommunen) flytta. Jag vet inte om jag får länka till samnytt på den här sajten, men ni kan ju googla samnytt och följande text:

    Gamla Tyresövägen i Enskededalen Extern länk för "bevis" : Lokaltidning Hammarby/Skarpnäck:
    www.stockholmdirekt.se/nyheter/nyanlanda-flyttar-in-i-hemmet-for-gamla/reprcb!yRd6Gs9RwWmk6dpn9kK@A/
    Om vi skrotar asylsystemet som det är utformat nu och istället låter folk söka från ställen utanför landet behöver vi inte dessa asylboenden under tiden som folk söker asyl. De som kommer hit skulle redan vara beviljade asyl. Det skulle dessutom stoppa de farliga båtfärderna över Medelhavet.
  • Anonym (Hoppsan)
    KillBill skrev 2018-03-06 14:20:56 följande:
    Svammel. Om du läser tråden så ser du att uppgiften om att äldre människor slängs ut var felaktig.
    Jag har en väninna som tidigare arbetat på ett äldreboende i Skåne. Jag vill inte säga var. det är ett litet ställe. Hon var tvungen att byta jobb nu eftersom äldreboendet görs om till asylboende. Det är med andra ord inte alls svammel.
  • Anonym (Hoppsan)
    HelaGotland skrev 2018-03-06 21:59:15 följande:

    Det man ska komma ihåg är att nu när de två etsbleringsåren är slut så konkurrerar migranterna på exakt samma villkor som alla andra svenska, studerande, bostadslösa, unga som vill flytta hemifrån etc. Konkurrera om de bostäder som finns på marknaden! Vi har inga sär-regler för dom efter de här två etableringsår en. Allas lika värde och så vidare.

    ... Och om de tycker att det är förjävligt så får de gärna åka hem. Sverige är fullt! Ruinfeldt glömde visst bort att den där marken han såg från sitt privatflyg ÄGS av någon, Stora AB eller liknande.
    Maggan Andersson har däremot tydligt sagt att migranter inte bör komma hit bland annat på grund av att det inte finns bostäder. Heja Maggan!
  • Anonym (Hoppsan)
    Gabbe75 skrev 2018-03-07 17:47:49 följande:
    Hur naiv får man vara? Tror du själv på det du skriver?

    1) Hyreskontrakt köps inte. I storstäderna är det tiotals år i kötid som krävs för att komma över ett hyreskontrakt den normala vägen. Varje kommun har bostadsförsörjningsansvar. Det är extra tydligt för barnfamiljer och andra bostäder finns inte att tillgå. De kommer garanterat bli kvar i dessa lägenheter.

    2) Bostadspriserna faller. Nacka kommun som köpte tre lägenheter till en polygamistfamilj lär få stora problem att få tillbaks de 14 miljoner de lagt ut.
    HelaGotland skriver att kommunen köpt villor och bostadsrätter, för att sedan sälja dem. Var skrivs det om att sälja hyreskontrakt (och ju hyreskontrakt säljs tyvärr hela tiden, men knappast av kommunen eftersom det är olagligt).
  • Anonym (Hoppsan)
    Gabbe75 skrev 2018-03-07 17:47:49 följande:
    2) Bostadspriserna faller. Nacka kommun som köpte tre lägenheter till en polygamistfamilj lär få stora problem att få tillbaks de 14 miljoner de lagt ut.
    Precis. En dålig affär. De skulle aldrig köpt dessa dyra bostadsrätterna. de skulle satt upp tält eller husvagnar. Det blir så när man kommer till ett land med bostadsbrist.
  • Anonym (Hoppsan)
    HelaGotland skrev 2018-03-08 12:28:12 följande:

    Nej det är ingen som säljer hyreskontrakt så klart. Men när de två etableringsåren gått tar inte kommunen ansvar för de nymigrerade längre. De får fixa bostad precis som Kalle, Lisa och Pedro.
    Rätt där. Det är som du säger villor och bostadsrätter som kommunerna köpt och sedan hyrt ut till nyanlända under etableringstiden. Nu måste nya migranter in i dessa och de som blir över får säljas.
Svar på tråden Immigration/invandring/flyktingar - varför?