köttätning känns som ett psykopatiskt drag
Fast det handlar ju fortfarande inte om bara svensk djurhållning. I Sverige använder man inte hormoner och antibiotika används inte i förebyggande syfte utan i Sverige behandlas enbart det djur som blivit sjukt när det väl är sjukt och man säkerhetsinjicerar inte hela besättningen.
Det skövlas inte skog i Sverige för att göra vallodlingar eller hagmarker.
Och att tro att grönsaksodling inte slukar energi den med är bara naivt.Eko-odling kräver mer diesel än konventionell odling eftersom man måste ogräshacka manuellt - traktor, mycket mer än vanlig odling. I Sverige får vi vattna våra odlingar av rotfrukter vissa år eftersom det krävs mycket vatten för att få en god skörd.
Det finns regler för burhöns och Sveriges regler är striktare än övriga Europas. Man kan välja eko-ägg ifrån frigående hönor om man vill göra ett bra val. Allt handlar om att göra bra val. Man måste vara en medveten konsument oavsett om man är vegan, vegetarian eller köper lite kött ibland.
Sedan är denna du länkar till baserad väldigt gammal källor. Yngsta är 14 år.
Ja men det handlade om både Sverige och utomlands. Vi importerar utländskt kött hit, samt fisk osv. Alla i sverige äter inte bara svensk och ekologiskt odlat kött?.
Du får gärna göra lite arbete själv och leta efter fakta som du söker.
Jag antar att oavsett hur mycket tid jag skulle lägga ner för att hitta "rätt källa, rätt tid, rätt handling" så skulle det ändå hittas något kryphål som inte var "perfekt"
Helt enkelt Sverige har inte så bra djurhållning som folk vill tro, det har inte andra länder heller. Även om deras är värre.