• EricaSE83

    Missfall efter IVF - kan någon ge hopp?

    Efter flera års försök och 2,5 IVF-omgångar (första gav inga befruktade ägg, men sedan har vi gjort ett ET innan sommaren och ett ET efter sommaren) testade jag äntligen positivt för en vecka sen. Starka, klarblåa streck. Såna där plus jag drömt om i flera år!

    Några dagar efter BIM blev plusset svagare och svagare och till slut ringde jag IVF-kliniken pga den oron och de tog in oss på VUL och blodprov idag i vecka 5+1. I eftermiddags ringde dom och sa att HCG är 6. Dvs det finns ingen graviditet kvar och jag ska sluta med Lutinus för att få igång blödning.

    Jag känner mig helt tom och så otroligt ledsen. Bara gråter och gråter. Hur tar jag mig vidare efter detta?

    Finns det någon därute som fått missfall efter IVF och som senare fått ett barn? 

    Just nu känns det som att allt är helt hopplöst och att det aldrig kommer att bli något barn för oss. Och det gör så förjävligt ont :( :( :( 

    Vore så tacksam för era erfarenheter

  • Svar på tråden Missfall efter IVF - kan någon ge hopp?
  • EricaSE83

    Stort tack för alla svar Hjärta Det värmer verkligen att se att det finns så många fina människor där ute.

    Grattis till er som efter mycket kämpande äntligen fått barn eller är gravida!!! Det skänker så mycket hopp för mig och säkert andra som är i den här situationen att få läsa om att det faktiskt kan sluta lyckligt. Tack för att ni så osjälviskt lägger ett par minuter på att stötta en helt främmande tjej på andra sidan skärmen :) <3 Jag läser era inlägg om och om igen och gläds så åt att ni nu har era barn hos er, eller ett barn i magen på väg.

    Gweny, förhoppningsvis är det vår tur snart! Man inser att man är så mycket starkare än man tror i den här processen. Man bryter ihop och sen reser man sig och kommer igen. Visst borde vi till slut få vår belöning för allt detta slit!?

    STORA KRAMAR till er alla

  • EricaSE83

    Tänkte bara skriva och uppdatera här om det är så att någon googlar fram den här gamla tråden.

    Jag är nu gravid igen och väntar tvillingar efter sommaren. Allt ser jättefint ut med dem och det sparkar för fullt i magen. Så om någon annan nu är i samma situation som jag var i, det finns absolut hopp även efter många misslyckade försök och missfall på vägen!

    Kram

  • EricaSE83
    amandawic skrev 2016-05-16 19:23:37 följande:
    Satt precis och läste din gamla tråd och när jag såg detta svar blev jag glad!

    Jag och sambon genomgår ivf just nu. Felet är att jag har opererat bort en äggledare och den andra sitter sammanväxt med mina tarmar. Har alltså inget flöde där och rätt mkt sammanväxtningar i magen. Var rädd att jag aldrig skulle kunna bli gravid och var orolig för att vi gick igenom ivf förgäves. Men efter vårt andra ET blev jag gravid, men precis som för dig blev lyckan kortvarig då missfallet blev ett faktum..

    Nu ruvar jag på en blastocyst som vi haft i frysen :)

    Tack för att du delade med dig av din solskenshistoria, den gjorde mycket för mig!

    Kramar till dig och dina pluttisar i magen <3
    Hoppas det tar sig nu!!!! STORT lycka till! En dag, förhoppningsvis jättesnart, så sitter du där med en stor mage och då har man nästan glömt allt slit som tog en hit :)
  • EricaSE83
    cameleon skrev 2016-05-16 16:01:14 följande:
    Stort grattis!!
    Cyanea skrev 2016-05-16 16:19:03 följande:

    Härligt att höra!!! Stort grattis och lycka till!! 


    Tack snälla ni <3

  • EricaSE83
    Gweny skrev 2016-05-16 19:49:26 följande:
    Åh stort grattis!! Är det en el tvåäggs?

    För min del så fick vi ett otroligt oväntat besked att det inte alls var mf, utan fostret mådde bra...fast allt tydde på annat. Så om 3 veckor nu beräknas vår bebis komma till världen. Riktigt mirakel!!
    Oj vilken glad överraskning! Stort grattis!!! Jag blödde faktiskt i början på denna graviditet också och var övertygad om att det gått åt skogen. Men testerna blev trots det bara starkare och starkare och på vårt återbesök på IVF-kliniken såg man att där fanns två små foster :)

    Det är tvåäggs! Vi satte in två ägg som hör och häpna, båda tog sig!

    Lycka till med förlossning och återigen ett jättestort grattis till er bebis. Tänk vilka mirakel vi bär på :)
  • EricaSE83
    celavie1 skrev 2016-05-19 20:47:27 följande:

    Vad härligt och läsa att det gått så bra för er efter era vedermödor. Jag sitter i den sitsen just nu. Efter 1.5 IVF behandling blev jag gravid. Stor lycka!!!! Sedan i vecka 9 blev det klart via vul att jag fått ett MA. Stor sorg............

    Känns som hjärtat ska brista. Jag har varit svårstimulerad under ivf och fick bara ut ett ynka ägg som sattes in. Jag är 40 år så det stressar mig också. Måste orka tro att det ska kunna gå men var finner man styrkan?


    Det är ett jättebra tecken att du blev gravid!!!! Vet att det känns som en klen tröst, men din kropp har bevisat att det går. Läkarna på vår klinik tyckte att våra chanser ökade efter att vi fått missfallet eftersom det visar på att det faktiskt kan gå. Sedan är det tyvärr ren och skär otur att få ett missfall när man äntligen lyckats.

    Det är svårt att orka precis efter att man fått så tråkiga besked, men orken kommer åter! Jag tror också att det hjälper att lämna över kontrollen till läkarna och lita på dem. De utför inte behandlingar de inte tror ska funka, så de gånger du själv inte orkar tro - lita på deras tro!

    Vet inte alls om det var det som hjälpte mig men jag åt 500mg q10 om dagen och åt melatonin 2 mg per natt innan mina sista tre stimuleringar. Första försöket fick vi fem ägg som var av sisådär kvalitet, men kvaliteten blev bättre för varje försök och sista två omgångarna fick vi ut 11 ägg. Vid sista försöket var samtliga ägg mogna. Vi bytte från Gonal-f 150 ie till Menopur 300 ie efter första misslyckade stimuleringen också. Som sagt, är ju omöjligt att veta vad som ledde till vad, men för min del kändes det som att det inte skadade att försöka med lite av varje.

    Stor kram till dig! Jag vet verkligen hur tungt det kan kännas, bryt ihop och var ledsen och kom sedan igen när du orkar. Det finns hopp!
  • EricaSE83
    amandawic skrev 2016-05-22 12:06:51 följande:

    Här har mensen kommit.. Så det verkar vara kört, igen... :(

    Man börjar känna sån hopplöshet nu alltså.. Ska det någonsin bli vår tur?


    Vad tråkigt att höra :( Förstår verkligen att det känns jättejobbigt just nu. När man får mensen och dagarna därpå var för mig helt förjävliga. Kände mig alltid helt tom och samtidigt så extremt ledsen. Kändes helt hopplöst och som att det aldrig skulle gå.

    Vet att det kanske inte är någon tröst just nu, men att ni blivit gravida en gång och att ni dessutom lyckats odla vidare till blastocyst som gått att frysa är extremt bra tecken! Vi har aldrig lyckats frysa ens ett tvådagarsembryo och från fyra äggplock har vi inte fått en enda blastocyst. Och trots det blev jag gravid med tvillingar till slut! Så jag tror verkligen ni har goda förutsättningar och det KOMMER bli er tur. Varenda gång det går åt skogen undrar man när, men så en vacker dag så är tiden inne. 

    Jag håller verkligen med Cyanea som skrev tidigt i den här tråden att när allt väl funkat så känns det som att det var precis den här vägen som vi skulle gå, och att det inte skulle kunna varit på nåt annat sätt. Vår resa hit hade en mening. Förstår att det inte känns så för dig nu, men den dagen du får din bebis var det ju just DEN bebisen du skulle få,  just den du väntat på.

    För att orka efter misslyckade försök försökte jag göra sånt man inte kan göra som gravid. Planera in resor eller andra roliga saker som man bara kan göra som ogravid. Äta och dricka sådant som man inte får när man är gravid osv, även om det man helst av allt vill är att vara gravid och gärna skulle avstå varenda glas vin i världen så tyckte jag att det hjälpte mig lite. Jag umgicks också mycket med mina singelvänner och hade roligt med dem då jag tyckte det var alltför jobbigt att vara med småbarnsmammor. Umgänget spelade stor roll för mig. När du varit ledsen den tid du behöver, försök att njuta av det du kan njuta av! För de allra allra flesta slutar den jobbiga IVF-resan till slut med ett efterlängtat barn, och som sagt med era goda förutsättningar tror jag verkligen ni kommer vara en av dem <3 För vissa av oss krävs lite fler försök bara, men för varje försök är man närmare målet.

    Kram
  • EricaSE83
    celavie1 skrev 2016-05-22 15:13:31 följande:
    Var det din läkare som förespråkade de kosttillskott du tog? Visst kan man inte köpa melatonin receptfritt?
    Nej det var jag själv som läste mig till massa olika "knep" både under våra försök och innan. För mig blev det en viktig grej att hålla mig sysselsatt med rent mentalt också tror jag. 

    Just Q10 läste jag väldigt mycket om på väldigt många olika ställen och eftersom det verkar för cellförnyelse så kändes det viktigt för mig som haft lite problem med äggkvalitet. Finns en del forskning på både Q10 och melatonin som jag hittade på Fertilitetsguiden.com. Eftersom det är ganska harmlösa medel, framförallt Q10 som ju är vitaminer, tänkte jag att det inte kunde skada, men som sagt där är man ju väldigt olika och man går såklart efter det man tycker känns bra. Eftersom vi gjorde så pass många försök var det viktigt för mig att prova allt som jag kunde prova. Har även testat MASSOR av andra huskurer och dylikt men inget annat har verkat hjälpa för min del. 

    Melatonin finns receptfritt utanför Sverige, i stort sett i hela Europa (undantaget Norden) i USA och i Asien. Jag bad en kompis som skulle resa iväg köpa åt mig. Har läst om andra som fått det utskrivet av sina fertilitetsläkare i Sverige, det heter då något annat men verksamma ämnet är melatonin.
Svar på tråden Missfall efter IVF - kan någon ge hopp?