• Sjöblomman

    IVFare i Stockholm?

    Har TD imorn. Sedan i lördags har det kommit ljust blod ibland (inte mycket) och en hel del brunt. Inte alls som vanlig mens men har ändå världens mensvärk. Jag är så trött på att kroppen inte är normal!

  • Sjöblomman

    Pratade med kliniken. De var ledsna för vår skull. Ska på möte 11/5 och planera hösten. Bad även om att få stå i landstingskön, vilket de skulle fixa direkt.

    Har IVF kliniken öppet på sommaren?

  • Sjöblomman
    Hoppsan2016 skrev 2016-04-20 19:55:51 följande:

    Vad ledsen jag blir när jag läser det du skriver. Tänkte på dug hela dag idag. Kliniken hade stängd under juli om jag minns rätt. Massor med kramar till dig <3


    Tack! <3 Det känns så vansinnigt tungt att passera 14/6 utan graviditet...
  • Sjöblomman
    Susodus skrev 2016-04-20 21:32:48 följande:
    Så tråkigt! Du hinner inte ett försök innan sommaren? Förstår om ni vill göra paus. Både kropp, psyke och ekonomi tar ju stryk. Hur många uttag har du gjort nu? Jag gjorde med sonen 6 st innan det tog sig. Det kändes hopplöst, men så plötsligt fungerade det. Jag tog annat progesteron då som jag bara skulle ta en ggr om dagen men kände att jag ville ha större dos så jag började ta morgon och kväll och då blev jag gravid, vet ej om det har betydelse, men det kändes så. Lutinusen har ju funkat bra 3 ggr per dag. Hoppas att ni får plats i landstingskön snabbt. För oss tog det tre fyra månader, men då hade vi redan startar privat och var mitt i behandlingen, sedan blev jag gravid och då var det ingen idé. De sade då 1,5 år men det gick snabbt. Vet att de kortat köerna sedan dess, det var 8 år sedan.
    Har gjort fyra IVF och fyra FET. Men eftersom det lyckades en gång känner vi hopp ändå, även om det är riktigt tungt nu.

    Vi skulle hinna ett försök men vill låta kroppen vila till i höst. Känns som att det behövs både fysiskt och psykiskt.

    Landstingskön är 6-8 månader nu, men jag kommer kräva behandling via vårdgarantin om 90 dagar. Så klart förstår jag att vi inte kan börja i juli, men vill bli inskriven då.
  • Sjöblomman

    Ett steg framåt... Fick brev från Karolinska om att de mottagit remissen från vår klinik. Nu är det bara 4-6 veckors handläggning innan nästa brev där de meddelar kötid... Nåja, snart är det sommar!

    Ägnar mig väldigt mycket åt mig själv just nu. Säger nej till det jag inte vill, har bokat spabehandling tre veckor på rad och försöker återfå lugnet.

  • Sjöblomman
    Hoppsan2016 skrev 2016-04-29 20:34:11 följande:

    Nice att det går framåt!!!

    Själv är jag på förlossningen för att vattnet gick inatt. I Stockholm fanns inga lediga platser på neo avdelningar och jag blev skickat med ambulans till Eskilstuna. Ligga i sängen är det enda jag får göra. Gå på toa om jag måste.... Hon kan komma ut när dom helst, inatt eller om 4 veckor.... Är i v 33+2 idag


    Oj! Är det illa om hon kommer nu? Jag kan ingenting om det där... Hoppas att allt går bra! TÄNKER PÅ ER! KRAM
  • Sjöblomman
    Emmet1976 skrev 2016-04-29 22:25:42 följande:
    Bara att åberopa vårdgarantin via Vårdgarantinämnden så är du framme hos en klinik inom 3 månader från att din läkare skickade remissen.
    Exakt när ska jag ringa? Och vad ska jag säga?
  • Sjöblomman
    Hoppsan2016 skrev 2016-04-29 23:40:38 följande:

    Nja inte så farligt faktiskt. Hon är ju färdigutvecklad men kommer att ha svårt att behålla värme själv och därför behöver va på neo ett tag. Klarar jag av att ha henne i magen till v 35+0 behöver hon inte ens neo längre och jag får flyttas tillbaka till Stockholm.


    Åh jag hoppas att hon stannar lite till! Skälv föddes jag fem veckor för tidigt och klarade mig fint. KRAM
  • Sjöblomman
    Hey.orange skrev 2016-04-30 09:14:19 följande:
    För oss så skickades remissen (och var daterad) den 20/4, det blev vårt ködatum. I början av juni fick vi besked att den var godkänd. Och vi gick också på st göran. 9/9 hade vi vårt första möte, 30/9 insättning.
    Roligt! Vår remiss skickades också 20/4. Hoppas det betyder tur!

    Tack för alla tips!
    Vi ringer vårdgarantin när vi fått besked om att remissen är godkänd.

    Det blir en härlig sommar med resa till Italien och västkusten. Förstår att ni inte finns i tråden vid mitt nästa försök men hade gärna haft er kvar som stöd! KRAM
  • Sjöblomman
    Hoppsan2016 skrev 2016-05-02 01:21:20 följande:

    Och jag vann med att få första bebisen i tråden!!!! Havanna föddes 1/5 kl 18.55 med kejsarsnitt. Vägde 2350 gram och andas själv utan problem!!! Vi är överlyckliga nu


    Åh grattis! Vad härligt! KRAM
Svar på tråden IVFare i Stockholm?