• Sjöblomman

    IVFare i Stockholm?

    Tack tjejer! Är så tacksam för ert stöd! <3

    Lill J klarade sig fint och ville gärna flytta in. Vi fick se den lilla stjärnan på skärm innan de satte in och sedan med VUL när den var på plats. <3
    Vet att flera kliniker har så men det var första gången vi varit med om det, så det var häftigt.

    TD 7/2

  • Sjöblomman
    Iskristall skrev 2016-01-27 17:04:24 följande:
    Grattis!

    Ja visst är det häftigt att se! Men jag tycker det blev lite jobbigt efteråt när man märkte att det skulle misslyckas, jag blev så kär i vårt lilla embryo liksom, då önskade jag nästan att jag inte fått se den innan. Fast när det väl tar sig (som det förövrigt kommer göra för er nu!) så är man glad att fått sett embryot, sin lilla bebis alldeles redan från första början. Det är häftigt, det är ju inte alla som får göra det som sagt

    Stooort lycka till med ruvar tiden nu! När ska du på nästa zon/aku behandling?

    Kram
    Tack!

    Ja, det kan jag tänka mig. Läkaren höll på att garva ihjäl sig när jag sa att den liknar min man. Man måste ju försöka ha humorn kvar i allt det jobbiga.
    Men förstås, det blir mer verkligt när man sett något som lever (som läkaren sa).

    Jag pratade med Lotta nyss, man ska inte göra behandling efter insättning. Bara mellan ÄP och ET.
  • Sjöblomman
    Iskristall skrev 2016-01-28 22:24:52 följande:
    Jag fick mens idag. Så i morgon sätter jag igång med första sprutan. Om en vecka vul...spännande!
    Hurra! Nu händer det.
  • Sjöblomman
    Kärlekövervinnerallt skrev 2016-01-29 17:00:26 följande:

    På onsdag har jag mitt första besök på ivf stockholm. Spännande. Skall träffa både läkare och bm. Vad brukar ske på första mötet?


    Härligt!

    Samtal, blodprov, VUL, info om upplägget.
  • Sjöblomman
    Kärlekövervinnerallt skrev 2016-01-30 11:48:25 följande:

    Jag har en kollega som jag inte träffar så ofta. Hon är synsk och har sett mycket både för min del och andras som stämmt mycket väl. Idag när jag kom till jobbet tittade hon pp mig och utbrast. Är du gravid? Nej sa jag. Då log hon och sa attdå kommer du snart bli det. Grattis. Alla får tro vad de vill men jag svävar lite på moln och känns så bra inför ivf nu :)


    Härligt! Exakt vad man behöver!
  • Sjöblomman
    Hey.orange skrev 2016-02-01 12:05:45 följande:
    Lycka till! Hoppas det gått bra idag.
    Själv har jag börjat känna bebisen hur den sparkar. 19+6 idag.
    Hur är det med dig sjöblomman?
    Iskristall, går det bra med sprutorna?
    Kram
    Jo, det är helt ok. RD5 med 5-dagars så snart vet vi. TD på fredag.

    Igår var jag så vansinnigt trött, höll på att somna ståendes. Känner igen det från när jag var gravid, men det kan ju också bero på något annat.
    I övrigt var jag typ världens hormongalning igår. Bråkade med min stackars man, grät - det forsade tårar och skrek att jag inte förtjänar ett barn när jag är så här. Suck alltså!
    Min man var toppen och idag känns det bättre.
  • Sjöblomman
    Susodus skrev 2016-02-01 16:07:03 följande:

    Jag fick ut 13 ägg så det känns bra, ena sidan gjorde fruktansvärt ont så jag fick mycket morfin och därmed någon form av baksmälla så att jag sov 3-4 timmar i sträck. Insättning onsdag och det borde ju bli, de sade att 13 ägg är perfekt, vore skönt om det blev ngt till frysen också, men det brukar det inte bli, hoppas i första hand på två toppägg.

    Glad att höra att det går bra, har någon fött ännu?


    Jättebra!

    Håller tummarna för toppägg och ett gäng till frysen.

    Kram
  • Sjöblomman
    Susodus skrev 2016-02-02 13:43:14 följande:

    Måste berätta något som jag tror bara en ivf-are förstår. Inatt vaknade jag av fruktansvärda bröstsmärtor. Jag googlade och kom på att jag tagit citodon efter äggplocket igår eftersom jag hade väldigt ont den här gången. Till saken hör att jag opererat bort gallblåsan och det stor då att man kan få gallgångskramper av just citodonet som innehåller kodein. Så det är ofarligt men gör väldigt, väldigt ont och just att man tror att det är hjärtat är ju ganska skrämmande. (Tycker faktiskt att jag borde fått den informationen etter operationen och slippa googla mig till det). I alla fall, det enda jag tänker är, bäst att inte åka in till akuten så att man hamnar på hjärtintensiven och missar insättningen... Det är ju ganska sjukt egentligen. Hellre död och gravid eller hur tänkte jag egentligen...


    Ja herregud! Tänk vad konstigt det kan bli. Jag menar, tänka logiskt är det sista man gör men det hade ju bara varit att frysa äggen på insättningsdagen i så fall.
    Men man har bara de där tiderna i huvudet och livet får rätta sig efter det.

    Hoppas du mår bättre nu!
  • Sjöblomman
    Kärlekövervinnerallt skrev 2016-02-02 17:17:20 följande:

    Jag har panik. Skall ju på mitt första besök imorgon. Och har ju kämpat med vikten. Imorse ställde jag mig på vågen och vet inte hur men helt plötsligt har jag gått upp 2 kg . Ligger nu över bmi gränsen. Va fan gör man? Väger de en? Läste igenom paprena som sa att man åker ut kön om man väger för mycket. ????????????????


    Har de inte gjort utredningen klar? De borde i så fall inte väga dig nu.
    Vad är gränsen?
    De har aldrig nämnt något om det där jag går och jag är överviktig.

    Jag förstår din panik och om det vore jag skulle jag inte äta så mycket nu innan besöket. Drick vatten och ät lite frukt.
  • Sjöblomman
    Susodus skrev 2016-02-02 17:41:46 följande:
    Det låter ju helt sjukt! Ska de neka pga av vikt, om du ligger så nära bmi-gränsen (som jag för övrigt tycker är helt godtyckligt beroende på hur man är byggd) så är du ju inte extremt överviktig. Känns lite som häxjakt, släpp det. Diskriminering. Jag har nog själv för högt bmi, men ser inte överviktig ut, har alltid vägt 10 kg mer än jag ser ut att väga, det är bara sådan jag är. Dessutom om du tar hormoner kan ju vikten gå upp, man blir ju väldigt svullen.
    Exakt! Hos mig har de som sagt aldrig nämnt det. Trots att jag väger 25 kg för mycket. Jag har dock gått ner 7 kg sen i somras för att jag valt det själv!

    Nej, sluta vikthetsa när man redan går igenom något som är så påfrestande.
Svar på tråden IVFare i Stockholm?