Inlägg från: happyface |Visa alla inlägg
  • happyface

    VARFÖR får man inte äta blodigt kött?

    Hej!
    Jag vet att man bör undvika blodigt kött när man är gravid, tex oxfile som inte är helt genomstekt. Men varför?!

    Kan de vara farligt om man äter det? Isf på vilket sätt?

  • Svar på tråden VARFÖR får man inte äta blodigt kött?
  • happyface

    Okej, tack för snabba svar!

    Även om köttet legat i ugn i 200grader men är blodigt? Är bakterierna fortfarande kvar då?

  • happyface
    BCH52 skrev 2015-05-17 11:00:00 följande:

    Upphettning till 70grader och frys till minst -18 gr dödar bakterien. Tänk på att gravat och torkat kött då kan innehålla bakterien.


    Okej, får avstå helt från blodigt kött för säkerhetsskull. Hade missfall förra året o vill inte gå igenom det igen. Är i vecka 8 idag.
  • happyface
    exxandra skrev 2015-05-17 12:42:33 följande:

    Vi får äta blodigt kött, så länge det varit djupfryst innan för då dör toxinerna :)


    Är det sant? :D

    Så om köttbiten legat i frysen innan man tillagar den i ugnen är d lugnt?
Svar på tråden VARFÖR får man inte äta blodigt kött?