Inlägg från: Missermajser |Visa alla inlägg
  • Missermajser

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    KarstenT skrev 2021-02-11 21:55:32 följande:
    Är du medveten om att Socialdemokraterna och Centerpartiet hade den nazistiska ideologin inskriven i sina partiprogram fram till andra världskriget? Hur kan Vänsterpartiet då stödja de partierna eftersom de de facto har rötter i nazismen?
    Det behövs ingen parodi på detta påståendet. Har du hört den om SD:aren som lämnade in bilen på verkstad och sa att det var fel på bilen?
  • Missermajser
    KarstenT skrev 2021-02-11 22:41:35 följande:
    Det är ett sant påstående. Varför vill du inte kännas vid det?
    Tvivlar du eller på det eller varför vill du att jag ska kännas vid det åt dig?
  • Missermajser
    Padirac skrev 2021-02-11 23:27:56 följande:
    Det enda partiet med nazistiska rötter i Sveriges riksdag är SD - de grundades av nazister, fascister och vitmakt, en del av dem var til loch med aktiva nazister under andra världskriget i nazitysklands armé.

    Andra partier hade under 30-talet och även senare enskilda personer med antisemitiska, nazistiska och rasistiska preferenser, tron på rasbiologi var allmänt utbredd och nazismen hade många supportrar i olika delar av samhället. Men som sagt, det enda partiet i Sveriges riksdag som har en direkt länk till nazismen är SD, de har dessutom skrutit om sitt pricipprograms nazistiska och  fascistiska innehåll så sent som på 2010-talet. Principprogrammet är sedan dess i princip oförändrat.

    Samma nick hävdar att svenskar är minoritet 2058. Jag vet inte om det tror att alla svenskar ska gå med i nån religiös sekt som sysslar med total avhållsamhet fram till des för att sedan begå kollektivt självmord.. 


    Lite knepig ekvation det där men tydligen så är gyllandposten och Morten Uhrskov Jensen av profetisk dignitet gällande sanningshalten.

  • Missermajser
    RebeckaZ70 skrev 2021-02-12 13:56:50 följande:
    Jaså?

    www.varldenidag.se/kulturserie/broderskaparna-oppnade-for-muslimska-brodraskapet/reptfa!vI8vPQ2fIUgO4mfglDAuw/

    Men förstått du med dina dimridåer...

    Det här reagerar jag på! 


    "Projektavtalet omfattade bland annat att öppna upp Socialdemokraterna för muslimska företrädare men även driva på för särlagstiftning som konfessionella skolor, muslimska helgdagar samt möjlighet till att skriva in rätten till att delta i fredagsbön i kollektivavtal"


    Jag skiter i om en och annan islamist är aktiv i de etablerade partierna. De utgör bara 8% av befolkningen. Extremhögerns fantasier om att svenskarna kommer att bli minoritet 2058 är dumheter. 


    Vad jag däremot inte vill ha är konfessionella skolor eller fler religiösa högtider eller att bönetid ska ingå i kollektivavtal. Inte av varken judisk, kristen eller islamistiska karaktär. 


    Det ännu mer märkliga är att när jag söker på beslut kring konfessionella friskolor så borde ju S vara för dessa som anses vara så infiltrerade av islamister. Konstigt nog ser det ut som dom SD, S, V och MP röstat för förslag som syftat till att stävja konfessionella intressen medan högersidan röstat på annat sätt...


     

  • Missermajser
    Anonym (Grön Goblin) skrev 2021-02-23 12:09:37 följande:

    Bara jag som skäms för den här bilden? Som en skock lydiga får inför mullan pinsamt!


    Tror det är svårt att nå en så hög politisk position med tuppkam skrikandes "fuck religion" under diplomatiska möten med andra länder. Inte så många politiker som agerar så. Har du något exempel?
  • Missermajser
    RebeckaZ70 skrev 2021-02-24 13:52:40 följande:


    Ditt behov av att förminska socialdemokraternas roll i krypandet för hitler visar på stor okunnighet om ditt partis agerande under de åren
    Så du är alltså ledsen för att sossarna och de övriga borgarna bildade samlingsregering och exkluderade vänstern samt satte anti-nazister och övrig vänster i interneringsläger?
  • Missermajser
    KillBill skrev 2021-02-24 18:58:44 följande:

    Det var de borgerliga och den Svenske Kungen som drev på för att Sverige skulle hjälpa tyskarna och detta främst för att hjälpa Finland.  Per Albin Hansson ville också gå med på de tyska kraven eftersom han annars fruktade att samlingsregeringen skulle spricka. Socialdemokraternas riksdagsgrupp röstade nej till att hjälpa tyskarna och det var nära en regeringskris.  Till slut valde ändå samlingsregeringen  att hjälpa tyskarna men detta efter högljudda protester från flera Socialdemokrater och mot löfte om att det var en engångsföreteelse.


    Denna text är ett referat av en längre text av historikern Björn Lundberg vid Lunds universitet. 


    Du vet ju hur svårt det är för den yttre delen av högern att förstå komplexa kompromisser i en demokrati. I många fall kan de ju inte ens skilja på regeringen och riksdagens uppgifter.

  • Missermajser
    Anonym (S vill inte minska kriminaliteten) skrev 2021-06-29 13:49:26 följande:
    Sakfel! 

    Den regering som nyss avgick var INTE tillsatt av folket.

    Det regeringsalternativet var helt okänt för alla väljare när de gav sina röster, så den regeringen var absolut inte tillsatt av folket.
    Vilken regering menar du skulle vara mer tillsatt av folket? 
  • Missermajser
    Flash Gordon skrev 2021-08-20 13:16:07 följande:

    Maktfullkomliga, korrupta och skrupelfria. Socialdemokratiska politiker. 

    www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/alla-ska-bekampa-brott-alla-utom-s-politiker/

    Det handlar bara om att förvilla väljarna. Sprida fejk news.

    Socialdemokratiska talepunkter som nu inför det kommande valet snart kommer att spridas även på detta forum av partiets representanter. Kom ihåg var ni läste det först.
    .

    "Lag och ordning är den näst viktigaste frågan för de svenska väljarna. Efter sju år vid makten är det också en av Socialdemokraternas svagaste grenar. Bara 16 procent av väljarna anser att S har den bästa politiken på området, enligt Novus.

    Socialdemokraternas strategi är att försöka sammankoppla brottsfrågan med politikområden där man har bättre siffror. När inrikesminister Mikael Damberg debatterar kriminalitet ger han därför gärna samtidigt en känga åt marknadsskolan och privatiseringen av välfärden.

    Det övergripande budskap som Socialdemokraterna försöker hamra in inför nästa års riksdagsval är alltså att brott och kriminalitet inte bara kan vara en fråga för polisen. På sin hemsida skriver Socialdemokraterna att en framgångsrik brottsbekämpning kräver "hela samhällets engagemang". Justitieminister Morgan Johansson, S, har på samma tema sagt att hela samhället måste sända tydliga signaler mot hedersrelaterat våld och förtryck.

    Socialdemokraterna vill till och med lagstifta för att fler aktörer än polisen ska bekämpa brott. Så sent som i juni - dagen innan Kvällspostens avslöjande om Frida Trollmyr - tog Morgan Johansson emot ett utredningsförslag om att alla kommuner ska bli skyldiga att ta ansvar för det brottsförebyggande arbetet. Det är en del av regeringens 34-punktsprogram mot gängkriminaliteten.

    I Socialdemokraternas Sverige ska alltså alla hugga i mot brott och hedersförtryck, alla utom just socialdemokratiska kommunalråd. Det parallellsamhälle som Frida Trollmyr blundade för anser S nämligen bara vara en fråga för polisen."


    Har du ens läst 34 punktsprogrammet? Sedan är ju viktigaste frågan rätt varierande utfall från månad till månad. Ska man föra en bra politik baserat på hur väl högerpropagandan påverkar folks känslor från dag till dag blir det ingen vidare politik.


     

  • Missermajser
    Flash Gordon skrev 2021-08-20 13:16:07 följande:

    Maktfullkomliga, korrupta och skrupelfria. Socialdemokratiska politiker. 

    I Socialdemokraternas Sverige ska alltså alla hugga i mot brott och hedersförtryck, alla utom just socialdemokratiska kommunalråd. Det parallellsamhälle som Frida Trollmyr blundade för anser S nämligen bara vara en fråga för polisen."



    Det blir ju ett lite löjligt att basera politiken på novus. Då kan man ju lika gärna lägga ner valen och låta maknadsundersökare styra landet...
  • Missermajser

    Ponera att Rasmus Paludan smyger in en natt med ett gäng väpnade rebeller i Skåne och hävdar att Skåne borde bli självständigt. I denna tid har även stor fattigdom och arbetslöhet brett ut sig över Skåne. Regeringen försöker röja undan rebellerna men en stor mängd arbetslösa och andra missnöjda skåningar börjar slåss på Paludans sida. Regeringen slår tillbaka hårt och det dör en massa, civila skåningar. Till slut ansluter fler skåningar, till och med muslimer från förorterna i Malmö som inte ens gillar Paludan för att få slut på dödandet. Regeringen svarar ännu hårdare och brutalare så att ännu fler civila dör. Danska regeringen börjar reagera mot våldet men ser samtidigt vinster i att lägga sig i. De tänker att de kan utöka sin livsmedelsindustri i Skåne och uppföra fler vindkraftverk så efter 8 år bestämmer de sig för att hjälpa "skåningarna". Så de går in Skåne och angriper svensk militär... 


    Paludan är tillbaka i Danmark sedan länge. Youtubar, bloggar där han klagar på att danska regeringen inte går tillräckligt hårt fram mot svenskarna.


    Krigspropagandan drar i gång runt hela världen och allt polariseras den utsatta befolkningen i Skåne skiter alla i och alla står upp för antingen Danmark eller Sverige. Ingen får kritisera hur Sverige hanterat Skåne från början  för då anses de vara dankinister trots att alla är eniga om att det inte var särskilt bra att Danmark lade sig i och utnyttjade situationen till sin fördel...  

  • Missermajser
    Padirac skrev 2023-02-04 09:52:34 följande:
    Du glömde att det samtidgt med Paludans väpnade rebeller så kom det rödvita soldater utan nationsbeteckning som på sin 'lediga tid' tog med sig vapen och vapensystem från sitt hemland Danmark. Samtidigt landsteg dessa rödvita soldater utan nationsbeteckning på Gotland och upprättade en ockupationsregering med skenomröstningar om att Gotland var danskt.  Allt detta hände då korrupta politiker som länge styrt Sverige som ett danskt lydrike och befolkningen protesterade och den prodanska marionettstatsministern rymde till danmark efter att ha låtit kravallpolis mörda 100 personer på Sergelstorg.

    Danmark hade under mer än10 år odlat lögnen om att Sverige inte är ett eget land. att Sverige egentligen är Danmarksvagga och historiskt är en inte avskiljbar del av Danmark.

    Ja, du kan säkert Kremls lögner och falska historiebeskrivning och kanske känner du också till den verkliga historien och Ukrainas samtidshistoria.

    Angående Skåne så var det väl i mitten av 1200-talet som danskarna sålde Skåne till Sverige pga de mer än omfattande danska skulderna till tyska fogdar som finansierat danska krig. Under de efterförljande århundradena försökte danskarna vid ett flertal tillfällen med krig ta tillbaks områden de en gång tidigare sålt för att undvika att själva tillfalla de tyska fogdarna.

    Dina analogi i inlägget ovan haltar betänkligt och saknar historiska perpektiv och Kremls politiska ambitioner

    Du förstod helt enkelt inte den huvudsakliga poängen. Danmarks och Sverige var inte huvudrollsinnehavare(varken goda eller onda) i berättelsen. Sedan byggde inte berättelsen på att det skulle finnas någon legitim koppling till Danmark. Den eisegetiska tolkningen om att rättfärdiga Danmark är typisk för dagens debatter om andra krig....

  • Missermajser
    klyban skrev 2023-02-04 12:23:45 följande:

    Vi försöker ponera svårt här, men vad har detta med att S har ökat det senaste och inte minskat?
    Finns det en uns av koppling?
    Och om så, vilken?


    Du har helt rätt inlägget hamnade fel.
  • Missermajser
    Padirac skrev 2023-02-04 13:18:04 följande:
    Jag menade att din huvudsakliga poäng var att undvika att ta upp relevanta skeeden som föregick det du försökte få fram., istället spirder du ett narrativ som går hand i hand med rysk desinformation om Ukrainska övergrepp och folkmord på rysktalande i donbass - Kanske kan denna länk hjälpa dig att förstå kontexten euvsdisinfo.eu/

    Gissningsvis syftar du på civila dödade vilket inte ponerades om i vilken storlek eller omfattning.


    Är du intresserad så finns information här:


    en.wikipedia.org/wiki/Casualties_of_the_Russo-Ukrainian_War

  • Missermajser
    Padirac skrev 2023-02-04 19:07:18 följande:
    Nej, just de som dött sedan Ryssland inledde sitt krig mot Ukriana på Ukraninsk mark 2014 syftade jag inte på - utan jag syftade på den kremlska propagandan om att rysktalande före det var utsatta för folkmord - pga av språkliga begränsningar och att ryska intressen inte fick styra i Ukraina.  

     
    Det senare är en ståndpunkt som upprepas av etnonationalister här i tråden.

    Det förra är empiriska fakta om antal döda sedan kriget inleddes av Ryssland 2014.

    Jag vet inte vad dina etnonationalister har för ståndpunkter och jag bryr mig inte något vidare. De nationalkonervativa (etnonationalisterna) vare sig de är moderater, kd eller SDare så är deras rysskritik mestadels den samma som sossar och andra i mitten om inte något hårdare. En pytteliten skara kanske är mer positiva till Putin. 


    Jag skrev t.ex. inte något positivt om den påhittade historien om Danmark. Jag ser heller inget som rättfärdigar Ryssland i fråga om Ukraina. Jag ser däremot inte någon poäng i att civilbefolkning ska dö på grund av de styrande i varken Ryssland eller Ukrainas stolta revirpissande. 


    Jag skulle aldrig låta ett bråk om tomtgränser med en granne i mitt kvarter få kosta mina barns liv. Då skulle jag hellre ge ge grannen en bit mark eller flytta om det räddade mina barns liv.

Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?