Inlägg från: Missermajser |Visa alla inlägg
  • Missermajser

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    auster skrev 2019-11-02 12:32:17 följande:

    Löfven gick med i socialdemokraterna när partiet ägnade sig åt rasbiologi genom tvångssteriliseringar. Nu låter han utvisningsdömda islamister som utgör allvarliga hot mot Sverige stanna här och fortsätta sin verksamhet. När hans egna SSU:are skanderar "krossa sionismen" och jagar judarna från Malmö mumlar han lite men låter det passera.

    Det är brunt och ovärdigt av Stefan Löfven. Han är inte bara oduglig, utan också direkt olämplig som statsminister.


    Du är rätt komisk du. Sionister kan ibland få orden "krossa Israel" till antisemitism. Israel kan både benämna folket och, eller staten.


    Sionismen är inget folk utan en ideologi. Ska jag tolka det som att du vill förbjuda åsiktsfriheten? De ogillar när folk säger krossa sionismen men det brukar vanligen inte kallas antisemitism.

  • Missermajser
    auster skrev 2019-11-02 15:49:29 följande:
    Att Sossarna skanderar krossa sionismen är ett exempel på det öppna judehatet inom Socialdemokratin. Judiska organisationer protesterade och till och med partiledningen som normalt ser mellan fingrarna markerade att det var så grovt att det var oacceptabelt.
    Jag gillar inte heller att de finns dom som vill krossa sionismen men jag respekterar yttrandefriheten. Precis som jag respekterar att vissa vill krossa socialismen. Det är tyvärr inte någon antisemitism för det.
  • Missermajser
    auster skrev 2019-11-02 15:49:29 följande:
    Att Sossarna skanderar krossa sionismen är ett exempel på det öppna judehatet inom Socialdemokratin. Judiska organisationer protesterade och till och med partiledningen som normalt ser mellan fingrarna markerade att det var så grovt att det var oacceptabelt.
    Här kommer du upp i lite större kvantiteter av antisemiter än i något av SSU's ungdomsförbund!
    http://skma.se/blogg/2018/06/om-sd-och-antisemitismen/
  • Missermajser
    RebeckaZ70 skrev 2019-12-10 13:49:30 följande:

    Statsministern sopar den egna antisemitismen under mattan, tömmer samtidigt Malmö på Judar.

    https://ledarsidorna.se/2019/12/statsministern-sopar-den-egna-antisemitismen-under-mattan-tommer-samtidigt-malmo-pa-judar/

    "Socialdemokraterna i Malmö är idag marinerat i antisemitism. Även om det finns enskilda öar som arbetar mot den eller utåt låter påskina andra sympatier är antisemitiska övertygelser något som präglar partiet. Inte bara ungdomsorganisationen. Denna antisemitism har sin rot i bland annat Muslimska brödraskapets ideologi. En religiös fascism som statsministern med sin passivitet inför den medvetet låter leva vidare. Frodas. Och växa."


    Kan du peka ut vilka?


    Här har du listan på alla som ingår i fullmäktige. Sen behöver du bara styrka det med bevis också!


    http://fortroendevalda.malmo.se/Main/Board/10028990

  • Missermajser
    RebeckaZ70 skrev 2019-12-13 17:56:57 följande:
    Var det för svårt att klicka på länken?

    Jag provade att klicka på den nu och det fungerade. 


    Om du orkar så skulle det vara intressant om det kan styrkas att någon av de i Malmös fullmäktige faktiskt är antisemiter.

  • Missermajser
    RebeckaZ70 skrev 2019-12-14 07:10:16 följande:
    Eftersom du inte orkar läsa:

    "Och under 2019 har SSU i Skåne och Malmö kunnat ertappas med att härbärgera öppet antisemitiska sympatier." " I ett videoklipp som visar tåget när det passerar Folkets park hörs en grupp demonstranter sjunga "leve Palestina ? krossa sionismen" " I videoklippet syns Ilmar Reepalu, under många år kommunstyrelsens ordförande och Socialdemokraternas starke man i Malmö, gå längst fram i tåget."
    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/judiskt-center-vill-stoppa-reepalu-1

    "Riksdagsledamoten Jamal el Haj har uppträtt i demonstrationer ståendes under terrororganisationen Hizbollahs flagga. I efterhand förklarade el Haj att han inte visste hur Hizbollahs flagga såg ut." den enda exilpalestinier över ett års ålder som inte vet hur hezbollaflaggan ser ut ! (min anm.)

    "Andra exempel på antisemitiska övertygelser eller sympatier som växt fram i Malmö är Tro och Solidaritets Adrian Kaba samt riksdagsledamoten Hillevi Larsson. Adrian Kaba har låtit publicera öppet antisemitiska konspirationsteorier i förbundets tidning samt Larsson har poserat leende med kartor där staten Israel är utraderad."

    Slutligen - Stefan Löfvens egen hatsvans :

    i PDF:en

    https://skma.se/blogg/wp-content/uploads/Judehat-i-debatten-om-Gazakrisen-SKMA-16072014.pdf

    Du hittade alltså bara en i Malmös kommunalfullmäktige som är anklagad för antisemitism och det är Ilmar Reepalu.


    Du lyckas skrapa fram nån sosse till från andra sammanhang..


    Den sista länken så var det ett ganska magert innehåll av kommentarer även om en del var otvivelaktig antisemitiska. Jag hade väntat mig mer med tanke på hur mycket annan rasism som förekommer.


    Tittar man i kommentarsfälten hos de populistiska högerkulterna så är det så enormt mycket hat och rasism så jag blev förvånad att det inte fanns mer hos sossarna. 

  • Missermajser
    Rataxes skrev 2019-12-18 23:28:54 följande:
    Tänk om andra energislag hade samma krav...

    Vad skulle du själv välja att att ekonomiskt ansvar för mellan askan från brasved och slutförvaringen av kärnavfall?


     


    Eller för all del vad väljer du mellan att ta ekonomiskt ansvar för avgaserna från fossila bränslen och kärnavfall? 


    Jag vet ju vad jag skulle föredra att ta ansvar för....

  • Missermajser
    Anonym (S vill inte minska kriminaliteten) skrev 2020-12-16 09:27:44 följande:
    Om personen tillhör S, MP, V, eller dess stödpartier, så måste du förstå att du inte får uttrycka dig på det här sättet. Du borde nog anmälas! Du har fel värdegrund och du står inte för alla människors lika värde.
    Du verkar inte ens begripa att det är den förra borgerliga regeringens fel att denna personen är tvingad att droga sig? 
    På grund av den förra borgerliga regeringen är det väl ingen människa som överhuvudtaget kan leva om man inte konstant är berusad med mer än 1,0 promille..?

    Men jag funderar också på hur mediadrevet skulle se ut, hur stora skulle krigsrubrikerna vara, hur högt skulle de högljudda kunna skrika, om personen tillhörde M eller KD? Eller, om man ens vågar tänka tanken, om personen tillhörde det där andra partiet som brukar förkortas med ett S och ett D (men som inte får nämnas tillsammans)?

    Vet inte om du verkligen läste artikeln men utöver sossen som fyllekörde så omnämndes även ett annat kommunalråd i år från som M i förbifarten som åkt fast för sex med prostituerad. 


    Fast i det är väl förstås regeringens fel oavsett om det är landstingspolitiker, kommunalpolitiker eller vilket parti de kommer ifrån. Surhögern brukar se regeringen som landets högsta politiska instansoavsett om det rör sig om KD i landstinget eller om oppositionen fåt majoritet i riksdagen etc, etc.. 

  • Missermajser
    Anonym (S vill inte minska kriminaliteten) skrev 2020-12-16 18:54:15 följande:
    Nä, jag har inte läst artikeln. 

    Men jo då, och även Federley har ju omnämnts...
    Men nu gällde min reflektion, i jämförelse, hur stora krigsrubrikerna skulle vara och hur högljudda vissa skulle vara?
    Ibland används krigsrubriker och det finns inga gränser hur drevet kan gå, hur länge det kan fortgå, hur minst 80% av journalistkåren, media och propagandaapparaten anstränger sig för att gräva efter och hitta (hitta på?) nya detaljer och nya vinklingar för att drevet ska kunna fortsätta och födas med ny kraft gång på gång, när det gäller "de onda".
    I jämförelse med när någon av "de goda", de som är trogna partiapparaten, har ställt till med något, då det möjligen nämns, så där lite i förbifarten, på jämförelsevis undanskymd plats, i liten text, med små och hänsynsfulla rubriker, och/eller med viskande röst internt i en liten grupp, att det snabbt tystas ned och glöms bort,
    alltså i jämförelse...

    Med hänsyn till sen samlade propagandaapparat som Socialdemokraterna och deras förtrogna förfogar över så är det helt ofattbart att de inte har över 50%. 
    T ex med tanke på att Statstelevisionen och Public Service har en budget på 54 miljarder kronor (54!!!), och att de har fullt stöd av minst 80% av journalister och media så borde S-regeringen ha minst 50-60%. 
    Allt annat måste väl nästan vara ett misslyckande?

    Eller kanske över 90% som motsvarande regeringspartier har i vissa länder? 

    Men nu är verkligheten istället att den stora majoriteten bedömer att Socialdemokraterna kan minska till under 20%.
    79% tror att S kan minska till under 20%!
    Hur stort är inte det misslyckandet?

    Några av de värsta dreven i media jag beskådat är väl de mot Mona Sahlin och Håkan Juholt i så fall gällande politiker. Det har ju förekommit andra drev om betydligt värre saker men de har klingat av fortare.


    Enligt min uppfattning så är media alltid övervägande marknadsliberala. De har en typiskt liberal syn på rättssäkerhet, demokrati och människosyn. Ibland lutar den något åt vänster och ibland något åt höger men frångår aldrig typiskt liberala värderingar politiskt sett. 


    Konservativismen och socialismens värden återspeglas i mycket mindre omfattning. 


    Även om journalister har andra politiska uppfattningar generellt så tror jag oftast att karriäristerna inom media som armbågar sig fram till olika redaktörsroller och chefer oftast är liberaler. Det tycker jag även gälle public service i fråga om utbud och vinklingar.


    Jag tycker inte S är så framträdande i media annat än utifrån att de sitter med som regeringsrepresentanter. Någon renodlad partipolitik har vi ju inte sett på många år då ingen har haft egen majoritet i riksdagen på mycket länge. Senast var det väl första omgången med Reinfelds som det borgerliga blocket haft majoritet men inget regeringsparti har ju kunnat driva sin egen partipolitik i den bemärkelsen. 


    Public Service är en propaganda apparat enligt mig med men inte för S utan för en viss utbredd serie värden som är vida spridda i hela västvärlden. Representanter för dessa värden verkas finnas i så gott som alla partier SD inkluderat.  


     

  • Missermajser
    Anonym (hehe) skrev 2020-12-16 23:09:09 följande:
    Det kan också handla mer om "brottets" art än om det är vänster/höger.

    En HBTQ-profil som levt nära 4 pedofiler och en mördare klarar sig billigare undan än en politiker som köpt ett hus av en missnöjd säljare.

    Den jämförelsen vore bra om den stämde men prova själv att göra en sökning på poster från svt och sr. 


    Där står kan du ju t.ex. prova att jämföra antal träffar:


    site:svt.se Federley  träffar 26 900


    site:svt.se ebba busch köpt hus

Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?