Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Anonym (synikern) skrev 2018-09-01 23:49:51 följande:

    Vad har det för betydelse? Det finns undersökningar somvisar det man vill att de ska visa, men på valdagen får vi veta vad folket tycker. Då röstar riktiga människor.

    Instituteten mäter vad folk som har privat telefon och svarar i den; säger att de tänker rösta på. I valet har även alla arbetare rösträtt. Det blir väldigt stor skillnad.


    Jag har länkat till den undersökning som jag hämtat information ifrån, det är väl rimligt att du gör detsamma? För det finns väl en undersökning?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (synikern) skrev 2018-09-02 00:11:10 följande:

    Jag tycker din länk är waste of pece och tänker således inte följa ditt exempel.


    Du är fri att tycka vad du vill men det är bättre med en undersökning än ingen alls och om du inte kan ange någon källa kan någon förleds att tro att det överhuvudtaget inte finns någon källa och att allt är ett påhitt från din sida och det är väl trist?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (synikern) skrev 2018-09-02 00:34:42 följande:

    Fast jag tror alla ser att du sprider en massa S-propaganda och egentligen inte är intresserad av någon källa. Så jag är inte speciellt bekymrad.

    S kommer förresten göra sitt sämsta val någonsin. Många riksdagsledamoter tvingas kanske söka ett riktigt jobb. Har hört att de söker svetsare på en del ställen. Det är väl bra?


    Vet du vad? Jag tror att det är rätt uppenbart för alla stt du inte har någon källa till ditt påstående om S i Stockholm utan att du killgissade.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2018-09-02 14:05:33 följande:
    GW:s tankegångar kan sammanfattas så här: "Den politik som S förde på 50- och 60-talet var bra och gav också mig möjligheter att nå dit jag är idag".

    Ja, där tar analysen slut. Vad S gjort de senaste 20 - 30 åren eller för den delen vad S kan tänkas göra i framtiden är ointressant för GW. Han går på gamla meriter.

    Yngre väljare tittar istället på hur partiet agerat i nutid och vänder därför i allt högre grad S ryggen.
    Jag tänker på dessa kloka rader. 

    "sett till den politik som verkligen avgör människors liv, allt det där som handlar om utbildning, arbete och därmed möjlighet till ett anständigt ekonomiskt liv, om sjukvård, åldringsvård, våra pensioner och grundläggande fri- och rättigheter, så har socialdemokratin historiskt uträttat åtskilligt mer av det som räknas för folkets flertal än vad deras borgerliga motståndare har gjort"


    "det var folkhemmet som gav mig den växtkraft som även en sådan som jag behöver och sådant glömmer aldrig en riktig sosse"


    "Det kostar att bygga ett Folkhem och det är inte mer än rätt och rimligt att sådana som jag delar med sig av det överflöd där vi har hamnat"


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2018-09-02 14:42:25 följande:

    "Historiskt" är nyckelordet där, Bill.

    För övrigt skrev GW i en krönika vid valet 2010 att han inte röstade på S:

    www.expressen.se/kronikorer/leif-gw-persson/leif-gw-persson-och-min-rost-gar-till/

    I hela mitt liv har jag röstat på Socialdemokraterna, men så icke den här gången. Mina skäl är tre och kortfattat följande.

    För det första känner jag inte längre igen mitt gamla parti. Något som jag inte tycks vara ensam om bland min generation av gråsossar.

    För det andra så misstror jag personerna i partiets nuvarande ledning. Jag tror inte att personer som Mona Sahlin, Bodström och Östros är kapabla att leda landet. Speciellt inte med tanke på de globala ekonomiska problem som vi redan brottas med. De är tyvärr alltför tunna, har inte tillräcklig förmåga att klara av sitt jobb.

    För det tredje: Att en röst på socialdemokraterna numera innebär att du även röstar på vänsterpartiet och miljöpartiet. En politisk koalition som innehåller oförenliga ideologiska budskap och omgående kommer att leda till stora praktiska problem i regeringsarbetet.

    Efter den här mandatperioden måste vi ju ge honom rätt på punkt 3.


    Ja det är glädjande att Leif GW Persson har ändrat sig och bestämt sig för att rösta på Socialdemokraterna för resten av sitt liv.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (synikern) skrev 2018-09-02 15:53:18 följande:
    S är ett parti för rika multimiljonärer som GW.

    Det är fantastiskt med förmögna socialdemokrater som med glädje betala hög skatt för att mindre bemedlade ska få det bättre. Jag tycker att det är fint.


    Leif GW har hjärtat på rätta stället.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (synikern) skrev 2018-09-02 16:21:29 följande:
    Så vad är GW's "inkomst av tjänst"?

    Tillåt mig gissa att ha betalar 30% i kapitalskatt på större delen av sina inkomster. D,v,s multimiljonär GW betalar lägre marginalskatt än många  sjuksköterska. Inte konstigt han är sosse.
    Han skriver själv att han betalar 75 % i skatt.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (synikern) skrev 2018-09-02 16:29:51 följande:

    Okej, det stämmer säkert på den del han tar ut som inkomst av tjänst. Han räknar nog precis som jag. Inklusive arbetsgivaravgift.

    Men på kapitalinkomst betalar han 30%, vilket innebär att hans marginalskatt kan anses vara just 30%.

    Vi kan nog vara överens om att han har råd att vara sosse.


    Leif GW Persson har högs inkomster från bla bokförsäljning och han betalar gladeligen en hög skatt på dessa inkomster för att mindre bemedlade också ska ha det bra, det tycker jag är fint.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?