Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Så allting gick skrev 2023-06-06 23:21:27 följande:
    Nu syntes inte allt inom synonym folklig som arga Andersson inte vill vara.
    Men vi alla förstår idag att hon inte ljög om sin personlighet. detta under är synonym med folklig, dvs allt Andersson inte vill vara enligt henne själv.

    Det är Jekyll och Hyde hon själv beskriver. vi börjar se att det är sant.
    -

    som hör hemma bland folket,  utmärkande för folket  demokratisk,
    representativ
    Svaga män har alltid demonisera starka kvinnor. Det är beklämmande hur en del beter sig mot kvinnor. 
  • Padirac
    Så allting gick skrev 2023-06-06 23:42:07 följande:
    Hur tänkte du hennes man skulle vara svag?
    Det är arga Andersson själv som berättar hon vill inte "bli" folklig.
    Frågan är vad hon går på för att "bli" något annat?

    Sedan tillägg till hur Andersson kunde missa att städaren jobbade svart och för ett företag som sakna kollektivavtal, men det hänger ihop med vad hon vill bli.

     gift är hon med Richard Friberg, professor i nationalekonomi på Handelshögskolan
    Jag tror inte du är Anderssons man, men vad vet jag
  • Padirac
    Polyrytm skrev 2023-06-07 06:56:26 följande:

    Kritiserar man en kvinnlig partiledare är man alltså rädd för kvinnor.

    Vilka fantastiska slutsatser.

    Det är nästan som att ni reducerar kvinnliga partiledare till enbart kön, och deras kompetens är så pass svag så minsta motgång eller kritik måste bero på hat från väljarna.


    Kritisera är tydligen samma sak som att spekulera i att någon har dåligt ölsinne - för en del här på FL
  • Padirac
    Så allting gick skrev 2023-06-07 08:41:13 följande:
    Man säger Hitler var intelligens, han led bara av brister i sunt förnuft.

    Tar man sedan arga Andersson förebild Trump, han twittrade 2013, Förlåt förlorare och hatare, men min IQ är en av det högsta, och det vet ni alla!
    Snälla känn er inte dumma, det är inte ert fel.
    Användare på twitter utmana Trump, bevisa din IQ? Trump svara, här är den den största skitstöveln.
    Vidare gilla Trump hänvisa alla sina motståndare inte är lika smart som han, det är liksom hans måtto på allt, vi ser Andersson går liknande väg, hon delar ut betyg F, dvs hon följer Trump i det mesta han gör.

    Intelligens kan kombineras med många saker.
    Det var väl någon  moderat-politiker som påstod att stockholmare var mer intelligenta än landsortsbor.

    betyg F på en uppgift berättar inte om intelligens, utan om hur väl uppgiften är genomförd - men det är kanske bara Stockholmare som begriper det
  • Padirac
    nattuw skrev 2023-06-09 20:52:53 följande:
    Tydligen har det under flera år spekulerats i om Andersson har alkoholproblem. Vilket någon sedan kopplade till hennes beteende. Vart det ryktet kommer ifrån eller om det finns någon substans bakom vet jag inte. Men det är en möjligt förklaring. Fast det kan ju lika gärna vara så att Andersson helt enkelt inte är särskilt trevlig.
    Spekulationer på någon sida för förvuxna pojkar? 

    Dåligs ölsinne visas hos personer som har det när de druckit alkohol, är det dåligt uppförande utanför de situationerna handlar det inte om dåligt ölsinne. 

    Spekulationer som på felaktigt sätt kopplas till beteenden är varken mer eller mindre än skitsnack.
  • Padirac

    Blåbrun är ett begrepp inom svensk politiskt debatt för ett politiskt samarbete mellan borgerliga partier och ett parti med en direkt länk till fascistiska och nazistiska rörelser. SDs egna första del av deras vitbok - skriven av en av deras (kanske tidigare) medlemmar klargör tydligt länkarna till nazism och fascism.

    På samma sätt är rödgrön ett begrepp för ett politiskt samarbete mellan vänsterpartier och miljöpartier,
     
     


    nattuw skrev 2023-06-18 17:36:24 följande:
    Struntprat. Blåbrun är ett påhitt för att brunsmeta socialdemokratins politiska motståndare. Att socialdemokraterna är så ihärdigt i sitt brunsmetande att ett ord tar sig in i nyordlistan visar bara att socialdemokrater ägnar mer tid åt brunsmetning än åt sakfrågor.
  • Padirac
    Polyrytm skrev 2023-06-18 19:07:00 följande:
    Jag förnekar inte SDs historia. Men Socialdemokraterna har också nazistiska rötter och dessutom rasbiologisk politik.

    Centerpartiet likaså. 

    Detta kan du inte förneka.
    Ingen behöver förneka de falska uppgifter du skriver i inlägget - det är endera  medvetna lögner eller helt enkelt obildade påståenden som bygger på alternativa fakta och brun propaganda.

    S har inte nazistiska rötter,

    nazismen är sprungen ur den tyska radikalkonservativa rörelsen, det var en nationalkonservativ rörelse och delar av den förespråkade en konservativ revolution -  för att motverka tex socialdemokratins stöd och i befolkningen stora stöd för välfärdssystem  - och en del esoteriska föreställningar om mänskliga raser, arier och norden.  Nazismen växer fram efter WW1 ur den tyska konservativa rörelsen.

    Socialdemokrati - likosm många andra politiska rörelser - har sina rötter i 1800-talets samhällsomvandlingen med industrialisering och urbanisering - och är en reforminriktiad socialistisk ideologi med en internationell syn på politiska rörelser. 

    Du känner säkert till socialistinternationalen och vet att nazister aldrig varit en del av den rörelsen.

    S bildades 1889 och nazisterna bildades 1920

    Dina påståenden är alltså helt tagna ur alternativ fakta och brun propaganda.
  • Padirac
    Polyrytm skrev 2023-06-18 21:39:04 följande:
    De dog först och tog avstånd sen alltså?

    Så du medger att Socialdemokraterna hade ganska mycket av det som kallas nazism, som rasbiologi och liknande?

    Om SD hade kopierat Socialdemokraternas ideologi och politik från 1920-30, hade du kallat SD för nazistiska då?

    Svara gärna sakligt på varje fråga.

    Vilket partis politik är bäst för Sveriges judar, tror du? S eller SDs?
    Fån början på sekelskiftet fram till 1930-talet ansågs det  idet breda samhället och brett bland de politiska partierna att rasbiologi var vetenskapligt.

    I mitten på 1930-talet lade S om det rasbiologiska institutets verksamhet och det ägnade sig sedan åt genetisk forskning.

    Rasbiologin hade brett stöd i riksdagen, det var bara kommunisterna som inte stödde det om jag kommer ihåg rätt det jag läst från riksdagens anteckningar.

    SD bildades av BSS, det var BSS andra försök att bilda ett politiskt parti, BSS gav SD ett principprogram som var direkt kopierat från BSS egna ideologi grundad på nyfascisten och nazisten Per Engdahs tankar. Per Engdahl var en av de som drev efterkrigstidens nyfascism och hade ett stort inflytande i nouvelle droit och hela europas nyfascistiska rörelser.

    SD och BSS har själva i en skrift de gav ut fram till 2003 redogjort för sin historia och sin historiska grund.

    Det är lite 'märkligt' att Åkesson förnekar SDs nazism och att SD och deras agitation framställer S som nazister samtidigt som Åkesson menar att S dåtida partiledare Hansson skulle varit SDare om han varit samtida med SD...

    Vad betyder det att Åkesson menar att en partiledare för ett parti de kallar för nazistiskt skulle varit SDare nu? ....

    What does it tell? really?
  • Padirac
    Polyrytm skrev 2023-06-18 22:36:21 följande:
    Med andra ord var S ganska mycket nazistiska ganska länge.

    Läser på Wikipedia att alla riksdagspartier stod bakom upprättandet av institutet.

    Rasbiologiska institutet fanns väl kvar ungefär till 60talet och SD grundades 20-30 år senare. What does it tell? Really?

    Ingen tycker förstås på allvar att SD är nazister eller har nazistisk politik nuförtiden. Det är ju bara ett sätt att smutskasta partiet och dess väljare.

    Ingen tror heller på allvar att S fortfarande är nazister, trots att de inte tagit avstånd från sin historia,  väl?

    Istället valde S Islamisering för Sverige och svenskarna, och de som protesterar mot det hela blir kallade nazister och rasister.
    Nej, det är SD som ända fram till slutet av 2010-talet hade kvar en del av de med Engdahls nyfascism ordagrant återgivna åsikter om människors egenskaper i sitt principprogram.   Det enda partiet med nazistisk historia i Sveriges riksdag är SD.   En del andra partier har haft enskilda personer som inte tagit avstånd från eller till och med sympatiserat med och stött nazism. Det är väl ngn moderat som relativt nyligen blivit påkommen med att betala medlemsavgift till och köpa nazistiska skrifter från NMR.. sen finns det en del politiker på 20 och 30-talet som stödde gärna stödde nazisterna. Det var väl främst inom försvaret och näringslivet och Bondeförbundet som stöd till nazisterna fanns på den tiden.   Lite som att M stöttar KD och tvärt om nu för tiden.   

    S  är inte, var inte och har inte varit nazistiska. Det är brun propaganda du sprider. 

    Rasbiologiska institutet behöll sitt namn trots att det 1936 bytte inriktning på S direktiv. Tron att rasbiologi var vetenskaplig hade försvunnit bland S politiker.

    Det är väl bara att se på vad som händer inom SD, det verkar vara en plantskola för nazister, de partiets ledning skickade till Nacka kommun för att utreda nazi-sympatier i lokalavdelningen visade sig dela nazistiskt material mellan varandra.. 

    SD är smutsiga nog utan att behöva smutskastas.. du vet, vitboken deras medlem skrev visar att det fram till och med 2010 var tydliga band till partiets nazistiska historia.  Del 2 ska bli spännande att se... 

    Det verkar vara en utbredd föreställning inom SDs fotfolk att S var nazistiska, precis som SDs bruna film falskt påstod. Ansvarig utgivare sade i direktsändning i SR att beskyllningarna var osanningar, SDs MK sade innan de släppte filmen att de skulle komma med 'brun propaganda' , en samlad kår historiker och samhällsvetare uttalade sig enligt att SD ägnade sig åt historieförfaskning. 

    Det går bra att tycka vad man vill och islam och muslimer, men de som gör sig skyldiga till rasism och nazism kan mycket väl med gott fog kallas rasister och nazister.
  • Padirac
    RaYzLeR skrev 2023-06-18 22:54:03 följande:

    Jag förstår inte varför S tjatar om att SD har nazistiska rötter, när S bedrev Rasbiologiska institutet?


    S lade ner rasbiologiska institutets rasbiologiska verksamhet 1936. De ägnade sig därefter åt genetisk forskning. 

    Rasbiologiska institutet bildades under en regering som inte leddes av S. 

    Du måste läsa på för att ha relevanta och med sanningen överensstämmande argument, det blir så fånigt att behöva rätta felaktigheter istället för att debattera eller diskutera sakfrågorna..
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?