Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Så allting gick skrev 2023-05-31 18:10:07 följande:
    Vi har ändå fått svar varför arga Andersson se Putin överallt, kan ha varit städaren som lyckades få  Andersson skrika Putin hela valrörelsen. Fått Sverige att avveckla kärnkraften, Bli beroende av Putins gas.
    .

    Under dagen har flera experter och politiker reagerat på tidningens avslöjande.


    ?Är ansvariga inte på tå i det här omvärldsläget? Hur kan en person som är här illegalt få städa hos vår statsminister? Och från Nicaragua, vars relationer med Ryssland är minst sagt goda i underrättelsesammanhang?, skriver säkerhetsexperten Johan Wiktorin


    Jag tror att de flesta i Europa, politiker och vanliga människor ser att Putins invasion av Ukraina påverkade energitillgång och priser.
  • Padirac
    Så allting gick skrev 2023-06-03 18:22:33 följande:
    Sverige hade behövt ta ett steg tillbaka under början av pandemin, se till o skydda äldre. Nu valde sossarna o inte göra det och vi fick enorma dödstal.
    Däremot hade vi sedan kunnat öppna upp landet tidigt, men efter vi fått kontroll på äldrevården.

    Många äldre dog i förtid just för sossarnas ställde sig som handlingslös.
    F i samhällskunskap?

    Utförare och myndigheter agerar självständigt. Det är ett gammalt arv sen axel Oxenstierna då kungen ville se till att Sverige kunde styras av de som utförde administration och sysslor oavsett kungen levde eller var död och ersatts av en 10-årig pojke.

    Du känner säkert till tjatet om ministerstyre vs regleringsbrev och myndigheternas självständighet i utförande liksom utförare själva ska se till att de uppfyller myndigheternas krav.

    Sverige är ett land där befolkningen har omfattande fri och rättigheter,  lockdown var varken lägligt möjlig eller ens meningsfull i fråga om resultat.  Tyvärr är och var våra och omsorg illa bemannad med osäkra och otillräckliga anställningar. 

    Politikerna måste se till att riksdagen ställer krav på verksamheterna att anställda ska kunna försörja sig på sina anställningar och ha möjlighet att sjukskriva sig. 
  • Padirac
    Så allting gick skrev 2023-06-03 19:22:26 följande:
    I kristider är det regeringen som styr.

    Idag har vi enormt många som lider av postcovid om man jämför med våra grannländer tror finland har uppskattat 17 tusen, sverige tror man över 50 tusen lider av postcovid, ett resultat av en misslyckad S led politik under pandemin.
    Åter igen. F.

    DET ÄR ENBART VID KRIG ELLER KRIGSLIKNANDE TILLSTÅND SOM REGERINGEN STYR.

    Detta står i skrivet i Sveriges rikes lag 
  • Padirac
    Så allting gick skrev 2023-06-03 19:38:42 följande:
    Äsch vi vet att när U-137 gick på grund var det inget krigstillstånd eller fara för krig eller ens en kris.

    Thorbjörn Fälldin gav order öppna eld med allt ni har! ÖB tack! då vet jag vad jag ska göra. Tydligare kan det inte bli vem som bestämmer.
    F.

    Ryska skepp för att bärga och bryta ut u137 vände vid gränsen och gick inte in för att rädda u137 då det var klart att försvaret var beredda att sänka ryska skepp.

    Kris var det definitivt, men inga krigslagar infördes som begränsade befolkningens fri och rättigheter.

    Det verkar snarare som att det är den ryska militärens mannar du ser till, de fick ju omfattade begränsningar i fri och rättighet.
  • Padirac
    Så allting gick skrev 2023-06-03 19:38:42 följande:
    Äsch vi vet att när U-137 gick på grund var det inget krigstillstånd eller fara för krig eller ens en kris.

    Thorbjörn Fälldin gav order öppna eld med allt ni har! ÖB tack! då vet jag vad jag ska göra. Tydligare kan det inte bli vem som bestämmer.
    Det är ju knappast så att militärens vapen kunde sättas in mot viruset.  Visserligen har SD och deras anhang ropat på att sätta in militären mot civilbefolkning tidigare..  att du skulle förespråka samma lösning är ju förvånande (not) :
  • Padirac
    Så allting gick skrev 2023-06-03 19:58:23 följande:
    Handlar inte om det, det handlar om snabba beslut när något händer, då är det statsministern som bestämmer hur vi ska bemöta problemet.

    Som U-137, vi visste om att det var ryssen som kränkte vårt land, statsministern tveka inte en sekund på ge order om att öppna eld när andra ryska fartyg var påväg in.
    Det är ledare man kan lite på, såna som inte blir handlingsförlamade som sossarna blev.
    F

    Vid krig och KRIGSLIKNANDE TILLSTÅND, annars har varje myndighet och utförare en omfattande självständighet.

    Det fanns förslag i slutet på 00-talet om att utöka krislagarna till andra tillstånd, men det fanns inte stöd i riksdagen för detta 

    Mannen, du måste börja läsa på så du har kunskap om det du argumenterar för/mot och påstår. Det blir lite löjligt detta . .. 
  • Padirac
    Så allting gick skrev 2023-06-03 20:12:31 följande:
    Visa gärna källa på att Thorbjörn gjorde något fel i sitt beslut? Han gjorde helt rätt beslut, något ingen annan vågat göra, eller ens visste vad man skulle göra, inte ens ÖB visste vad dom skulle göra.
     F.. örståelse av texten du citerar brister.

    Har någon sagt att Fälldin gjorde fel i sitt beslut? Säkert har någon det. Själv tror jag att det var detta som fick ryssen att vända och skicka hem 'räddningsstyrkan'. Rätt gjort av Fälldin som jag ser det.  Du har naturligtvis rätt att tycka annorlunda.

    Om Fälldin gjorde rätt eller fel eller om han följde eller inte följde lagen (vilket jag uppfattar att han gjorde som statsminister) är dock inte samma sak som pandemihanteringen.

    En atomvapenbestyckad rysk ubåt och en rysk  'räddningsstyrka' på väg är inte alls samma situation som den pandemi som enligt svensk lag ska hanteras av ansvarig myndighet. Som jag skrev,  svensk krislagstiftning uppdaterades inte i slutet på 00-talet till att omfatta en situation som pandemin, riksdagen stödde inte en utökning av krislagarna.

    Igen , du måste börja svara på det du citerar och använda dig av verkliga fakta och bygga argumentationen på verkliga förhållanden i svensk parlamentarism.  En del (eller deflesta) av dina argument är tillämpliga i en bananrepublik med tvivelaktigt förhållande till sanningar och lagar. 

    Keep up the good work mannen
  • Padirac

    Efter november 2020 har data uppdaterats och händelseutvecklingen omvärderats. Sverige klara sig bra ekonomisk och i fråga om överdödlighet. Däremot är det klarlagt att den decentraliserade förvaltningsmodellen med självständiga myndigheter och utförare och bristande beredkapsplaner och lagerhållning tillsammans gjorde att Sverige inte klarade sig bättre än bland de bästa.

    Redan i slutet av 00-talet saknade stöd för att reformera krislagstiftningen
     

    Hur som helst är eftervärldens dom om Sveriges hantering av pandemin att trots att Sverige enligt lag måste låta ansvarig myndighet arbeta vetenskapligt och också gjorde det i motsats till många andra länder med möjlighet att införa drakoniska åtgärder som också införde drakoniska åtgärder.

    Bättre krisplanering, bättre lagerhållning, bättre bemanning och villkor för vårdpersonalen hade behövts för att skydda de mest sårbara äldre.   Det som är en demokratisk styrka är också en i kris sårbarhet. 

    Hur som helst är den analys du länkat till(tack för att du länkar, det är inte vanligt) gammal och inaktuell och inte längre relevant,  verkligheten kom mellan -som tidöpartierna säger 


    Så allting gick skrev 2023-06-03 21:45:26 följande:

    Är det inte lustigt att om man publicerar något SVT skrivit plockar moderator bort och tilldelar en varning. länk nedan är vad jag fick en varning för.
    Mest troligt blir jag blockerad för jag lägger ut det igen, men det spelar ingen roll.

    Det jag lyfte fram var SVT analys:

    www.svt.se/nyheter/analys-historiens-dom-kan-bli-hard-mot-lofven-regeringen-och-myndigheterna


  • Padirac
    nattuw skrev 2023-06-04 23:41:24 följande:
    I ett annat forum spekulerades det i om hennes beteende kunde ha med dåligt ölsinne att göra.
    Tror de att Andersson laddat med öl innan deltagandet i SVTs program?

    Grundlösa spekulationer igen?
  • Padirac

    Drack Jekyll öl eller sprit för att bli mr Hyde?

    Dåligt Ölsinne är inte det romanen handlar om, det är människans dubbelhet och förmåga till både gott och ont. 

    Vad drack Andersson innan svt-programmet enligt den där tråden som det refereras till för att det ska handla om ölsinne?


    Så allting gick skrev 2023-06-06 20:17:52 följande:
    Du missuppfattar, arga Andersson är Jekyll och Hyde.
    Hon kan inte sluta leva ut sina fantasier inom sin messias politik, hon blir två olika personer, vilket många vittnar om
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?