Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Gert skrev 2015-05-15 18:20:46 följande:
    Med tanke på Socialdemokraternas kräftgång kan det vara roligt att sia om hur lågt S-skeppet kan sjunka till botten is nådd. Glad
    Jämfört med mitten av Maj 2015 tror jag att S minskat med minus 1,5 procentenhter - dvs ökat.

    M har minskat med 1,5 procentenheter - dvs minskat
    KD har ökat med 0,3 procentenheter och harvar precis över 4%-gränsen
    L har minskat med 2,5 procentenheter och harvar precis under 4%-gränsen

    C har ökat med 1 procentenhet
    MP har minskat med drygt 5.5 procentenheter har harvar i samma liga som KD
    V har ökat med 0,3 procentenheter 

    och SD har tyvärr ökat med 9,5 procentenheter 
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2022-12-01 20:01:02 följande:
    Frågan i ts borde kanske omformuleras från under 25, 20 eller 15 procent till hur högt kommer S att stiga.  35 procent nu i senaste SCB. Trist nog är det ju knappast partiets egen förtjänst, för i jämförelse med Jimmie Åkessons "målvakter" spelar ju alla andra partier i elitserien.
    Jag tror att SDs vaktande på de andra partierna i brunblå ligan kommer att sänka både SD och ligan. 

    Ingen av de brunblå kommer upp i juholt-nivå är min gissning.
  • Padirac
    K Markatta skrev 2022-12-20 13:24:38 följande:
    Hur står det till med respekten för fria och oberoende medier hos S-ledningen?
    Följande är en smula oroväckande:

    www.expressen.se/nyheter/harda-mediekritiken-.../

    Magdalena (S): "Ni [i Media] får fundera. När det kommer ett så orealistiskt löfte - granskade ni det tillräckligt väl eller upprepade ni bara? Jag hoppas ni har en diskussion i kåren."

    Magdalena (S): "Tittar man utomlands, där man inte varit med i den normaliseringsprocess som vi har haft här, så är man i total chock över att SD är med och styr och det vägval som M, KD och L har gjort. Den normaliseringsprocessen har medierna varit med och drivit."

    Magdalena (S): "Vi har ju politiska ledarsidor i Sverige, jag är inte emot det. Men..."

    Här är det viktigt att medierna står på sig och inte anpassar rapporteringen efter vad en politiker önskar.
    Men... vadå

    här kommer det du utelämnade efter men..

    "– Vi har ju politiska ledarsidor i Sverige, jag är inte emot det. Men jag kan ju konstatera att man har drivit en normaliseringskampanj för Sverigedemokraterna. Men jag är inte emot fri press eller politiska ledarsidor. Det är klart att politiska ledarsidor är med och driver opinion, det är syftet med dem"

  • Padirac
    K Markatta skrev 2022-12-20 13:24:38 följande:
    Hur står det till med respekten för fria och oberoende medier hos S-ledningen?
    Följande är en smula oroväckande:

    www.expressen.se/nyheter/harda-mediekritiken-.../

    Magdalena (S): "Ni [i Media] får fundera. När det kommer ett så orealistiskt löfte - granskade ni det tillräckligt väl eller upprepade ni bara? Jag hoppas ni har en diskussion i kåren."

    Magdalena (S): "Tittar man utomlands, där man inte varit med i den normaliseringsprocess som vi har haft här, så är man i total chock över att SD är med och styr och det vägval som M, KD och L har gjort. Den normaliseringsprocessen har medierna varit med och drivit."

    Magdalena (S): "Vi har ju politiska ledarsidor i Sverige, jag är inte emot det. Men..."

    Här är det viktigt att medierna står på sig och inte anpassar rapporteringen efter vad en politiker önskar.
    Tyvärr är det ju så att SD-åkessons ylande om att vara offer för medias granskning har lett till att media backar.

    Kom ihåg att SD vill tygla media så att de inte kritiserar makten och att SD redan nu tyglar regeringen så att regeringen inte kritiserar SD
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-12-21 13:10:52 följande:

    Det vore nog bättre för alla om S bara kunde svälja att de förlorade valet och sedan satte tackade ja till samtal med regeringen om de stora dragen i kris-politiken som behövs nu.

    Det är tre år kvar till nästa valrörelse. Inge behöver egentligen  "pilutta-dig" mot någon annan på åtminstone ett par år framöver.


    Notera att det är UK som inte vill bjuda in S till samtal. UK har kanske inte så stora möjligheter att framstå som handlingskraftig på annat sätt med tanke på att SD är de som sätter varje gräns för UKs statsministerskap

    Oppositionen ska naturligtvis driva oppositionspolitik, inte ingå i regeringsunderlaget.

    Har du glömt bort hur svensk parlamentarisk demokrati fungerar helt plötsligt Drömmer
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2023-01-30 11:51:35 följande:
    Jaha, det visar sig att det är den kriminella gruppen "Vårbynätverket" som tagit över ABF Botkyrka och avsatt S lokala ordförande i kommunen.

    www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/nQ4O...
    Rataxes skrev 2023-01-30 12:40:33 följande:
    " Bland de 50-tal nya medlemmar som infann sig till mötet i Folkets hus i Hallunda fanns, enligt flera källor inte bara personer som knappt ens kunde svenska och som inte tycktes begripa vad de gjorde där. "

    " Dessutom ska män med omfattande kriminalitet i bagaget plötsligt inte bara blivit politiskt aktiva på gräsrotsnivå utan även övertygade socialdemokrater.

    Enligt en av Aftonbladets källor deltog personer som associeras med gängkriminalitet i bortröstandet av Östlin." 

    Forumets koprofagvänster har säkert någon ursäkt, dessutom har de inte fiskat ål...


    Tidigare var det M som 'inte fiskade ål'

    www.expressen.se/nyheter/nar-gangen-styr-gatorna-vill-de-snart-aga-politiken/

    " Kupp hos Moderaterna i Botkyrka

    För några år sedan, 2016, granskade jag en annan politisk kupp som började bara meter från platsen där S förtroendeomröstning skedde i lördags, Hallunda Folkets Hus. Den gången var det inte en S-ledare, utan Moderaternas oppositionsråd i Botkyrka, som kuppades bort. Ersatt av en man som satt i styrelsen i en syrisk-ortodox kyrka. 150 kyrkomedlemmar och släktingar kom till årsmötet då i förhyrda bussar och fick under omröstningen indikationer på hur de skulle rösta. En snabb genväg in i kommunpolitiken, hjärtat av svensk demokrati.


    Korruptionen kunde spåras från kommunhuset till ett köpcentrum som gängkriminella tagit över

    I Botkyrka kunde korruptionen spåras från kommunhuset, till ett köpcentrum som gängkriminella hade tagit över i Norsborg, 800 meter från Hallunda Folkets Hus. Centrumet ägdes då av personer med kopplingar till inflytelserika, lokala kyrkor, hela vägen in i kommunhuset via kuppen i M:s årsmöte. Mammon, tron, makten.


    Förra året visade Botkyrka kommuns externa granskning av ABF:s fritidsgårdar att personer dömda för grova brott arbetade med unga och att medlemmar med kopplingar till ett kriminellt nätverk hade vistats i lokalerna, där knark hittats. Kommunen stängde då ner fritidsgårdarna och en intern konflikt uppstod, en maktkamp, som vi ser resultatet av i dag. "

    Redan på 1980-talet började den orgaiserade brottslihheten att etablera sig i delar av det offentliga samhället och i näringslivet.  Utvecklingen följer samma linje som all annan verksamhet, laglig eller olaglig, med skillnaden att det bland de grovt kriminella finns ett våldskapital som inte finns i det civial samhälletet.

    www.advokaten.se/Tidningsnummer/2010/Nr-7-2010-Argang-76/Organiserad-brottslighet--en-historik/


    "Maffiaproblemet har under senare decennier förvärrats och betraktas allmänt som ett av de större hoten mot italiensk demokrati.
    I många andra länder och områden där statsmakten varit eller är svag och inte har medborgarnas förtoende har liknande organisationer vuxit fram, inte minst i de forna kommunistsländerna i öst. Geografin i ett samhälle spelar också roll – i vidsträckta och svårkontrollerade länder och regioner har den organiserade brottsligheten lättare att få fäste än när människor lever tätt ihop och har god social kontroll.


    Maffian fördes över till USA genom immigrationen, men även andra etniska grupper deltog i den gängbildning som startade under 1920-talet. Utvecklingen på 1920-talet var en följd av spritförbudet, som skapade en lönsam marknad för smuggelsprit.


    Även i Sverige förekom tidigt välorganiserad alkoholsmuggling, som tog fart när motboken infördes år 1917. Spriten hämtades från så kallade spritskutor som låg utanför territorialgränsen på internationellt vatten och väntade på smugglarna.


    Under 1960-talet kom fokus i stället att hamna på narkotikahandeln, en brottsform som ofta kräver någon form av organisation. Först på 1970-talet började man dock använda uttrycket organiserad brottslighet.


    Sociologen Tage Alalehto pekar på en rad faktorer som avgör om den organiserade brottsligheten kan växa sig stark i ett land:
    1. En historia av att man blivit invaderad ett flertal gånger.
    2. Folket i regionen har helt tappat förtroendet för staten, ekonomin och rättsväsendet.
    3. Omsättningen inom regionen är mycket liten. Invånarna lever från vaggan till graven i samma område."



    sv.wikipedia.org/wiki/Organiserad_brottslighet_i_Sverige

    "Organiserad brottslighet är en del av brottsligheten i Sverige och har funnits i landet under lång tid, men har ökat kraftigt i omfattning sedan mitten av 1990-talet, och fått ökad geografisk spridning över Sverige.[1][2][3] Många grupperingar har kommit och gått under åren, men sedan 1990-talet utgörs många av de mer beständiga grupperna endera av kriminella motorcykelklubbar respektive etniskt sammansatta kriminella grupperingar.[uppdatering behövs]

    Aktörerna inom den organiserade brottsligheten är vanligen geografiskt rörliga. Det innebär att organiserad brottslighet som begås i Sverige i stor utsträckning begås av personer som bor i ett annat land eller på annan ort än där brottet sker. Många brott som den organiserade brottsligheten utgörs av är dessutom transnationella till sin natur (transnationell brottslighet), eftersom smuggling och penningtvätt är omfattande. Internet används ofta vid brotten. Också prostitution är vanligen organiserad genom kriminella nätverk.[4]"

  • Padirac
    Missermajser skrev 2023-02-04 09:30:18 följande:

    Ponera att Rasmus Paludan smyger in en natt med ett gäng väpnade rebeller i Skåne och hävdar att Skåne borde bli självständigt. I denna tid har även stor fattigdom och arbetslöhet brett ut sig över Skåne. Regeringen försöker röja undan rebellerna men en stor mängd arbetslösa och andra missnöjda skåningar börjar slåss på Paludans sida. Regeringen slår tillbaka hårt och det dör en massa, civila skåningar. Till slut ansluter fler skåningar, till och med muslimer från förorterna i Malmö som inte ens gillar Paludan för att få slut på dödandet. Regeringen svarar ännu hårdare och brutalare så att ännu fler civila dör. Danska regeringen börjar reagera mot våldet men ser samtidigt vinster i att lägga sig i. De tänker att de kan utöka sin livsmedelsindustri i Skåne och uppföra fler vindkraftverk så efter 8 år bestämmer de sig för att hjälpa "skåningarna". Så de går in Skåne och angriper svensk militär... 


    Paludan är tillbaka i Danmark sedan länge. Youtubar, bloggar där han klagar på att danska regeringen inte går tillräckligt hårt fram mot svenskarna.


    Krigspropagandan drar i gång runt hela världen och allt polariseras den utsatta befolkningen i Skåne skiter alla i och alla står upp för antingen Danmark eller Sverige. Ingen får kritisera hur Sverige hanterat Skåne från början  för då anses de vara dankinister trots att alla är eniga om att det inte var särskilt bra att Danmark lade sig i och utnyttjade situationen till sin fördel...  


    Du glömde att det samtidgt med Paludans väpnade rebeller så kom det rödvita soldater utan nationsbeteckning som på sin 'lediga tid' tog med sig vapen och vapensystem från sitt hemland Danmark. Samtidigt landsteg dessa rödvita soldater utan nationsbeteckning på Gotland och upprättade en ockupationsregering med skenomröstningar om att Gotland var danskt.  Allt detta hände då korrupta politiker som länge styrt Sverige som ett danskt lydrike och befolkningen protesterade och den prodanska marionettstatsministern rymde till danmark efter att ha låtit kravallpolis mörda 100 personer på Sergelstorg.

    Danmark hade under mer än10 år odlat lögnen om att Sverige inte är ett eget land. att Sverige egentligen är Danmarksvagga och historiskt är en inte avskiljbar del av Danmark.

    Ja, du kan säkert Kremls lögner och falska historiebeskrivning och kanske känner du också till den verkliga historien och Ukrainas samtidshistoria.

    Angående Skåne så var det väl i mitten av 1200-talet som danskarna sålde Skåne till Sverige pga de mer än omfattande danska skulderna till tyska fogdar som finansierat danska krig. Under de efterförljande århundradena försökte danskarna vid ett flertal tillfällen med krig ta tillbaks områden de en gång tidigare sålt för att undvika att själva tillfalla de tyska fogdarna.

    Dina analogi i inlägget ovan haltar betänkligt och saknar historiska perpektiv och Kremls politiska ambitioner
  • Padirac
    Missermajser skrev 2023-02-04 12:18:29 följande:

    Du förstod helt enkelt inte den huvudsakliga poängen. Danmarks och Sverige var inte huvudrollsinnehavare(varken goda eller onda) i berättelsen. Sedan byggde inte berättelsen på att det skulle finnas någon legitim koppling till Danmark. Den eisegetiska tolkningen om att rättfärdiga Danmark är typisk för dagens debatter om andra krig....


    Jag menade att din huvudsakliga poäng var att undvika att ta upp relevanta skeeden som föregick det du försökte få fram., istället spirder du ett narrativ som går hand i hand med rysk desinformation om Ukrainska övergrepp och folkmord på rysktalande i donbass - Kanske kan denna länk hjälpa dig att förstå kontexten euvsdisinfo.eu/
  • Padirac
    Missermajser skrev 2023-02-04 14:10:16 följande:

    Gissningsvis syftar du på civila dödade vilket inte ponerades om i vilken storlek eller omfattning.


    Är du intresserad så finns information här:


    en.wikipedia.org/wiki/Casualties_of_the_Russo...


    Nej, just de som dött sedan Ryssland inledde sitt krig mot Ukriana på Ukraninsk mark 2014 syftade jag inte på - utan jag syftade på den kremlska propagandan om att rysktalande före det var utsatta för folkmord - pga av språkliga begränsningar och att ryska intressen inte fick styra i Ukraina.  

     
    Det senare är en ståndpunkt som upprepas av etnonationalister här i tråden.

    Det förra är empiriska fakta om antal döda sedan kriget inleddes av Ryssland 2014.
  • Padirac
    Missermajser skrev 2023-02-04 21:40:06 följande:

    Jag vet inte vad dina etnonationalister har för ståndpunkter och jag bryr mig inte något vidare. De nationalkonervativa (etnonationalisterna) vare sig de är moderater, kd eller SDare så är deras rysskritik mestadels den samma som sossar och andra i mitten om inte något hårdare. En pytteliten skara kanske är mer positiva till Putin. 


    Jag skrev t.ex. inte något positivt om den påhittade historien om Danmark. Jag ser heller inget som rättfärdigar Ryssland i fråga om Ukraina. Jag ser däremot inte någon poäng i att civilbefolkning ska dö på grund av de styrande i varken Ryssland eller Ukrainas stolta revirpissande. 


    Jag skulle aldrig låta ett bråk om tomtgränser med en granne i mitt kvarter få kosta mina barns liv. Då skulle jag hellre ge ge grannen en bit mark eller flytta om det räddade mina barns liv.


    Du behöver inte flytta, din granne för bort dina barn, våldtar och tortera dig och barnens andra förälder innan ni skjuts i nacken eller kastas ned levande i ett hål med resten av de som bor på gatan..

    Sen sprider din granne lögnen om att du inte vill förhandla och är mot fred. Du behövde bara kompromissa, vilket du vägrade då du egentligen är agent för en annan stadsdel eller stad. Död
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?