Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/mr8XBO/vart-att-tanka-pa-nar-sds-krokodiltarar-rinner

    "Det är inte så lätt att förklara den anmärkningsvärt stora överrepresentationen i brottslighet bland sverigedemokratiska politiker. Framför allt duger inte partiets favoritförklaring till hög brottslighet, etniskt ursprung eller kultur. De sverigedemokratiska förbrytarna är vita män, kulturellt präglade av vad de på skinnskalletiden stoltserade med som ”helsvenska föräldrar”.  


    Fenomenet med den sverigedemokratiska överrepresentationen i brottsstatistiken är inte nytt. När jag senast skrev i ämnet (5 mars 2017) var sex av SD:s riksdagsmän dömda för brott och ytterligare två åtalade och senare dömda. SD:s riksdagsgrupp uppvisade alltså en brottsfrekvens kring 15 procent, nästan dubbelt så mycket som den statistiska överrepresentationen bland exempelvis afrikanska invandrare.


     

    Under de senaste fem åren har brottsligheten bland SD:s politiker sjunkit något, särskilt bland riksdagsmännen, men också ändrat karaktär. Då, 2017, var typisk SD-brottslighet sådant som grovt bokföringsbrott, skattesmitning, förtal, misshandel, stöld, våld mot tjänsteman och narkotikabrott.


    Idag ser SD-brottsligheten annorlunda ut. Enligt företaget Verifieras undersökningar är överrepresentationen i brottslighet sju procent bland alla politiskt valda SD:are. Dubbelt så högt som bland alla andra politiska partier och väsentligt över det svenska genomsnittet. Men SD:arnas kriminalitet har också ändrat karaktär till sådant som våldtäkt, sexköp, sexuellt ofredande, våld i nära relation, våld mot kvinnor och barn och misshandel, just den typ av brott som intar en särställning i partiets propaganda mot invandrare.

    ...


    Trots stor flyktinginvandring och arbetslöshet har brottsligheten generellt sjunkit i Sverige under en lång följd av år. Det till synes allt överskuggande undantaget är unga gangstrar med invandrarbakgrund som skjuter varandra.


    Sverigedemokrater kännetecknas inte alls av den brottstypen; de skjuter varken varandra eller politiska motståndare. Desto enklare för partiet att under det innevarande valåret koncentrera sin politiska propaganda kring just den brottstypen. Vi har många sverigedemokratiska litanior och krokodiltårar om dessa skjutningar framför oss fram till valet nästa år.


    Då bör man hålla i minnet att SD-politiker generellt är mer överrepresenterade än flertalet invandrarkategorier i brottsstatistiken. Det finns inget känt samband med brottslighet starkare än att vara sverigedemokratisk politiker."


     

  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-06-21 20:19:16 följande:
    Den här ser ju bra ut

    50 procent till det blå-gula blocket plus Liberalerna

    45 procent till det röd-gröna blocket

    www.svd.se/a/dnVEnj/dn-ipsos-l-pa-trygg-mark

     


    .

    Det är helt OK att sossarna sjunker till 31 procent. Låt dem. De äter upp sitt eget regeringsunderlag.

    Smaklig spis!
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-06-23 12:24:15 följande:
    Omnipoll just nu. En sammanställning av andra undersökningar gjord av Demoksop för Omni

    Egen majoritet i Riksdagen för det blå-gula blocket plus Liberalerna

    48,1 procent mot 46,9 procent

     


    Det handlar väl i slutänden om tre faktorer

    - Stödröster på L

    - Stödröster på MP

    - Flödet av borgerliga väljare från C till L och eventuellt M
    Liberalernas JP säger att de inte stödjer en brunblå regering

    www.svd.se/a/lVR967/liberalernas-johan-pehrson-hellre-nyval-an-sd-i-regering

    "Publicerad 2022-05-06
    L-ledarens hot: Hellre nyval än SD i regering

    Liberalerna har bara en uttalad röd linje.


    – För Sveriges socialliberala parti är det inte aktuellt att släppa fram en regering med SD, säger Johan Pehrson."


    www.expressen.se/nyheter/pehrson-slapper-aldrig-fram-en-sd-regering/

    "

    Den parlamentariska situationen är tuff, medger L-ledaren Johan Pehrson i en intervju med Sydsvenskan. 


    – Jag vill inte vara beroende av någon. Liberalerna förhåller sig till en parlamentarisk nödvändighet. Men vi har en tydlig röd linje. Vi släpper inte fram någon regering där SD ingår, säger Pehrson till Sydsvenskan.


    Jimmie Åkesson har pekat ut Liberalerna som sin huvudfiende. Att Liberalerna då går till val förankrade i högerblocket, beroende av stöd och samarbete från SD, beror enligt Pehrson på att alternativet är sämre.


    – Ja, alternativet är ju att vi ska göra oss beroende av Vänsterpartiet, säger han till tidningen.


    Pehrson tror att L kan komma överens med SD i en rad sakpolitiska frågor – som energi, skola, brottsbekämpning och en ”hel del” vårdpolitik. "


    omni.se/pehrson-vi-slapper-aldrig-fram-en-regering-med-sd-i/a/PoVpx6
    "Publicerad 18 jun 2022 kl 11.33

    Liberalerna går till val som en del av ett högerblock som kommer att vara beroende av stöd från SD – trots att SD-ledaren Jimmie Åkesson har pekat ut liberalismen som sin huvudfiende. Förutsättningarna är besvärliga, men situationen är ändå bättre än att vara beroende av V, säger L-ledaren Johan Pehrson i en intervju med Sydsvenskan.


    – Liberalerna förhåller sig till en parlamentarisk nödvändighet. Men vi har en tydlig röd linje. Vi släpper inte fram någon regering där SD ingår, säger han.


    Han säger också att krav på ministerposter för L efter valet är ”en bra utgångspunkt” men påpekar att förhandlingar ska ske först när valresultatet är klart."


    EB och UK får idag inte stöd i riksdagen för en brunblå regering då JP inte stödjer en regering med SD som bildades av nazister, facister och vitmakt/rasister 

    Oavsett resultatet av valet lutar det åt att det bildas en minoritetsregering. - Hur många gånger kan UK förnedra sig till att inte få stöd i riksdagen, hur många gånger kan M låta UK misslyckas.

    Ett starkt L betyder att en brunblå regering inte kommer att bildas och de bruna SD är om de gör som tidigare ute efter att polarisera och splittra samarbeten för att kunna måla upp samhället som svagt och destabiliserat - samma taktik som används av andra långt ut på högerkanten bortom anständightens gräns - Kreml/Putin och alla högerpopulistiska och högerextrema europeiska politiska partier de ger och gett stöd och haft nära band med.

    Hur många av SDs företrädare har haft ett nära samröre med RT och andra Kreml-trogna organisationer? Fler än 12 på dussinet gissar jag...
  • Padirac
    Rataxes skrev 2022-06-25 10:13:32 följande:
    Aftonlatrinen har för länge sedan spårat ur i skitkastning
    Bjälken i det egna ögat .. nähä..Drömmer
  • Padirac
    Rataxes skrev 2022-06-26 17:28:44 följande:
    Jag vet en till som också  kallar folk han inte gillar för nazister, han startade krig mot Ukraina för 4 månader sedan.
    Annars var det väl Msoch KDs regeringskamrater i SD som drog till med det de själv kallade BRUN PROPAGANDA inför valet 2018 då de kallade S för nazister.

    SDs koppling till nazism, fascism, vitmakt och rasism är otvetydlgt sann. liksom Putins koppling till en fascistisk ideologi framlagd av Alexandr Dugin.

    SDs vurm för Putins auktoritärs styre är också omtvistat  - en av deras företräade önskde ju att Putins skulle invadera Sverige för att Putins styre var bättre än den svenska demokratin.

    Vilka som liknar Putin är det svårt att inte se. 
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-06-26 18:23:25 följande:
    Vissa har svårare respektive lite mindre svårt för denna herre och hans politik:

    Sverigedemokraterna är de som röstat mest Rysslandskritiskt bland de svenska parlamentarikerna. Minst kritiska har Vänsterpartiet varit

    sverigesradio.se/artikel/undersokning-i-europ...



    Public Service!!

    Det där är bara partisk vänsterliberal smörja

    Men nu duger detTomte
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-06-28 14:34:36 följande:
    Suhonen vill även väcka tanken på att Moderaterna inte kommer att acceptera en möjlig valförlust. Kodord: "30-tal", "Trump", "armé"

    AB ledare hävdar även att KD är ett hot mot aborträtten.

    Det är den här typen av skrikskallar som jag menar är inne på sista svängen nu. De blir allt färre, om än mer högljudda allt eftersom de känner att de håller på att förlora.
    De BRUNBLÅ skrikskallarna finns ju annars i tråden där undergångsprofeterna skriker om det svenska samhället  - gamla.familjeliv.se/Forum-26-175/m76085656. - jag vet inte om de bliviti färre, men skriker högre gör de i alla fall.

    Där skriker de om valfusk, demokratur, vänsterliberala kulturmarxister och hotet det skulle utgöra mot det Sverige de drömmer om men som aldrig funnits. 
    RebeckaZ70 skrev 2022-06-28 13:36:51 följande:
    Annika Strandhäll kallar Ebba Busch för fascist, Daniel Suhonen kallar en eventuell borgerlig regering för Mordor. 

    Allt är precis som hos socialemokraterna på FL. 
    Man förstår var de hittar sin inspiration.
    Mordor!! Det är visst inte bara de som sprider blandfärsteori om Sverige i undergångstråden som skriker om mordor. 

    Inspirationen kommer helt säkert från den BRUNA skrikhögern som inte tål att de bemöts med argument eller fakta som motsäger gnället utan skriker högre om att fakta inte finns och att de tycker det ena eller andra om fakta och att detta tyckande är lika sant som den fakta de inte vill kännas vid.

    Skrikhögern har fått den debatt de själva lagt grudnen till. - och nu gnälls det över att de bemöts på sitt eget sätt.Skål
     
  • Padirac
    Rataxes skrev 2022-06-28 20:00:27 följande:
    Strandhälls egentliga uppgift i regeringen måste vara att sprida så mycket dynga det bara går. Hon är helt okunnig i miljö och klimatfrågor, men detta är hon däremot expert på. Magdalena måste haft en baktanke, då dyngspridarminister inte finns. Därför kamouflerades hennes uppdrag.
    Det du beskriver kännetecknar helt säkert alla som ylar om MordorTomte
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-07-25 22:58:54 följande:
    Sofie Wiklund här om varför Socialdemokraterna tenderar att hamna i "Vi har varit naiva" och "vi såg den inte komma"

    twitter.com/beckmansasikter/status/1551502266...

    "Man filtrerar verkligheten genom ideologin"
    Tja, så kan det ju vara - det är definitivt så med M som påstår att SD förändrats till det bättre då SD egentligen radikaliserats och visar lite mer brun ideologi.

    BrunBlå..
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-07-28 11:12:47 följande:
    Magdalena Andersson + Sverigedemokraterna = Sant

    bulletin.nu/skogkar-alla-vi-socialdemokrater-i-bullerbyn

    "Magdalena Andersson och Socialdemokraterna går till val på att bevara Sverige svenskt, eller snarare på att göra Sverige mer som Sverige var förr"

    "För jag älskar Sverige"

    "Om jag får styra Sverige i tjugo år så vill jag att Sverige ska bli mer som Sverige"

    All denna nationalromantik ...
    Flash Gordon skrev 2022-07-28 11:14:59 följande:

    Det stod ett skimmer av nationalromantik, Carl Larssonidyll och nostalgiskt tillbakablickande kring hennes tal. Inte direkt något som brukar förknippas med svensk arbetarrörelse och den demokratiska socialism partiet står för, där klass förväntas trumfa nation. Att i sådana ordalag förklara sin kärlek till Sverige har länge varit något som endast sverigedemokrater, rasister och annan oknytt hållit på med. 

    På liknande sätt har det varit tabu att likt Andersson ge sig i kast med att definiera vad som är svenskt och vad som är svenska dygder. Ty den som slår fast vad svenskhet är och vad som utmärker svensk mentalitet och svensk kultur, drar också upp gränser mot det osvenska. Skapar ett vi och ett dom, som klyschan lyder. Och det brukar ingen kunna göra ostraffat.



    Sverige är allt det SDs Sverige inte är i fråga om öppenhet, frihet och tolerans. 
    På WVS cultural map befinner sig Sverige längst upp till höger, SD och de radikala konservativa befinner sig i motstående kvadrant.  Mer Sverige är samma som mindre SD 

    www.worldvaluessurvey.org/images/Map%202022_June%202022%20corrected.png
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?