Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Flash Gordon skrev 2022-09-01 06:44:30 följande:

     


    Socialdmeokraterna
    Du länkar till en bild där S vill utbilda i hur samtal, debatt och kampanj förs på nätet .

    Och det som svar på bevis för SDs trollarme.

    Jag är inte säker på att du förstår skillnaden mellan debatt och trollande, flame baits och propaganda. Drömmer
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-09-02 14:41:11 följande:
    Det gick inte så värst bra, det där spinnet

    Tungan ute

     


    SDs trollarme och robotar retweetar snabbt för att skademinimera för att försöka spela ner det hot desjälva utgör för rikets säkerhet?

    SD med byxrna nere vid knäna

    www.etc.se/inrikes/haer-aer-sd-s-hemliga-trollarme-faar-order-av-aakesson

    "Inspirerade av Trump och nazitysk krigstaktik har Sverige­demokraterna i hemlighet byggt upp en trollarmé. Partiets avlönade näthatare pumpar via anonyma Facebooksidor ut förtäckt propaganda till hundratusentals följare.

    Med hjälp av unika källor kan nu Dagens ETC avslöja att Jimmie Åkesson ger nätkrigarna order att starta drev i valrörelsen och piska upp hat mot myndigheter.


    ...


    – Det kommer ofta direkta order från partistyrelsen att idag kör vi stenhårt mot Miljöpartiet, eller sossarna inför en debatt eller liknande, säger en källa.


    Och den 29 mars 2018 fick gruppen order att angripa S-regeringen. 


    Släppte loss trollen

    Klockan 08.06 på morgonen twittrade SD:s officiella konto. Då hade partiets nätkrigare redan hunnit pumpa ut flera inlägg via de anonyma Facebooksidorna. En kvart senare publicerar den SD-närstående sajten Samhälls­nytt den första webbartikeln om barn­äktenskapsbroschyren. Först av alla medier. Under dagen tryckte propagandagruppen ut den ena rasistiska bilden efter den andra. Utifrån en noga planerad strategi släppte de loss sin armé av trollkonton i kommentarsfält och på Twitter.


    – Vi har mängder av simkort för att registrera fejkade Facebook-användare. Jag har 15 konton med generiska namn som Erik Svensson. När vi själva skriver grova saker i de första fyra–fem kommentarerna sätter det tonen för resten av kommentarsflödet, säger en källa.

    ...


    En strålande augustikväll 2022 river Jimmie Åkesson ner applåder från en scen mitt i hjärtat av Södermalm. På Medborgarplatsen i Stockholm flockas sympatisörer, förbipasserande och partiets politiska stjärnor. I vimlet stryker Roger Sahlström runt med sin kamera och fotar minderåriga mot­demonstranter från Ung vänster. Bredvid scenen står programledarna från Youtube-satsningen Riks och intervjuar åhörare. 


    Trollfabriken är, enligt våra källor, fortfarande högaktiv men vissa personer har bytts ut. Jacob Hagnell har befordrats till redaktör för Riks. Tv-satsningen har kostat partiet 45 miljoner men genererar bara 60 000 unika tittare i månaden, enligt Dagens ETC:s källor. Missnöjet växer och få tror att Riks kommer få vara kvar i dess nuvarande form om partiet backar i valet. 


    Vid scenen står SD:s pressekreterare som utlovar en intervju med Jimmie Åkesson efter talet. Aftonbladet, Reuters, AFP och Danmarks radio släpps en efter en innanför avspärrningen. Deras intervjuer handlar om officiella utspel i valrörelsen men vi vill veta hur partiledaren motiverar att hans parti driver en trollfabrik. Plötsligt får Jimmie Åkesson slut på tid.


    – Vi hinner inte med några fler intervjuer, säger pressekreteraren.

    Jimmie Åkesson försvinner iväg i en svart bil."

    www.aftonbladet.se/kultur/a/OrRV53/mattias-beijmo-om-manipulationer-av-svensk-valrorelse

    "


    Enligt Yoel Roth, chef för säkerhet och integritet på Twitter, granskar företaget mellan åtta och tio miljoner misstänkta fejk- och bot-konton i veckan (!). En tredjedel av dessa bedöms vara till för olika former av manipulation, och tas bort. Allt koordinerat beteende är emot Twitters riktlinjer; de anser att även människor som sitter hela dagarna framför datorn och retweetar manipulerar plattformen.


    Twitters data är förhållandevis öppet tillgängliga för forskare och analytiker, och vid en genomgång av den senaste tidens politiska debatt på plattformen framträder tydliga mönster. Vissa politikers tweets förstärks med hjälp av den strukturerade manipulation som avslöjats i andra länder. Det gäller sånt som Twitter vet manipulerar det alla ser i flödet: Icke-autentiska interaktioner, koordinerad aktivitet och egentligen alla former av artificiella och betalda metoder att få klick, retweets.


    ...

    Enligt Alberto Escorcia finns tydliga tecken på att detta finns i den svenska valrörelsen online.


    I hans data är den så kallade ”Kabul-tweeten” ett belysande exempel på mönstret av koordination och förstärkning av främlingsfientliga budskap. Tobias Andersson, rättspolitisk talesperson för Sverigedemokraterna twittrade en bild på SD:s kampanjmålade tunnelbanetåg och skrev: ”Välkommen till återvandringståget. Du innehar en enkelbiljett. Nästa stopp, Kabul!”


    Tweeten fick enorm uppmärksamhet på Twitter, och därefter i etablerade tidningar och etermedier. Men tittar man på interaktionerna och engagemanget runt denna tweet, ser man hur den förstärkts med hjälp av koordinerad manipulation.


    I samma stund som tweeten skickas, retweetar ett stort antal konton den. Dessa konton reagerar automatiskt på Anderssons tweet – de är synkroniserade och programmerade att blint retweeta det han säger. Andra konton som förstärker tweeten bär kännetecken på att vara så kallade ”cyborg”-konton – en människa med programvara för att styra flera konton samtidigt. Sammantaget kommer 26 procent av samtliga retweets av Anderssons Kabul-inlägg från automatiserad, mänsklig eller kombinerad manipulation enligt de definitioner som Twitter använder för att kategorisera detta."


  • Padirac
    Mentat skrev 2022-09-05 20:13:35 följande:
    Inlägget du svarade på säger inte "100%" utan "Men det är inte så svårt då vi har områden där majoriteten är utomeuropeiska invandare eller barn till dem. Där även nästan alla rösta rött."
    Ett av Malmös mest invandrartäta områden är kvarteret Herrgården i Rosengård. Valresultatet 2018 gav (s)+(v) litet drygt 89%: Herrgården - Röster - Val 2018
    J
    ag har inte brytt mig om att kolla utsatta områden runt Göteborg eller Stockholm, det här räcker för att belägga påståendet om att "nästan alla röstar rött" i minst ett område med mycket hög andel "utomeuropeiska invandare eller barn till dem".
    Men för all del, kika gärna vidare på andra områden som figurerar i nyheterna.
    Här finns det infp om andel röstande på olika partier inom olika valdistrikt

    www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/demokrati/allmanna-val/allmanna-val-valresultat/pong/tabell-och-diagram/huvudresultat-2018--riksdagsval/riksdagsvalet-2018-efter-valdistrikt.-rostberattigade-rostande-och-giltiga-valsedlars-fordelning-efter-partier/
  • Padirac
    Mentat skrev 2022-09-05 21:36:34 följande:
    Det är alltid bra med fakta. SCB:s Excelark går ju lätt att kopiera och sedan komplettera med %-angivelse per parti. Det senare har valmyndigheten men där får man ta ett valdistrikt i taget så SCB är ju bra på det sättet.
    Tyvärr var det för mycket data för att Excel skulle kunna acceptera att klistra in det men i Stockholm visade det sig att (s) + (v) hade 81-87% i Rinkebys fem valdistrikt. Den intresserade kan ju roa sig med att göra motsvarande övning för andra valkretsar. Andelen är i varje fall hög i de utsatta områdena, så mycket är ju helt klart.
    Så du går från s till s+v nu.. vad är nästa revision i ditt anförande?

    Drömmer
  • Padirac
    Mentat skrev 2022-09-06 06:43:49 följande:
    Det handlade alltså om att  "nästan alla röstar rött" i minst ett område med mycket hög andel "utomeuropeiska invandare eller barn till dem".
    Hur definierar du att "rösta rött"? Jag har inte ens tagit med det utpräglade vänsterpartiet (mp) så uppenbarligen försöker jag inte blåsa upp siffrorna. I mitt första inlägg i det nuvarande meningsutbytet, #7295, skrev jag klart och tydligt (s)+(v). 
    Vänligen läs innantill innan du kommenterar vad jag skriver, tack.
    Så du går från S+V till S++MP nu?

    Tomte
  • Padirac

    Som vanligt ropar SDs profeter att allt är valfusk - precic som SDs nuvarande och tidigaer företrädare för att inte tala om SD partiska media.
     

    tidningensyre.se/2022/5-september-2022/sds-partisekreterare-valsabotage-kan-avgora-valet/

    "Det är i en intervju med sin gamla partikollega Kent Ekeroth på den rasistiska sajten Samnytt som Richard Jomshof ifrågasätter tillförlitligheten av svenska valresultat.


    ”Om vi pratar valfusk då. Sverige har även fått kritik från OSSE…” säger Kent Ekeroth och blir avbruten av Jomshof.


    ”Så är det, så är det.”


    Det är oklart vad Kent Ekeroth syftar på när han tar upp kritik från OSSE. Men Organisationen för samarbete och säkerhet i Europa, OSSE, har nyligen utvärderat det svenska valsystemet. Slutsatsen var att det inte finns något behov av att skicka valobservatörer inför valet i september.


    ”Med tanke på hur jämnt valet var 2018. Det handlade om 6890 röster totalt sett mellan blocken. Du nämnde 1800 röster…”, fortsätter Ekeroth.


    Jomshof fyller på igen:


    ”Det var något sådant som saknades för att vi skulle ta utjämningsmandat som Centern tog. Hade vi haft 1800 röster fler hade vi haft en helt annan majoritet i riksdagen.”"


    Flash Gordon skrev 2022-09-16 08:55:24 följande:

    Så här går valet till i praktiken.

    * men det är högern som hotar demokratin *


    Flash Gordon skrev 2022-09-16 08:58:56 följande:

    Fler räknade röster än det finns röstberättigade. Rena Sovjet-stuket på den.

    Sedan är det,  som av en slump, Socialdemokraterna som fått dessa extra röster.

    Ååh, shocken!


  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-09-26 17:56:08 följande:
    Det är förstås också så att det är Generation Villebråd som drabbas av gängen.

    De röstar höger av ren självbevarelsedrift.
    De lär bli besvikna då de så småning om märker att en ny regering inte kommer att kunna lösa problemet på kort sikt. UK sa själv i PS lördagsintervju att det kommer att ta mer än 10 år att komma åt och stoppa/minska den gängrelaterade brottsligheten och våldet. I valrörelsen lät det förståss annorlunda, allt var enkelt.. till och med att ändra lagar som kräver grundlagsändringar.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-10-06 15:39:13 följande:

    www.gp.se/ledare/v%C3%A4nsterns-sd-propaganda-skr%C3%A4mmer-m%C3%A4nniskor-p%C3%A5-riktigt-1.82552770

    "Vänstern har skruvat upp volymen så högt att de fått människor med invandrarbakgrund att på riktigt blir rädda för sin personliga säkerhet när Sverige byter regering. Det, om något, är att underminera demokratin." 

    ----

    " 'Är det sant att de kan kasta ut en även om man har svenskt medborgarskap' frågar Amara. Hon är 40 nu och har en dotter på fem år. Jag hör att hon är orolig på riktigt. När vi lagt på är Amara lugn och vi bestämmer att vi måste träffas snart.  

    Insikten gick upp för mig vad hat-demagogerna har gjort. Vad de har lyckats med. De har fått vanliga svenskar från minoriteter att känna rädsla. De har upprepat så många gånger att nazismen är på väg att de har fått det att fastna. De hade lyckats skrämma Amara, göra henne orolig. Jag känner hur det väcker starka, dåliga känslor i mig. Exakt sådana känslor som vårt samhälle inte behöver."

    ---

    "Det är en tragisk ironi att det är samma godhetssignalerande gäng som säger sig vilja rädda miljön, ha jämlikhet och fred som är de mest frekventa utövarna av hatets, motsättningarnas och smutskastningens retorik.

    Detta genomgående från avgående partiledare, twittrande avsatta ministrar, panikslagna ledarskribenter och kulturpersonligheter som känner hur deras makt att döma andra håller på att rinna dem ur händerna."

    ----

    "Vi underskattar hur skadlig delegitimeringen av den politiska motståndaren är både för den vänster jag själv tillhör och för ett lands politiska kultur. "


    Spöken under sängen menar du?  Tidigare var det ett j*la gnäll om att inte respektera människor oro - nu är det visst helt om marsch.   Utvisning av familjer/anhöriga och återvandringskrav är ju någonting som SD driver och vill se genomfört. 

    Så länge inte de blå satt ner foten mot det bruna samarbetspartiet så är människors oro berättigad. 

    Att de bruna inte tål debatt och gnäller om att debatt är odemokratiskt är väl känt sedan tidigare. SD rullar vidare på den bruna rälsen.. Kräks



  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-10-11 17:00:00 följande:
    Jo tack, vi ser det ...

     


    Det är inte lite det - sämre än SDs vurmare som gnäller om demokratur, valfusk och att regeringsöverenskommelser i rikdagen med andra partier är odemokratiska..

    Ja, att SDs väljare har olika måttstockar är inget nytt - det ger mer efekt att skylla på regeringen var det någpn som sa och visat sig driva i tråd efter tråd.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?