Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    nattuw skrev 2022-08-02 12:10:29 följande:
    Ygeman har kommit med ett utspels som före valrörelsen skulle benämnts som rasistiskt. Enligt Ygeman bör befolkningen klassificeras efter härkomst och de som har en "utomnordisk" bakgrund bör inte få bosätta sig vart de vill. Enligt Ygeman bör mängden personer med icke nordisk bakgrund som får lov att bo i ett område begränsas.

    Aftonbladet: Rasism, men med förnuft?
    Petter Larsson: Ygeman måste ta avstånd från sig själv
    www.aftonbladet.se/kultur/a/WjnwmG/petter-lar...

    Återstår då att se hur Ygemans utspel kommer att hanteras av de partier som utgör socialdemokraternas regeringsunderlag.
    det är bra att återge Ygemans egna ord 

    www.dn.se/sverige/ygeman-max-halften-med-utomnordisk-bakgrund-i-utsatta-bostadsomraden/

    "Nu vill migrations- och integrationsminister Anders Ygeman se tydligare kriterier i klassningen av utsatta områden.


    – Problemet med den lista vi har i Sverige är att det inte blir tydligt för kommunerna hur man kan ta sig bort från listan. Jag skulle vilja att vi och polisen och andra engagerade har en diskussion om hur kriterierna ser ut. De måste vara transparenta och förutsägbara, säger Anders Ygeman.

    ...

    – Om du ska lära dig svenska, då måste du öva. Om du då bor i ett område där du kan klara dig på hemlandets språk så blir det otroligt mycket svårare att lära sig och utveckla språket. Om du dessutom har ett arbete där du kan klara dig på hemlandets språk – när ska du öva svenska språket då? I den kontexten tror jag att det där måttet kan säga något viktigt, säger Anders Ygeman.

    ...


    Anders Ygeman vill inte betona ursprung lika mycket. Han tror egentligen att andra faktorer – som arbetslöshet, utbildningsnivå och kriminalitet – är viktigare när ett bostadsområdes utsatthet ska avgöras.


    – Men de socioekonomiska faktorerna har också en etnisk dimension, eftersom runt 75 procent av de långtidsarbetslösa har utomnordisk bakgrund.


    Ministern ser framför sig att andelen boende med utomnordisk bakgrund ”kanske ska vara ett av fem kriterier” i klassningen av utsatta områden.


    Var vill du sätta gränsen?


    – Jag tror att det är dåligt att ha områden där majoriteten har utomnordiskt ursprung.


    Så är det femtio procent, alltså?


    – Det är väl en siffra att utgå ifrån. Ska vi sen sätta den där siffran på allvar, då behöver vi utreda och fundera. Men om du vill ha en hunch, så skulle jag sätta det där.

    ...


    Anders Ygeman talar uppskattande om Danmarks ”arbete med att inte ’fylla på’ utsatta områden med människor som saknar egen försörjning”.


    – Och omvänt, det man har gjort för att fylla på med människor som är resursstarka och försörjer sig själva.


    Danmark tillämpar så kallad ”flexibel uthyrning” – man låter personer som har jobb eller utbildar sig gå före i bostadskön i utsatta områden. Det vill Anders Ygeman se även i Sverige, som ett led i att ”ändra sammansättningen i området”.


    – Vi måste göra det lättare för människor som arbetar eller pluggar att bosätta sig i utsatta områden och riskområden. Vi behöver få ganska tuffa krav så vi inte fyller på utsatta områden med folk med svag betalningsförmåga.

    ...


    Du vill helt enkelt ha en diskussion som handlar om invandring och integration kopplat till brottsligheten?


    – Jag vill snarare tvärtom. För mig är segregation inte bara en fråga om vilket land man kommer ifrån, utan jag ser det bredare. Men, ja: Om vi inte gör de förebyggande åtgärderna, om vi inte klarar att dra ut ungarna från gängen – då kommer vi inte att klara av att bryta brottsligheten. Migrationspolitiken är just nu inte särskilt viktig för det – för det kommer väldigt få till Sverige jämfört med tidigare.

    ...


    Fakta. Polisens lista över Sveriges utsatta områden

    ■ Polisens lista över utsatta svenska bostadsområden har funnits sedan 2015 och uppdateras vartannat år. 60 områden finns för närvarande på listan, som är uppdelad i tre kategorier: utsatt område, riskområde och särskilt utsatt område.


    ■ Ett utsatt område präglas enligt polisens definition av låg socioekonomisk status och där kriminella har stor inverkan på lokalsamhället.


    ■ Riskområde är en mellankategori för områden som uppfyller samtliga kriterier för ett utsatt område men inte riktigt når upp till de kriterier som kännetecknar ett särskilt utsatt område.


    ■ För att ett område ska klassas som särskilt utsatt krävs att det ”kännetecknas av en allmän obenägenhet att delta i rättsprocessen”. Det kan även förekomma systematiska hot och våldshandlingar mot vittnen, målsägare och anmälare i området. Situationen i området innebär att det är svårt eller nästintill omöjligt för polisen att fullfölja sitt uppdrag.


    Källa: Polisen"


  • Padirac
    nattuw skrev 2022-08-02 13:06:30 följande:
    Under rubriken "Ygeman: Max hälften med utomnordisk bakgrund i utsatta bostadsområden" i DN kan vi läsa:

    "Integrationsminister Anders Ygeman (S) vill se tydliga kriterier i klassning av utsatta områden. En hög andel boende med utomnordisk bakgrund kan bli ett nytt mått.
    Ygeman inspireras av Danmark
    "-Jag tror det är dåligt att ha områden där majoriteten har utomnordiskt ursprung, säger minister.""

    Så enligt Ygeman är det är inte folk med "utomnordisk bakgrund" som skall klassas utan istället är det de områden där det införs ett tak för personer med "utomnordisk bakgrund" som skall klassas. De med "utomnordisk bakgrund" skall bara bakas ihop i en grupp utan klassning så att deras rätt att bosätta sig där de vill kan begränsas.

    "-Hej jag är en japansk utbytesstudent som behöver en bostad.
    -Tyvärr vi har redan uppnått områdets taket för antalet personer med utomnordisk bakgrund. Så i det här området får du inte hyra eller köpa en bostad."
    Du får nog läsa lite mer noggrant

    Ministern ser framför sig att andelen boende med utomnordisk bakgrund ?kanske ska vara ett av fem kriterier? i klassningen av utsatta områden.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-08-02 18:49:07 följande:
    Gammal hederlig rashygien.

    Nu ska det bli kul att se Socialdemokraterna försvara att "icke-västliga" invandrare måste kontrolleras till antal och placering.

    Knappt ens AfS har föreslagit någonting liknande.


    Det är väl nuförtiden enbart SDs anhängare som anser att rashygien är ok  - det är du som skriver Gammal hederlig rashygien även om du inte verkar förstå vad begreppet innebär.

    Nu har ju inte Ygeman eller någon annan föreslagit att människor skall sterilisieras eller avlivas, det är iofs någonting som etnonationalister som tror på den rasistiska konspirationsteorin om 'the big replacement säkerligen har förespråkat.
  • Padirac
    nattuw skrev 2022-08-05 00:32:52 följande:
    Och vi vet hur det brukar sluta.

    Jag tror inte att socialdemokraterna kommer att behöva försvara sin inställning till människor som har en utomnordisk bakgrund. Socialdemokraternas följarskara skulle försvara socialdemokraterna rätt in i ett regelrätt lägersystem och de jobbar alltid hårt för att se till att allt som kan vara besvärande för socialdemokraterna skall begravas fortast möjligt. Så vem skulle de behöva förklara sig för?
    Alla dessa drömmar och förväntningar om att andra partier ska ta efter SDs förebilder.

    SDs vurmaren och soldater får nog lära sig att det inte kommer att hända 
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-08-23 09:31:05 följande:
    "Vill inte ha Somalitown"

    Statsministern trasslar in sig ytterligare i Socialdemokraternas förslag om bostadsområden och hudfärg.

    Vill inte se somalier bo i grupp men har inget verkligt förslag på hur man ska blanda hudfärg i bostadsområden.

    Talar om "bostadsrätter" som en lösning men tar inte hänsyn till att "white avoidance" och "white flight" sker vid ca 3-4% icke-vita i ett område. Så hur ska S få folk med rätt hudfärg att köpa de där bostadsområdena?

     


    .
    Här kommer MAs sva i kontext istället för oneliners (för att det ger mer effekt att skylla på regeringen?)

    www.dn.se/sverige/andersson-kraver-farre-lasningar-fran-de-andra-partierna-lattare-att-bilda-regering-efter-valet/

    "Vad är problemet om människor kommer från ett land, och lever upp till allt det du sa, men ändå lever tillsammans för att de hittar en samhörighet?

    Här blir statsministern tyst länge innan hon svarar.


    – Så här. Det är ett väldigt stort problem med segregation i dag. Att människor som kommer från andra världsdelar klumpas ihop i samma bostadsområden där alldeles för få talar svenska och få har ett jobb att gå till och därmed har svårt att bli en del av samhället.


    Det dina samarbetspartier reagerade på var ju att Ygeman pratade om ”utomnordisk. Har du inga problem med det?


    – Att vi socialdemokrater vill att vi ska ha blandade områden, där människor bor med olika erfarenheter och olika… Att man ska bo segregerat är inte vår framtidsvision för Sverige.


    Men varför ska det spela roll var jag är född?


    Vi vill inte ha Chinatowns i Sverige, vi vill inte ha Somalitown eller Little Italy, vi ska bo blandat med de olika erfarenheter som vi har. Vår utgångspunkt är ett samhälle där man lever tillsammans med olika bakgrund, olika erfarenheter och olika inkomster och möts. Det är så vi blir ett sammanhållet samhälle.


    Magdalena Andersson berömmer gärna regeringen Löfven, som hon själv var en del av, för förstärkningen av polisen och de skärpta straffen. Men hon är självkritisk när det handlar om just segregationen som hon kopplar till gängkriminaliteten.


    – Vi borde ha jobbat mer med segregationen för att stoppa nyrekryteringen än vad vi har gjort.


    – Sen tror jag tror också vi behöver ha ett närmare samarbete med de kommuner och kommunpolitiker som har särskilt utsatta områden så att de verkligen satsar i de områdena. Att det finns välfungerande socialtjänst, bra skolor, fritidsverksamhet och föreningsliv.

  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-08-26 11:38:43 följande:
    Gud allena vet vad det är som sker här nu men är det här på riktigt så håller det blå-gula blocket på att krossa det röd-gröna blocket.

    Det blå-gula blocket får egen majoritet med 19(!) mandat enligt SVT Novus dagliga mätning idag 26 augusti

    Det KAN inte gå såhär bra. Det måste vara nåt fel med mätningen.

    Likväl:

     


     


    .
    www.svt.se/datajournalistik/val2022/valjarbar.../
    Jag tror inte att några av de brun-blå partierna kommer att komma upp till Juholt-nivå

  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-08-26 20:22:20 följande:

    Samtidigt, i en annan del av samhället är man förbryllade över utvecklingen ...


     


    Ja, radikaliseringen av allmänborgerliga väljare  är någonting SD och deras fotsoldater lyckats med.

    Polariseringen av samhällena i de fria västliga länderna har pågått länge med Kreml och kremlstödda far right partier. SD är en del av den europeiska far right rörelsen och kopplingarna till Kreml är nog inte enstaka undantag.

    Kreml var förvånade över hur väl de lyckades att stödja Trumps presidentkampanj, brittiska och franska far right partier och de övriga europeiska bruna partierna.

    Om väljarna lyckas se igenom propagandan och förstå att de alternativa sanningarna som sprids är en del av hotet mot den fria demokratiska världen kommer säkerligen att visa sig de kommande mandatperioderna.
    Ms och KDs normalisering av SD kommer att kosta demokratin mycket - spridandet av lögner att Sverige är ett land i förfall som inte längre regeras är bara början på den bruna propaganda som M och KD kommer att få lov att stödja för att få regera.  
  • Padirac

    Hur M och SD försöker skapa ett drev mot opinionen via sina debattörer , SDs fotfolk genom att anklaga för att manipulera valet då Sds tollfabriker kommer på tal.

    Den här gången är det uvell som försvara och föeneka SDs trollfabriker och deras hårda arbete på sociala medier

    uvell.se/2022/08/31/sa-forsoker-s-manipulera-valet/

    "Nu försöker de starta ett drev om att högern inte har sitt övertag online på grund av duktiga kommunikatörer utan på grund av trollfabriker. "

    SDs trollfabriker är ju ökända liksom alla separata konton och 'identiteter' de driver på sociala medier

    Uvell och skribenter i denna tråd gör ju precis det de påstår att andra gör

    Den ogenerade lögnen de serverar är inte svår att se eller känna igen 


  • Padirac
    KillBill skrev 2022-08-31 23:44:06 följande:
    Den som är köpt är Rebecca Uvell. Det är bevisat.
    Ja, foilk måste ju begripa vad hon håller på med .. det har verklogen spårat ur.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-08-31 23:21:13 följande:
    Om hur Socialdemokraterna försöker skapa ett drev mot opinionen via sin press, socialdemokratiska skribenter och en presskonferens med regeringen

    uvell.se/2022/08/31/sa-forsoker-s-manipulera-.../

    Hur Aftonbladets "avslöjande" om köpta twittrare av högern är en skapad S-kampanj

    Det är alltså samma parti som öppet annonserat om interna kurser i "internet-kampanjande"
    Flash - om du vill ha vetenskalpiga fakta på att det är SD och högerkanten som trollar och manipulerar på sociala medier finns det att tillgå här.

    www.aftonbladet.se/kultur/a/OrRV53/mattias-beijmo-om-manipulationer-av-svensk-valrorelse

    "Enligt Yoel Roth, chef för säkerhet och integritet på Twitter, granskar företaget mellan åtta och tio miljoner misstänkta fejk- och bot-konton i veckan (!). En tredjedel av dessa bedöms vara till för olika former av manipulation, och tas bort. Allt koordinerat beteende är emot Twitters riktlinjer; de anser att även människor som sitter hela dagarna framför datorn och retweetar manipulerar plattformen.

    Twitters data är förhållandevis öppet tillgängliga för forskare och analytiker, och vid en genomgång av den senaste tidens politiska debatt på plattformen framträder tydliga mönster. Vissa politikers tweets förstärks med hjälp av den strukturerade manipulation som avslöjats i andra länder. Det gäller sånt som Twitter vet manipulerar det alla ser i flödet: Icke-autentiska interaktioner, koordinerad aktivitet och egentligen alla former av artificiella och betalda metoder att få klick, retweets.


    Enligt Alberto Escorcia finns tydliga tecken på att detta finns i den svenska valrörelsen online.


    I hans data är den så kallade ?Kabul-tweeten? ett belysande exempel på mönstret av koordination och förstärkning av främlingsfientliga budskap. Tobias Andersson, rättspolitisk talesperson för Sverigedemokraterna twittrade en bild på SD:s kampanjmålade tunnelbanetåg och skrev: ?Välkommen till återvandringståget. Du innehar en enkelbiljett. Nästa stopp, Kabul!?


    Tweeten fick enorm uppmärksamhet på Twitter, och därefter i etablerade tidningar och etermedier. Men tittar man på interaktionerna och engagemanget runt denna tweet, ser man hur den förstärkts med hjälp av koordinerad manipulation.


    I samma stund som tweeten skickas, retweetar ett stort antal konton den. Dessa konton reagerar automatiskt på Anderssons tweet ? de är synkroniserade och programmerade att blint retweeta det han säger. Andra konton som förstärker tweeten bär kännetecken på att vara så kallade ?cyborg?-konton ? en människa med programvara för att styra flera konton samtidigt. Sammantaget kommer 26 procent av samtliga retweets av Anderssons Kabul-inlägg från automatiserad, mänsklig eller kombinerad manipulation enligt de definitioner som Twitter använder för att kategorisera detta.

    ...


    Hanif Balis twitterflöde visar enligt Alberto Escorcia tydliga tecken på koordinerat beteende med avsikt att manipulera Twitters algoritm. Den helt symmetriska formen på hur hans budskap sprids vidare visar på artificiell förstärkning, som en del i en köpt kampanj. Till höger en En ?vanlig? stor tweet med organisk spridning.

    ...


    Uppgifter om sverigedemokratiskt koordinerad manipulation av sociala medier har funnits ett bra tag, nu senast publicerade ETC ett avslöjande med nya uppgifter. Men när Alberto Escorcia ombeds ta fram den politiker som är det tydligaste exemplet på koordinerad förstärkning, lyfter han den moderate politikern Hanif Bali. (Här bör noteras att Escorcia inte har någon bakgrundskunskap om svensk politik.)


    Hanif Balis twitterflöde innehåller konstanta och tydliga tecken på koordinerat beteende med avsikt att manipulera Twitters algoritm. När data visualiseras och jämförs med storskalig organisk spridning av budskap på plattformen, blir skillnaden tydlig även för en lekman.


    Vi kan även här ta ett exempel. Den 16 augusti twittrar Bali hånfullt en bild på en sko som han menar att Annie Lööf har lovat äta upp om hon stöttar en socialdemokratisk regering. Den retweetas nästan ögonblickligen av över 200 konton enligt typiskt trollfarmsmönster, och det finns starka indikationer på att manipulationen till stor del kommer från en polsk trollfarm.



    ...


    Vem står då bakom all den storskaliga, artificiella förstärkningen av tweets om invandring, kärnkraft och moderata talepunkter? Förutom att vi nu vet att Sverigedemokraterna organiserar just sådan verksamhet, kan vi jämföra med hur det ser ut i andra länder. Där finansieras denna typ av kampanjer av tankesmedjor och liknande politiska organisationer, stora som små. Om den svenska valrörelsen inte är världsunik, råder samma situation här. Det mest sannolika är att pengarna ursprungligen, liksom i andra länder, kommer från förmögna personers plånböcker.


    De senaste veckorna har TV4 och Kalla fakta kunnat avslöja hur flera partier har skapat metoder för att slussa in pengar till valrörelsen utan att transparent redovisa var pengarna kommer från eller vad de används till.
    I Moderaternas fall har Gunnar Strömmer, partisekreterare, fångats på band av TV4. Han säger till en man han tror är en donator att pengar kan användas till att bygga upp ett ?call-center?. Strömmers ordval är mycket intressant; just call-centers är som nämnts ovan en diskret term som används för att beskriva trollfarmar världen över.


    Så, är det inte lika illa i andra partiers digitala miljöer? Data ger oss svaret, och det är: nej. Det systematiska och storskaliga användandet av de metoder som Twitter vill förbjuda, förekommer nästan uteslutande på den svenska valrörelsens högerkant. Detta vidimeras av forskning: det trolliknande och disruptiva beteendet i den digitala demokratin är mer utbrett på den högra sidan av det politiska spektrumet."

Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?