Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Flash Gordon skrev 2021-11-26 15:06:24 följande:
    Det läcker från Socialdemokraterna att de visste redan på tisdagen, dagen för omröstningarna ,att MP tänkta hoppa av om inte budgeten gick igenom.

    Det fanns alltså gott om tid för partiet att be talmannen hantera röstningsförfarandet, kanske till och med skjuta upp statsministeromröstningen.

     www.expressen.se/nyheter/mp-ilskan-mot-an dersson--ar-hapnadsvackande/

    "Enligt en högt uppsatt S-källa fanns informationen från MP i tisdags, kanske tidigare."

    Såhär hanterar socialdemokraterna den svenska demokratin.
    Om talmannen hade tagit hänsyn till politiken (budgetomröstningen) i fråga om att utse en kandidat till statsministeromröstning så hade talmannen ägnat sig åt politiska övervägningar denne inte får hålla på med.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2021-11-28 21:19:14 följande:
    TT meddelar nu att MP informerade Socialdemokraterna redan helgen innan omröstningen.

    twitter.com/RichardHerrey/status/146439084337...

    Socialdemokraterna har alltså haft gott om tid och möjlighet att meddela talmannen att deras tänkta regeringsunderlag var oklart, pga budgetomröstningen.

    Socialdemokraterna valde att dölja detta för talmannen.

    Socialdemokraterna har inte mycket respekt för de demokratiska systemen.

    Och det löjliga är att S hade kunnat meddela talmannen. Han hade låtit budgeten röstas om först. Den hade fallit. MP hade hoppat av. Socialdemokraterna hade fått ett par extra dagar på sig att sondera en ren S-regering.

    Hela cirkusen hade inte behövt hända.
    Jag vet inte om det är Herrey som väljer att utelämna resten av artikeln eller om det helt enkelt är så att du vill undvika att innehållet i artikeln inte kommer fram.

    Hur som helst är det inte oväntat att SDs fotsoldater sprider falska nyheter, precis som du gjort nu.

    "S-ledaren Magdalena Andersson informerades redan i slutet av förra veckan om att Miljöpartiet var tveksamma till innehållet i budgeten från högerpartierna.

    Det uppger MP för TT.


    Niklas Svahn/TT, Peter Wallberg/TT
    Publicerad 2021-11-26
    MP: Andersson visste om budgetdiskussioner

    ”Miljöpartiet berättade för Magdalena Andersson, i samband med förhandlingarna med Vänsterpartiet under slutet av förra veckan, att det fanns en intern diskussion i Miljöpartiet om M-KD-SD-reservationen, och att Miljöpartiet hade en annan syn än Socialdemokraterna på innehållet”, står det i mejlet till TT.

    MP syftar på det budgetförslag från högerpartierna som till slut vann i riksdagens omröstning.


    – Vi har skrivit hur vi ser på den här situationen. Det är det vi har att utgå ifrån, säger Victor Thomsen, pressekreterare hos MP-språkröret Märta Stenevi.


    Fram till och med beslutet på onsdagen var Miljöpartiets inställning att vi ville ingå i en S-MP-regering. Det var också den informationen som Magdalena Andersson hade. Vi hade in i det sista anledning att tro att Centerpartiet skulle rösta på regeringens budget, eftersom vi nått överenskommelser på alla de områden som Centerpartiet krävde”, står det i mejlet som vidare hänvisar till uppgörelserna om skog och strandskydd, samt las-överenskommelsen."


  • Padirac
    nattuw skrev 2021-12-11 21:01:27 följande:
    Jens Ganman har skrivit en text där det konstateras att medan S under de senaste 27 åren minskat med 17 procentenheter har SD ökat med 17 procentenheter. Moderaterna har under samma tid minskat med 2 procentenheter. Frågan är om den trenden kommer att hålla i sig och om väljarna kommer att fortsätta gå från S till andra partier.

    Fast det verka ju lite underligt att väljarna väljer att gå från S till det parti som S har jobbat så hårt med att brunsmeta och stänga ute. Ni vet det där ruggiga partiet där de heilar till vit makt musik och ... nä vänta nu... det var ju visst en socialdemokratisk minister som tyckte om att lyssna till vit makt och heila ... ja men då var det ju en helt annan sak och en ren bagatell, knappt är värd att nämna...

    Nåja nu när vår statsminister (S) har talat om för folk att de får skylla sig själv för att de inte skyddat sig mot regeringens energipolitik genom att binda sina elavtal och hennes partikamrat Teres Lindberg (S) hånat de lantisar som inte har tillgång till tunnelbanan så är jag säker på att väljarna kommer att strömma tillbaka.

    Länk till Ganmans text för den som vill frossa i Socialdemokratisk dubbelmoral:
    jensganman.substack.com/p/den-ironiska-nazi-c...
    SDs vänner drömmer som vanligt om att S ska avslöjas som de riktiga nazisterna så att SD inte behöver stå själva med skammen om sin politiska grundideologi som inte förändrats sedan BSS, nazzar och fascister grundande partiet i slutet av 80-talet.

    Härom året drömdes det från den mest ökände garderobsSDvännen så till den milda grad att SD skulle få mer än 100% av rösterna, vilket är betydligt mer än de dryga 40% som andra SDvännner menade att SD fått, men att det förekommit valfusk där självaste valmyndigheten var inblandat - historien liknar mycket den röta som Donald Trump med GOP gett en röst i USAs politik.

    om du är intresserad av verkliga fakta så finns det lite här om väljarströmmar

    www.svt.se/special/valu2018-valjarstrommar/

    19% av SDs röster 2018 kom från väljare som röstat på S 2014
    18% av SDs röster 2018 kom från väljare som röstat på M 2014

    14% av SDs röster 2014 gick till andra partier, främst S och M.

    Att inflr valet sitta i TV och ljuga om EU-motstånd är kanske inte dubbelmoral, det är väl avsaknad av moral skulle jag säga, vi får se hur mycket lögner vit-boken innehåller - om den nu kommer att skrivas. Själv är jag tveksam till att detta kommer att hända. 
  • Padirac
    Anonym (f.d. liberal) skrev 2022-01-06 13:45:47 följande:
    Nu jäklar händer det saker.

    Men vi får väl se hur länge Magdalena-effekten håller- man måste leverera mer än bara ord som folk vill höra. Och gärna vettiga elpriser.

    Men minnet hos väljarna är som bekant kort, tur för henne att valet inte är i januari.
    Vi kan vara säkra på att hytteägarna i södra Norge inte kommer att rösta för Magdalena om hon inte gör något åt elpriset Tomte

    www.svd.se/elprischock-vantar-norska-stugagare

    "Norges Hytteforbund räknar med att elkostnaden kan bli tre gånger så hög i vinter.


    – Det är en ekonomisk katastrof för stugägarna, säger Trond G Hagen vid stugförbundet till Dagbladet."


  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-02-17 07:34:11 följande:
    Att Freivalds gäng ringde och frågade, ja. Under förevändning att de skulle vara informerade om pressen frågade.

    Twisten nu är ju att det eventuellt förkommit "påtryckningar" för att det inte ska pekas ut ett invandrarbarn som potentiell mördare.
    Just nu är det idu påstår inte mer än brunhögerns spinn - det är många om och men som du sprider som om det vore sanningar Flash.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-02-17 18:09:22 följande:
    (Not so) fun fact

    Linde säger att Sverige inte kan exportera till Ukraina pga regler om "krigförande länder".

    Samtidigt: Sverige exporterar vapen till såväl Saudiarabien som till UAE. Två länder som för krig i Jemen.

    Men det är klart.

    Skillnad på om det handlar om ett krig mot jemeniter i någon öken någonstans eller om det handlar om självförsvar mot en invasion av Ryssland. 

    Det gäller att inte stöta sig med Putin.

    .
    Någonting som kan vara bra att känna till - det är allktså inte så att regering, utrikesminister eller försvarminister själva kan besluta om saker som myndigehter enlig lag har att förhålla sig till.

    Men de bruna har ju om och om igen visat k'nnedom om och att följa att lag och ordning inte är deras starka sida

    www.svenskafreds.se/kampanj/vad-ar-exportkontrollradet-ekr/

    "VAD ÄR EXPORTKONTROLLRÅDET (EKR)?

     


    Regeringen inrättade 1984 en politiskt tillsatt rådgivande nämnd för att granska den svenska vapenexporten. 1996 ombildades denna nämnd till Exportkontrollrådet (EKR) och består idag av 12 ledamöter där samtliga riksdagspartier är representerade.


     


    Inspektionen för Strategiska Produkter (ISP) ska samråda med EKR, men rådet har ingen formell makt att stoppa ett beslut av ISP. Rådet sammanträder på kallelse av ISP:s generaldirektör som även är rådets ordförande.


     


    Allt som behandlas av EKR är sekretessbelagt, vilket innebär att allmänheten inte har möjlighet att ta del av rådets rekommendationer, eller vad de har diskuterat. Ledamöterna som sitter i rådet får inte heller delge någon information om de ärenden som tagits upp under rådets möten eller hur de själva har röstat i olika frågor. Bortsett från sin egen suppleant (från 2019) gäller detta också det egna partiet och partiledaren.


     


    Ledamötena i EKR är förordnade som längst till och med 31 december 2022. I rådet sitter för närvarande följande personer:


    Ledamöter:


     


    Annicka Engblom (M) Camilla Brodin (KD) Camilla Hansén (MP) Jan R. Andersson (M) Kerstin Lundgren (C) Lars Johansson (S) Maria Nilsson (L) Marie Granlund (S) Mattias Ottosson (S) Per Westerberg (M) Roger Richtoff (SD) Stig Henriksson (V)

     


    Uppdaterad 2021-12-21"


    isp.se/om-isp/organisation-och-ledningsgrupp/

    "
    Uppdrag i korthet

     


     


    ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes- och säkerhetspolitik. Fokus ligger på kontroll och tillsyn av strategiska produkter, hantering av riktade sanktioner, ansvar som nationell myndighet för kemvapenkonventionen samt internationellt samarbete, stöd och bistånd inom dessa områden.


     


    Kontroll och tillsyn av krigsmateriel

    ISP är förvaltningsmyndighet för ärenden och tillsyn enligt lag (1992:1300) om krigsmateriel och tekniskt bistånd.


     


    Kontroll och tillsyn av produkter med dubbla användningsområden

    ISP är förvaltningsmyndighet för ärenden och tillsyn enligt lag (2000:1064) om kontroll av produkter med dubbla användningsområden och tekniskt bistånd.


     


    Riktade sanktioner och embargon

    ISP ska hantera riktade sanktioner enligt de förordningar om sanktioner som beslutas av Europeiska gemenskapen, efter beslut av regeringen med anledning av sådana förordningar eller enligt föreskrifter som regeringen beslutar med stöd av lag (1996:95) om vissa internationella sanktioner.


     


    Kemvapenkonventionen

    ISP är nationell myndighet enligt Sveriges åtaganden i Förenta nationernas konvention om förbud mot kemiska vapen med de uppgifter som följer av lag (1994:118) och förordning (1997:121).


     


    Internationellt samarbete

    ISP ska förmedla sådan information om exportkontroll av krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden som Sverige är skyldigt att tillhandahålla som medlem i EU samt i de multilaterala exportkontrollregimerna, samt bidra till att utbilda och informera stater där exportkontroll och icke-spridningsarbete inte är lika utvecklat.


     


    Utländska direktinvesteringar

    ISP är utsedd till Sveriges kontaktpunkt enligt Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2019/452 om upprättande av en ram för granskning av utländska direktinvesteringar i unionen.


     


    Övriga uppdrag

    Hantera ansökan om export av civila skjutvapen, delar och ammunition till en destination utanför EU.


    Årlig rapportering över aktuell export till regeringen.


     


    ...

    Organisation och ledningsgrupp

     


     


    ISP är organiserad i sju grupper; Juridik och tillsyn, KM-gruppen, PDA-gruppen, Sanktionsgruppen, UDI-gruppen, Stödverksamheten samt IT och säkerhetsskydd. KM står för krigsmateriel, PDA står för produkter med dubbla användningsområden och UDI står för utländska direktinvesteringar.


     


    På ISP arbetar ett 40-tal personer och arbetet leds av generaldirektör Carl Johan Wieslander och stf. generaldirektör Hanna Björklund.


     


    Ledningsgrupp

    Vår ledningsgrupp kan kontaktas via telefon och i vissa fall e-post.


     


    Generaldirektör
    Carl Johan Wieslander
    Tel: 08-406 31 24
    E-post


     


    Chef Juridik och tillsyn, chefsjurist 
    Tobias Bergkvist
    Tel: 08-406 31 13


     


    Chef KM-gruppen
    Karl Evertsson
    Tel: 08-406 31 16


     


    Chef Sanktionsgruppen, stf. generaldirektör
    Hanna Björklund
    Tel: 08-406 31 04


     


    Chef Stödverksamheten
    AnnaSara Holmgren
    Tel: 08-406 31 03


     


    Övriga gruppchefer

    Övriga chefer kan kontaktas via telefon.


     


    Chef PDA-gruppen
    Stefan Villa
    Tel: 08-406 31 32


     


    Chef UDI-gruppen
    Lars-Göran Larsson
    Tel: 08-406 31 43


     


    Chef IT och säkerhetsskydd
    Vakant"



  • Padirac
    Rataxes skrev 2022-02-18 09:55:35 följande:
    www.gp.se/ledare/bidrog-s-regeringen-till-r%C...

    Har GW surnat ihop på sitt parti?
    Förtroendet för S partiledare har nu sjunkit med + 13procentenheter och förtroendet är nu nästan ikapp förtroendet för partiledarna från SD och KD - ja tillsammans då

    GP har tyvärr gått från att vara en hygglig tidning till att bli en skrikhögermegafon på ledarplats, blåbrun polarisering 

    Jag tror inte att SD är symptomen på den polarisering som finns, ja tror att SD skickligt spelat på de undantryckta blåbruna stämningar som alltid funnits längst ut på högerkanten inom M.
  • Padirac
    nattuw skrev 2022-02-22 12:48:04 följande:
    Så GP:s ledarsida följer inte den socialdemokratiska partilinjen. Utmärkt. Vad vi behöver är en fri press där även andra åsikter än de S-märkta får utrymme.
    Att GP är fria att skriva vad de vill så länge de håller sig inom lagarna är en av de saker som kännetecknar svensk press och media 

    Att GP blivit en megafon för skrikhögern och driver på polariseringen i samhället förändras inte av det faktum att de är fria att göra just detta.

    I SDs samhälle rensas obekväma uttryck som konst och bäsker bort genom att de slängs på soptippen - det är inte så väldigt svensk - trots att de kallar sig 'Sverigevänner'
  • Padirac
    Anonym (Socialdemokrat?) skrev 2022-02-22 23:44:28 följande:

    Låter väldigt skitnödigt. Att GP skulle vara högerns megafon som driver polariseringen och att SD:S samhälle skulle rensas från viss konst och dylikt, kom igen du kan ju inte påstå att det inte är så idag. Där S påverkar forskning som passar dem, konst som passar dem och liknande. S och alla andra partier är lika dåliga kålsupare som du vill framstå SD som. S kanske är värst i klassen till och med. 

    Polariseringen är vänsterns egna fel, det är deras politik som lett till att de folkvalda (som enbart sitter där pga  politiska vildar som blivit uteslutna från extrempartier) inte följer folkets vilja. 

    Att tro att folket är nöjda med nuvarande situation är extremt naivt att tro, det kokar rejält med missnöje ute i landet. Tyvärr rapporteras enbart det som händer i Stockholm och Göteborg.


    Socialdemokraterna borde göra lite bättre marknadsundersökningar bland sina medlemmar och tilltänkta väljare om de skall ha någon chans i framtiden alls. Hur illa läget är ställt. Se bara på vilka, ursäkta uttrycket, verklighetsfrånvända personer som M Andersson gett ministerposter. Har någon arbetat en dag utanför S och dessa sidoverksamheter som LO och SSU?

    Jag är gammal sosse, och kommer lägga min röst på M eller SD.   


    Jag hoppas att du vet att SD har en lång historia av nära förbindelser med ryska diktaturen.

    Missnöjet du tror finns är inte alls av den omfattning Sd och deras trumpeter försöker påskina.

    SDs kulturcensur är långt mer omfattande än något annat partis ambitioner i Sverige. Sveriges mycket höga placeringar i olika index för pressfrihet, frihet och demokrati är någonting som SDs politik skulle fösvaga, om M är beredda på att ge SD inflytande kommer också M att dra ner svensk politik, frihet och demokrati.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-02-23 11:01:13 följande:
    Polariseringen är vänsterliberalernas fel.

    Det började mellan ca 2006-2010 när man tyckte det var en bra idé att kalla SD och deras väljare för rasister.

    Där uppstod sprickan som bara vidgats allt mer sedan dess Vem vill vara kompis med någon som spottar på en och kallar en för "rasist"?

    Och det är inte ett svenska fenomen.

    Hatet mot Trump och hans väljare är samma fenomen - "deplorables" som vänsterliberalernas för stunden högsta makt kallade dem.

    Och Brexit-väljarna.

    Och så vidare.
    Att SD är ett främlingsfientligt parti med rötter i nazism och fascism är väl en historisk oomtvistad utsaga bland de med kännedom om SD och SDs historia.

    Vi får väl se vad vit-boken kan presenstera - blir den en tillrättalagd historieförfalskning eller  kommer SD att våga stå för de rötter och den historia Åkesson et al sagt att de aldrig ska glömma?

    Det som gjort att SD nått framgång är deras skickliga sätt att driva polarisering - det är SD och nu de blåbruna som pratar om maktelit, köttgrytor, maktpartier och andra vidrigheter som har sin grund i nyfascismen och nazismen från efterkrigstiden.

    Kom ihåg att SDs principprogram fortfarande till övervägande del återspeglar det principrogram BSS skrev ihop till SD baserat på fascisten/nazisten Per Engdahls omfattande åsiktsbildningar inom nouvelle droit national front etc..  

    SD har ju inte kunnat lämna detta bakom sig - dels för att dessa idéer är en bärande del av den världsbild SD har och vill skruva samhällen efter, dels för att det är smutsiga bruna idéer som de inte kan erkänna för att sedan kunna gå vidare. Vägen framåt för SD har hittills varit lögnen, förneka nazism, förneka fascism, förneka etnonationalism, förneka grundare, förneka ideologi...  men alla vet att det är lögner och inom partiet och mellan partiet och dess anhängare verkar det vara en tyst överenskommelse om att vi vet att det är lögn men vi behöver inte beröra det bruna arvet om vi bara fortsätter att förneka och ljuga.

    Det var ju MK som på SDs partidagar för något år sedan helt förnekade SDs histora, den historia som de själva spred i material de delade ut till alla intresserade och nya medlemmar fram till 2003 kanske..

    Ska vitboken avslöja MK som en stor lögnare - eller ska vitboken fortsätta med SDs stora lögn?  kanske får vi se
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?