Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Fortsättning:

    www.expressen.se/nyheter/gulan-avcis-svar-pa-anderssons-fortalshot/

    Enligt Liberalerna hotade Magdalena Andersson att polisanmäla partiets partisekreterare Gulan Avci för en debattartikel. Nu uppger liberalen att hon är chockad över S-ledarens agerande.

    "Jag flydde till Sverige som barn just pga politiskt förtryck", skriver hon på Twitter.

  • K Markatta

    omni.se/rodgrona-lovade-satsning-pa-skolan-var-nedskarning/a/jlMrP9

    Rödgröna lovade satsning på skolan - var nedskärning

    Stockholms rödgröna styre utlovade en jättesatsning på skolan. Men enligt Jonas Vlachos, professor i nationalekonomi, har det i praktiken handlat om nedskärningar, skriver DN.

    Enligt både Vlachos och Johan Ernestam, ekonom vid Sveriges Lärare, gjordes två besparingar i den skolbudget som de rödgröna klubbade igenom för 2023. Dels sänktes skolpengen till undervisning, dels ökade inte schablonen för grundskolan i relation till förväntade lönekostnadsökningar.

  • K Markatta

    Arga Snattaren har väl inspirerats av Göran Persson (S) som plockade på sig smågodis utan att betala.

  • K Markatta

    www.expressen.se/nyheter/anklagelsen-mot-s-ledning-mer-toppstyrt-an-nagonsin/

    Anklagelsen mot S ledning: Mer toppstyrt än någonsin

    Magdalena Andersson och hennes närmast förtrogna Mikael Damberg anklagas för att runda den egna riksdagsgruppen - och hålla viktig information i den innersta kretsen, även kallad "lilla VU".

    Missnöjet med S-ledningen handlar både om brist på intern förankring och att det är högerpartiernas frågor som prioriteras.

    - Det har aldrig varit så här toppstyrt, säger en centralt placerad källa.

  • K Markatta

    Det här är den journalist som Bill hånar:

    www.bonniernews.se/post/anette-holmqvist-ny-politikreporter-pa-expressen

    Anette Holmqvist ny politikreporter på Expressen

    Den erfarna politikreportern Anette Holmqvist ansluter till Expressens politikredaktion.

    - Det känns både spännande och utmanande att få bli en del av Expressens politikredaktion, som jag tycker är en av landets allra vassaste, säger hon.

    Anette Holmqvist jobbade som politikreporter på Aftonbladet i 25 år och belönades bland annat med Expressens Per Wendel-pris som årets nyhetsjournalist. Därefter har hon arbetat på Ekot och kommer nu senast från en tjänst som politikreporter på GP.

  • K Markatta

    omni.se/tidigare-s-profil-s-latsas-som-det-regnar-i-botkyrka/a/rlJRgK

    Tidigare S-profil: S låtsas som det regnar i Botkyrka

    Niklas Nordström, SSU-förbundsordförande på 90-talet och därefter kommunalråd i Nacka och Luleå, är kritisk till hur Socialdemokraterna har hanterat turbulensen i Botkyrka. Det säger han till magasinet Fokus.

    Nordström, som i dag är pr-konsult, menar att partiledningen sänder en skadlig signal om att "för guds skull inte vända på några stenar".

    - En enda person har fått avgå i den här härvan. Och det var hon som ville vända på en sten för att komma till rätta med brottsligheten [...], säger Nordström med hänvisning till att Ebba Östlin (S) tvingades bort som kommunstyrelsens ordförande.

    Enligt Nordström väljer partiet att "låtsas som att det regnar" eftersom Botkyrka är en viktig kommun för att vinna val.

Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?