Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    KillBill skrev 2021-03-19 16:27:35 följande:
    Nu vrider du till det det jag förtydligar är att S inte lagt något skarpt förslag om nivån på fastighetsskatten.att jag, liksom S och de flesta nationalekonomer är positiva till fastighetsskatt är varken en nyhet eller något som jag förtiger
    Med S får man alltså köpa grisen i säcken när det gäller fastighetsskatt. Det kan mycket väl bli en skatt på den nivån som nationalekonom Åsa H föreslår vilket skulle ge följande resultat:

    www.expressen.se/dinapengar/bostad/sa-dyr-kan-din-bostad-bli-med-ny-fastighetsskatt/

    För Stockholms län skulle det exempelvis innebära 42 500 kronor per år i fastighetsskatt för ett genomsnittligt hus vilket motsvarar en höjning med 500% jämfört med dagens fastighetsavgift.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2021-03-19 17:28:40 följande:
    Varför blundar du inför det faktum att de nationalekonomer som föreslår införande av fastighetsskatt gör det som en del av en skattereform där vissa skatter ökar och andra minskar? Att välja att bortse från den sida av förslaget som innebär sänkta skatter är inte hederligt och faktiskt rätt larvigt.
    Nu handlar det ju om vad S vill och då är det många i ditt favoritparti som inte håller med nationalekonomerna i den delen som rör sänkning av andra skatter.

    Ett exempel:

    www.dagensps.se/nyheter/fastighetsskatten-ygeman-backas-upp-av-s-toppar/

    Anders Ygemans förslag om att bland annat förändra fastighetsskatten får stöd av flera S-toppar. "Vi tycker att hela skattekvoten måste höjas", säger Niklas Karlsson, ordförande för S i Skåne.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2021-03-19 21:16:41 följande:
    Sedan kan man bara hålla med Carina Ödebrink (S) som i artikeln som du länkar till konstaterar att den nuvarande fastighetsavgiften  är orättvis. "Det har gynnat de rika storstadsområdena där man sitter med riktigt dyra villor. Vi som bor ute i Sverige på mindre orter har fått en högre avgift än vi hade innan", säger hon.
    Här far Carina Ödebrink (S) med osanning eftersom den gamla fastighetsskatten på 1% av taxeringsvärdet ersatts med en ny skatt/avgift på 0,75% av taxeringsvärdet med ett tak.

    Hade den gamla fastighetsskatten behållits hade Ödebrink (S) därmed fått betala mer i skatt för en sådan fastighet hon påstår sig ha.

    Varför håller du då med henne?
  • K Markatta
    KillBill skrev 2021-03-19 23:18:25 följande:
    Nu är dock så att du har fel.
    www.svd.se/glesbygd-forlorare-pa-slopad-fasti...

    Vad tycker du om att husägare på landsbygden med alliansens förslag fick betala mer medan förmögna i storstäderna fick betala mindre efter deras reformering av fastighetsskatten?
    Nej, Bill.

    Skatten har förändrats på det sätt som jag skrev i mitt inlägg. Det innebär också att de som äger lågt värderade fastigheter hade fått en ännu större ökning om den gamla socialdemokratiska fastighetsskatten behållits.

    Ökningen beror i sin tur på kraftigt höjda taxeringsvärden vilket också står i artikeln du länkade till.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2021-03-19 23:42:44 följande:
    Idag betalar den med ett liten stuga på landet ofta lika mycket i fastighetsskatt som den som har en stor herrgård i Sveriges mest attraktiva områden.
    Vill du sänka fastighetsskatten för den som har en liten stuga på landet? I så fall med hur mycket?
  • K Markatta
    KillBill skrev 2021-03-20 00:27:48 följande:
    Effekten har blivit att folk på landet med mindre stugor kan ha drabbats av ökade kostnader medan förmögna storstadsbor med stora villor har fått sänkta avgifter. Det kan du inte förneka.Tycker du att detta har varit en rimlig utveckling?

    Vad tycker du om besparingsförslagen på BB I moderatledda region Stockholm?
    Strök över det som var whataboutism och OT.

    Nej, jag tycker inte det är rimligt att taxeringsvärdena höjts så mycket som de har gjorts. Det är något vi bör se över.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2021-03-21 21:06:29 följande:

     M vilseleder om fastighetsskatten
    www.dagensarena.se/opinion/m-vilseleder-om-fa.../


    "Moderaterna försöker dock få det att låta som att de skattepolitiska förslag vi driver är något som skulle slå mot vanligt folk. Som att det är radhusägaren i Vingåker eller villaägaren i Grängesberg som skulle drabbas mest. Faktum är att Moderaternas fastighetsskatt eller fastighetsavgift som de valt att kalla den - redan gör det. Trots 2008 års namnbyte från fastighetsskatt till fastighetsavgift utgör dagens system en beskattning av småhus på 0,75 procent av dess taxeringsvärde"
    - - -
    "Dagens maxtak gör att skatteinbetalningen från fastighetsägaren aldrig kan bli högre än 8349 kronor hur högt fastighetens taxeringsvärde än är. Det innebär att det idag inte finns någon reell skillnad mellan kostnaderna för radhusägaren i Vingåker, och lyxvillaägaren i Djursholm. En orättvisa som slår hårt mot vanligt folk. Utöver slopat maxtak vill vi också föreslå ett fastighetsskatteavdrag på 1000 kronor i syfte att göra reformen ännu mer fördelningspolitiskt rättvis. Med Reformisternas förslag kommer småhusägarna inte att få högre fastighetsskatt tvärtom"


    Med S-föreningen Reformisternas konkreta förslag i den här debattartikeln får Esbjörn, 81, betala 32 750 kronor per år i fastighetsskatt vilket är en höjning med 400% jämfört med vad han betalar idag.

    Anser S att pensionären Esbjörn är en Krösus Sork till Godsherre som man kan, och bör, pungslå riktigt ordentligt?
  • K Markatta
    KillBill skrev 2021-03-24 17:14:03 följande:
    Att bostadspriserna har skenat så mycket är till stor del en effekt av att Alliansen slopade fastighetsbeskattningen.
    Nej, det beror på en ökad möjlighet att låna till låg ränta.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2021-03-31 13:06:26 följande:
    Själv tycker jag som Löfven...
    Så förvånade vi blir Glad

    Vänsterpartiets hyllande av socialistiska och kommunistiska regimer är inte alls bara en företeelse långt tillbaka i tiden som Ramberg påstår. Det var inte många år sedan V var lyriska över utvecklingen i Venezuela.

    Här är en debattartikel som skrevs för två år sedan av L:

    www.di.se/debatt/l-vansterpartiet-legitimerar-diktaturstyret-i-venezuela/

    L: Vänsterpartiet legitimerar diktaturstyret i Venezuela

    Den socialistiska regimen har orsakat enorm smärta och elände för Venezuelas befolkning. Tre miljoner venezolaner har tvingats lämna landet. I detta läge har Venezuelas grannland, Colombia, valt att ge människor mat och andra förnödenheter.

    Men matleveranserna stoppas av Venezuelas socialistiska diktator. Vägarna in till landet blockeras lika demonstrativt som regeringen blockerar varje möjlighet för landets invånare att få rösta demokratiskt om landets framtid.

    En sådan ledare sätter Vänsterpartiet sin tilltro till. En sådan regim har Vänsterpartiet år efter år hyllat. Flera framträdande europeiska vänsterpartister har också de senaste veckorna uttryckligen gett sitt stöd till den diktatoriska regimen i Venezuela.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?