Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Uppföljning:

    www.expressen.se/ekonomi/kombispel-avslutar-samarbete-med-reko-marketing-efter-avslojande-om-hemligt-manus/

    Expressen har tagit del av ett hemligt manus som lottförsäljarna på företaget använder sig av. Det utformades 2021 då Kombilotteriet firade 65-årsjubileum. Under jubileet kostade en lott 99 kronor första månaden för att sedan öka till normalpriset 200 kronor.

    I det hemliga manuset listas frågor som kunderna eventuellt kan ha och hur säljarna ska svara. Om en person till exempel inte kände att hen hade råd skulle säljaren säga:

    "Nää, jag förstår, min mormor är vad man kallar för fattigpensionär och hon har ju förklarat att man behöver vända på varenda krona nu för tiden men jag menar... nu när det handlar om ynka 99 kronor - det är inte ens en bulle och kaffe på pressbyrån i dag...", enligt manuset.

    Där framkommer att säljarna uppmanas att ljuga om de uppringda personerna inte ville köpa en lott.


    Det här har alltså skett i nutid. S har fortsatt blåsa fattigpensionärer för att finansiera Partiet även efter de avslöjanden som ligger några år bakåt i tiden.

  • K Markatta

    www.expressen.se/ekonomi/lurade-pa-pensionarer-lotter-firade-med-batresa-och-middag/

    Lurade på pensionärer lotter - firade med båtresa och middag

    Uppsalaföretaget Reko Marketing AB sålde lotter på uppdrag av socialdemokratiska Kombispel. Med hjälp av ett hemligt manus lurade säljarna främst äldre att köpa kombilotter.

    Bilder i sociala medier visar hur Reko Marketing firade försäljningen med en middag och en båttur på Kanarieöarna.

    "Vi tackar vår kund Kombi för denna båtresa!!!!" skriver Reko Marketing på sociala medier där man visar upp filmer och bilder från resan.

  • K Markatta

    Magdalena verkar ha radikaliserats under tiden i opposition.

    Demokratin hotas av att det inte förs S-politik och så användandet av ordet "regim" om Sveriges folkvalda regering.

    Biståndsministern kommenterar:

    twitter.com/JohanForssell/status/1655112927974682625

    Häromdagen var det lotterierna. I fredags Ebba Buschs resa med barnen. Funderade just på vad det skulle bli idag som enligt Magdalena Andersson hotar demokratin. Men så läste jag att det är att S inte längre får bestämma alla statliga utnämningar.

    Undrar vad det blir imorgon!

  • K Markatta

    God Liberal sätter ner foten:

    www.expressen.se/debatt/hamas-nyttigaste-idiot-maste-straffas-hardare/

    Hamas nyttigaste idiot måste straffas hårdare

    Det duger inte att bara temporärt avlägsna Jamal El-Haj från utrikesutskottet när Magdalena Andersson har haft så hög svansföring om hoten mot demokratin. Hennes tafatthet visar att Socialdemokraterna återigen låter interna partiintressen gå före landets säkerhet, skriver Gulan Avci (L).

  • K Markatta

    scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/demokrati/partisympatier/partisympatiundersokningen-psu/pong/statistiknyhet/partisympatiundersokningen-maj-2023---val-idag/

    Definitioner och förklaringar

    PSU i maj 2023 genomfördes med ett riksomfattande slumpmässigt urval omfattande 9 261 i riksdagsval röstberättigade personer utan övre åldersgräns. Svar från dessa personer samlas in genom såväl telefonintervjuer som webbenkät. I likhet med tidigare undersökningar används alla tillgängliga telefonnummer, både till mobila och fasta telefoner, för att kontakta de utvalda personerna.

    Av urvalet har 32,1 procent ej anträffats, 3,0 procent har varit förhindrade att medverka och 18,0 procent har inte velat delta i intervjun. Det totala individbortfallet uppgår till 53,2 procent. Det totala antalet svarande är 4 334, vilket motsvarar 46,8 procent. En mer utförlig bortfallsredovisning redovisas i undersökningens kvalitetsdeklaration.

  • K Markatta

    www.expressen.se/nyheter/liberalerna-magdalena-anderssons-hot-pa-svt-anmala-gulan-avci/

    Liberalerna: Magdalena Anderssons hot på SVT - anmäla Gulan Avci

    Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson har hotat att polisanmäla Liberalernas partisekreterare Gulan Avci om hon inte ber om ursäkt för en debattartikel. Det uppger Liberalerna för Expressen.

    Andersson ska ha framfört detta direkt till Liberalernas ledare Johan Pehrson vid SVT:s sminkrum.

    - Hon sa att hon kommer att polisanmäla, säger en person i Liberalerna som var med under samtalet.

    Det är inte första gången Magdalena agerar argsint mot andra politiker. I valrörelsen sprang hon exempelvis efter Ebba Busch in på dass och skrek om någon valaffisch som ramlat ner:

    www.expressen.se/nyheter/andersson-anklagar-kd-konfronterade-busch-pa-toa/

Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?