Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    När Magdalena Andersson (S) läste Lyckoslanten var Slösa hennes favorit.

  • K Markatta

    Vad säger Bill om det här?

    www.svt.se/nyheter/lokalt/varmland/ssu-topp-i-blasvader-efter-politiskt-mote-med-sd

    SSU-topp i blåsväder efter politiskt möte med SD

    ... Alexander Paulsson (S) tycker dock inte att han gjorde något fel när han träffade Robin Lennartsson (SD) för ett samtal om politik över en öl.

    - Vår tanke var att sätta oss tillsammans och, trots olika åsikter, kunna prata om sådant som förenar som det politiskt ideellla engagemanget, tron på Sverige och det var ganska trevligt för vi slapp ha stridsyxan med oss, säger Alexander Paulsson (S).

    Men dina partikamrater tar avstånd från det du har gjort, vad känner du inför det?

    - Jag förstår att många socialdemokrater står långt ifrån att ha samröre med en sverigedemokrat. Men jag har ett annat perspektiv. Tanken med det här var att visa en annan sida av politiken, att det inte bara är de här sandlådefasonerna utan att det också finns saker som förenar. Kanske inte de sakpolitiska frågorna men kring det ideella engagemanget som är så viktigt för demokratin, säger Alexander Paulsson (S).

  • K Markatta

    omni.se/sprofil-i-nassjo-gar-till-sd-efter-20-ar-politisk-bomb/a/oW9eja

    S-profil i Nässjö går till SD efter 20 år: "Politisk bomb"

    Leif Ternstedt, som har varit en ledande S-politiker i Nässjö i 20 års tid, byter till Sverigedemokraterna. Smålands Dagblad beskriver övergången som en "politisk bomb".

    - SD ligger närmast den syn jag har i dag om hur samhället bör se ut, säger han till tidningen.

    Ternstedt lämnade Socialdemokraterna för en dryg månad sedan. Han var fram till nyligen ordförande för barn- och utbildningsnämnden i kommunen.

  • K Markatta

    S är inte något arbetarparti. Det kan man konstatera efter att ha sett hur de agerar när de själva är arbetsgivare:

    www.svd.se/personal-flyr-s-i-bryssel-alla-madde-daligt
    omni.se/kallor-fritzon-tvingar-bort-anstallda-mobbningstaktik/a/mryRop

    Källor: Fritzon tvingar bort anställda - mobbningstaktik

    EU-parlamentarikern Heléne Fritzon, ledare för S-delegationen i Bryssel, nedgraderar personal för att få dem att sluta. Det säger två källor till SvD apropå nyheten att 16 personer i S-gruppen slutat sedan EU-valet 2019.

    - Det är en del av hennes mobbningstaktik: hon vill få folk att sluta när hon inte gillar dem längre, och då flyttar hon på dem, säger en av källorna.

    En av källorna säger att "alla mådde dåligt" efter valet 2019, då Fritzon och ytterligare tre S-politiker valdes in, och att det aldrig har varit så många som sjukskrivit sig samtidigt.

  • K Markatta

    Unken partikultur i S:

    www.expressen.se/nyheter/sa-vill-s-i-skurup-tysta-egna--kritiker-ren-kommunism--/

    S i Skurup vill tystna egna kritiker: "Ren kommunism"

    Det interna storbråket hos Socialdemokraterna i Skurup har eskalerat efter att partiet tog över makten i slutet av förra året. I ett brev - som Kvällsposten exklusivt tagit del av - hotar nu valledaren att starta uteslutningsärende mot ett antal kritiker.

    - De försöker tysta människor genom att skrämma med uteslutning. Det är ren och skär kommunism och inte den arbetarkommun som jag blev medlem i en gång, säger en av medlemmarna som fått brevet.

  • K Markatta

    Ny Geijeraffär under uppsegling?

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/a7Rem7/socialdemokraterna-dag-larsson-med-i-utredning-om-sexkop

    S-politikern med i utredning om sexköp - lämnar sina uppdrag

    Den förtäckta bordellen på Östermalm uppges ha varit en av de största i sitt slag i Sverige - 90 procent av kunderna köpte sex istället för thaimassage. Aftonbladet kan nu avslöja att riksdagsledamoten Dag Larsson (S) finns med i materialet från polisens utredning.

    - Jag har inget minne av detta, säger riksdagsmannen och hävdar att han kan ha blivit utsatt för dataintrång.

    ...

    - Du måste ringa för att reservera en tid så jag kan ta det med chefen, skriver massösen först i Instagram-konversationen i polisens förundersökning.

    - Ok. Jag ringer och bokar en tid med XXX (massösens smeknamn på salongen), kommer kort därefter ett svar från politikerns konto.

    - Ja, älskling, du kan ringa och boka nu, svarar massösen.

    Senare samma dag skriver hon igen till riksdagsmannen:

    - Älskling, vilken tid kommer du för att träffa mig?

  • K Markatta

    www.expressen.se/nyheter/kommunpolitikern-stal--scoutbarnens-pengar/

    Kommunpolitikern stal scoutbarnens pengar

    Kommunpolitikern med uppdrag i barn- och ungdomsnämnden tömde scoutkårens sparkonto för att få pengar till sina egna privata inköp. Samma dag som politikern förde över 48 000 kronor från scouternas konto till sig själv, betalade hon en mängd försenade privata räkningar: Däribland medlemsavgiften till det egna partiet.

    - Min tanke var hela tiden att jag skulle betala tillbaka, säger kvinnan som nu döms för att ha förskingrat 71 903 kronor från den västsvenska scoutkåren.

  • K Markatta

    Magdalenas uttalande "vi vill inte ha Somalitown" får nu konsekvenser i det egna partiet:

    omni.se/sprofil-lamnar-i-protest-mot-andersson-eldar-pa-hatet/a/a7rVEL

    S-profil lämnar i protest mot Andersson: "Eldar på hatet"

    Saida Hussein Moge, S-profil i Göteborg, lämnar partiet med omedelbar verkan. Hon anser att Socialdemokraterna har blivit främlingsfientligt och har dessutom tappat förtroendet för partiledare Magdalena Andersson, skriver GP.

    Hon kritiserar Anderssons uttalande om att Sverige inte vill ha något "Somalitown". Hon tycker att orden eldar på rasism, hat och utanförskap.

    Saida Hussein Moge är svensk-somalier och känd för sitt engagemang i Biskopsgården. Hon är ledamot i kommunfullmäktige i Göteborg och står på S-listorna till både kommun- och riksdagsvalet.

    "Jag vill uppmana alla som har tänkt och ge mig sina röster i valet att inte göra det [...] Jag ber alla att utnyttja sina röster för att sätta stopp för de onda krafterna i samhället", skriver hon på Facebook.

  • K Markatta

    Socialdemokraten Jan Emanuel Johansson har idag skrivit en debattartikel:

    www.expressen.se/debatt/s-gick-vilse-och-slutade--se-sina-valjare-i-ogonen/

    "Min övertygelse som traditionell socialdemokrat är att opposition kommer göra oss gott. Vi socialdemokrater behöver rannsaka oss själva. Vi behöver tid att hitta tillbaka till vår kärna och tid för att presentera en realistisk migrations- och kriminalpolitik, i förening med en välfärdspolitik värd namnet. Jag vill titta våra gamla kärnväljare i ögonen och säga: Ursäkta att vi försvann från er, men vi är tillbaka nu."

Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?