Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    TheDummy skrev 2017-06-12 21:43:49 följande:
    Det finns en anledning till Alliansens OCH hela höger-vågens påbörjade och fortsatt dalande opinion.

    För det finns helt enkelt dom som vill samarbeta och lösa riktiga problem och sedan finns de dem som inte vill samarbeta och ständigt skylla saker på andra.

    För det var väl så allting egentligen började...
    Oj, en Donald som säger något riktigt tänkvärt.

    Det är man inte bortskämd med i narcissismens och snarstuckenhetens slutfasSolig

    Ja, förhoppningsvis slutfas, iallafall.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Abegayle70 skrev 2017-06-12 22:54:33 följande:
    Jo det förstod jag också.
    Det är inte unikt för S men inte desto mindre en god övning i konsten att inte uppfatta världen som endimensionell att pröva att försöka se en konflikt ur fler perspektiv än ett.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    TheDummy skrev 2017-06-13 00:36:41 följande:
    Tror inte att det är unikt att både politiker och människor uppfattar världen som endimensionell emellanåt (så krig uppstår). Det är egentligen ganska normalt, men det är ganska onormalt att stå utanför krig i över 200+ år samtidigt som man ens funderar kring hur andra egentligen har det utanför landet i tider som dessa.

    Jag fortsätter att kämpa för den attityden istället för att försöka spy samtidigt som jag egentligen VILL se på när alla andra "drägg" skiter offentligt medans vi är på festival! 
    Släkt med Lady in Red som brukade skriva här på FL eller kanske filmens Mr ChanceSkrattande

    Hursomhelst tror jag att du glömde ett inte efter "egentligen" i ditt inlägg - annars går det inte ihop.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2017-06-13 08:42:38 följande:
    Därför att Sverige i princip har en nolltillväxt över de senaste 15-20 åren.

    Vi får inga nya pengar i samhället att skapa ny välfärd för.

    Om man då inte håller i pengarna 100% effektivt så måste kostnaden för detta tas från exempelvis sjukhus.

    Så länge vi inte får en tillväxt så blir vi så illa tvugna att acceptera en sänkning av välfärdens nivåer. 

    Skillnad på 60- och 70-talet då det fannns en nettotillväxt mot befolknignsökningen på runt 4% årligen. Det var då vi tyckte att vi hade råd med att bygga ut alla välfärdssystem.
    Jag har hört att det finns en ny borgerlig strategi för maximal tillväxt i Sverige. Man avser att tillämpa den borgerliga politiken i Stockholms landsting på nationell nivå. Det vill säga maximalt med jobb för konsulter där de får prissätta strumpor till 6.000 kronor paret och så ska man få igång byggandet efter NKS-modellen, det vill säga man bygger sådant som inte fungerar vilket genererar nya satsningar.

    Stockholms läns landsting kommer att bli en modell för den nya expansiva borgerliga ekonomiska politiken där alla får synnerligen välbetalda uppdrag som konsulterSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Abegayle70 skrev 2017-06-13 12:44:47 följande:
    Nej, det är inget unikt för S, V och MP har också infiltrerats. M rensade bort sin islamist inför valet 2014.
    Tänker du på någon specifik konflikt?


    För mig är islamism en politiskreligiös inriktning som anser att islam ska påverka samhället på i stort sett alla områden, exempelvis politiken och lagstiftningen. Jag tycker det är olyckligt att begreppet slarvigt har börjat användas om  muslimer som engagerar sig politiskt utifrån tanken att det finns en dold islamistisk agenda hos dem och att de därför är islamister.

    Egentligen tänkte jag inte på någon spiciell konflikt, men i och med att det är dig jag besvarar kan jag ju ta Israel-Palestinakonfliktens påverkan på förhållanden i Sverige.

    Det är oacceptabelt och oförsvarligt och  så rasistiskt det kan bli att många muslimer har tagit med sig den konflikten hit och gör alla judar till representanter för Israel. Men det hindrar inte mig från att anse att Israel är en ockupationsmakt och att konflikten i sig är en grogrund för hat mot judar.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Abegayle70 skrev 2017-06-13 16:37:08 följande:
    Jag får ofta kommentarer i stil med att "försök se konflikten med den andres ögon", ja men ni måste ju kunna mötas hallvägs"

    Jag kan faktist inte inse varför vi ska utplånas...

    Mötas halvvägs, innebär det att bara hälften av oss ska mördas?
    Det är väldigt svårt att se något försonande i organisationer vars främsta mål är vårt utplånande.

    Ja, du och många andra anser att vi ockuperar det som vi återtagit i försvarskrig.
    (jag skriver "vi", jag är snart israelisk medborgare) Däremot nämns inte med ett ord att de områden som påstås vara ockuperade av oss tidigare var ockuperade av Egypten och Jordanien. Inget av dessa länder är intresserade av att få tillbaka "sina" områden.

    Ja du har rätt i att det är rasistiskt och oacceptabelt att ta med sig konflikten hit, särskilt som de flesta av de som hatar oss inte har någonting med konflikten att göra, mer än att de råkar ha samma religion. När jag växte upp var det inhemska mentala kalhyggen i kängor som gav sig på oss, sverigedemokraternas andliga fäder eller vad man ska säga. Nu har deras hat övertagits av islamister från olika delar av världen. Mina syskonbarn har hoppats på av vad som visat sig vara bosniska muslimer, som inte har det minsta med Israel att göra. Varifrån kommer deras hat? Jo, det lärs ut av skattefinansierade organisationer i Sverige!
    Ja, ur mitt perspektiv är ditt perspektiv ett exempel på hur oerhört avlägsen en lösning på israel-Palestinakonflikten är.

    Israel uppbackade av världens starkaste militärmakt brukar ibland framställas som David i kampen mot Goliat, men stenkastande palestinska barn är inte Goliat, liksom heller inte korrupta arabiska regimer är.

    Varifrån hatet kommer bland muslimer som egentligen inte har ett dugg med I-P-konflikten att göra? Det finns ingen regional konflikt som har haft ens tillnärmelsevis lika stort symbolvärde som den konflikt du är en del av, inte ens Vietnamkriget på sin tid. Det är inte ett symbolvärde som orsakas av svenska skattepengar och heller inget symbolvärde som kommer att försvinna.

    Det finns en utopisk lösning och det skulle kunna vara att symbolvärdet förändras så att man i stället för att odla oförsonlighet blir en del av en lösning på världens mest olösliga konflikt.

    Men det kommer inte att inträffa, det skulle kräva att man försöker förstå sin fiende - i stället så kommer Mellanöstern förr eller senare att explodera.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Abegayle70 skrev 2017-06-13 17:59:31 följande:
    Det är inte stenkastande barn som är problemet. De är bara ett sjukdomssymptom.
    En del av samma sjukdom som delar ut bistånd till judehatare och judemördare.
    Svenska biståndspengar, via EU, och direkt till PA, går till en korrupt organisation för utbetalning av mutor, att stoppa i egna fickor, ersättning till terrorister, martyrer och dess familjer, för att finansiera köp av cement till tunnelbyggen, för att finansiera vapenköp från Iran mm istället för de egna medborgarnas basbehov.

    Det här är också en del av samma sjukdom:
    www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inri...

    "En kommunanställd man som sitter i ledningen för en moské i Eskilstuna har delat och positivt kommenterat ett klipp som visar när en lastbil kör över en grupp militärer i Jerusalem. Fyra personer dödades i attacken och ett tjugotal skadades i det som av Israel betecknas som en terrorattack."

    Lägg även märke till aftonbladets ordval.

    "Fyra personer dödades i attacken och ett tjugotal skadades i det som av Israel betecknas som en terrorattack."
    Hade det varit i något annat land än i Israel så hade det självklart varit en terror attack, men nu är det bara Israel som säger det, resten av världen är inte så säker.

    Jag har varit stolt över Sverige en gång, inte nu längre. Enda anledningen till att jag kommer att behålla mitt svenska medborgarskap är att jag vill kunna rösta i kommande riksdagsval, på något politisktr parti som inte nesidigt väljer sida i denna konflikt. Just nu lutar det åt KD.
    Nej, googla lite på terroristattentatet i Iran, så finner du samma lite mildrande bedömningar.

    Jag anser inte att mitt parti väljer sida i konflikten mellan Israel och Palestina.

    Vilket inte jag gör heller för den delen.

    Det mest pro-israeliska partiet i riksdagen kan du ju för övrigt inte rösta på av andra skäl.

    Hursomhelst. Hoppas du får ett bra liv i Israel!
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Abegayle70 skrev 2017-06-13 20:00:11 följande:
    Du kanske inte väljer sida, ditt parti gör det iallafall. Det blir så tjatigt att behöva posta samma länkar till korkade uttalanden av Hillevi Larsson, Peter Weiderud, Adrian kaba, Margot Wallaström, Omar Mustafa etc. etc. så jag avstår den här gången.

    Antar att du menar SD. Nej, det finns inga möjligheter i världen att jag röstar på dem. Under deras Pro-israeliska fasad sjuder judehatet som på den gamla vit-makt tiden.

    Tack för omtanken smile1.gif

    Det slutar ofta så, du kan inte övertyga mig och jag kan inte övertyga dig.

    Sån´t är livet Solig
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Abegayle70 skrev 2017-06-13 21:34:55 följande:
    Så är det nog. Gillar dig ändå smile1.gif
    Det är ömsesidigt Glad

    Och jag är inte så naiv att jag tror att vi lever i den bästa av tänkbara världar eller länder. Att du som judinna har upplevt att man som jude/judinna är utsatt i Malmö är en skam för Sverige och även för S och för de muslimer som flytt hit och tagit med sig sin rasism.

    Våra inhemska endemiska brunsjortor struntar jag i i detta sammanhang, de är ju ofta på den nivån att de upplever det som en intellektuell utmaning att knyta skosnörerna.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    TheDummy skrev 2017-06-14 19:46:23 följande:
    Jag tror du har tittat på för mycket kärleks-trams på TV.

    Man kan faktiskt exkludera ett "inte" framför ett (o)förväntat negativt ord och sedan blir det till vad jag precis skrev i det inlägget, istället för något annat...
    Åh fan. Det visste jag inte.

    Däremot trodde jag mig veta att avsaknaden av ett inte kan göra att meningen går förlorad och att detta kan vara skälet till dina såpoperaanalyser - eller inte.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?