Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Anonym (mr happy) skrev 2017-04-23 08:20:39 följande:
    Senaste budgeten visar väl tydligt att inkompetensen är total inom vänstern. Att de låter vänsterpartiet styra är en katastrof för Sverige.

    Den stora önskedrömmen står du nog själv för när du verkar tro på att samtliga partier i röran skulle kunna öka kraftigt under kommande år. mp med fri invandring som paradfråga tappar ju väljare var dag. Inte lätt för dem att vända den trenden. Dock ganska självklart att de isåfall måste plocka väljare från andra vänsterpartier.

    Det jag personligen tycker är viktigt är att hålla v, mp och sd borta från makten. För att det ska vara möjligt måste mittenpartierna samarbeta och här ligger paradoxen. Ett samarbete mellan s och Alliansen skulle inte fungera eftersom man inte skulle komma överens kring vem som ska vara statsminister och ingen vill vara knähund till det andra blocket.

    Väljarna vill ju dessutom ha alternativ att rösta på. Anars är det ju ingen demokrati. Således skulle väljarna inom kort vallfärda ut mot kanterna, vilket på sikt är detsama som katastrof.
    Att V har ett relativt stort inflytande på budgeten är en konsekvens av att partierna ännu inte helt har gjort upp med blockpolitiken.

    Jag tror inte att alla rödgröna partier kommer att öka kraftigt. Däremot tror jag att alll argumentation underlättas av att man håller sig till vad den man argumenterar med påstår - inte vad man önskar att personen hade påstått. Jag tror att S och V kommer att få fler mandat vid valet 2018 medan MP kommer att få färre än de har nu.

    Hur ett blocköverskridande samarbete kommer att se ut efter valet 2018 är det ju ingen som vet, det finns så många olika möjliga alternativ. Det mest sannolika är kanske en ren S-regering som får söka sig fram till komromisser i alla frågor. Många förespråkade den lösningen redan 2014.

    Du har en märklig syn på demokrati. Läs gärna grundlagarna som ju kan sägas vara de fundament den svenska demokratin vilar på. Självklart kan våra valda representaner välja vilka de samarbetar med eller inte samarbetar med inom demokratins ramar.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Anonym (mr happy) skrev 2017-04-23 13:29:14 följande:
    Att v har inflytande beror på den korkade DÖ, samt en makalös flathet från regeringen Löfvén.

    Utifrån nuvarande opinionssiffror måste samtliga 3 rödgröna partier öka kraftigt för att komma upp i de siffror du hoppas på. Mp måste nog mer än fördubbla sitt stöd. Det jag skriver stämmer således. Jag tror också att v kan komma att öka, men inte de andra 2. Realistiskt är att båda blocken hamnar klart under 40%.

    Nej, alternativen vad gäller blocköverskridande samarbete är få. Det enda realistiska är mp+s+L+c, men får de majoritet? Och kommer mp ens in? Och visst vore det sotdöden för L.

    En ren s-regering kommer fungera så länge oppositionen är extremt klen, och inget tyder på någon förändring på den fronten.

    Det är du som har en märklig syn på demokrati. Du tycker det är självklart att politikerna stoppar valresultatet i soptunnan och istället själva avgör vem som ska styra landet.
    Aha, du har lite problem med addition, du är inte ensam om detta.

    Jag skrev att jag tror att S får kring 35 procent sv röstena i valet.  V fick 5,7 procent 2014 och MP 6,9. 5,7 plus 6,9 är 12,6. Om du aderar 12,6 med 35 får du 47,6. Det är tveksamt om detta kommer att innebära riksdagsmajoritet, det skulle kräva att bortåt fem procent av rösterna eller mer skulle gå till småpartier som Fi, KD, Piratpartiet med mera, alltså partier som inte klarar riksdagsspärren.

    Nu tror jag iofs inte att MP kommer att kunna upprepa senaste valresultatet, de kommer säkert att backa några procentenheter men jag gissar att V kommer att öka i minst motsvarande grad.

    Ett samarbete mellan L och S skulle inte nödvändigtvis behöva innebära att L tappar väljare, snarare tvärtom. Småpartier brukar förlora på samarbete med stora partier, men det handlar ju om sakpolitik, att t ex MP i nuvarande regering inte fått igenom något av miljöpolitisk vikt. S och L är ju de två partier i riksdagen som har tydligast socialliberal prägel. 

    Det skulle kunna bli en fullträff och ett lyft för socialliberalismen och L om S och L i formella eller informella former skapade ett socialliberalt samarbete. 

    Rekommenderar dig fortsatt att du försöker sätta dig in i grundlagarna, gärna med fokus på vad representativ demokrati innebär.

    Börja gärna med regeringsformen och det där med att "riksdagen är folkets främsta företrädare". Nuförtiden är det inte ovanligt att folk i allmänhet och SD-kramare i synnerhet tutar omkring och anser sig själva vara folkets fråmst företrädare.

    Min gissning för 2018 är:

    S        35 procent

    V        8,5 procent

    MP     4,5 procent

    C        12 procent

    L          8 procent

    M        12 procent

    SD       16 procent

    Övriga   4 procent

    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Anonym (mr happy) skrev 2017-04-23 19:42:34 följande:
    Gapskratt!!!

    Du är medveten om att mp idag ligger på c:a 2,5% i diverse undersökningar. För att komma upp i din gissning krävs en dubblering av denna nivå. Att detta ska kunna ske samtidigt som s går från 25 till 35% torde vara en utopi, men lycka till.

    När det gäller din gissning på v, kan jag hålla med. De kan t.o.m bli större än så.

    Samarbete mellan s och L är orealistiskt. Vem skulle stötta deras förslag? De får inte mer än 35% tillsammans.

    Lagtexten du refererar till är ointressnt. Folk röstar inte på ett parti för att de ska lägga sig platt. Det fattar du också den dag ditt parti lämnar walk-over.


    Ja nu bryr jag mig inte så mycket om tycktryckarinstitut - miljöpartister verkar inte ha trycktyckande som hobby i någon större utsträckning. Jag tror att de låg på strax över fyra i senaste Novus och strax över tre i senaste Sifo, 4,5 är inte långt därifrån.

    Men visst. MP kan ju hamna under fyra procent i valet 2018, det skulle väl närmast underlätta ett blocköverskridande samarbete som jag ser det.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2017-04-23 20:31:00 följande:
    Frankrike följer i Hollands spår. Den första prognosen i presidentvalet säger att S-kandidaten endast får 6% av rösterna Glad
    Tror du att socialdemokrater i Sverige och övriga Europa sörjer över att Macron var den kandidat som fick flest rösterSolig
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2017-04-23 21:40:28 följande:
    Nej, det är de nog inte jättesura över. Faktum kvarstår dock. S-kandidaten ser ut att få 6%.
    Men det vet du väl att vi socialdemokrater är Macronkramare i nästan samma utsträckning som skrikhögern är SD-kramare.

    Nu är det ju en valomgång kvar - men min favorit fick flest röster.

    Jag hörde nyss Ann Linde (S), kalla Macron socialdemokratSolig
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Abegayle70 skrev 2017-04-23 22:16:03 följande:
    Jag tror att SD:arna gärna kramar Marine Le Pen. Macron kommer att sopa banan med henne i andra omgången.
    Ja.

    Europas viktigaste val får nog lyckad utgångSolig

    Din före detta kanske sörjer nu över att Le Pen ställs mot den hon har minst chans mot.

    Mélenchon som motkandidat hade gett henne möjligheten att vinna andra omgången.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Anonym (mr happy) skrev 2017-04-23 22:43:38 följande:
    Fel igen min herre,

    Att den statliga skatten uppgår till så mycket som 60 Miljarder beror på att rödgrön röra konsekvent flyttat gränsen neråt. Deras mål är att alla som jobbar heltid ska straffas med denna skatt.

    Det spelar ingen roll hur liten skatten är. Den utgör en vägg där ytterligare arbete blir meningslöst. Folk tappar passionen och satsar istället på sin fritid. Staten går miste om mångmiljardbelopp när rationella människor finner andra lösningar.
    Vilken kanal har du folieparabolen inställd på när du hör röster som viskar att regeringes mål är att alla som jobbar heltid ska betala statlig skatt.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Ewald01 skrev 2017-04-23 23:22:16 följande:
    Macron är en mittenkanidat. Han är varken höger eller vänster. En optimal blandning smile1.gif

    Men bra att Macron vann i alla fall. Han fick också stöd av Centerpartiet i Frankrike.
    Framförallt är Macron raka motsasen till den primitiva högerpopulismen.

    Jag tror att vi så smått börjar kunna se hur rasism i högerpopulismtappning förlorar i betydelse och så småningom drar sig tillbaka till dynghögen där företeelsen hör hemma.

    Nu skulle man ju iofs kunna påstå att Le Pen är mer rasism i vänsterpopulismtappning - men skit samma.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2017-04-24 15:55:45 följande:
    Intressant är att såväl högerns kandidat Fillon som sossen Hamon (som fick 6%) båda uppmanat sina väljare att rösta på Macron i den andra omgången. Det har däremot inte extremvänsterns kandidat Melenchon (som i Sverige stöds av bl.a. Jonas Sjöstedt) gjort. Han tycker inte att det går att ta ställning i valet mellan Macron och Le Pen.
    Ja, jag läste någonstans att det skulle finnas utrymme för ett vänsterpopulistiskt rasistparti i Sverige nu efter att SD så tydligt placerat sig till höger i svensk politik. Så var det ju inte för några år sen. Jag minns svarta petter-diskussionen då hur vissa högersympatisörer ville placera SD till vänster medan vänstersympatisörer försökte skicka tillbaka Svarta Petter till högeranhängarna.

    Nationella Fronten i Frankrike har inte alls orienterat sig högerut i samma utsträckning som SD. Ta bort rasismen och tona ner nationalismen och svulstigheten så kanske det nästan blir svårt att skilja mellan Le Pen och Melenchon.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA

    Haha, FL:s skrikhöger kanske kan organisera en massdemonstration där poliser och sjuksköteskor som drabbas av att få betala statlig skatt på lönesummor över 38.200 kronor i månaden får säga ifrån på skarpen

    Uppslutninen kommer alla gånger att bli nästan lika stor som vid deemonstrationerna i Gamla Stan där landets 10 chemtrailsaktivister samlades för att protestera mot den livsfarliga giftexponering de anser att myndigheterna medvetet utsätter oss för i form av besprutning från flygplan.

    Kanske rentav demonstrationerna kunde samordnas så att dessa sanningssägare och intellektuella giganter kan få mötas och spegla sig i varandra.


    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?