Inlägg från: Rataxes |Visa alla inlägg
  • Rataxes

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Flash Gordon skrev 2021-06-10 08:28:04 följande:

    Till och med Centern och Annie lyckas nästan träffa rätt ibland:

    www.expressen.se/dinapengar/aktier-och-bors/c-gar-emot-s-vill-sanka-skatten-pa-isk-sparande/

    Centern vill att de första 150000 sparade kronorna på ISK ska vara skattebefriade. * bra *

    Detta samtidigt som MUF förslår att de förrsta 500000 ska vara skattebrfirade. * bättre *

    .

    Socialdemokraterna å sin sida gör helt tvärtom och utreder att beskatta "förmögenheter" över 100000 kr på ISK hårdare.


    Varför i helvete ska jag straffas för att jag jobbar hårt och lever snålt och lägger undan pengar?
    Socialism är ondska - Krossa socialismen!
  • Rataxes

    Jag har fortfarande inte sett en vettig förklaring till varför det ska grävas ännu mer i mina fickor gällande ISK. Där har jag lagt undan redan skattade pengar, dessa beskattas oavsett om värdet stiger eller sjunker. Det är inte nog för socialisterna som vill fingra i syltburken för att man misskött landets ekonomi.

    Om vi istället för att leva sparsamt och lagt pengar på hög, främst för att trygga vår ålderdom, istället åkt till Thailand 2 gånger om året eller köpt en dyr båt eller en dyr villa inne i stan som vi fått bidrag till våra lån för, eller köpt en dyr skrytbil som subventioneras av skattepengar, så hade pengarna fått vara ifred för den klåfingriga ministern och hennes partiaktivister.

    Det är tydligen viktigt att det är mina pengar som går till insektsrestauranger, menskonst, enhörningar mm skatteslöserier.


    Socialism är ondska - Krossa socialismen!
  • Rataxes
    KillBill skrev 2021-06-13 11:25:31 följande:

    Magdalena Andersson har meddelat att småsparare inte kommer påverkas av förslaget och det är bara belopp som överstiger 3 miljoner kronor på ISK kontot som skulle förlora sin skatterabatt i förhållande till beskattningen av andra finansiella vinster.  På belopp över 3 miljoner får du alltså använda dig av andra sparformer och där får du skatta på vinsterna men kan också får göra avdrag på förlusterna.

    Så länge som sjukvården, äldrevården, grundskolan och rättsväsendet behöver mer resurser tycker jag att det är rimligt att statens pengar i första hand går till sådana ändamål och inte till generösa skatterabatter till de allra rikaste. 


    Det är ju stor risk att jag kommer att flytta överskjutande belopp till sparform utomlands där inte klåfingriga politiker kommer åt dem.

    Varför tycker du det är rätt att mina redan skattade pengar ska beskattas fler gånger när jag väljer att spara istället för att slösa?
    Socialism är ondska - Krossa socialismen!
  • Rataxes
    KillBill skrev 2021-06-13 13:55:05 följande:

    Men nu resonerar du mot bättre vetande. Det är på ISK konton som redan beskattade pengar beskattas (mot att man slipper beskatta vinsterna). Det finansministern föreslår är att man över 3 miljoner kronor bara ska få beskatta vinsterna. Frågan är varför intäkter från kapitalvinster ska beskattas lägre än intäkter från arbete.


    Du svarar ju inte på varför jag ska straffas för att jag sparar istället för slösar.
    Socialism är ondska - Krossa socialismen!
  • Rataxes

    Väntar fortfarande på svar på varför jag ska straffas för att jag sparar istället för slösa.


    Socialism är ondska - Krossa socialismen!
  • Rataxes
    KillBill skrev 2021-06-13 21:33:27 följande:

    Det är ingen som straffas för att den sparar. Att man man beskattas för kapitalvinster på sparande är en annan sak. det är inte ett straff utan handlar om om  inkomster oavsett om den kommer från arbete eller kapitalvinster beskattas. Det är ett synsätt som gäller i de flesta av världens länder. 


    Det förklarar fortfarande inte varför jag ska straffbeskattas på mitt befintliga ISK som passerar Magdas magiska gräns. Jag har gått in i ett sparande utefter vissa givna förutsättningar. Om jag istället slösat bort överskjutande på thailandsresor hade Magda inte fått in ett öre i skatt på de pengarna, nu skattar jag för överskjutande belopp enligt dagens regler.
    Socialism är ondska - Krossa socialismen!
  • Rataxes
    Flash Gordon skrev 2021-06-14 08:59:35 följande:

    Vid närmare eftertanke så fungerar det inte att köpa in en Picasso till Förbifart Stockholm. Pengarna ska gå till nya konstverk. Regeln är i praktiken ett dolt bidrag till  konstnärer och konstnärinnor som skapar "konst" som de inte kan sälja på en öppen marknad.

    .

    NKS hade en budget för själva bygget på 12-13 miljarder (om jag kommer ihåg rätt) så runt en 120-130 miljoner bör deras konstbudget ha hamnat på enligt 1%-regeln.

    *Man räknar alltså på ursprungsbudgeten. Vid eventuella fördyringar på vägen räknas inte konstbudgeten upp.*


    Ingen ska tvingas betala för konst/kultur under hot från våldsmonopolet.

    Noll pengar.
    Socialism är ondska - Krossa socialismen!
  • Rataxes
    KillBill skrev 2021-06-15 00:43:01 följande:

    Hehe, det som är riktigt sjukt att folk är så desperata här i politiktrådarna på Familjeliv att de slirar på sanningen. Finansministern har tydligt deklarerat att ett tak på ISK inte ska drabba småsparare och bara kommer gälla sparbelopp över 3 miljoner kronor.

    Vad beror det på att folk slirar på sanningen? Saknar man förmåga att argumentera med korrekta argument eller?


    Hon har lovat runt och hållt tunt tidigare. Trovärdigheten ligger inte direkt på topp när det gäller löften från det hållet.
    Socialism är ondska - Krossa socialismen!
  • Rataxes
    Flash Gordon skrev 2021-06-30 14:19:19 följande:

    Om ni någonsin tvekat på sossarnas makthunger och hur långt de är beredda att gå och hur lågt de är beredda att sjunka för att få makten.

    twitter.com/susannasilfver/status/1410132542695542787

    Så Löfven planerar att gå rakt i strid mot konstitutionell praxis och entlediga en minister, endast för att säkra sin egen maktposition. Imponerande skamlöshet.

    .

    Och precis som med alla andra grepp man tar till för att behålla makten och försöka styra utvecklingen (Delmi, politiserade myndigheter osv osv) så får ska man veta att förr eller senare går svinhugg igen.


    Nästa nyord:

    Löfvenism, att behålla makten och styra genom förhalning och inkompetens.
    Socialism är ondska - Krossa socialismen!
  • Rataxes

    Läste att den socialdemokratiske rinkebypedofilen fick 10 års fängelse.


    Socialism är ondska - Krossa socialismen!
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?