Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Jonnynilsson skrev 2021-03-19 15:18:48 följande:
    Ledsen men jag begriper inte.


    {#emotions_dlg.flower}
  • Padirac
    Jonnynilsson skrev 2021-03-19 15:18:48 följande:
    Ledsen men jag begriper inte.
    Tror du att det är lån som beskattas med en möjlig fastighetsskatt om du köper en fastighet?

    Vilka andra skatteregler gäller idag för fastigheter, för lån?  Hur påverkas du av dessa regler idag? Påverkas du av reglerna om du har lån eller inte lån idag?
  • Padirac
    Jonnynilsson skrev 2021-03-19 16:07:41 följande:
    Nej. Snacka om att du kämpar med att inte försöka förstå vad jag tycker är orättvist.

    Men jag säger som Stenmark. Det går inte att förklara för den som inte begriper.
    Ok. så vi är överens om att lån inte beskattas.

    Det som är frågan är alltså inte belåningsgrad - eller kanske är det frågan för dig? 
  • Padirac
    Jonnynilsson skrev 2021-03-20 12:02:54 följande:
    Tänk om man kunde öronmärka sina skattepengar. Då skulle jag satsa en större del av min skatteinbetalning på skola, vård, omsorg och försvaret.

    Vägtrafikskatt betalar jag så på så sätt finansieras vägnätet. Och de som vurmar för kollektivtrafiken kan sätta av en del av sin skatt för den. 

    Sen kan man ha en liten pott för diverse typ kultur och sånt.
    Genom att rösta kommunal-.region- och riksdagsvalen kan du påverka vilka politiska partier som får fördela den olka skatterna du betalar, kommunalskatt, region/landstingsskatt och stat. Olika partier har olika prioriteringar, men inget av de olika partierna bestämmer själv, de får förhandla och kompromissa med andra partier, på det sättet får  många olika viljor delar av sina önskningar mötta. Det kallas i Sverige för demokrati.

    Du får inte heller bestämma helt själv i den gemskap samhället utgör. Varken över skatter eller lagar.

    Om du levde i ett land där du själv finansierade alla dina egna livskostnader kunde du helt själv bestämma vilka 'gemensamma' tjänster du ville finansiera.

    Om du behövde använda någontingt du inte finansierat så fick du hitta en annan finansierering - lån/försäkringar/avstå). En hel del människor, men kanske inte du, skulle få lov att avstå trots dubbla eller trippla jobb och de sjuka skulle bli sjukare, de fattiga fattigare, de rika rikare och de friska friskare.  Polariseringen skulle öka och till slut skulle en maktgalen despot ges makten och sedan skulle han försöka ogiltigförklara val, ta kontroll över domstolar och upplopp skulle döda människor.  

    Hur tänker du att det samhälle med öronmärkta skatter skulle fungera rent praktiskt, med olika, om tillräckliga skatteintäckter från år till år till verksamhet just du vill finansiera? 

    I den stora världen utanför sundbyberg är det inte så enkelt...
  • Padirac
    Jonnynilsson skrev 2021-03-20 14:27:08 följande:
    Men det var väl fan vad du drar på. Du vill inte förstå andemeningen i mitt inlägg.

    Jag kanske inte tycker att en viss skattefinansierad del av samhället är viktig. Då tycker jag att de som anser att just den delen är viktig kan lägga sina pengar på det.

    Trots att jag skriver att jag vil lägga mina skattepengar på vård så svarar du som om jag inte är bered att vara med och finansiera välfärden. Och här målar du upp ett skräckscenario värdigt Löfven med upplopp och dödade människor.

    Är det någon som står för upplopp med både personella och materiella skador så är det vänstern redan idag.

    Men jag förstår varför du skriver som du skriver. Har man inga bra argument så kan man ju alltid böja fantisera och avleda från ämnet. Det försöker du verkligen göra men misslyckas med totalt. Du är genomskådad din lilla bidragstagare där.
    Jag förstår andemeningen i dina inlägg, men då du försöker hitta effektiva argument för din åsikt så faller det platt till marken.... Du säger att det är lån som beskattas, att du inte äger det du köpt utan det gör banken precis som de äger pengarna du lånat..

    Kan du hitta argument som har saklig förankring i verkligheten, i verkliga förhållanden?  Jag uppfattar argumenten som du stödjer din åsikt på som att ha helt fel premisser och kopplingar till saken du diskuterar, faktiskt till verkligheten i sig då banen äger både hus och dina lånade pengar.. möjligen är det ett försök till argument som kan vara 'effektiva' i betydelsen 'affektiva' känsloargument. Detta är vanligt då alternativa fakta dras fram och speciellt då propaganda sprids.

    Ja, vilka saker vill just du finansiera gemensamt? Om du hittar ett politiskt parti som delar dessa uppfattningar så kan du rösta på dem i de olika valen - om fler än du och tillräckligt många tycker detta är viktigt kommer de frågorna att få utrumme i debatt och förhandling. Bra va - det kallas parlamentarisk demokrati i Sverige.

    Sen är det ju intressant att höra hur du tänker dig att det skulle fungera med att var och en själv skulle kunna välja vad denne vill betala skatt för - om du nu tror det överhuvud taget. Jag ser det inte som omöjligt att du tror att välfärden kan fungera så och det skulle  - som jag frågade dig om - var intressant hur du tänkte att det skuller fingera - vad om någonting är obligatoriskt? vad är valfritt? osv.. 

    Bidrag? Tja, det skulle väl möjligtvis vara avdrag genom skattereduktion (som den ökända evigt bannade skribenten likställde med bidrag) då.. jobbskatteavdrag, reseavdrag, ränteavdrag... ingen rut eller rot...   kanske är den subventionerade sjukvården och tandvården att likställa med bidrag (i samma anda som den ökända evigt bannade skribenten tänkte Drömmer )
  • Padirac
    Jonnynilsson skrev 2021-03-20 14:28:52 följande:
    Löfven är rädd för odemokratiska reformer om M samarbetar med SD.

    Vilka är dessa odemokratiska reformer?
    Titta på vad SD genomfört mot gällande lagar i de kommuner där SD regerar tillsammans med andra partier.. 
  • Padirac
    Anonym (Amanda) skrev 2021-03-20 21:00:50 följande:
    Men sluta spela korkad. Kalle i lägenhet utan bil och "allt" på en armlängds avstånd orsakar inte mycket utsläpp. Nisse som måste åka 5 mil för att köpa mjölk och tanka släpper ut mycket mer. Det är självklart. Jag har flera fastigheter och vet vad jag pratar om. Hemma i stan körs ingen bil och inte mycket till renoveringsbehov heller. Men ute i bushen finns massor av renoveringsbehov och relaterat bilåkande.

    Det är direkt skrattretande att du påstår att fastigheter alltid ökar i värde samtidigt som du föreslår en ökning av fastighetsskatten som kan komma att halvera detsamma med personliga konkurser som följd. Måste du vara så partitrogen? Kan du inte tänka själv?

    Jag har redan förklarat för dig varför det är omöjligt att sjuksköterskan kan få en inkomstskattesänkning som kompenserar för chockhöjningen av fastighetsskatten. Förstår du inte att det är omöjligt. En inkomstskattesänkning gäller ju alla. Och alla har inte en fastighet.

    S har lågt förtroende i dessa frågor. De har aldrig levererat utlovade skattesänkningar. Bara höjningar. Vill du ha inkomstskattesänkningar så borde du byta parti.

    Det värsta av allt är att staten inte behöver dessa pengar. De är bara ute efter att straffa de som arbetar.


    Det är inte så enkelt som du vill tro - det du så självklart tycker är självklart.

    Staden och landsbygden och småstäder/orter har alla miljöavtryck. Däremot är det olika saker som skapar miljöavtrycket.  I ett fall är det transporter, i andra fall är det stadsbebyggelsen och det stora antalet människor..  i det stora hela är det enligt de udnersäkningar jag läst befolkning och småstäder/orter på landsbygden som har minst miljöavtryck och de stora städerna med mycket befolkning har ett mycket högre miljöavtryck.
  • Padirac
    Anonym (Amanda) skrev 2021-03-20 21:52:46 följande:

    Storstäder har länge målats ut som verkliga miljöhot, men ny forskning tyder på att storstäder tvärt om kanske är en förutsättning för att mänskligheten ska kunna klara världens stora miljö- och klimatproblem.

    Tidningen New Scientist har en intressant artikelserio om miljöfördelar och miljönackdelar i storstäder respektive landsbygd. I serien lyfter man bland annat fram ett antal nya studier som visar att stadsbor lämnar ett avsevärt mycket mindre miljö- och klimatavtryck än de som bor på landet.


    I Kina har man insett att ett ökat liv i staden kan gynna miljön. Därför betalar man jordbrukare och herdar, som har en stark miljöpåverkan på de stora slätterna i centrala Kina, för att de ska flytta till distriktets stora stad Ordos. Hittills har 435 000 människor valt att flytta till staden. Gordon McGranahan bär titeln "urban economist" på välrenommerade International Institute for Environment and Development, IIED och förra året besökte han Ordos.
    Det som den kinesiska regeringen har insett är att dessa människor gör mindre skada på miljön i ett tätbefolkat område än vad de hade gjort om de var utspridda ute på landsbygden, säger han till New Scientist.


    Inte ens Gordon McGranahan säger att det är så enkelt som du framställer det - avtrycket från större städer är större med större påverkan än mindre städers påverkan..  och hur stor på verkar är beror på teknik, kultur geografi, politik.. enligt Gordon McGranahan. Dessutom finns det samband då vissa åtgärder som synbart minskar avtrycken men ger direkt mångfallt ökat avtrycken på andra deler ..  

    i den stora världen utanför Sundbyberg är det  nte så enkelt som du vill framställa det.
  • Padirac
    Anonym (Amanda) skrev 2021-03-20 23:16:41 följande:
    Nej avtrycket från större städer är lägre per capita såklart. Men det är klart att mindre städer kan komma upp i samma effektivitet.
    McGranahan säger att det inte är så enkelt - det vet du om du läst det han skrivit.

    Som alltid finns det inga enkla svar i fråg aom verklighetens beskaffning.
  • Padirac
    Anonym (Amanda) skrev 2021-03-21 00:15:14 följande:
    Jo, svaret är alltid enkelt, men det gäller att förstå frågan.

    I förorten tar 10000-tals personer bilen till soptippen på helgerna och tror de är miljömedvetna. I stan lämnar hundratals hushåll soporna i soprummet och dessa hämtas av en enda bil. Så oerhört mycket mer effektivt. Allt man behöver finns på en armlängds avstånd så inga transporter behövs överhuvudtaget. En lägenhet behöver inte underhållas för 4000 kr per månad med det klimatavtryck detta underhåll innebär. Ingen bil behövs. Man behöver knappt ens åka kollektivt. Arbetsplatser finns på gångavstånd.

    Det som ger klimatavtryck i staden är framförallt turisterna från landet som kommer hit med sina stinkande bilar och skitar ned.
    Ja, McGranahan säger att det är stor skilland mellan olika delar av urbana områden och att det är många olika faktorer som påverkar, läs det ha nskrivit så får du en mer nyanserad bild.  Det är intressant faktiskt

    Sen är väl knappast förorten inte utanför urbaniserade områden Det var lite roligt faktiskt.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?