Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    KillBill skrev 2017-04-25 10:13:11 följande:

    Det är rimligt att vi har en progressiv skatt och att de som tjänar mer betalat en något högre procentuell skatt. I en kommun där kommunalskatten är 30,0 % kommer den som har en lön på 33 000 kr betala 30,0 procent i  skatt och den som har en lön på 39 000 kronor betala 30,4 procent i skatt.


    Jag tror att det flesta som jobbar inom vården  och inom polisen instämmer i att problemet inte är att den som nästan tjänar 40 000 kronor per månad får betala någon tiondels procent mer i skatt än den som tjänar drygt 30 000 kr. Utmaningen handlar om att säkerställa mer resurser till välfärden och till rättsväsendet så att vi kan ge våra sjuksköterskor och poliser högre lön.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    kvarnfot skrev 2017-04-25 11:39:43 följande:
    Återigen pratar du om grundlönen....
    I dessa grupper är OB samt övertid väldigt vanlig, därför klagar nu deras fack mfl...
    OB ingår, vad jag vet, i SCBs statistik (däremot inte övertidsersättning). Inom vården är det emellertid vanligt med deltidsanställningar och de som jobbar deltid får i huvudsak betalt för mertid och inte övertidsersättning.
  • KillBill
    kvarnfot skrev 2017-04-26 08:27:51 följande:
    Skoj för dej och dina skattetörstande vänner att någon uppskattar ett land som har världens högsta skatter men ändå inte ger medborgarna bättre värd eller något annat som är bättre för dom...
    Nu har Sverige inte världens högsta skatter..
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-04-26 10:25:34 följande:
    SCB har, förvirrande nog, olika defintioner på "månadslön" beroende på vilket område som avses men för kommuner och landsting gäller att det bara är den "fasta kontanta lönen" som presenteras:

    http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Temaomraden/Loner-och-arbetskostnader/Begrepp-och-klassificeringar-i-lonestatistiken/

    "Summan inne­håller ej rörliga tillägg såsom exempelvis ersätt­ning för OB, över­tid, jour och bered­skap."

    Du måste läsa längre ner i sammanställningen. Den statistik som jag refererar till ingår i SCBs lönestrukturstatistik och i den statistiken ingår rörliga lönetillägg såsom OB ersättning, ansvarstillägg, etc. även eventuella beskattningsbara förmåner ingår i statistiken. 




    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-04-26 10:27:02 följande:
    Och då har Sverige inte ens en inkomstkris utan en utgiftskris. Åtminstone när Alliansen lämnade över hade Sverige mer skatteintäkter än någonsin tidigare.

    Det är inte högre intäkter som behövs utan lägre utgifter.

    Att  Sverige hade mer skatteintäkter än någonsin när Alliansen förlorade makten är en sanning med modifikation. Då bortser man nämligen från att den svenska befolkningen ökade med drygt 600 tusen människor under åren 2007 till 2014. Ställer man statens intäkter i relation till antal innevånare (statens intäkter per capita) så minskade statens intäkter under alliansen tid vid makten.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-04-26 21:16:42 följande:
    Så kan det vara. Likväl så ingår inte övertid i siffrorna.

    Den faktiska inkomsten är alltså högre än den som presenteras i listorna.
    Att inte övertidsersättning ingår i statistiken förändrar inte det faktum att de allra flesta poliser och sjuksköterskor inte kommer upp i löner som gör att de behöver betala statlig inkomstskatt.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-04-27 07:05:47 följande:
    Det är ett ganska långt steg mellan "de allra flesta" och "10%".

    Som redan skrivet: runt var fjärde till var tredje är en rimlig gissning.

    Vanligt folk med vanliga löner ska inte behöva drabbas av statlig skatt.
    Andelen ligger mellan 10 och 15 procent och av de poliser och sjuksköterskor som eventuellt tjänar mer än 38 200 kr per månad (och därför betalar statlig skatt) så innebär det en ökning av skatten med någon tiondels procent (någon hundralapp i månaden)

    Om vi tar bort statlig skatt för löntagare som tjänar kring 40 000 kronor per månad så måste detta kompenseras antingen genom att andra skatter höjs (exempelvis momsen, som moderaterna vill) eller så måste statens utgifter minskas (exempelvis minskade statsbidrag till kommunerna som SD vill). Minskade bidrag till kommunerna kan leda till att kommunalskatten höjs.

    Det är alltså stor risk att de löntagare som skulle slippa statlig skatt skulle få betala detta genom att andra skatter skulle höjas. Möjligtvis så gör de som tjänar kring 40 000 per månad en liten vinst på förändringen men de som skulle bli förlorare är alla låginkomsttagare som skulle få betala för att bättre betalda löntagare skulle slippa statlig skatt.

    Fråga: Är du förespråkare för att löntagare ska betala platt skatt dvs vårdbiträdet som tjänar 20 000 kronor i månaden ska procentuellt betala lika mycket skatt som en välbetald specialist?
  • KillBill
    Anonym (mr happy) skrev 2017-04-28 21:23:55 följande:
    Varför i hela friden är det så viktigt för dig att poliser och sjuksköterskor ska betala 50% marginalskatt.

    38000 är en medioker inkomst som absolut inte motiverar någon straffskatt.

    Jag vill att samhället ska ha tillräckligt med resurser så att vi kan stärka välfärden, rättsväsendet och försvaret. och att vi exempelvis kan betala poliser, sjuksköterskor mer lön. 


    Jag tycker att det är rimligt att vi har en progressiv skatt som gör att den som tjänar 40 000 kronor per månad får någon tiondels procent mer i skatt (någon hundralapp per månad) jämfört med den som bara tjänar 20 000 kronor per månad. 

    En platt skatt där 
    alla ska betala lika många procent i skatt leder till en högre beskattning av dem som har de lägsta inkomsterna och en lägre skatt för dem som har de högsta inkomsterna. Det tycker jag är fel väg att gå.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?