Inlägg från: Anonym (Eric) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Eric)

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Padirac skrev 2021-03-15 20:33:01 följande:
    Tänk, nyss skrev du i princip det omvända Tomte

    Jag tror att en kurs i politisk filosofi skulle stärka förmågan att uppfatta de olika partiernas ideologi.
    Anonym (Eric) skrev 2021-03-15 18:55:36 följande:
    Jag tror väldigt få har förståelse för att S släppte denna hjärtefråga så pass lättvindigt. En skadlig skatt slapp vi. Bra!

    Men den som tjänar 200000/månad 7000 kr/månad i skattesänkning. Tant Agda fick 5 kronor i höjd pension. Sossepolitik i praktiken.


    Jag tror du fårr ta på dig den där tomteluvan själv, tills du lärt dig tolka en (eller t.o.m 2) texter.

    Förra veckan träffade jag en rödgrön sopa i en vinbar. Hen röstade vänster men ville inte betala skatt.
  • Anonym (Eric)
    nattuw skrev 2021-03-15 22:39:50 följande:
    SD och alliansen gick till val på en försämring av turordningsreglerna. Men det var Socialdemokratin som tvingade igenom försämringen. Så varför då inte lika gärna rösta på originalet istället för på kopian? Varför rösta på S när de ändå bara går högerns ärenden?
    Det är helt enkelt SD och Alliansen som sätter agendan. S och MP är bara små utförare. Hahahahaha.
  • Anonym (Eric)
    KillBill skrev 2021-03-15 23:24:18 följande:
    Det är du som är dåligt påläst. En huvuddel av fackförbunden har kommit överens med arbetsgivarna om de regler som regeringen avser att lagstifta om. Med en SD, KD, M regering hade förändringen med stor sannolikhet varit mycket mer genomgripande.
    Du vet ingenting om vad som hade hänt med en annan regering, så det kan du lämna därhän.

    Sosseriet går nu ut med att man vill chockhöja skatterna. En villaägare kan räkna med att förlora 50000 om året, om det ens räcker.

    Kompensationen lär bli mager. Troligen riktad till bidragstagare.
  • Anonym (Eric)
    Padirac skrev 2021-03-15 23:49:44 följande:
    Du får nog förklara hur dessa kulisser har substans i sak.  Det är precis som tidigare fullt av motsägelser och brist på sammanhang.
    Vad är det du inte har förstått.

    Vem tror du vill rösta på ett parti som vill chockhöja fastighetsskatten eftersom man inte vet vad man ska göra med alla kostnader man dragit på sig p.g.a dålig politik.
  • Anonym (Eric)
    Padirac skrev 2021-03-16 08:18:52 följande:
    Det finns många som vill rösta på alla partier i riksdagen - inte så många vill rösta på L iofs vad det verkar just nu.

    Skuggboxningen är inte så svår att förstå
    Det var ju en del som röstade på L i tron att de var ett borgerligt parti. Är det konstigt om dessa tappar förtroendet när L går ihop med vänsterblocket? En liten ledtråd bara så du slipper fortsatt förvirring.

    Men för C och S kan det bli en optimal lösning där båda partierna tappar väljare. Det vore bra för Sverige om så skedde. Eller hur?
  • Anonym (Eric)
    KillBill skrev 2021-03-16 12:52:57 följande:
    Vi kan dock konstatera att det inte blev särskilt genomgripande förändringar av LAS och man behöver inte vara Einstein för att förstå att det hade blivit mer radikala förändringar om borgarna styrt.
    Det där är ju ett direkt löjligt påstående. Hade borgarna velat driva en sådan politik så hade de passat på när de hade makten. Det inser du väl själv?


  • Anonym (Eric)

    Allt är borgarnas fel.

    Men S har haft makten 53 av de senaste 70 åren.

  • Anonym (Eric)
    Padirac skrev 2021-03-16 19:55:16 följande:
    Det verkar och verkade i fallet med L vara hälften som ville undvika ett beroede av SD och föredrog att få riktigt politikst inflytande och stöd för sina önskade reformer genom januariöverenskommelsen. den andra halvan såg precis som KD och M att stöd från nyssnazisterna var ett sätt att få en borgerlig regering.

    Under alliansen reducerades Ls politiska initiativ till att handla om ett fåtal sakfrågor. Både med och utan stöd från C och L har M och KD visat tydligt sitt intresse av att använda nyssnazisterna SD för att få makten. 
    Om L brydde sig mer om L och mindre om V-SD så skulle nog L tjäna på det.

    Det är ju lite tragiskt att du tror att L fått allt de kan önska sig p.g.a detta har alla väljare dragit. Verkar ju lika troligt som allt annat du skriver.

    Jag vet ärligt talat inte en enda fråga som L driver idag. Fråga "mannen på gatan" och se. Ingen jävel vet vad L står för, men alla vet att de stöder en vänsterregering. Enough is enough. Nu när de går tillbaka till höger riskererar de tappa de få väljare de hade kvar. Hoppas de åker ur. Då har Sverige ett problem mindre.
  • Anonym (Eric)
    Padirac skrev 2021-03-16 20:19:01 följande:
    Herregud Anton !!

    Det sjukaste av allt är att etablerade partier som M och KD och deras väljare agerar röstboskap åt SD - du vet var de kommer från och vad de står för 
    Ser du något annat sätt som SD och M kan komma till makten? Övergivna av sina forna Allians-kamrater som i sin tur tynar bort till följd av korkade vänsterbeslut.

    Så länge vänsterblocket samarbetar med kommunisterna så måste högerblocket samarbeta med SD. Annars kan man ju lika gärna lägga ner borgerligheten och införa diktatur. Är det vad du vill Padi? Ja, troligen.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?