Inlägg från: Anonym (Eric) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Eric)

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Padirac skrev 2021-03-15 14:39:32 följande:
    Det sägs väl att säkning/borttagning av värnskatten var Ls hjärtefråga - L är ett liberalt borgerligt parti enligt dem själva, varken vänstern eller journalisterna har drivit den frågan i januariöverenskommelsen eller i riksdagen.

    Framför allt L fått mer genomslag för sin politik genom januariöverenskommelsen än i alliansen där de reducerades till en skolpolitisk grupp.
    Det var regeringens budget som innehöll borttagning av värnskatten. Ett borgerligt parti röstar väl inte fram en S-regering, det förstår du väl själv.
  • Anonym (Eric)
    KillBill skrev 2021-03-15 14:41:43 följande:
    Vad har Kristersson med Alliansen och regeringen Reinfeldt att göra? Kristersson har aldrig regerat och det var inte han som tog bort värnskatten. Det gjordes av S. Om det hade varit Kristersson som gjorde det skulle media haglat av kritik mot orättvisan i att de rikaste fick tusentals kronor i sänkt skatt. HAha, gynnad även mig. Tack Löfvén.
  • Anonym (Eric)
    KillBill skrev 2021-03-15 17:25:34 följande:
    Jag konstatera bara att eftersom slopandet av värnskatten hade stöd av L, C, M och SD så var detta inte en fråga som S i praktiken kunde stoppa. Därför var det smart att bjussa på den i förhandlingen om januariavtalet.
    Då är vi tillbaka där vi började. Det är smart av C och L att låta S driva igenom borgerliga hjärtefrågor. Eftersom det är S som driver igenom politiken utebliver all kritik. Löfvén är så pass maktgalen att han kommer gå med på nästan vad som helst för att få sitta kvar.
  • Anonym (Eric)
    Padirac skrev 2021-03-15 18:09:19 följande:
    Kul att du gillar Snurresprätt - det är dock inte säkert att det är just detta som gör att nutid och framtid verkar ihopsnurrade totalt liksom vad som ligger i begreppet samarbete   Kommer också ihåg att det sades av den ökände skribenten att 100% + 50% var lika med 100%... för att inte tala om alla dessa matematiska utbrott om marginalskattens orättvisor för ensamstånde, detta oavsett de är sambo med sin egen dotter eller inte Skål

    Det saknas en del röster för att M+KD+SD ska få en tolererad statsministerkandidat genom riksdagens votering...

    Problemet med att få en regering tillsatt är större än att M+KDs bruna utflykter..  V, S, MP, C kommer inte att tolerera en statsminsterkandidat som förlitar sig på SD...

    M+ KD skulle idag kanske få 102 mandat...  

    SDs 66 möjliga mandat är i detta inte värt mer än ett brunt nedspolat papper... 

    S+MP+C skulle idag kanske få 147 mandat...

    Vs 34 möjliga mandat kan säkert ställa till det för S+MP+C men kan dessa ge M+KD regeringsmakten tillsammans med SD ... det tror jag inte..

    Jag tror att Sverige har en stor chans att i nästa val få en mittenregering i minoritet som söker brett parlamentariskt stöd (så där som Ebba och Uffe säger att de ska göra) SD kommer åter igen att sitta på bänken .. de har många år kvar innan de vädrat ut det bruna de fortfarande bär närmast sitt hjärta. Uffe och Ebba är körda så länge de inte kan skrapa ihop röster som ger fler än 174 mandat tillsammans med Jimmy...

    Varför just 22%.. svaret på frågan i trådstarten är väl långt under 22% - men jag tror inte det händer det kommande valet..
    Det verkar som du i ditt gaggande om andra skribenter glömmer bort att det är väljarna som väljer. Jag tror inte S-anhängare i allmänhet är så sugna på den fria bidragsinvandring som C-MP-V förespråkar.

    Ställ fri bidragsinvandring mot Agda, 96 som får 6900 kr i pension efter att ha jobbat i ett helt arbetsliv. Men hon ska vara glad. Löfvén har ju höjt hennes pension enligt löfte. Hela 5 kronor fick hon vid årsskiftet. Vad ska hon göra med alla pengar? Kan du förklara det?

    22% är Juholtnivån som alla jämför med. Jag tror dock Lööf kan sänka dem ännu mer. Och sig själva :)


  • Anonym (Eric)
    Padirac skrev 2021-03-15 18:15:46 följande:
    Verkligheten visade att borgerliga mittenpartier föredrog en S-regering där de borgerliga mittenpartiernas politik fick stort utrymme framför en borgerlig regering som var i beroendeställning till ett parti bildat av nazister, fascister, rasister och vitmakt som ockspå idag utpekas som nyfascistiskt.

    Menar du att ett borgerligt parti väljer fascism hellre än att de själva inte har makten?   Det stämmer iofs på KD och M i detta nu, men de är ju inte de enda borgerliga partierna.
    Nu verkar din fantasi skena rejält. Tror du verkligen borgerliga mittenpartier har något över för kommunister och stalinister?

    De borgerliga partierna kunde ha sagt nej till båda alternativen och de hade fått en ny chans att regera efter extraval. Istället utnyttjade de situationen till att låta en maktgalen S-ledare genomföra nödvändiga reformer.
  • Anonym (Eric)
    Padirac skrev 2021-03-15 18:18:58 följande:
    Jag tror att de flesta vuxna människorna förstår att en regering som förhandlat fram politik med andra partier inte själv kan diktera all politik själv - det ligger i sakens natur att inget parti som inte har egen majoritet kan driva igenom sin egen politik.

    Men det finns naturligtvis undantag från denna förståelse.
    Jag tror väldigt få har förståelse för att S släppte denna hjärtefråga så pass lättvindigt. En skadlig skatt slapp vi. Bra!

    Men den som tjänar 200000/månad 7000 kr/månad i skattesänkning. Tant Agda fick 5 kronor i höjd pension. Sossepolitik i praktiken.
  • Anonym (Eric)
    Padirac skrev 2021-03-15 19:09:52 följande:
    22% - kanske det... men yougov.. är de verkligen  de enda som mätt fram 22% .. Sentio har haft fler mätningar vid fler tillfällen under åren efter Juholt som visat lägre stöd. 

    politologerna.wordpress.com/2015/10/16/en-rankning-av-svenska-valjarbarometrar/

    " Vi vet därför inte vilka problem instituten har eller inte har, och vilka barometrar som är mest trovärdiga. Studenterna har därför kontaktat instituten för att få mer information, och jag har även följt upp i vissa fall.

    Utifrån dessa efterforskningar har jag rangordnat instituten i olika grupper, efter hur trovärdiga jag anser dem vara. Inom grupperna har jag inte gjort någon rangordning.
    Grupp 1: SCB:s partisympatiundersökning
    Grupp 2: Demoskop, Ipsos, Novus, TNS Sifo
    Grupp 3: Skop
    Grupp 4: Inizio, Yougov
    Grupp 5: Sentio


    ...

    Yougov har en sida med svar på vanliga frågor om metoden, och Inizio har till och med skrivit en utförlig rapport om sin metod, vilket är ett stort plus. Yougov får däremot minuspoäng i min bok eftersom de i sina rapporter talar om felmarginaler och signifikansnivåer, vilket bara kan beräknas om urvalet är slumpmässigt. Detta är vilseledande.

    ....

    Sentios väljarbarometer utmärker sig som den allra minst trovärdiga. Den bygger på en självrekryterad webbpanel, men det finns ingen som helst information om den varken på Sentios hemsida eller i Nyheter Idags artiklar. Alla andra institut tillhandahåller någon sorts kort rapport, men det finns inte från Sentio."

    SDsvansens undersökningar här på FL i omröstningstrådar är dock svårslaget i fråga om frånvara av trovärdighet, men varför inte.. bara man förstår vad man mäter så går det ju att mäta vad som helst med vad annat som helst

     Andra socialdemokratiska partier i europa har ju varit på betydligt lägre nivåer än 22% - det är klart att det kan hända här med, men det kommer nog inte att hända i nästa val. Inför förra valet fanns det ett stöd för en blocköverskridande regering - det kommer nog att finnas vid nästa val också.

    Själv tycker jag att det är bra att fler partier får inflytande över regeringens arbete och att det är en minoritetsregering, mer inflytande ill fler partier helt enkelt.

    De där 22%en förresten.. bättre källor finns nog

    www.svd.se/ny-svd-sifo-s-stodet-lika-lagt-som-under-juholt
    "Publicerad 2015-10-17
    ..

    Noteringen på 24,6 procent tangerar samtidigt S sämsta siffra i Sifo sedan 1967. Senast partiet nådde samma låga nivå var under Håkan Juholts sista månad som partiledare, i januari 2012."

    All politik är en fråga om förhandlig och jämkning - men det var det där som kanske inte alla förstår utan tror att ett parti kan bestämma över alla andra trots att det inte har majoritet. Just det har förresten den ökände skribenten och många alias också framhållit: det är odemokratiskt att SD som vuxit mest och då också har högst stöd inte ska få bilda regering; eller då SD själva säger att deras förhandling går ut på att de får bestämma själva över vissa politikområden så får deras förhandllingaparners bestämma det SD inte bryr sig om.. 
    Inget av det där är intressant. En sosse drivs av att den som jobbar lite hårdare ska betala mer i skatt. Kan inte S leverera detta så faller hela partiets ide.


  • Anonym (Eric)
    Padirac skrev 2021-03-15 19:15:24 följande:
    Varför tror du att de borgerliga mittenpartierna har någonting till övers för stalinister och kommunister?  Har det skett menar du? Var och när? 

    De borgerliga mittenpartierna C och L  fick genom januariöverenskommelsen stor utväxling och mycket C- och L-politik genomförd, mer än under allianssamarbetet sägs det.   

    De tydligast maktgalna är just nu UK och EB, som likt von Papen tänker sig bilda regering med (nyss)nazisterna som regeringsunderlag
    Varför skulle jag tro det bara för att jag illustrerar din oförmåga?

    Löfvén har sålt partiets själ för att få sitta denna mandatperiod. Tror du väljarna genomskådar detta? Tveksamt, dig lyckas han iallafall lura.
  • Anonym (Eric)
    Padirac skrev 2021-03-15 19:20:54 följande:
    Du blandar ihop de olika partiernas framförhandlade frågor i januariöverenskommelsen.. ena stunden är det borgerlig politik S driver och i andra stunden är samma sak sossepolitk, sen är det kommunister och stalinster i kulisserna...  det verkar som att S byter skepnad i vart och varannar inlägg som produceras

    www.mynewsdesk.com/se/viasat_sverige/images/snurre-spraett-paa-boomerang-32838
    Ja, allt detta finnes i kulisserna
  • Anonym (Eric)
    KillBill skrev 2021-03-15 19:57:23 följande:
    Varför skulle L och C få kritik för slopandet av värnskatten? En majoritet av riksdagens partier var för att slopa värnskatten såsom SD, M, C och L och då går man anta att det gäller dessa partiers väljare också.

    Värnskatten skulle ha slopats oavsett vilket block som kommit till makten och de förstår folk som hänger med i politiken.
    Du verkar då inte fatta hur politiken fungerar. Det var inte politiskt möjligt för Alliansen att avskaffa värnskatten. Medias dom hade blivit fruktansvärd. De hade framställts som ondskan själv som ger rika chefer 1000-tals kronor i månaden och tar från de fattiga baaarnen.

    Men när sosseriet avskaffar värnskatten är det tvärtyst i media. Märkligt.


Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?