Inlägg från: Anonym (Guttaperka) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Guttaperka)

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Det går väl inte att föreställa sig att C och S skulle kunna komma överens i ett formellt eller informellt regeringssamarbete?

    En intressant situation uppstår om småpartierna hamnar under riksdagsspärren (dvs en riksdag utan MP, KD och L). Undrar vad som händer då? Att V och C skulle kunna komma överens om något är väl helt uteslutet.

  • Anonym (Guttaperka)
    Världsmedborgare skrev 2017-02-06 12:55:18 följande:

    C och S har samarbetat i tidigare regeringar, så inget är omöjligt, speciellt inte nu när Alliansen inte längre finns, jag tycker iaf inte dom finns, möjligen kan dom kallas en ohelig allians.


    Stureplanscentern? I vilka frågor finns det samsyn? Vinster i välfärden? Ökad invandring? Minskat fackföreningsinflytande? Nej till en social upphandlingslag?
  • Anonym (Guttaperka)
    KillBill skrev 2017-02-08 23:03:34 följande:

    Det var mycket olämpligt att hakkors användes men det är bra att känna till omständigheterna. Det handlade inte om att uttrycka sympatier med nazismens rashat utan om att uttrycka att den politik som förs av staten Israel i dag är något som är lika illa som den politik som fördes i Tyskland på 30- och 40-talen. Att en socialdemokrat gick i samma demonstrationståg som någon som använde hakkors på detta sätt innebär inte att socialdemokratin sympatiserade med detta.

    Det man ser på bilden med Hillevi Larsson är om jag minns rätt, En historisk karta över Palestina från 1948 och inte en bild där Israel har utplånats. Jag har för mig att hon fått ett pris av något slag för sitt engagemang för Palestina. Hillevi Larsson ställer sig, i likhet med alla andra ledande socialdemokrater, bakom iden om en tvåstatslösning.


    Nu får du förklara hur detta går ihop.

    Du menar alltså att svensk socialdemokrati vill samarbeta med ett land som inte är främmande för folkmord?

    För det är väl samarbete som krävs för en tvåstatslösning? Och nationalsocialismen genomförde ett folkmord genom sin politik på 30- och 40-talen som du likställer med Israels politik?

    Ska nazismen utrotas så finns det väl inget utrymme för en tvåstatslösning? Och vill man verka för en tvåstatslösning kan man väl inte säga att en av staterna är nazistisk?
  • Anonym (Guttaperka)
    KillBill skrev 2017-02-10 11:38:05 följande:

    Du är alltså emot en tvåstatslösning? FN, USA, EU och Sverige står bakom idén om en  tvåstatslösning.


    Om den går att genomföra. Men så kallar jag inte den ena staten för nationalsocialistisk.

    Om du nu är allvarlig när du påstår att staten israel är nazistisk vill jag veta hur du ställer dig till att försöka hitta en lösning tillsammans med den.
  • Anonym (Guttaperka)

    Intressanta och välkomna förslag från Löfven/Andersson idag om ny politik för att få (invandrar)kvinnor i arbete. Går att läsa på Aftonbladet debatt (kan ej länka).

    Dock är jag tveksam till om man har förstått att det inte nödvändigtvis finns samma drivkrafter hos alla. Den som är uppväxt under magra förhållanden kan ju vara nöjd att arbeta i hemmet (utan bidrag) i enlighet med en traditionell familjestruktur där kvinnor inte arbetar. Barnbidrag och bostadsbidrag (och socialbidrag antar jag) erhålls oavsett aktivitet på arbetsmarknaden. Om man dessutom förses med en stor bostad är det nog inte helt lätt att få genomslag med förslaget i alla samhällsgrupper. Men definitivt ett steg i rätt riktning.

  • Anonym (Guttaperka)
    KillBill skrev 2017-02-25 16:26:44 följande:

    Det hon sa var att om alliansen blev mindre än SD och S så bör Alliansen söka någon typ av blocköverskridande överenskommelse (kan tolkas som samlingsregering). Annie var flera gånger under intervjun tydlig med att hon vill att C ska få inflytande och att SD bör hållas utanför. Jag kan inte se att detta kan uppnås med en M och KD regering där C hjärtefråga invandringen får stryka på foten..


    Hon var samtidigt tydlig med att det är upp till Löfven att visa att den utsträckta handen gäller åt båda hållen, dvs en alliansregering stödd av s, där v och mp och sd lämnas utanför är lika giltigt som något annat alternativ. Kommentar på det? Kan s stödja en alliansregering i syfte att minska sd:s inflytande tror du?
  • Anonym (Guttaperka)

    När vi ändå är inne på Annie Lööfs lördagsintervju (vad nu det har med s att göra). Hon har ju verkligen inga vettiga förslag, bara floskler och fantasier. Fri invandring, frihet att bosätta sig var som helst, statliga lån som människor ska betala med socialbidrag (trots att hultsfredsmodellen ska tillämpas, dvs nödsatta människor ska inte få sina ansökningar om bidrag behandlade), avskaffad skolplikt för stora invandrargrupper. Är det en human flyktingpolitik som hjälper barn och barnfamiljer som flytt krigets fasor? Det tycker inte jag. Jag tror det kommer att leda till ett enormt utanförskap och misär.

    Därför stödjer jag regeringens numera mycket sunda migrationspolitik. Men vad tycker mp, och hur länge har v och mp råd att stå passiva i flyktingfrågan?

  • Anonym (Guttaperka)
    KillBill skrev 2017-02-25 23:31:44 följande:

    Ja det tror jag.


    Jag betvivlar.
  • Anonym (Guttaperka)
    FDFMGA skrev 2017-02-26 08:05:42 följande:

    Hm, både du och Flash borde testa Revaxör. Det kan hjälpa om det är så väl att det ni tyckte er höra Annie Lööf säga bara var en konsekvens av lomhördhet.

    Hjälper inte Revaxör så kan jag kanske hjälpa till med att berätta att det finns ett ganska långt inslag i intervjun där Annie Lööf redogör för hur C ser på invandring - får man detta till att hon förespråkar fri invandring utan att man har problem med hörseln har man betydligt värre problem.


    Du får nog prova din egen medicin tror jag =)
  • Anonym (Guttaperka)
    KillBill skrev 2017-02-26 12:02:29 följande:

    SD toppade i slutet av 2015 och efter det har det gått utför. Nu när Svenska folket fått upp ögonen för att ledande sverigedemokrater som Jimmie Åkeson och Mattias Karlsson inte dra sig för att misskreditera Sverige utomlands kommer stödet för SD bland svenskarna att minska ytterligare. 


    Man kan ju ha olika åsikter om sd:s informationskampanj i amerikanska medier (en otroligt märklig händelse, nästan oöverträffad). Men vi är väl ändå överens om deras grundläggande rätt att få framföra den?
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?