Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Padirac skrev 2022-02-23 12:41:32 följande:
    Det som gjort att SD nått framgång är deras skickliga sätt att driva polarisering
    SD är inte skicklig på att polarisera. De har inte ens behövt försöka polarisera. Det har media och övriga partier skött åt dem.

    SD har inte gjort någonting alls. De har inte behövt. Det räckte med att de (SD) ställde in skorna så skötte övriga partier och media resten. Så fort det kom upp en sakfråga så urartade det i ett "ni vill samarbeta med SD, nä det är ni som vill samarbeta med SD". Och det oavsett om SD var närvarande eller inte.

    Med så mycket gratis reklam och den av media och övriga partier skapade imagen av ett antietablissemangsparti är det inte underligt att SD har växt som ogräs. Att ingen har visat något intresse för deras politik utan bara malt på om deras förflutna och vilken färg de har har är ännu en sak som gynnat SD. Tack vara att SD inte behövt prata politik har alla som är missnöjda kunnat göra en egen tolkning av vad SD står för och SD har därmed kunnat nå många som är missnöjda med de "etablerade" partierna.
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2022-03-01 14:34:13 följande:

    Paritets huvudorgan Aftonbladet förkunnar att oppositionen i detta läge inte får kritisera regeringen. Detta under förespegling att det handlar om nationens bästa.

    Det är inte en tid för inrikespolitiska gräl och högt tonläge utan för samling och ansvar. Historiskt har det varit vår superkraft i skiftande tider.


    Jag antar att samma sak inte gäller regeringen och dess anhängares kritik av oppositionen.
  • nattuw
    KillBill skrev 2022-03-12 20:42:39 följande:

    De flesta arbetare inser nog att det blir bättre med en S budget än den brunblå budget som Sverige styrs på idag..


    De flesta arbetar måste tanka sina bilar och betala sina elräkningar. Det vill säga om de fortfarande har ett arbete sedan företagen har betalat för de extra kostnader som de högre el- och drivmedelspriserna medför.
  • nattuw
    Padirac skrev 2022-03-12 21:08:04 följande:
    Det är priset alla i Europa och stora delar av världen betalar då Åkessons och SDs kompis Putin startat ett krig mot ett grannland.
    De priser vi har idag beror till stor del på att det varit en politisk målsättning att minska energianvändningen genom att beskatta energin tills energin blivit så dyr att arbetare och företag inte längre har råd att förbruka lika mycket energi.
  • nattuw
    Padirac skrev 2022-03-12 23:32:20 följande:
    Ett av de mål som riksdagen antagit är att minska co2-utsläpp och ett av styrmedlen för att uppnå det är att minska energiförbrukningen vilket kan uppnås genom skatter på energislag.
    Ja vi vet att de har varit ett politiskt mål att öka priserna på energi genom att använda skatter. Och nu börjar vi se konsekvenserna av den politiken. Vilket har lett till att de som inte klarar av att göra en konsekvensanalys plötsligt fått kalla fötter och börjat leta syndabockar.
  • nattuw
    Padirac skrev 2022-03-14 11:53:00 följande:
    Att inte se att det ryska invasionskriget driver upp priseroch iställer kallader för att leta syndabockar är osedvanligt frånkopplat från det somhänder i världen - jag tror att det faktiskt är det som är att leta syndabockar
    Du har själv skrivit att regeringens målsättning är att med hjälp av skatter minska energiförbrukningen. Så varför ser du det som kontroversiellt att andra påpekar samma sak?

    Det enda kriget har gjort är att det har snabbat på utfallet av regeringens politik.
    Padirac skrev 2022-03-14 11:53:00 följande:
    Om lite drygt en timme få vi se vad som händer

    www.dn.se/ekonomi/uppgifter-regeringsstod-for-drivmedel/

    "Regeringen kommer att presentera ett stort stödpaket för att lindra prischocken på bland annat drivmedel, erfar DN. Finansminister Mikael Damberg har kallat till presskonferens klockan 13.00."
    Från DN:
    Tillfälligt sänkt skatt på diesel och bensin
    Särskild drivmedelskompensation
    Ytterligare medel till klimatbonussystemet
    Elpriskompensationen förlängs en månad i södra och mellersta Sverige
    Tillfälligt höjt bostadsbidrag för barnfamiljer.

    Tillfälliga lindringar och kompensationer. Jag antar att de tillfälliga åtgärderna som av en tillfällighet kommer att ligga fast tills valet är över.
  • nattuw
    KillBill skrev 2022-03-15 13:38:35 följande:
    Brunhögern argumenterar just nu för att regeringen sänkt skatten för lite samtidigt som de anklagar regeringen för att den otillräckliga skattesänkningen är en muta.

    Finns det ingen gräns för hur oseriöst den brunblå alliansen kan agera?
    Du menar att det är oseriöst att peka ut det uppenbara?

    Först lägger regeringen beslag på folks pengar. Sedan används samma pengar av regeringen för att muta folk att rösta på regeringspartiet. En taktik som är ovärdig en demokrati.
  • nattuw
    KillBill skrev 2022-03-17 10:48:47 följande:
    Det är oseriöst av brunhögern att påstå att den kompensation som regeringen ger folket för ökade energi och bränslekostnader är ett sätt att köpa väljare. Brunhögern ville ju ge folket ett ännu högre stöd..
    Brunsmetning gör inte verkligheten mindre verklig. Åtminstone inte för de som måste leva med konsekvenserna av regeringens inkonsekventa politik.
  • nattuw
    Rataxes skrev 2022-04-29 11:37:08 följande:
    Men när röstningen pågick i Kulu ser man på tv-bilderna att politikerna Sultan Kayhan och Mikail Yüksel befinner sig på samma plats som väljarna tar sina valsedlar.
    Det är tradition bland socialdemokrater att övervaka valsedlarna. Det gjord de redan första gången jag röstade. Först stod några Socialdemokrater vid dörren in till röstlokalen och delade ut Socialdemokratiska valsedlar. Sedan hade de ett par personer vid valsedlarna som övervakade vilka valsedlar som väljarna tog. En av personerna som stod vid valsedlarna vara fackligt engagerad vid ett företag där jag sommarjobbat. Så kan det gå till när vi i Sverige går till fria och hemliga val.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?