Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Aron Flam för ett samtal med Jan Emanuel Johansson (S). Jan Emanuel är något så ovanligt som en Socialdemokrat som förespråkar dialog och pragmatism. Samtalet är väl värt att lyssna på för den som vill veta vad socialdemokratin hade kunnat vara.


  • nattuw
    KillBill skrev 2021-10-31 11:57:45 följande:

    "LO-basen Susanna Gideonsson är inte främmande för att S ska driva igenom en höjning av pensionerna med SD:s stöd. - Vi kan inte börja backa för varenda fråga där vi ser en risk för att något parti röstar med oss, säger Susanna Gideonsson"


    De flesta inser nog skillnaden mellan att aktivt samarbeta med och ge Sverigedemokraterna makt och att välja att lägga fram förslag i Sveriges riksdag som kanske kan komma att stödjas av SD.  Det är väl snarare så att om LO agerade för att regeringen inte skulle lägga fram förslag som riskerade stödjas av SD så hade LO tillmätt SD makt.


    Ett steg i taget. Tidigare var det viktigt att göra tvärs emot vad SD föreslog. Sedan tog S över SD:s politik. Nu öppnas det upp för ett samarbete i vissa frågor. Vi kommer närmare och närmare en potentiell regeringsplattform av SS(d) typ.
  • nattuw
    Padirac skrev 2021-11-01 09:07:58 följande:
    Det är väl de brunas önskedröm att alla andra partier ska vilja samregera eller samarbeta med SD - än så länge är det ett fåtal partier som har dessa ambitioner.

    Jag hoppas att det inte blir mer av galenskapen utan att det blir mindre
    Det är snarare S önskedröm att de för alltid får stanna vid makten, oavsett hur det går till. Och som historien har visat oss så är lite brunfärg inget som avskräcker en socialdemokrat.
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-11-01 16:15:09 följande:

    Det där är ett blåbrunt spinn. Socialdemokraterna har varit drivande i pensionsfrågan. Frågan handlar inte om samarbete utan om att S ska driva pensionsfrågan utan hänsyn till samarbetspartier och politiska motståndare. 


    Och där kom ett SSpinn. De oberörbara har nu blivit berörbara. Till att börja med lite försiktigt för att inte skrämma vänsterflanken men icke desto mindre en brun öppning mot framtiden.
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-11-02 23:00:37 följande:

    Ja varför blir vi mer upprörda när en f.d. moderat riksdagsman plockar pengar från skolan och skickar till privata intressen i Somalia än när andra aktörer plockar pengar från skolan och skickar till skatteparadis?


    För att ni är Socialdemokrater och allt som görs av någon som har en koppling till moderaterna eller något annat parti som inte stöder era maktanspråk gör er upprörd.
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-11-03 11:56:48 följande:

    Intressant att du tror det.


    Det är inget jag tror. Jag har sett er posthistorik.
  • nattuw

    SVT "uppdrag granskning" har släppt ett program med titeln "De nya Socialdemokraterna?".
    Citat:"Uppdrag granskning söker upp människorna som tillhört den folkrörelse som förändrade Sverige för att få svar på frågan: Varför har så många av Socialdemokraternas kärnväljare valt att gå till Sverigedemokraterna?"

    Så nu har problemet med S väljarflykt till SD blivit så stort att det tas upp i public service.

  • nattuw

    Jens Ganman har skrivit en text där det konstateras att medan S under de senaste 27 åren minskat med 17 procentenheter har SD ökat med 17 procentenheter. Moderaterna har under samma tid minskat med 2 procentenheter. Frågan är om den trenden kommer att hålla i sig och om väljarna kommer att fortsätta gå från S till andra partier.

    Fast det verka ju lite underligt att väljarna väljer att gå från S till det parti som S har jobbat så hårt med att brunsmeta och stänga ute. Ni vet det där ruggiga partiet där de heilar till vit makt musik och ... nä vänta nu... det var ju visst en socialdemokratisk minister som tyckte om att lyssna till vit makt och heila ... ja men då var det ju en helt annan sak och en ren bagatell, knappt är värd att nämna...

    Nåja nu när vår statsminister (S) har talat om för folk att de får skylla sig själv för att de inte skyddat sig mot regeringens energipolitik genom att binda sina elavtal och hennes partikamrat Teres Lindberg (S) hånat de lantisar som inte har tillgång till tunnelbanan så är jag säker på att väljarna kommer att strömma tillbaka.

    Länk till Ganmans text för den som vill frossa i Socialdemokratisk dubbelmoral:
    jensganman.substack.com/p/den-ironiska-nazi-civilministern

  • nattuw
    Padirac skrev 2022-02-18 19:48:01 följande:
    GP har tyvärr gått från att vara en hygglig tidning till att bli en skrikhögermegafon på ledarplats, blåbrun polarisering
    Så GP:s ledarsida följer inte den socialdemokratiska partilinjen. Utmärkt. Vad vi behöver är en fri press där även andra åsikter än de S-märkta får utrymme.
  • nattuw
    Padirac skrev 2022-02-22 23:26:35 följande:
    Att GP är fria att skriva vad de vill så länge de håller sig inom lagarna är en av de saker som kännetecknar svensk press och media
    En frihet som utnyttjas allt för sällan. Och som när den väl utnyttjas leder till att socialdemokratiska agitatorer genast rycker ut för en brunsmetningskampanj.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?