Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    KillBill skrev 2021-03-16 12:52:57 följande:
    Vi kan dock konstatera att det inte blev särskilt genomgripande förändringar av LAS och man behöver inte vara Einstein för att förstå att det hade blivit mer radikala förändringar om borgarna styrt.
    Så ditt försvar för försämringarna är att visserligen blev det försämringar när en socialdemokratisk regering styrde men att det kanske hade blivit större försämringar om deras politiska motståndare styrt.

    Om man nu kan kalla det socialdemokraterna håller på med för att styra. De (S) verkar mer intresserad av att tillskansa sig makt än av att styra landet.

    Det mest intressant med ditt svar är att du inte tycks kunna försvar förändringen men eftersom den är S-märkt så måste den ändå försvaras.
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-03-18 12:38:08 följande:

    Fastighetsskatten är kopplad till den förmögenhet som en fastighet utgör.


    En förmögenhet som i realiteten inte går realisera utan bara existerar på papperet. En förmögenhet som beräknas utifrån en bubbelmarknad som drivs av billiga krediter och avdrag för räntan på de redan billiga krediterna.

    Skatten kommer att slå direkt mot de som inte har höga inkomster. De som köpte eller ärvde innan bubblan och inte har en hög inkomst som de kan använda för att betala skatt på något som i sig inte genererar någon inkomst riskerar att tvingas ifrån hus och hem.

    Pensionärer med betalda hus och låg boendekostnad som haft oturen att köpa en fastighet i ett attraktivt område skall tvingas bort till förmån för höginkomsttagare som kan betala mer skatt för fastigheten.
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-03-31 12:14:06 följande:

    Du utelämnar vad Löfven sa inledningsvis. "Det handlar om vad man står för här i riksdagen, inte bara om vilka kontakter man har. Det var illa nog med VPK och kommunister och det fick de veta"

    Det är allmänt känt att Socialdemokraterna bekämpade VPK och andra kommunistiska partier med näbbar och klor. Troligen ska man koppla det Löfven sa till det han sa inledningsvis. Jag hoppas att han kommer med ett förtydligande, den efterföljande diskussionen har visat att det behövs.


    Så samma socialdemokrater som "bekämpade VPK och andra kommunistiska partier med näbbar och klor" har en partiledare som "aldrig uppfattat att VPK inte stod upp för demokratin". Vilket innebär att socialdemokraterna använde sina näbbar och klor för att bekämpa ett parti som (enligt Löfven) stod upp för demokratin.
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-06-03 08:42:57 följande:

    Förtydliganden från Magdalena Andersson:

    www.dagensps.se/bors-finans/finansministern-backar-isk-tak-mycket-hogre/


    "Syftet är inte att ge sig på vanliga småsparare. Ungdomar som sparar ihop till insatsen till sitt första boende eller någon som är lite äldre som sparar för att sätta guldkant på tillvaron när man går i pension", säger hon.


    Om partiet trots allt skulle gå vidare med förslaget skulle det gälla ett ISK-tak på en betydligt högre nivå.


    "Det är där vi ställer oss frågan om det är rimligt att ge stora skatterabatter till personer som har sparande på 3 miljoner eller mer, givet de behov vi ser av att anställa fler poliser, fler undersköterskor i hemtjänsten och att barnen behöver lära sig mer i skolan", säger finansministern till Dagens industri.


    Ett ISK beskattas lika vare sig det går bra eller dåligt. Med den nya skatten kan den som ligger över brytgränsen straffbeskattas även om de redan går back på sitt sparande.

    Att S dessutom tycks anse att sparare skall bestraffas med straffskatt medan lånare även fortsättningsvis skall belönas med skatteavdrag gör att man funderar på om deras slutmål är en befolkning som är satt i skuld.
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-06-04 09:49:57 följande:
    De 30 000 sparare med högst ISK-tillgångar har en samlad förmögenhet på 250 miljarder kronor dvs ett genomsnitt på drygt 8 000 000 kr. Här handlar det inte om småsparare och jag anser att det är rimligt att deras skattesubvention minskar så att vi har råd att anställa fler poliser, fler undersköterskor i hemtjänsten och fler lärare så att vi kan bygga en bättre skola. 
    Bara det faktum att ordet "skattesubvention" används för ett sparande som de facto beskattas oavsett om det går plus eller minus visar på hur skev debatten är.

    När samma personer som kallar skatt på sparande för "skattesubvention" inte tycks ha något emot att de som lånar "subventioneras" genom ränteavdrag visar det bara på att samhället även på detta område är på väg åt fel håll.

    Vad gäller vård, skola, omsorg, civilförsvar och rättssäkerhet så är grundorsakerna till haverierna inte ekonomiskt utan politiska. Det finns en politisk ovilja mot att ta tag i jobbiga problem. Problem som därmed tillåts växa tills det kollapsar.
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-06-07 17:55:05 följande:

    Nu handlade inlägget som jag länkade till om historisk värdeökning under en betydligt längre period än du pratar om. De senaste hundra åren har den genomsnittliga avkastningen på börsen legat kring 9% och då inser vem som helst att staten ger sparare på ISK en mycket stor skatterabatt.


    Att prata om skatterabatt är ohederligt. Ingen sparare får rabatt på sin skatt. Att vi har en regering som vill klämma åt sparare ännu mer innebär inte att det finns någon skatterabatt för sparare utan bara att vi har en regering som anser det vara en god ide att bestraffa sparare ännu hårdare.
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-06-10 16:27:03 följande:
    Jo staten ger folk med ISK konton en beskattningsfördel jämfört med hur kapitalvinster normalt beskattas och visst kan man kalla det för en typ av rabatt.
    Nej man kan inte kalla det en form av rabatt eftersom det, oavsett vad du påstår, inte är en rabatt. Det är en skatt som ingen får rabatt på oavsett om de går med vinst eller förlust. En skatt som du tvingas betala även om du går med förlust är inte en rabatt.
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-06-12 16:36:40 följande:

    Eftersom kapitalvinster normalt sett beskattas högre kan man självklart säga att staten ger en skatterabatt om kapitalvinsten kommer från ett ISK konto (där beskattningen är mycket lägre).


    Det är självklart att det inte handlar om en skatterabatt eftersom alla med ISK betalar den skatt de skall betala utan att få någon rabatt.

    Räntebidragen är däremot en skatterabatt eftersom den som lånar får en rabatt på skatten.
  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2021-06-13 08:36:21 följande:
    Ständigt denna socialistiska grundsyn där alla pengar alltid tillhör staten och den medborgare som betalar lite lägre skatt antingen får "rabatt" eller "bidrag".

    Det finns ingen som helst anledning att ens acceptera diskussionen på de premisserna. Att acceptera den människosynen.
    Det är därför det är så viktigt att peka på att det inte är en rabatt och att talet om en rabatt är djupt ohederligt.
  • nattuw
    KillBill skrev 2021-06-16 09:19:21 följande:

    Det är inte ohederligt att påpeka att skatten på ISK konton är mycket lägre än skatten på annat finansiellt sparande och att detta har resulterat att tiotusentals svenskar med höga förmögenheter (många miljoner kronor) har flyttat sitt sparande till just ISK konton.


    Det är ohederligt att påstå att det handlar om en skatterabatt när det inte handlar om en skatterabatt.

    Om man bara ser till skatten så kan ett ISK mycket väl ge en högre skatt än en aktiedepå. Så om det bara handlar om skatt så måste varje person göra en individuell bedömning av hur de olika värdepappersdepåernas skattekonstruktion kommer att slå mot just deras sparande. De flesta gör dock inte en sådan bedömning utan nöjer sig med att ISK gör det så pass lätt att starta ett långsiktigt sparande att det är värt den högre risk som ett sparande i ISK medför.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?