• ecmov

    Tråden för oss som använder NaturalCycles

    Hej allihopa!


    Hoppas jag också får hoppa in här i gemenskapen! Jag är inne på månad 3 med NC, varav månad två inte direkt blev så bra eftersom vi var utomlands två veckor och det blev lite sisådär med tempningen, så jag tog nya krafttag när mensen kom! Än så länge har jag och NC inte riktigt kommit väl överens - har alltid haft en väldigt regelbunden menscykel på 30 dagar, men första månaden med NC kom jag upp i 40 dagar. Andra månaden var jag tillbaka på 30 dagar igen. Ska bli spännande att se hur denna månad blir!! Hoppas att jag snart får haka på alla ni som redan plussat! Grattis till er!! :)

  • ecmov

    BIM-lista:

    29/5: fastfrusen

    31/5: funderat

    5/6: Bärz

    8/6: Emmissara

    13/6: TR86

    19/6: ecmov

    22/6: jess89

    30/6: soofa

    1/7: halo83

    6/7: Rawr

    Trådens PLUS:

    Anonym124 (BIM 28/5, plussade den 27/5)

    Norrlänning86 (BIM 28/5, plussade den 28/5)

    ViLdiNG (BIM 3/6, plussade den 29/5)

  • ecmov
    Bärz skrev 2015-06-05 07:37:36 följande:

    Ingen mens :) inget plus! Börjar få lite stickningar i brösten och det drar lite omkring livmodern, känns inte som mensvärk mer som minimini-sammandragningar....CD 28 idag. Om jag inte fått mens 11:e så testar jag! 12:e och nästa helg är massor av storkalas! Bröllopsdag, student och födelsedag ska firas. Kan ju va en bra dag att plussa på ;) ens bröllopsdag liksom


    Åh vad spännande! Håller tummar och tår! Själv har jag bim på Midsommarafton, det skulle också vara en kul dag att plussa på :)
  • ecmov

    3 dagar från BIM, NC har inte noterat någon ÄL, inte fått positivt på ÄL-testen fast jag testade och testade - till slut gav jag upp. Jag sliter snart mitt hår!!! Jag förstår inte min kropp! Vad är det för fel?! Jag kan inte tyda min temp alls. Inte NC heller tydligen.. Tempen går upp och ned hela tiden Gråter Börjar bli riktigt rädd för att min kropp inte fungerar som den ska eftersom jag hade äggledarinflammation för 3 år sedan...

  • ecmov
    soofa skrev 2015-06-16 22:01:49 följande:
    Usch, vad jobbigt! Brukar du ha regelbunden mens? Om inte är kanske ägglossningen oregelbunden också? Mäter du samma tid varje morgon? Jag brukar ligga kvar med munnen stängd en stund innan jag mäter, har hört att den kan variera annars beroende på om man sovit med öppen mun eller inte.

    Det lustiga med det hela är att innan jag började med NC så var mensen nästan som en klocka med en cykel på 30-31 dagar. Sista månaden innan NC var mensen 4 dagar sen och efter den cykeln har allt varit upp och ner. En månad var mensen 10 dagar sen, sen har den varit tillbaka på 30 dagar för att sedan åka upp till 35 dagar.


    Tack för tipset med att hålla munnen stängd ett tag! Ska börja med det, mäter nästan alltid någon gång mellan 5 och 6 då jag alltid vaknar till då av vana från jobbet.

  • ecmov

    Idag dök mensen upp 2 dagar sent - trodde faktiskt det skulle dröja längre med tanke på att ägglossningen verkar ha uteblivit denna cykeln.
    Det ska bli intressant att se den kommande månaden artar sig. Är det någon som har erfarenhet av uteblivna ägglossningar?? Vad det verkar så har jag inte haft någon ÄL varken i maj eller juni.. Men mensen dyker ju upp hyfsat regelbundet med diff på ca 5 dagar. Obestämd

  • ecmov
    halo83 skrev 2015-06-21 21:28:54 följande:

    Vi är onne på 13e försöker men det är bara cykel 2 med NC.. Så hoppas den Hjälper till lite ;)


    Hoppas det äntligen tagit sig för er!!
  • ecmov
    saklek skrev 2015-06-21 20:24:45 följande:

    Hejsan allihopa! Jag hoppar in här jag med. Är 25 år och är inne på fjärde försöket nu... Har använt NaturalCycles under 11 cykler men de första cyklerna var det alltså som prevent, det är först sista 3 månaderna som vi har börjat försöka. Det verkar dock gå trögare än vad vi hade hoppats på, jag hade dumt nog trott att det skulle ta sig på första försöket... Min mens har varit hyfsat regelbunden hela tiden och appen säger att jag haft ÄL varje månad även om jag tyckte att senaste ÄL inte märktes av alls... Aja, jag har precis fått min mens och har nästa beräknade ÄL 3/7, så det är väl bara att ta nya tag Hur länge har ni andra försökt?


    Välkommen! Vi började att försöka i november med började inte med NC förrän i april.
  • ecmov
    saklek skrev 2015-06-22 14:52:39 följande:
    Med utebliven ägglossning menar du att du inte har fått någon markering i appen eller att ÄL test inte visat något? Jag tyckte inte att det kändes som att jag hade någon ÄL förra månaden och temperaturen hoppade runt som bara den, men min app markerade ändå in ägglossningen där jag hade en liten temphöjning, trots att det följdes av konstiga värden sen.
    I maj så registrerade inte appen någon ÄL - och jag hade inget positivt ÄL-test. Nu i dag registrerade appen i efterhand att jag hade ÄL, trots mina negativa Äl-tester. Så jag har inte den blekaste om vad som pågår. Jag fortsätter väl mäta varje morgon men tror jag struntar i testerna nu. Vi får väl mysa till det mest hela tiden istället, hehehe..
  • ecmov

    Tjejer! BIM i lördags, ingen mens i sikte, temp går stadigt uppåt varje morgon! Har beställt gravtest idag, har inte mensen kommit torsdag morgon drar jag ett test! Kanske var det åttonde gången gillt för oss! Håll tummarna!

Svar på tråden Tråden för oss som använder NaturalCycles