• saklek

    Tråden för oss som använder NaturalCycles

    Hejsan allihopa! Jag hoppar in här jag med. Är 25 år och är inne på fjärde försöket nu... Har använt NaturalCycles under 11 cykler men de första cyklerna var det alltså som prevent, det är först sista 3 månaderna som vi har börjat försöka. Det verkar dock gå trögare än vad vi hade hoppats på, jag hade dumt nog trott att det skulle ta sig på första försöket... Min mens har varit hyfsat regelbunden hela tiden och appen säger att jag haft ÄL varje månad även om jag tyckte att senaste ÄL inte märktes av alls... Aja, jag har precis fått min mens och har nästa beräknade ÄL 3/7, så det är väl bara att ta nya tag Hur länge har ni andra försökt?

  • saklek
    ecmov skrev 2015-06-21 23:26:07 följande:

    Idag dök mensen upp 2 dagar sent - trodde faktiskt det skulle dröja längre med tanke på att ägglossningen verkar ha uteblivit denna cykeln.

    Det ska bli intressant att se den kommande månaden artar sig. Är det någon som har erfarenhet av uteblivna ägglossningar?? Vad det verkar så har jag inte haft någon ÄL varken i maj eller juni.. Men mensen dyker ju upp hyfsat regelbundet med diff på ca 5 dagar.


    Med utebliven ägglossning menar du att du inte har fått någon markering i appen eller att ÄL test inte visat något? Jag tyckte inte att det kändes som att jag hade någon ÄL förra månaden och temperaturen hoppade runt som bara den, men min app markerade ändå in ägglossningen där jag hade en liten temphöjning, trots att det följdes av konstiga värden sen.
  • saklek
    frokenasta skrev 2015-06-22 21:59:35 följande:

    Hej!

    Läst igenom denna tråd idag. Jag har använt NC sen i april men bara

    senaste cykeln som plan. Hoppades att mensen skulle utebli men den kom dagen innan midsommarafton... Hade ändå legat vid ÄL. Jättebesviken att det inte gick på första försöket.... Min kompis fick plus idag och hon hade precis slutat med sina piller. Suck!

    Ska man försöka varje röd dag? Eller hur ska man göra egentligen?


    Känner igen mig! Hade också ställt in mig på att det skulle gå på första försöket, men icke. Fast det är ju trots allt inte så jättehög chans att man blir gravid även om man prickar ÄL, är ju mycket som ska klaffa. 
    Jag har läst lite olika om det där med att försöka varje dag, vissa säger ju att man ska köra varannan-var tredje dag medan andra säger varje dag. Läste någon studie som sa i stort sett att chansen för graviditet var högst om man hade sex när livmoderhalssekretet var som bäst, oftast ca 3 dagar innan ÄL (om jag nu minns rätt... kan försöka hitta den igen). 
  • saklek
    frokenasta skrev 2015-06-23 21:19:46 följande:

    Jag tänker att varje dag inte kan skada. Varannan, var tredje dag brukar väl rekommenderas om man inte håller koll på sin ägglossning. Då borde man pricka in rätt dag ändå och behöver inte tänka på vilken dag man MÅSTE. Eller tänker jag fel?


    Det är väl om mannen har lågt spermieantal som det kan vara bra att inte köra varje dag, utifrån vad jag har läst, annars så lär det ju inte skada tänker jag också... Fast personligen skulle jag inte orka köra varje dag, nu har vi försökt köra typ varannan-var tredje dag veckan innan beräknad ÄL, sen typ dagen före ÄL och på ÄL-dagen, därefter har det varit skönt att inte tänka på sex ett tag haha. 
  • saklek
    frokenasta skrev 2015-06-24 08:19:08 följande:

    Vad tror ni om teorin att man inte ska gå på toa direkt? haha Har en kompis som blev gravid på andra försöket och hon säger att hon låg med benen i vädret en stund efteråt varenda gång. Hon trodde på den teorin! haha


    Haha, jag brukar ligga kvar med fötterna i taket (har snedtak) och känna mig dum :p Tror inte det spelar någon som helst roll men ja ni vet.. tänk om...
  • saklek
    jess89 skrev 2015-06-24 16:27:33 följande:
    Såhär ser den ut.. Kan inte fatta det!!
    Grattis! Kul att få se hur grafen kan se ut när man är gravid
  • saklek
    fastfrusen skrev 2015-06-24 12:56:19 följande:

    Är det någon av er som äter ngt kosttillskott utöver folsyra?? Verkar ju finnas massor men blir inte klok på om de kan göra ngn skillnad?


    Jag käkar folsyra och även multivitamin sen så har jag idag börjat med bidrottninggelé. Fick för mig att det kunde vara vettigt fast nu när jag läser mer om det så vettetusan om det är så smart egentligen. Jag har väldigt regelbunden cykel och det verkar ha mest effekt om man har oregelbunden eller väldigt lång cykel... men men, jag kör fram till ÄL iaf tänkte jag så får man se vad som händer.
  • saklek
    BIM-lista:

    25/6: fastfrusen

    27/6 funderat

    30/6: soofa, tredje försöket

    1/7: halo83

    5/7 bärz

    6/7: Rawr

    8/7: Tr86

    17/7: saklek, fjärde försöket

    30/7: Emmissara
    ecmov
    frokenasta, andra försöket
    redofördig, tredje försöket
    pannkakan87

    Trådens PLUS:

    Anonym124 (BIM 28/5, plussade den 27/5)

    ViLdiNG (BIM 3/6, plussade den 29/5)

    jess89 (BIM 22/6, plussade den 24/6)
  • saklek

    Hmm inte tusan kan det vara ÄL-stegring redan nu?! Har ju en hel vecka kvar egentligen och har precis haft mens.. Får hoppas att det bara är tillfälligt eller feber på gång (inte ofta man hoppas på det)

  • saklek
    MadMe skrev 2015-06-26 08:13:21 följande:

    Tack för svaret! Nej det finns ju bara en decimal på denna så får se om jag köper deras eller en annan... Men NC varnar konstant att jag är för varm, vad ligger ni och pendlar mellan i temp? Jag ligger mellan 36.5-36.9


    Hmm.. Brukar inte örontermometrar visa lite för lågt egentligen också? Om jag var du skulle jag köpa en muntermometer med två decimaler och om du då fortfarande ligger högt hela cykeln kontakta vårdcentralen eftersom låggradig feber kan vara symptom på olika sjukdomar. Jag brukar ligga mellan 35,8 och 36,7.
Svar på tråden Tråden för oss som använder NaturalCycles